Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1580 1192

    Wysłany: 23 września 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez badaliśmy kariotypy przed pierwsza procedura. Ja miałam tylko wzdety brzuch i czasami troszkę nerwowa byłam podczas stymulacji :)

    Monia trzymamy kciuki za Wasze starania własne :D Niech przyniosą oczekiwane efekty ;)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 września 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak drogie leki są na tarczyce.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Ciekawe jak drogie leki są na tarczyce.
    Euthyrox i letrox są tanie. Kilka złotych opakowanie kosztuje :)

    Renesme lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 września 2019, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh 3,20. Może szybciej się zbije chociaż do 1

    ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 24 września 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renseme ja za euthyrox N25 płacę 8zł (100tabletek). Dziś też badałam swoje TSH. Wszystko zależy od dawki tabletek. Jak czytałam nasze forum to tu dziewczyny pisały że miały wynik nawet 2,3 i Sroka mówił, że jest okej - nie marudził. Więc ważne by chociaż trochę spadło Ci ;).
    Daj znać jak będziesz jutro po wizycie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 16:38

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomożecie proszę rozszyfrować te HLA-C?
    u mnie: 03: 04: 01G, 04: 01: 01G
    u emka: 04: 01: 01G, 07: 01: 01G

    Czy to "01G" oznacza, że oboje mamy C1? Nie mogę nic znaleźć w necie :(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 września 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wyniki to czarna magia dla mnie. Co to za badanie

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Te wyniki to czarna magia dla mnie. Co to za badanie
    Zgodność tkankowa czy jakoś tak.
    Niby jak mam KIRy AA, jeśli mąż miałby HLA-C C2, to jedyna szansa na urodzenie dziecka to jak u mnie będzie C1 C2. Próuję rozgryźć te wartości i na razie mi wychodzi, że oboje mamy C1C2, ale pewności nie mam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 18:13

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 września 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto może Ci pomóc w od czytaniu tych wyników?

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 24 września 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia też się na tych badaniach nie znam więc nie pomogę :(.
    U mnie TSH poszło do góry mam 2,8 a w sierpniu było 2,4.
    Kwas foliowy mam 20 a norma do 18.7 ng/ml.
    Możecie mi powiedzieć czy mam się martwić tym podwyższonym kwasem? ma on jakiś wypływ na transfer? mam może brać jakieś inne tabletki by zbić go ? :(
    Witaminę B12 mam w normie, czekam jeszcze za homocysteiną.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:25

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koordynatorka rozmawiała z Immunolog i jedynym zaleceniem jest wlew z accofilu. Wyszło, że ja mam HLA C1C2, mąż C2C1. Nie jest to najlepszy układ, ale nie jest też najgorszy. Najgorzej jakbym ja miała tylko C1 a mąż tylko C2. W obecnym układzie jest szansa na donoszenie ciąży po accofilu.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 24 września 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Koordynatorka rozmawiała z Immunolog i jedynym zaleceniem jest wlew z accofilu. Wyszło, że ja mam HLA C1C2, mąż C2C1. Nie jest to najlepszy układ, ale nie jest też najgorszy. Najgorzej jakbym ja miała tylko C1 a mąż tylko C2. W obecnym układzie jest szansa na donoszenie ciąży po accofilu.
    Super, że już wszystko wiesz :). Ta koordynatorka to świetna sprawa u nas. Trzymam kciuki za Ciebie :* :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:50

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Super, że już wszystko wiesz :). Ta koordynatorka to świetna sprawa u nas. Trzymam kciuki za Ciebie :* :)
    😘 Dziękuję!
    Bardzo sobie chwalę ten kontakt z nią. Chociaż za pierwszym razem mnie w błąd wprowadziła, bo napisała, że mam C1 a mąż C2, dopiero jak zaczęłam drążyć, to poleciała się dopytać jeszcze raz :P No ale kontakt jest zawsze błyskawiczny i chętnie odpowiada na wszystkie pytania, więc wybaczam pomyłkę. Sama jak czytam o tym co mi wychodzi w badaniach, to się łapie za głowę! Kto to widział takie dzikie rzeczy sprawdzać :P A potem jeszcze próbuję łopatologocznie wyjaśnić wszystko Emkowi 😂 Biedny czasami nie wie o czym mówię 😂

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Oj Monia też się na tych badaniach nie znam więc nie pomogę :(.
    U mnie TSH poszło do góry mam 2,8 a w sierpniu było 2,4.
    Kwas foliowy mam 20 a norma do 18.7 ng/ml.
    Możecie mi powiedzieć czy mam się martwić tym podwyższonym kwasem? ma on jakiś wypływ na transfer? mam może brać jakieś inne tabletki by zbić go ? :(
    Witaminę B12 mam w normie, czekam jeszcze za homocysteiną.
    A kwas bierzesz zwykły czy metylowany? W jakiej dawce?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 24 września 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę prenatal uno (jak dobrze widzę to kwas foliowy wynosi 800µg) i prewenit intensiv (kwas foliowy 800mcg). Ale teraz już wiem, gdzie chyba błąd zrobiłam.! Gapa ze mnie!.
    Wcześniej miałam brać te dwie rzeczy na raz a teraz mam na protokole, że mam brać tylko PREWENIT INTENSIV. I pewnie dlatego wynik poszedł w górę, bo za dużo tego brałam. Dobrze mówię?

    Ja też jestem zadowolona z koordynatorki. Najważniejsze, że już wiesz na czym stoisz i nie musisz szukać po internecie tylko masz opinie fachowca. ;).

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 24 września 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    W piątek dopiero ocena endometrium a pewnie 4/10 transfer
    Karr jaki Ci mrozaczek został??
    4AB bodajże..

    Renesme lubi tę wiadomość

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 września 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    4AB bodajże..

    To mam podobnie 4 BA trochę na odwrót. Będziesz brała embrioglue??

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 24 września 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszym transferem też coś dr S kazał brać jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ale stwierdziłam że tam jest kwas foliowy a biorę prevenit intensif i czy nie jest za dużo tego kwasu foliowego więc przestałam brać tylko jem ten prevenit intensif.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 24 września 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam w protokole prenatal oraz prewenit, ale ze względu na mutację mthfr wolę brać kwas metylowany. Dr niby mówi, że nie muszę brać metyli, bo mam mutację heterozygotyczną, ale skoro poziom b12 i kwasu we krwi mam bardzo ładny, to zostanę przy swoich tabsach :)
    Prenatal podobno aż takiego szałowego składu też nie ma, przynajmniej tak mi powiedziała immunolog.

    Anka, może odstaw na razie ten prenatal i sprawdź za jakiś czas poziom kwasu?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 25 września 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiam ten kwas prenatal uno i będę brała tylko PREWENIT INTENSIV. Zresztą tak mam napisane w protokole, żeby brać tylko ten jeden. Nie zauważyłam tego wcześniej :) Pewnie dlatego mam podwyższony ten kwas - przedobrzyłam. Dla pewności powtórzę badanie za jakiś czas. Homocysteina w normie.
    Monia ty masz taką wiedzę, że myślę, że dobrze byś zastępowała koordynatorkę :)
    Renesme jesteś już po wizycie? Chodzisz mi po głowie :)

    Renesme, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego