X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Karr Autorytet
    Postów: 809 891

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martita:)

    Martita92 lubi tę wiadomość

    TRZECIA PROCEDURA
    2022.05. punkcja , brak zarodków :(

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony

    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Saja Autorytet
    Postów: 1069 336

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, super! Nacierpialas się nieźle.

    Renesme, nie pamiętam jakie to były blastocysty i nie sprawdzę, bo nie ma nas w domu. Na pewno dwie różne. Wszystkie zarodki mieliśmy ładne.

    Martita92, Renesme lubią tę wiadomość

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 23 sierpnia 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marita. Dużo zdrówka dla Was.

    Martita92 lubi tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 791 472

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam już wynik AMH 27.65. Ponad rok temu miałam wynik 6,06. Jestem w szoku i zmartwiona , że wynik poszedł aż tak do góry. Myślałam, że stymulację powodują że wynik amh spada?. Już oczywiście naczytałam się u dr google że podczas punkcji mogą pobrać dużą ilość komórek ale mogą być one słabej jakości. :/. Czy która z Was miała podobny wynik ?

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 791 472

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka mogę wiedzieć czy mieliście icsi czy imsi? Widzę że u twojego męża też scd było ponad normę. My mamy scd 33% i dr chcę zrobić icsi, ale muszę go dopytać czy pamięta o tym scd męża, bo chyba przegapił to.

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1845 1505

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Dziewczyny mam już wynik AMH 27.65. Ponad rok temu miałam wynik 6,06. Jestem w szoku i zmartwiona , że wynik poszedł aż tak do góry. Myślałam, że stymulację powodują że wynik amh spada?. Już oczywiście naczytałam się u dr google że podczas punkcji mogą pobrać dużą ilość komórek ale mogą być one słabej jakości. :/. Czy która z Was miała podobny wynik ?
    Ja takiego wyniku AMH nie widziałam u nikogo, nie pomogę, bo nie znam się czy w ogóle noże taki być. Przy PCOS jest wysoki, ale aż tak?

    f2w39n73dgdg4l6w.png

    klz99vvj720njnd5.png

    20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 76 47

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 11 dpt beta 330.

    Karr, Renesme, i_ka, Asiulka84, anka1987, MonikA_89!, Anna Ka lubią tę wiadomość

  • Karr Autorytet
    Postów: 809 891

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi92 wrote:
    Dziewczyny 11 dpt beta 330.
    Bardzo dobrze to wygląda:)

    TRZECIA PROCEDURA
    2022.05. punkcja , brak zarodków :(

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony

    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Karr Autorytet
    Postów: 809 891

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Dziewczyny mam już wynik AMH 27.65. Ponad rok temu miałam wynik 6,06. Jestem w szoku i zmartwiona , że wynik poszedł aż tak do góry. Myślałam, że stymulację powodują że wynik amh spada?. Już oczywiście naczytałam się u dr google że podczas punkcji mogą pobrać dużą ilość komórek ale mogą być one słabej jakości. :/. Czy która z Was miała podobny wynik ?
    Dziwnie wysoki wynik...może inne jednostki?

    TRZECIA PROCEDURA
    2022.05. punkcja , brak zarodków :(

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony

    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 791 472

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Dziwnie wysoki wynik...może inne jednostki?
    Jednostka pmol/l. Też mnie ten wysoki wynik martwi. Przeglądając forum o AMH najwyższy wynik znalazłam 18.

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • oloowa2709 Autorytet
    Postów: 502 421

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Jednostka pmol/l. Też mnie ten wysoki wynik martwi. Przeglądając forum o AMH najwyższy wynik znalazłam 18.

    Jeśli jednostka jest w pmol/l to wynik mnożymy przez 0.14. Wtedy otrzymujemy w ng/ml. W Twoim przypadku wynik to 3.78 ng/ml. W diagnostyce juz oznaczają wyniki legenda na dole. Jak obliczyć. Ja mialam w zeszłym roku 2.30 w jednostkach ng/ml a w tym 11.63pmol/l co daje 1.63. Zatem u mnie spadło tak jak i u Ciebie.

    anka1987, anka1987, anka1987, anka1987 lubią tę wiadomość

    Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

    06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 791 472

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Jeśli jednostka jest w pmol/l to wynik mnożymy przez 0.14. Wtedy otrzymujemy w ng/ml. W Twoim przypadku wynik to 3.78 ng/ml. W diagnostyce juz oznaczają wyniki legenda na dole. Jak obliczyć. Ja mialam w zeszłym roku 2.30 w jednostkach ng/ml a w tym 11.63pmol/l co daje 1.63. Zatem u mnie spadło tak jak i u Ciebie.
    rzeczywiście jest na dole ta legenda! Ale ze mnie gapa!! Dziękuję Ci :*

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • oloowa2709 Autorytet
    Postów: 502 421

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    rzeczywiście jest na dole ta legenda! Ale ze mnie gapa!! Dziękuję Ci :*
    Bardzo proszę 😉. Niepotrzebny stres tylko.

    Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

    06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1987, co do scd to moj Emek miał 31% i mieliśmy IMSI przy drugiej procedurze. Może u Was dr zapomniał o tym badaniu? Ja się przypominałam na wizycie rozpiską leków i potem na punkcji, tak na wszelki wypadek :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 20:56

    anka1987 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 681 351

    Wysłany: 24 sierpnia 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pierwszej procedurze icsi. Dopiero po pierwszym nieudanym zlecił zrobić scd i po wyniku zaproponował ta druga metodę imsi

    anka1987 lubi tę wiadomość

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 791 472

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę koniecznie zapytać o tą metodę! Mi się wydaje że on zapomniał o tym scd. Narobię im trochę bałaganu ale trudno.

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki ,ze Wam sie tak wbijam na wątek ;)
    Ale przyszlam prosic o pomoc.
    Zaczynam szukac kliniki.Staramy sie dopiero 10 cykli ale...ja mam 37 lat mąż 46 i od grudnia 2 cb :(
    Od tamtego roku niezliczona liczba ginów -CI z mojego miasta a jestem z Kalisza to raczej nie pomogą
    Caly czas chodzilam do Rabiegi ( moze ktoras z Was zna bo ona z Poznania z Polnej jest )
    Ale ona troche malo dociekliwa jest.Obecnie czekam na laparoskopie z histeroskopia -jak dobrze pojdzie to koniec roku.
    Monika 89 poleciłam mi Was dziewczyny ;) oraz Invimed .
    Nie jestem w stanie nadrobic całego wątku ale gdybyscie moglby polecic mi do ktorego lekarza sie zapisac ?
    Wolalabym takiego ktory nie cisnie na in vitro ( nie mowie ,ze nigdy nie ) ale chcialabym jeszcze naturalnie troche sprobowac i znalezc przyczyne cb
    Narazie jedyne co u mnie znaleziono to mutacja PAI -1
    W srode idziemy zbadac kariotypy
    Z góry dzięki

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 76 47

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z czystym sumieniem polecam dr Dorotę Kuśnierczak Invimed.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 18:37

    Beti82, Martita92 lubią tę wiadomość

  • i_ka Autorytet
    Postów: 1845 1505

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem u dr Sroki i on nie naciskał na ivf, choć nie ukrywał od początku, ze raczej na tym się skończy i miał racje. Miałam tylko 3 cykle stymulowane i sama nie chciałam więcej. Jestem zadowolona i jeśli chodzi o kompetencje to nie mam dr nic do zarzucenia. Wydaje mi się tylko, ze z dr K miałabym lepszy kontakt, jest chyba bardziej wygadana i empatyczna. Rozważałam drugie ivf u niej, ale ostatecznie po wizycie zdecydowałam się zostać u dr S.
    Rozumiem Beti, ze nasienie było badane i jest ok?

    Beti82 lubi tę wiadomość

    f2w39n73dgdg4l6w.png

    klz99vvj720njnd5.png

    20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Ja jestem u dr Sroki i on nie naciskał na ivf, choć nie ukrywał od początku, ze raczej na tym się skończy i miał racje. Miałam tylko 3 cykle stymulowane i sama nie chciałam więcej. Jestem zadowolona i jeśli chodzi o kompetencje to nie mam dr nic do zarzucenia. Wydaje mi się tylko, ze z dr K miałabym lepszy kontakt, jest chyba bardziej wygadana i empatyczna. Rozważałam drugie ivf u niej, ale ostatecznie po wizycie zdecydowałam się zostać u dr S.
    Rozumiem Beti, ze nasienie było badane i jest ok?
    Fakt, Sroka do gaduł nie należy, chociaż ostatnio aż się zdziwiłam, bo poszłam na wizytę sprawdzić czy była owulacja, a on przegląda te moje wyniki i trafił na krzywą glukozowo-insulinową po czym mówi, że też ma hipoglikemię reaktywną tak jak ja Nawet się rozgadał :P Ciekawa jestem jakie leki dostanę w kolejnym protokole, bo wspominał coś, że lepsze komórki miałam przy pierwszej procedurze niż przy drugiej 🤔

    I_ka a Ty kiedy ruszasz z drugą?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ