Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 28 września 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Hehe to tylko ja jestem taka zdolna i przedawkowałam 😋 🙈🙉. Teraz już biorę tylko prewenit intensiv, prenatal uno odstawiłam. Powtórzę badanie za jakiś czas i zobaczę czy było to spowodowane braniem tych dwóch rzeczy razem (prewenit intensiv i prenatal uno) czy może rzeczywiście mam za wysoki wynik. To teraz trzymajcie kciuki za moją wizytę w poniedziałek 😉. Mam nadzieję że też ustalę z dr datę transferu 😁.
    Renesme dr komentował twoje TSH?

    Nic nie mówił skserowal tylko opis pani endokrynolog i to wszystko.

    anka1987 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2167 1707

    Wysłany: 29 września 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Dawno sie nie odzywalam ale czytam was na bieżąco i za wszystkie trzymam kciuki....wiecie ze mialam podejsc w pazdzierniku do crio....nie wiem jak to mozliwe ale spoznial mi sie okres i dzis zrobilam test. Laski pierwszy raz w zyciu zobaczyłam dwie kreski!!! Az mi sie w glowie zakrecilo nie wiem co myslec czy to możliwe!!!
    Wieczorem powtorze test a jutro rano pojde na bete....takie mieszane emocje mna targaja...a moze cos sie dzieje nie tak i dlatego test pozytywny. Kochane modlcie sie za mnie zeby jednak sie okazało ze to cud.

    Renesme, oloowa2709, MonikA_89!, kamisia, Domi92, i_ka, Miśka06, Myshon23, anka1987, penceence, Karr, Fisia lubią tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 29 września 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Czesc dziewczynki. Dawno sie nie odzywalam ale czytam was na bieżąco i za wszystkie trzymam kciuki....wiecie ze mialam podejsc w pazdzierniku do crio....nie wiem jak to mozliwe ale spoznial mi sie okres i dzis zrobilam test. Laski pierwszy raz w zyciu zobaczyłam dwie kreski!!! Az mi sie w glowie zakrecilo nie wiem co myslec czy to możliwe!!!
    Wieczorem powtorze test a jutro rano pojde na bete....takie mieszane emocje mna targaja...a moze cos sie dzieje nie tak i dlatego test pozytywny. Kochane modlcie sie za mnie zeby jednak sie okazało ze to cud.

    Kochana wspaniała wiadomość. Strasznie się cieszę i myśl pozytywnie to ważne. Trzymam kciuki za dobrą betę. I koniecznie daj znać. Cuda są na świecie. I dałaś mi nadzieję że z przeciwciałami można zajść w ciążę tak sobie myślę że może te moje tsh było przyczyną. Wiem głupio się łudze.

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 29 września 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak czekałam na wizytę siedziały dwie kobiety po 40 jej mąż był oddać nasienie a one rozmawiały. Miała tarczyce z wynikiem 3,8 i lekarz jej powiedział że z takim wysokim nie zajdzie w ciążę. Zbil jej do minus 1.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7132 10018

    Wysłany: 29 września 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, mocno trzymam kciuki, żeby to był zdrowy kropek! ✊✊✊✊✊ Brałaś teraz jakieś leki? Może trafiłaś przypadkiem na jakiś brakujący czynnik i zaskoczyło :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 11:34

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2167 1707

    Wysłany: 29 września 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Asiulka, mocno trzymam kciuki, żeby to był zdrowy kropek! ✊✊✊✊✊ Brałaś teraz jakieś leki? Może trafiłaś przypadkiem na jakiś brakujący czynnik i zaskoczyło :D
    Nic nie brałam jedynie witaminy caly czas lykam. Dzisiaj wzielam acard w razie...zrobilam drugi i wyszly dwie krechy...boje sie bardzo...musze czekac na wynik bety bo testy czasem moga sie mylic.

    Renesme lubi tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1419 1122

    Wysłany: 29 września 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ale wiadomość... Trzymam kciuki za piękna betę ✊✊

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 29 września 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuscilas i organizm się odblokowal

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • penceence Przyjaciółka
    Postów: 100 97

    Wysłany: 29 września 2019, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka cudowna wiadomość :)

    Dziewczyny dzięki za rady odnośnie wyników. We wtorek mam zrobić jeszcze progesteron, więc poczekam na wyniki i wszystko wyślę koordynatorce żeby skonsultowała z doktorem. Chociaż dzisiaj zauważyłam odrobinę krwi na papierze :/ Ale ten cykl i tak jest pechowy, bo w dniu owulacji dostałam infekcję intymną, a mój mąż skręcił nogę w kostce, więc musieliśmy odpuścić dalsze starania.

    Starania od 06.2017
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    3xCLO pęcherzyki, próby nieudane
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    AMH 11,3
    14.01.19 test pozytywny, ciąża naturalna
    28.02.19 Aniołek 8tc :(
    06.2019 usunięcie kamieni wraz z pęcherzykiem żółciowym
    08.2019 lametta+mensinorm
    09.2019 lametta+mensinorm+ovitrelle
    10.2019 lametta+mensinorm+ovitrelle
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    Mamy 2 zarodki <3
    07.09.2020 transfer cb :(
  • Madera2000 Autorytet
    Postów: 1032 721

    Wysłany: 29 września 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka mój przypadek potwierdza, że to jak najbardziej możliwe ;) w kwietniu miałam podobną sytuację procedura opłacona, leki rozpisane, wykupione czekające w lodówce zrobiłam test i 2 kreski, potem beta rosnąca a teraz juz 30tc i synuś na juz 1300-1400gr 😊Tylko u nas glownym problemem bylo bardzo slabe nasienie meza. trzymam kciuki!🍀

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 29 września 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy jak biorę prolutex i besins to poprosić o luteine dodatkowo??

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7132 10018

    Wysłany: 30 września 2019, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Mam pytanie czy jak biorę prolutex i besins to poprosić o luteine dodatkowo??
    Wydaje mi się, że bierzesz już wystarczająco dużo progesteronu. Jaka masz dawkę besins?

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 30 września 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wydaje mi się, że bierzesz już wystarczająco dużo progesteronu. Jaka masz dawkę besins?
    200 3×1

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 30 września 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś popołudniu muszę dać odpowiedź koordynatorce czy bierzemy embrioglue. Jestem nie zdecydowana.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2167 1707

    Wysłany: 30 września 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Dziś popołudniu muszę dać odpowiedź koordynatorce czy bierzemy embrioglue. Jestem nie zdecydowana.
    Kochana bierz, nie jest to duzy koszt a bedziesz miala poczucie ze zrobilas wszystko zeby wspomóc zagniezdzenie ;)
    Ja wlasnie próbuje wstać z lozka 😂😂😂

    Renesme lubi tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7132 10018

    Wysłany: 30 września 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    200 3×1
    To sporo bierzesz. Ja przy pierwszym transferze miałam luteinę 3x100 plus prolutex. a drugim razem taka samą dawka ale besins, dopiero przy crio dostałam besins 200x3.

    Renesme lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 30 września 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka na betę szybko idź i daj znać

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 30 września 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak - 12dc, Endo - 9mm. Transfer 7 października. Jutro mam zbadać progesteron. Mamy 5 zarodków -Jeden zarodek mrożony był oddzielnie a pozostałe podwójnie. Ten pojedynczy jest najmocniejszy a pozostałe trochę słabsze. Dr mówił o klasach ale nie wiem czy dobrze zapamiętałam 4AA, to miał bym ten mocny a tamte 4 lub 3 BB. Zdecydowałam się że zabieram dwójkę i teraz biję się z myślami czy dobrze zrobiłam, może mogłam tego silniejszego zabrać? 🙈🙈🙈🙉🙉🙉🙉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 12:41

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1419 1122

    Wysłany: 30 września 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć Anka, najlepszy może się nie przyjąć, a najsłabszy może się przyjąć, nie można przewidzieć, wiec może posłuchaj swojej pierwotnej intuicji? :)

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 30 września 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podany 4aa najmocniejszy przyja się ale poronilam teraz zabieram 4ba ciut słabszy a dwa czekają 3bb razem zamrożone.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego