Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Karr Autorytet
    Postów: 790 863

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie wciąż bez zmian. Dr kazał mi badać kilkakrotnie bete i ciągle rośnie o jakieś 20% w ciągu 48h... dobra wiadomość , że Dr uważa, że to ciąża wewnątrzmaciczna, a nie pozamaciczna, czego najbardziej się bałam... beta z wczoraj już ponad 1200...pęcherzyk jest blisko ujścia macicy i od tygodnia nie zmienił wielkości i ma ok. 3,7mm. Mam krwawienia/plamienia od poniedziałku i dr sie dziwił, że pęcherzyk jeszcze się "trzyma".. teraz czekam ok tygodnia z nadzieją, że samo się oczyści i beta zacznie spadać, a jak nie to decyzja o szpitalu :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 20:59

    Renesme lubi tę wiadomość

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2200 1734

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr tak mi przykro ze musisz przez takie cos przechodzic...zadna z nas nie powinna tak cierpieć no ale co mas nie zabije to nas wzmocni i tego sie trzeba trzymac.
    A ja tak troche z innej beczki mam pytanko czy orientujecie sie jak szybko na polnej sa wyniki hormonow z krwi ?

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karr Autorytet
    Postów: 790 863

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość tego samego dnia , ale trzeba odebrać osobiście.

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2200 1734

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Większość tego samego dnia , ale trzeba odebrać osobiście.
    Dzieki ale nie orientujesz sie w przeciagu ilu godzin najszybciej moga byc wyniki?

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karr Autorytet
    Postów: 790 863

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Dzieki ale nie orientujesz sie w przeciagu ilu godzin najszybciej moga byc wyniki?
    Aż tak to nie, ale możesz zawsze przedzwonić czy już są;)

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy dr S idzie na urlop?? W tym cyklu podchodzimy do iui, monitoring mam 19 czerwca i zapomniałam zapytać czy po Bożym Ciele dr będzie?? Bo kojarzy mi się że ktoś pisał że chyba 23czerwca idzie??

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dr S idzie od 23 na urlop do 7 lipca. Wiec ja tez pilnuje tej daty bo mam miec w nastepnym cyklu krio jak teraz po punkcji uzyskamy ladne zarodki. Akurat tak wszystko zgrało sie w czasie ze dr zrobi mi punkcję w nast tygodniu, a transfer po urlopie. Tylko pewnie w nowym cyklu moze bedzie kazal przyjechac do kliniki do innego gina na taka wizyte przed transferem jakie leki i chyba badania jakies bede musiala zrobic. Ale wszystkiego dowiem ze chyba po punkcji. Bo bedzie chyba wizyta ile udalo sie zapłodnić komórek i wogole. A pozniej czekanie do piatek doby czy przetrwają. Jeszcze duzo stresu przede mna

    oloowa2709 lubi tę wiadomość

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10891

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Karr tak mi przykro ze musisz przez takie cos przechodzic...zadna z nas nie powinna tak cierpieć no ale co mas nie zabije to nas wzmocni i tego sie trzeba trzymac.
    A ja tak troche z innej beczki mam pytanko czy orientujecie sie jak szybko na polnej sa wyniki hormonow z krwi ?
    Jak robisz po 15, to po 2h już są, zwykle odbiera się na piętrze BA w laboratorium. Jak robisz rano, to do odbioru są w okienku kasy po 15. Laboratorium od rana wykonuje badania z oddziału, a prywatne dopiero popołudniu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 17:28

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2200 1734

    Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak robisz po 15, to po 2h już są, zwykle odbiera się na piętrze BA w laboratorium. Jak robisz rano, to do odbioru są w okienku kasy po 15. Laboratorium od rana wykonuje badania z oddziału, a prywatne dopiero popołudniu.
    Kochana dzięki za odpowiedz 😉

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • oloowa2709 Autorytet
    Postów: 442 351

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Tak dr S idzie od 23 na urlop do 7 lipca. Wiec ja tez pilnuje tej daty bo mam miec w nastepnym cyklu krio jak teraz po punkcji uzyskamy ladne zarodki. Akurat tak wszystko zgrało sie w czasie ze dr zrobi mi punkcję w nast tygodniu, a transfer po urlopie. Tylko pewnie w nowym cyklu moze bedzie kazal przyjechac do kliniki do innego gina na taka wizyte przed transferem jakie leki i chyba badania jakies bede musiala zrobic. Ale wszystkiego dowiem ze chyba po punkcji. Bo bedzie chyba wizyta ile udalo sie zapłodnić komórek i wogole. A pozniej czekanie do piatek doby czy przetrwają. Jeszcze duzo stresu przede mna
    Ciekawe co piszecie o urlopie doktora bo mnie przez recepcję umówili do niego na wizytę 24 czerwca?? Teraz dalyscie mi do myślenia....

    Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

    06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    f2w3e6hhgugtnv3c.png
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam też jedną z dziewczyn i jej powiedzieli że dr idzie od 27czerwca na urlop a 21czerwca ponoć się nie określił i nie wiadomo czy będzie ?? Hmm.. 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 06:33

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze jednak od 27 idzie. Tylko zeby nie przesunął sobie o tydzien dłużej bo ja po 7 lipca mam miec transfer u dr S. Doktor mowil ze jeszcze na koniec lipca idzie na urlop wiec moze teraz bedzie mial krótki a pozniej ten długi.

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszło mi uczulenie na rękach, swędzi nie wiem skąd się to wzięło mam calcium ale nie wiem czy mogę wypić. W necie czytałam że niby można bo wapń jest potrzebny dziecku. Chcę tylko jedna tabletkę wypić bo mam te musujące tabletki.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10891

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Dziewczyny wyszło mi uczulenie na rękach, swędzi nie wiem skąd się to wzięło mam calcium ale nie wiem czy mogę wypić. W necie czytałam że niby można bo wapń jest potrzebny dziecku. Chcę tylko jedna tabletkę wypić bo mam te musujące tabletki.
    Wapno jest bezpieczne w ciąży. W poprzedniej ciąży jak odstawiłam tabletki na alergię to piłam wapno 3x dziennie. Pytałam się w aptece i farmaceutka mówiła, że śmiało można brać

    Renesme lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bez Was zginę . Moje pytanie brzmi - około godziny 15-16 dostałam @, mam liczyć to jako 1 dc czy jutro??

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1518 1500

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zywa krew mocno leci czy plamienie? Jak zywa to ja bym od dzisiaj liczyła 1dc

    anka1987 lubi tę wiadomość

    klz9f71xqupqgh4t.png
    2020.03.19 Ania 3680g 52cm😍
    2020.03.12 (38tc)z usg 3,2kg
    2020.02.21 (36tc)z usg 2,6kg
    2020.01.20 Ania waży 1,7kg 🥰
    2019.12.20 Niunia ma 1kg ❤
    2019.11.19 Niunia waży 520g
    2019.10.22 Niunia ma 248g
    2019.09.17 usg dziewczynka ❤️
    2019.09.10 dzidzia 6cm ❤️
    2019.08.21 dzidzia 2,3cm ❤️
    2019.08.08 dzidzia 0,83cm ❤️
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm mamy ❤️
    2019.07.26 pęcherzyk ciążowy 6mm
    2019.07.25 17dpt bhcg 8359
    2019.07.23 15dpt bhcg 4920
    2019.07.19 11dpt bhcg 959,5
    2019.07.17 9dpt bhcg 354
    2019.07.15 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Saja Autorytet
    Postów: 990 253

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon, jesteś?

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2200 1734

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Myshon, jesteś?
    Wlasnie Myshon daj znac jak u was?

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 9 czerwca 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jakiś czas pobolewa mnie jajnik prawy albo jajowod dlaczego?? Może ciąża nie rozwija się w macicy boję się

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10891

    Wysłany: 10 czerwca 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Co jakiś czas pobolewa mnie jajnik prawy albo jajowod dlaczego?? Może ciąża nie rozwija się w macicy boję się
    Jajniki pracują dość intensywnie na początku ciąży, ze względu na ciałko żółte, które produkuje progesteron. To normalne, że bolą :) Nie martw się!

    Renesme, kate2friend lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego