X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golkoska wrote:
    Ja byłam w invimed i dr S. Ale powiem wam tak , na pewno bym nie wróciła. Nigdy nie wiedziałam jaki humor będzie mial lekarz. Jak o coś pytałam to zawsze coś odpowiedział głupiego ze potem bałam się pytać. Żadnych badań nie kazał robić. Nawet progesteron nie był badany. Chciałam badać zarodki to mnie wyśmiał i nie mogłam.
    Miałam 5 zarodków i chętnie bym je wzięła ale musiałam wykorzystać je w invimed. I wiecie co? Dofinansowanie nie warte. Teraz zrobiłam badania i okazało się że powodem jest immunologia. I mogłam dostać milion dofinansowań. Potrzebne są badania.
    Nie mówię że w kazdym przypadku. Ale w moim akurat tak było.

Hej, mogę wiedzieć w jakim jesteś wieku I jakie amh? I czy nasienie bez zarzutu? U mnie 3 transfery beta 0. Immuno nie badałam, ani endometrium..

• Golkoska Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Hej, mogę wiedzieć w jakim jesteś wieku I jakie amh? I czy nasienie bez zarzutu? U mnie 3 transfery beta 0. Immuno nie badałam, ani endometrium..
    Amh 5,85.
    Nasienie bez zarzutu wręcz bardzo dobre.
    Endometrium mam zawsze grube.

Okazało się że traktuje nasienie partnera jako wroga i go niszczę.

Dodatkowo nie badany miałam progesteron. W sumie nic nie badane. Za każdym razem jak sugerowałam to lekarz mówił nie potrzebne.
    Biopsję endometrium z cd138 warto zrobić. Czy nie ma stanu zapalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 18:05

martimalo lubi tę wiadomość

5 lat starań 🐣
    2018 nerwica żołądka - starania przerwane leki psychotropowe
    2019 -> cykle stymulowane, starania naturanie
    2020 -> ślub 👰‍♀️🤵‍♀️💒
    2021 -> stymulację cd.
    2022 -> iui - 3 razy bez efektów
    2023 -> dofinansowanie do invitro
    Marzec stymulacja ponad 20 komórek, udało pobrać się 19 z czego 11 było dojrzałych gotowych do zapłodnienia.
    Powstało 5 zarodków - 5cio dniowych klasa 3.2.2 (BB)
    Hiperstymulacja odroczony transfer
    Kwiecień 2023 -> przygotowanie do criotransferu : estrofen, encorton, acadr, prolutex, urogestan.
    27.04 -> criotransfer 💔 nieudany
    31.05 -> ciąża biochemiczna
    Ostatnie ❄️❄️ beta urosła zaledwie do 10 :(
    Sprawdzam immunologię i jest -> dr Paśnik trafiona diagnoza allo 0, cross match 40,
    Marzec 2024 immunopresja
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golkoska wrote:
    Amh 5,85.
    Nasienie bez zarzutu wręcz bardzo dobre.
    Endometrium mam zawsze grube.

Okazało się że traktuje nasienie partnera jako wroga i go niszczę.

Dodatkowo nie badany miałam progesteron. W sumie nic nie badane. Za każdym razem jak sugerowałam to lekarz mówił nie potrzebne.
    Biopsję endometrium z cd138 warto zrobić. Czy nie ma stanu zapalnego.

To dziwne że przy transferach nie kazał badać progesteronu, mi zawsze.

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy klinika sama wysyła fakturę za przechowywanie mrozaczków czy samemu trzeba się o nią upomnieć?

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Golkoska Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Hej czy klinika sama wysyła fakturę za przechowywanie mrozaczków czy samemu trzeba się o nią upomnieć?

Ja na wizycie otrzymałam fakturę, poprosiłam o nią. Panie w recepcji bez problemu wystawiają.

Kiki25 lubi tę wiadomość

5 lat starań 🐣
    2020 -> ślub 👰‍♀️🤵‍♀️💒
    2021 -> stymulację cd.
    Marzec stymulacja ponad 20 komórek, udało pobrać się 19 z czego 11 było dojrzałych gotowych do zapłodnienia.
    Kwiecień 2023 -> przygotowanie do criotransferu : estrofen, encorton, acadr, prolutex, urogestan.
    Sprawdzam immunologię i jest -> dr Paśnik trafiona diagnoza allo 0, cross match 40,
    Marzec 2024 immunopresja
  • MagdaWil Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    W, styczniu tylko rozmawiałam z lekarzem. Napisać do koordynatorki czy najlepiej zadzwonić?

Najlepiej jak przedzwonisz to Ci tam wszystko na ten temat powiedzą :). Możesz też wypełnić formularz tutaj: https://www.invimed.pl/dofinansowanie-in-vitro

Dziewczyny, czy któraś z Was podchodziła może do mezoterapii jajników? Czy warto?

Tika, GrazaGrazyna lubią tę wiadomość

Starania od 12 miesięcy

➡️ Ona: AMH 0,5, słabe komórki
    ➡️ On: oligospermia (objętość nasienia 0,9 ml , liczba plemników 11 mln/ml)
  • Viclady Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 19:10

1. IVF - 05.2024
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viclady wrote:
    Czy ktoś miał wykonywaną biopsję jader w poznanskim Invimedzie i mógłby cokolwiek o niej opowiedzieć?
    Tak, mój mąż przechodził biopsję jąder dwukrotnie w invimedzie. W grudniu 2021 i w styczniu 2024 :)
    Co chciałabyś wiedzieć ?

Viclady lubi tę wiadomość

• Manis Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golkoska czy mogła bys mi napisać jakie badania miałaś robione żeby sprawdzić że nasienie męża twój organizm traktuje jak wroga? Z góry dziękuję.

• Monika91 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    ja miałam po drugim nieudanym transferze. Z wyniku wyszło mi zapalenie endometrium, które zostało przeleczone (około 2 tygodni na lekach). I w kolejnym cyklu podchodziliśmy do trzeciego transferu (udanego).

Hej, czy po przyjęciu leków powtórzyłaś biopsję ?
    Trochę mnie przeraża przesuwająca się kolejna próba, bo przyjmowanie leków 2-3 tygodnie. Później w kolejnym cyklu zalecają ponowić biopsję i znow 1,5 mc czekania na wynik :/ z jednej strony wiem lepiej mieć pewność, że stan zapalny wyleczony, ale z drugiej strony ogarnia mnie mega złość, że zamiast zbliżać się do kolejnego transferu to się póki co oddałam:(

Starania od 2019
    🙋‍♀️IO, PCOS, kir AA,
    🙋‍♂️oligozoospermia, teratozoospermia, HLA-C C1C2
    02.2021 8tc 👼 ciąża naturalna 💔
    12.2023 ❄ 4bb ❄3bb ❄4ba ❄4bb
    Walczymy! 💪
    02.02.2024 transfer ❄ 4bb
    11 dpt beta 22,61
    13 dpt beta 54,01
    15 dpt beta 98,97 💔
    20 dpt ❌ 😭🩸🩸🩸

05.08.2024 transfer ❄ 3bb
    12 dpt beta 708,3
    14 dpt beta 1541,5
  • KamilaPol Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak, mój mąż przechodził biopsję jąder dwukrotnie w invimedzie. W grudniu 2021 i w styczniu 2024 :)
    Co chciałabyś wiedzieć ?

Podepnę się pod temat ;). Kto wykonuje biopsje? Jak to wszystko wygląda?

• Golkoska Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Golkoska czy mogła bys mi napisać jakie badania miałaś robione żeby sprawdzić że nasienie męża twój organizm traktuje jak wroga? Z góry dziękuję.

Crossmatch i allo mlr.

Cross wyszedł mi wysoki tzn że atakuje plemniki traktuje je jako wróg. A allo wyszło mi 0, tzn że nie chronię zarodków.

Do tych badań trzeba być całkowicie zdrowym żadnej infekcji nie może być.

5 lat starań 🐣
    2020 -> ślub 👰‍♀️🤵‍♀️💒
    2021 -> stymulację cd.
    Marzec 2024 immunopresja
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPol wrote:
    Podepnę się pod temat ;). Kto wykonuje biopsje? Jak to wszystko wygląda?
    Hej,

Naszym lekarzem prowadzącym od strony męskiej zawsze był prof Topczewski. W skrócie wygląda to tak, że najpierw lekarz robi USG i zleca badania aby stwierdzić zasadność wykonania biopsji, jeśli wszystko jest ok - umawiacie się na zabieg, terminy dogodne, można się dogadać, ale w tym roku są to chyba tylko wtorki lub środy.
    W ciągu 7 dni przed zabiegiem należy wykonać badania do znieczulenia i podesłać do kliniki. W dzień zabiegu przychodzicie oboje do kliniki, ok 7:15 w naszym przypadku. Papiery, dokumenty, wizyta u lekarza, opłacacie zabieg i partner idzie na salę a Ty zostajesz. Całość i nieobecność partnera trwa około półtorej do dwóch godzin.
    Zabieg wykonywany jest na znieczuleniu ogólnym. Po wybudzeniu pacjent w miarę możliwości dostaje informację czy i ile plemników znaleziono i co poszło do zamrożenia. Na portal pacjenta dostajecie protokół z zabiegu.
    Mój mąż oba zabiegi przeszedł bardzo dobrze, rany nie były wielkie i dość ładnie się goiły. Dwa razy miał nacinane to samo jądro bo jest lepsze od drugiego.

Dodam też, że nam się udało, pierwszy zabieg mieliśmy w grudniu 2021r, a w lipcu kolejnego już byłam w ciąży dzięki in vitro. :)

Viclady lubi tę wiadomość

• Hilaris Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika91 wrote:
    Hej, czy po przyjęciu leków powtórzyłaś biopsję ?
    Trochę mnie przeraża przesuwająca się kolejna próba, bo przyjmowanie leków 2-3 tygodnie. Później w kolejnym cyklu zalecają ponowić biopsję i znow 1,5 mc czekania na wynik :/ z jednej strony wiem lepiej mieć pewność, że stan zapalny wyleczony, ale z drugiej strony ogarnia mnie mega złość, że zamiast zbliżać się do kolejnego transferu to się póki co oddałam:(

Hej, nie ponawiałam biopsji. Na początku myślałam, że będzie konieczne, natomiast lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, przyjmowane antybiotyki powinny zwalczyć zapalenie. I najwyraźniej miał pełną rację.

• Tika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWil wrote:
    Najlepiej jak przedzwonisz to Ci tam wszystko na ten temat powiedzą :). Możesz też wypełnić formularz tutaj: https://www.invimed.pl/dofinansowanie-in-vitro

Dziewczyny, czy któraś z Was podchodziła może do mezoterapii jajników? Czy warto?
    Dzwoniłam i rozmawiałam z koordynatorka. Więc do tego ogólnopolskiego jeszcze nie ma rejestracji bo nie ma, wytycznych. Na inne się nie kwalifikuje że, względu ma miejsce zamieszania. Ewentualnie Wielkopolski.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Monika91 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilaris wrote:
    Hej, nie ponawiałam biopsji. Na początku myślałam, że będzie konieczne, natomiast lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, przyjmowane antybiotyki powinny zwalczyć zapalenie. I najwyraźniej miał pełną rację.

Dziękuję za odpowiedź:)
    Wszystkiego dobrego! 🤗

Starania od 2019
    🙋‍♀️IO, PCOS, kir AA,
    🙋‍♂️oligozoospermia, teratozoospermia, HLA-C C1C2
    02.2021 8tc 👼 ciąża naturalna 💔
    12.2023 ❄ 4bb ❄3bb ❄4ba ❄4bb
    Walczymy! 💪
    02.02.2024 transfer ❄ 4bb
    11 dpt beta 22,61
    13 dpt beta 54,01
    15 dpt beta 98,97 💔
    20 dpt ❌ 😭🩸🩸🩸

05.08.2024 transfer ❄ 3bb
    12 dpt beta 708,3
    14 dpt beta 1541,5
  • GrazaGrazyna Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWil wrote:

Jaaaa, 4 tygodnie temu, jeszcze nie powiem czy warto 😂 dzisiaj zbadałam amh, czekam na wyniki, wiem że powinnam odczekać 6-8 tyg ale 1) jestem narwana 2) jestem w 2dc i stwierdziłam że do stracenia mam 150 zł więc yolooo

32/ endomenda / amh 1.2 (09.22) ➡️ 0.28 - 0.30 (05.23) 🤡 ➡️ 0.20 (06.23)🤡🤡 ➡️0.76 (01.2024) 🥳 / mutacja C677T/ what's next?
    🔹stymulacja do ivf od 15.11.22 🍍
    🔹 punkcja 25.11.22
    🔹❄️ 4BB
    🔹25.04.23 transfer ✈️🍀 9dpt <2,3 ❌
    🔹05.23 przerwa na koksowanie jajec i podniesienie AMH (beznadzieja) 🤡
    🔹02.24 Grażyna is back, ready for round 2! 🥊
    🔹NOKAUT, przerwana stymulacja
    🔹03.24 mezoterapia jajników 🍳

🔹24.04.2024 błąd w matrixie, dwie krechy
    22dc - 15,05 🤯
    23dc - 39,30
    24dc - 87,84
    27dc - 345,15
    30dc - 874,30
    34dc - 6403,55
    6+0 jest ❤️! Jedno! 😁

Moje życie to gra w UNO a ja ciągle dostaje kartę +4 🤡 daily dose of moje wysrywy: @ivfgrazynka 🧚‍♀️

preg.png
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golkoska wrote:
    Crossmatch i allo mlr.

Cross wyszedł mi wysoki tzn że atakuje plemniki traktuje je jako wróg. A allo wyszło mi 0, tzn że nie chronię zarodków.

Do tych badań trzeba być całkowicie zdrowym żadnej infekcji nie może być.
    Dziękuję. Ja miałam robione komórki NK, cytokiny, i coś jeszcze ale nie pamiętam 😆 poczytam o tych które Ty miałaś robione.

• Manis Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Dziękuję. Ja miałam robione komórki NK, cytokiny, i coś jeszcze ale nie pamiętam 😆 poczytam o tych które Ty miałaś robione.
    I Kiry🙂

• Manis Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was chodzi do doktor Szymczak-Biały jaka jest pani doktor? I czy bierze pod uwagę problem immunologiczny? Z góry dziękuję za odpowiedź

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 14:13

‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ