Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1423 1122

    Wysłany: 26 września 2019, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi strasznie Domi, tule mocno, trzymajcie się <3

    Domi92 lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7165 10078

    Wysłany: 27 września 2019, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme, kciuki za wizytę!

    Penceence, faktycznie spory ten estradiol, pewnie masz jeszcze kilka mniejszych pęcherzyków. To, że bolą jajniki to normalne. Ja miałam w prawym tylko dwa, a w środę myślałam, że mi jajnik rozsadzi :P

    Domi, bardzo mi przykro 😢 Kiedy masz się stawić w szpitalu? :(

    Domi92 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 27 września 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Hejo :) dziewczyny może wy mi pomożecie. Obecnie mam cykl na lametta+mensinorm. Byłam we wtorek u dr Sroki (11dc) i wszystko ok 4 duże pęcherzyki, kazał mi w ten sam dzień wziąć ovitrelle i od razu zrobić estradiol. No i wynik wyszedł dość wysoki, bo 3116 pmol/l. Teraz nie wiem czy zgłaszać to koordynatorce, czy mam się nie martwić, bo to normalne przy stymulacji? Dzisiaj owulacja, a jajniki tak mnie bolą, że ledwie mogę chodzić :/
    A moge zapytac co Sroka powiedzial na 4 pecherzyki? W sensie czy dla niego to jest norma ,ze tyle ma byc po tych lekach? Wynik wysoki bo 4 pecherzyki ale czy az tyle powinno byc to niestety nie pomoge

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 27 września 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi92 wrote:
    Dzisiaj wizyta w 8 t 2 d ciąży. Niestety tetna brak, pecherzyk rosnie ale niestety juz nic sie nie zrobic. Skierowanie na lyzeczkowanie I narazie przerwa z invimedem bo brak juz zarodkow I konto w banku wyczyszczone. Niestety. Zyczę Wam wszystkim powodzenia Dziewczyny!!
    Bardzo mi przykro :(

    Domi92 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 27 września 2019, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Hejo :) dziewczyny może wy mi pomożecie. Obecnie mam cykl na lametta+mensinorm. Byłam we wtorek u dr Sroki (11dc) i wszystko ok 4 duże pęcherzyki, kazał mi w ten sam dzień wziąć ovitrelle i od razu zrobić estradiol. No i wynik wyszedł dość wysoki, bo 3116 pmol/l. Teraz nie wiem czy zgłaszać to koordynatorce, czy mam się nie martwić, bo to normalne przy stymulacji? Dzisiaj owulacja, a jajniki tak mnie bolą, że ledwie mogę chodzić :/

    Brałam ten zestaw leków jednak nigdy nie badałam przy nich estradiolu. Również miałam po 3-4 pęcherzyki a raz nawet wyhodowałam 5. Ja taki estradiol miałam przy punkcji. Zawsze dla świętego spokoju możesz wysłać wynik koordynatorce i czekać za odpowiedzią. Tak chyba nawet było by najlepiej ;).


    Domi bardzo mi przykro :(. Tulę Cię mocno! Trzymaj się, bądź silna kochana.

    Domi92 lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 27 września 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mam wizyte u swoje ginekologa, ktory ustali termin bo nie jestem z Poznania. Dzięki dziewczyny za wsparcie.

    Renesme lubi tę wiadomość

  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 27 września 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu pełna nadziei. Endo grube 10,5 w czwartek transfer. I mam się zastanowić czy biorę embrioglue choć dr nie naciska na to.

    anka1987, i_ka, MonikA_89!, Asiulka84, Karr lubią tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 27 września 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme piękne Endo ☺️. Jeżeli dr nie naciska to ja bym nie brała. A ile to kosztuje embrioglue? 200zł czy więcej. A progesteron badałaś? Jaki masz wynik?

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 27 września 2019, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    250zl. Na wynik progesteronu czekam ma być popołudniu.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 27 września 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor mówił jaki ma być ten wynik? Ty też masz teraz cykl sztuczny? Jeżeli tak to progesteron musi być powyżej 10? . Z drugiej strony jeżeli się wahasz to może lepiej dopłacić 250zł a będziesz miała pewność, że zrobiłaś wszystko by się udało?

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7165 10078

    Wysłany: 27 września 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Doktor mówił jaki ma być ten wynik? Ty też masz teraz cykl sztuczny? Jeżeli tak to progesteron musi być powyżej 10? . Z drugiej strony jeżeli się wahasz to może lepiej dopłacić 250zł a będziesz miała pewność, że zrobiłaś wszystko by się udało?
    Progesteron powinien być raczej poniżej 1 na cyklu sztucznym ;) Dopiero później się bierze duże dawki progesteronu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 15:15

    Renesme, anka1987 lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 27 września 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Progesteron powinien być raczej poniżej 1 na cyklu sztucznym ;) Dopiero później się bierze duże dawki progesteronu
    To mój błąd - dobrze, że czuwasz 😊👍👍💪💪

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 27 września 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być niski. Od jutra zastrzyki. Wynik już przyszedł za chwilę go sprawdzę tylko zjem obiadek

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 27 września 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 0,12 ng/ml

    MonikA_89!, Beti82, Karr, anka1987 lubią tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7165 10078

    Wysłany: 27 września 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Progesteron 0,12 ng/ml
    No to transfer będzie planowo 😊😊

    Renesme, anka1987 lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 27 września 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiiii. Teraz się cieszę a potem będę znów ryczeć.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7165 10078

    Wysłany: 27 września 2019, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Jupiiii. Teraz się cieszę a potem będę znów ryczeć.
    Będziesz, ale ze szczęścia, bo teraz się uda!!!

    Renesme, anka1987 lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 27 września 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam jeszcze o witaminy dla ciężarnych to dr mówił że śmiało mogę jeść nie grozi mi przedawkowania kwasem foliowym i nic złego się nie stanie

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 28 września 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to tylko ja jestem taka zdolna i przedawkowałam 😋 🙈🙉. Teraz już biorę tylko prewenit intensiv, prenatal uno odstawiłam. Powtórzę badanie za jakiś czas i zobaczę czy było to spowodowane braniem tych dwóch rzeczy razem (prewenit intensiv i prenatal uno) czy może rzeczywiście mam za wysoki wynik. To teraz trzymajcie kciuki za moją wizytę w poniedziałek 😉. Mam nadzieję że też ustalę z dr datę transferu 😁.
    Renesme dr komentował twoje TSH?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 08:19

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Pom-pon Autorytet
    Postów: 1320 843

    Wysłany: 28 września 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania,
    Oddam chętnie za darmo całe opakowanie Clexane 0,6 ml i 6 sztuk 0,4 ml. Dodatkowo mam 6 opakowanie Luteiny 50 ale podjęzykowej.
    Może ktoś potrzebuje. Odbiór osobisty na Ratajach.

    2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

    8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego