Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 29 marca 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, kciuki w pogotowiu, daj znać po USG co powiedział lekarz. Mam nadzieję, że nie będą robić Ci problemów z laparo. Trzymaj się!

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 29 marca 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Oby wyniki były jutro dobre! ✊✊✊ Nawet jeśli miałabyś cały czas leżeć, to wygodniej Ci będzie w domku. Który tydzień ciąży teraz masz?
    Dziś 33 t i 6d. Coś w nocy deceleracje się pojawiły rano coś też delikatny spadek przy skurczach. Sterydy kolejny raz przyjęłam, skurcze mam ale może mnie wypuszcza jeszcze . Chociaż trafiłam tu tym razem z innych przyczyn że mało wod i podejrzenie zatrzymania wzrostu wewnatrzmacicznego. Zobaczymy. Chciałabym chociaż na tydzień wrócić do domu A potem moge wracac rodzic .

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 29 marca 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykują mnie do laparoskopii

    Asiulka84, Myshon23, Anna Ka, Madera2000, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Szykują mnie do laparoskopii
    Trzymaj sie to dobra decyzja teraz bedzie juz tylko lepiej :)

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet
    Postów: 385 154

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Szykują mnie do laparoskopii
    Powodzenia i żeby było tylko lepiej.

    4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 29 marca 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Szykują mnie do laparoskopii
    Trzymaj się dzielnie, oby wszystko skończyło się po Twojej myśli:)

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1590 1194

    Wysłany: 29 marca 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Szykują mnie do laparoskopii
    Powodzenia, teraz musi być już wszystko z górki :*

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 637 656

    Wysłany: 29 marca 2019, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Szykują mnie do laparoskopii
    Powodzenia! Pamiętaj że siła jest kobietą!

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 29 marca 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po zachowali jajowod

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Madera2000 Autorytet
    Postów: 1032 721

    Wysłany: 29 marca 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia 🍀🍀🍀🌷
    kate2friend wrote:
    Szykują mnie do laparoskopii

    2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1590 1194

    Wysłany: 29 marca 2019, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny otrzymałam wyniki i okazało się, ze mam mutacje MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny i PAI-1 4G układ homozygotyczny.
    Możecie krótko mi napisać z czym to się wiąże i ewentualnie podać jakieś zalecenia na teraz?
    Wizytę przed ivf mam 9.04. i z tego co kojarzę to musiałabym brać jakiś inny kwas foliowy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 14:17

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 29 marca 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dziewczyny otrzymałam wyniki i okazało się, ze mam mutacje MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny i PAI-1 4G układ homozygotyczny.
    Możecie krótko mi napisać z czym to się wiąże i ewentualnie podać jakieś zalecenia na teraz?
    Wizytę przed ivf mam 9.04. i z tego co kojarzę to musiałabym brać jakiś inny kwas foliowy?
    Tez mam trombofilie i te mutacje i podają wtedy clexane albo neoparin czyli heparynę. Nic sie nie martw. Dodatkowo ja biore witaminy z grupy b w postaci metylowanej i kwas foliowy tez metylofolian bo sie lepiej wchłaniają a takie zwykle to slabo.

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Juz po zachowali jajowod
    Czemu zachowali? Wg nich nie stwarza ryzyka kolejnej cp? Jak się czujesz tak w ogóle?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MmOoNnIiKkAa wrote:
    Dziś 33 t i 6d. Coś w nocy deceleracje się pojawiły rano coś też delikatny spadek przy skurczach. Sterydy kolejny raz przyjęłam, skurcze mam ale może mnie wypuszcza jeszcze . Chociaż trafiłam tu tym razem z innych przyczyn że mało wod i podejrzenie zatrzymania wzrostu wewnatrzmacicznego. Zobaczymy. Chciałabym chociaż na tydzień wrócić do domu A potem moge wracac rodzic .

    Coś więcej wiadomo? Mam nadzieję, że uda się jeszcze trochę donosić :*

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dziewczyny otrzymałam wyniki i okazało się, ze mam mutacje MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny i PAI-1 4G układ homozygotyczny.
    Możecie krótko mi napisać z czym to się wiąże i ewentualnie podać jakieś zalecenia na teraz?
    Wizytę przed ivf mam 9.04. i z tego co kojarzę to musiałabym brać jakiś inny kwas foliowy?
    Przy mthfr bierz metylowany kwas foliowy i B12. Natomiast przy Pai, niektórzy lekarze zalecają profilaktycznie Acard przez cały cykl i heparynę po pozytywnym teście ciążowym. Mi Sroka powiedział, że heparynę włączymy po transferze, bo ona też ułatwia implantację. W przypadku IVF Acard dopiero po punkcji, bo przed zabiegiem się nie zaleca.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2268 1803

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 co to za smutny awatar co sie stalo w opisie widze ze przerwa ?

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1590 1194

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Przy mthfr bierz metylowany kwas foliowy i B12. Natomiast przy Pai, niektórzy lekarze zalecają profilaktycznie Acard przez cały cykl i heparynę po pozytywnym teście ciążowym. Mi Sroka powiedział, że heparynę włączymy po transferze, bo ona też ułatwia implantację. W przypadku IVF Acard dopiero po punkcji, bo przed zabiegiem się nie zaleca.
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi to jutro kupię kwas foliowy i wit. metylowane.
    Monia a Ty kiedy zaczynasz stymulację?
    Ja zastanawiam się czy nie powinnam jakieś 2-3 miesiące brać tych metylowanych form i dopiero rozpocząć procedury?

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 2528 3542

    Wysłany: 29 marca 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła ze zachowali jajowod. Teraz bede znowu pod ogromnym stresem po transferze czy na pewno uda sie ze zagniezdzi sie w macicy a nie w jajowodzie. To czekanie bedzie jak wyrok. Mam nadzieje ze chociaz mrozaczki bede miala, ze w razie czego jesli sytuacja by sie powtórzyła to mogłabym pozniej podejsc tylko do transferu. Teraz juz całe życie z gumka moj gin powiedzial.

    thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤

    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 29 marca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Monika 89 co to za smutny awatar co sie stalo w opisie widze ze przerwa ?
    Torbiel się nie wchłonęła i mam antyki na 3 tygodnie :( Dopiero od 2dnia kolejnego cyklu mogę ruszyć. Jestem strasznie zła na tą całą sytuację. Cały czas pod górkę mamy z tą drugą procedurą :/

    A jak u Ciebie się sytuacja rozwinęła?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:37

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 29 marca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi to jutro kupię kwas foliowy i wit. metylowane.
    Monia a Ty kiedy zaczynasz stymulację?
    Ja zastanawiam się czy nie powinnam jakieś 2-3 miesiące brać tych metylowanych form i dopiero rozpocząć procedury?
    Za miesiąc dopiero :( a tak bardzo chciałam od dzisiaj ruszyć :(

    Myślę, że jak zaczniesz brać teraz metyle to wystarczy. Rozumiem, że wcześniej brałaś zwykły kwas foliowy?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:36

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego