Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Odebrałam wyniki AMH. Wyszło 1.8.
    Na początku zeszłego roku miałam 1.5, koniec grudnia 0.99 a teraz jakby wzrost. Może DHEA i Q10 faktycznie działają! 😊
    Działa dziala sama wypróbowałam ale bralam ok 3 miesiące. Ale czy lepsze efekty były przy stymutacji to nie zauwazylam 😉

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    O kurcze rzeczywiscie super, podbudowałaś mnie bo ja w 2017 miałam 2,5 , w listopadzie zeszlego roku 1,2.... też zaczęłam łykać witaminki, zobaczymy czy zadziałają u mnie:)
    Sroka kazał brać DHEA 3x1, ja na początku roku brałam 2x1, bo po tych popołudniowych mnie mdliło. Teraz biorę 3x i na razie jest ok. No i Q10 forte na wieczór też łykam. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie zadziałało 😘

    Renesme, Karr lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Saja Autorytet
    Postów: 978 242

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, a czemu ciąża po ivf ma być ciążą wysokiego ryzyka? Zwłaszcza już na tym etapie? Mnie Sroka nigdy nic takiego nie mówił, nawet przy blizniakach. Na Polnej też nie traktowali mnie jakoś inaczej, nawet niektórzy mieli takie pomysły, żebym rodziła naturalnie te moje dwa kolosy i chcieli czekać aż się poród sam zacznie;) który masz tydzień?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 23:06

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 05:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Martita, a czemu ciąża po ivf ma być ciążą wysokiego ryzyka? Zwłaszcza już na tym etapie? Mnie Sroka nigdy nic takiego nie mówił, nawet przy blizniakach. Na Polnej też nie traktowali mnie jakoś inaczej, nawet niektórzy mieli takie pomysły, żebym rodziła naturalnie te moje dwa kolosy i chcieli czekać aż się poród sam zacznie;) który masz tydzień?
    41 tydzień 😉 mój lekarz rozłożył taki parasol ochronny nad nami. Może dlatego że tyle czekaliśmy, może dlatego że zdążyły się przypadki naturalnych ciąż, które ostatnio na finiszu skończyły się tragicznie w naszym szpitalu? Nie wiem, ale mój M twierdzi że lepiej w tą stronę

    Renesme lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • oloowa2709 Autorytet
    Postów: 333 274

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy w klinice cytologie wykonuje lekarz prowadzący w moim wypadku dr S czy inaczej to wygląda? A wymazy potrzebne przed iui?

    Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

    06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal.
    f2w3e6hhgugtnv3c.png
  • Miśka06 Ekspertka
    Postów: 138 69

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna

  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobierała podczas wizyty dr K.

  • i_ka Autorytet
    Postów: 1447 1142

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy w klinice cytologie wykonuje lekarz prowadzący w moim wypadku dr S czy inaczej to wygląda? A wymazy potrzebne przed iui?
    Mnie cześć pobierał dr S na wizycie, a cześć położna, bo okazało się, ze dr zapomniał pobrać wszystkich próbek i musiałam przyjechać innego dnia poza wizyta.

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy w klinice cytologie wykonuje lekarz prowadzący w moim wypadku dr S czy inaczej to wygląda? A wymazy potrzebne przed iui?
    Mi zawsze pobieral Dr S.

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • oloowa2709 Autorytet
    Postów: 333 274

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.

    Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

    06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal.
    f2w3e6hhgugtnv3c.png
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Mi zawsze pobieral Dr S.
    Mi również dr S pobierał 😉

    oloowa2709 lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Saja Autorytet
    Postów: 978 242

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    41 tydzień 😉 mój lekarz rozłożył taki parasol ochronny nad nami. Może dlatego że tyle czekaliśmy, może dlatego że zdążyły się przypadki naturalnych ciąż, które ostatnio na finiszu skończyły się tragicznie w naszym szpitalu? Nie wiem, ale mój M twierdzi że lepiej w tą stronę

    Ok, 41tydzien to rzeczywiście czas kończyć;)

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dr S pobierał

    oloowa2709 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 05:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Ok, 41tydzien to rzeczywiście czas kończyć;)
    Też tak uważam 😃 dziś badanie i zobaczymy co dalej

    Renesme lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1447 1142

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Sroka kazał brać DHEA 3x1, ja na początku roku brałam 2x1, bo po tych popołudniowych mnie mdliło. Teraz biorę 3x i na razie jest ok. No i Q10 forte na wieczór też łykam. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie zadziałało 😘
    Monia a jakiej firmy koenzym q10 bierzesz?
    S jakiś konkretny polecał?

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś niedziela zrobiłam test 2 grube kreski beta 233.3, 32 dc, prog 21. Boję się bo mam bóle miesiączkowe a do dr Sroki nie będę raczej dziś pisać (?). Progesteron chyba dobry?

    Rubira lubi tę wiadomość

  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria1988 wrote:
    Dziś niedziela zrobiłam test 2 grube kreski beta 233.3, 32 dc, prog 21. Boję się bo mam bóle miesiączkowe a do dr Sroki nie będę raczej dziś pisać (?). Progesteron chyba dobry?
    Jest dobrze:) mialaś IUI? Progesteron jak najbardziej ok:)

    Daria1988 lubi tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalnie się udało (oby się utrzymalo) już mieliśmy w planach od września zaczynać drogę z iv. Brzuchol pobolewa okresowo, po prawie 3 latach starań, boję się :/

    Karr lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Monia a jakiej firmy koenzym q10 bierzesz?
    S jakiś konkretny polecał?
    Ostatnio łykam z firmy Naturell. Nie polecał konkretnego tylko mówił, żeby brać dawkę forte

    i_ka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7346 10418

    Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria1988 wrote:
    Naturalnie się udało (oby się utrzymalo) już mieliśmy w planach od września zaczynać drogę z iv. Brzuchol pobolewa okresowo, po prawie 3 latach starań, boję się :/
    Bóle brzucha są normalne. Mnie skręcało jak na @ chyba ze 2 tygodnie :) Gratulacje!
    Progesteron też masz dobry. Zrób ponownie betę po 48h i jak możesz to jak najwięcej odpoczywaj. Trzymam kciuki! ✊

    Daria1988 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego