Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 25 września 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    To mam podobnie 4 BA trochę na odwrót. Będziesz brała embrioglue??
    Nie, jak brałam to dupa była, a bez embrioglue przynajmniej coś sie dzialo, było zagnieżdżanie...

    Renesme lubi tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 25 września 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Ogólnie nie jest źle dostałam lek enthyrox 75. Usg wporzadku i prawdopodobnie tarczyca mi wzrasta od leków hormonalnych. I lepiej żebym już miała leczenie wdrożone

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 25 września 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czegoś nie rozumiem w dawce leku. Mam napisane euthyrox 37,ug (75 1/2 tabl) to mam brać pół tabletki dziennie?? Na opakowaniu leku jest euthyrox 75N. I teraz nie wiem czy cała tabletkę brać rano czy pół?

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 25 września 2019, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renseme, ja z tego rozumiem, że masz brać pół tabletki dziennie. Euthyrox ma dawki 25, 50, 75, 100 itp.. więc dała ci dawkę między 25 a 50. Pamiętaj, ze trzeba brać tabletki rano i 30 min przed jedzeniem :) Zalecała powtórzenie badania TSH za jakiś czas?? Też właśnie na innych forach dziewczyny pisały, że TSH mogło wzrosnąć od stymulacji. To czekamy teraz na twoją piątkową wizytę ;) Kciuki zaciśnięte :)

    Renesme, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 25 września 2019, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam badanie powtórzyć jak będę robić bthcg i wykonać tsh, ft3 i ft 4. Czyli pół tabletki tylko Oki dzięki bardzo. I rano mam brać pół godzinki przed kolejnymi lekami.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7127 9964

    Wysłany: 25 września 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Odstawiam ten kwas prenatal uno i będę brała tylko PREWENIT INTENSIV. Zresztą tak mam napisane w protokole, żeby brać tylko ten jeden. Nie zauważyłam tego wcześniej :) Pewnie dlatego mam podwyższony ten kwas - przedobrzyłam. Dla pewności powtórzę badanie za jakiś czas. Homocysteina w normie.
    Monia ty masz taką wiedzę, że myślę, że dobrze byś zastępowała koordynatorkę :)
    Renesme jesteś już po wizycie? Chodzisz mi po głowie :)
    Heh, no bez przesady z tą wiedzą, ale jak już coś wiem, to chętnie Wam pomogę :* Też kiedyś byłam na początku drogi i wszystko było dla mnie nowe, a teraz to się czuję jak weteranka.
    Sporo informacji szukam też w necie, szczególnie w temacie immunologii. Rety jaka to czarna magia jest! Nie dziwię się, że tak mało immunologów w Poznaniu 😂

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7127 9964

    Wysłany: 25 września 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Kurcze czegoś nie rozumiem w dawce leku. Mam napisane euthyrox 37,ug (75 1/2 tabl) to mam brać pół tabletki dziennie?? Na opakowaniu leku jest euthyrox 75N. I teraz nie wiem czy cała tabletkę brać rano czy pół?
    Dokładnie tak jak pisze Anka. Łykasz pół tabletki rano, 30min przed śniadaniem :)

    Renesme lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 25 września 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 25 września 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dr zapytać czy mogę brać metypred do końca 1 trymestru gdyby się udal transfer. Skoro mam przeciwciała to lepiej go zażywać dłużej. W poprzedniej ciąży kazał odstawić stopniowo po 7 dniach i może to był błąd organizm odrzucił ciążę.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 26 września 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Heh, no bez przesady z tą wiedzą, ale jak już coś wiem, to chętnie Wam pomogę :* Też kiedyś byłam na początku drogi i wszystko było dla mnie nowe, a teraz to się czuję jak weteranka.
    Sporo informacji szukam też w necie, szczególnie w temacie immunologii. Rety jaka to czarna magia jest! Nie dziwię się, że tak mało immunologów w Poznaniu 😂
    Bardzo ci dziękujemy bo dużo nam pomagasz. 😉. Immunologia to czarna magia 🙈🙈. Koleżanka mi opowiadała że ona dzieci z swoim mężem mieć nie może ale z każdym innym tak. To robili jakaś szczepionkę z krwi męża dla niej. I teraz mają większe szanse. Ja wtedy nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy się robi. Mam pytanie odnośnie homocysteiny - czy pomimo że mieszczę się w normie to czy wynik musi być niższy? .tak jak w przypadku TSH, niby norma ale wynik musi być niższy. Pozdrawiam 😁😁

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1419 1122

    Wysłany: 26 września 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Bardzo ci dziękujemy bo dużo nam pomagasz. 😉. Immunologia to czarna magia 🙈🙈. Koleżanka mi opowiadała że ona dzieci z swoim mężem mieć nie może ale z każdym innym tak. To robili jakaś szczepionkę z krwi męża dla niej. I teraz mają większe szanse. Ja wtedy nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy się robi. Mam pytanie odnośnie homocysteiny - czy pomimo że mieszczę się w normie to czy wynik musi być niższy? .tak jak w przypadku TSH, niby norma ale wynik musi być niższy. Pozdrawiam 😁😁
    Anka a jaki masz wynik homocysteiny? Ja mam 8,5 nic z tym nie robię, dr nic nie mówił, ale słyszałam, ze jak jest powyżej to 6 powinno się zbijać

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 26 września 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja homocysteina wynosiła 11,29 norma do 15 ale to zły wynik musi być poniżej 10. Bo między 11-13 już się coś dzieje w żyłach. Mi ładnie spadła do 8

    i_ka lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 26 września 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik homocysteiny to 6,47. A homocysteinę czym się zbija, jakimi lekami? Wystarczą jakieś witaminy czy trzeba brać jakieś specjalistyczne leki.? Tak z ciekawości pytam :). Czytałam na innym forum że Paśnik zaleca by homocysteina była w przedziale 6-8, ale wypowiadały się też dziewczyny, że maja wynik około 9 i lekarz mówi, że jest w normie. To tak samo jak to TSH jeden lekarz chce by wynik był około 1 a drugi około 2 :). Każdy lekarz ma chyba swoje normy :).
    Renesme jutro masz wizytę!! Czekam na relację z wizyty :)

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7127 9964

    Wysłany: 26 września 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Bardzo ci dziękujemy bo dużo nam pomagasz. 😉. Immunologia to czarna magia 🙈🙈. Koleżanka mi opowiadała że ona dzieci z swoim mężem mieć nie może ale z każdym innym tak. To robili jakaś szczepionkę z krwi męża dla niej. I teraz mają większe szanse. Ja wtedy nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy się robi. Mam pytanie odnośnie homocysteiny - czy pomimo że mieszczę się w normie to czy wynik musi być niższy? .tak jak w przypadku TSH, niby norma ale wynik musi być niższy. Pozdrawiam 😁😁
    Z tego, co mi wiadomo, to koło 6-7 lepiej trzymać :)

    anka1987 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 26 września 2019, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro wizyta z samego rana. Ocena endometrium w 12dc badanie progesteronu i po wyniku zobaczymy co będzie. Moja ostatnia szansa z dobra blastocysta bo tamte dwie co jeszcze czekaja są 3bb troszkę słabsze.

    Karr lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • penceence Przyjaciółka
    Postów: 100 97

    Wysłany: 26 września 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) dziewczyny może wy mi pomożecie. Obecnie mam cykl na lametta+mensinorm. Byłam we wtorek u dr Sroki (11dc) i wszystko ok 4 duże pęcherzyki, kazał mi w ten sam dzień wziąć ovitrelle i od razu zrobić estradiol. No i wynik wyszedł dość wysoki, bo 3116 pmol/l. Teraz nie wiem czy zgłaszać to koordynatorce, czy mam się nie martwić, bo to normalne przy stymulacji? Dzisiaj owulacja, a jajniki tak mnie bolą, że ledwie mogę chodzić :/

    Starania od 06.2017
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    3xCLO pęcherzyki, próby nieudane
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    AMH 11,3
    14.01.19 test pozytywny, ciąża naturalna
    28.02.19 Aniołek 8tc :(
    06.2019 usunięcie kamieni wraz z pęcherzykiem żółciowym
    08.2019 lametta+mensinorm
    09.2019 lametta+mensinorm+ovitrelle
    10.2019 lametta+mensinorm+ovitrelle
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    Mamy 2 zarodki <3
    07.09.2020 transfer cb :(
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 26 września 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Tak jutro wizyta z samego rana. Ocena endometrium w 12dc badanie progesteronu i po wyniku zobaczymy co będzie. Moja ostatnia szansa z dobra blastocysta bo tamte dwie co jeszcze czekaja są 3bb troszkę słabsze.
    Trzymam mocno kciuki!! Jesteśmy na podobnym etapie tylko jak mam wizytę w poniedziałek. Również ocena endometrium w 12 dc, ale nie mam zleconego progesteronu. Ja jeszcze nie wiem jakiej klasy mam zarodki. Może spotkamy się na sali zabiegowej :D
    Jesteś teraz na sztucznym cyklu? bo ja tak -biorę estrofem i encontor, ale jajniki tak mi pulsują, że zastanawiam się czy dadzą radę te tabletki i zatrzymają owulację. Dobra może już nie marudzę bo ja zawsze panikuję i mam czarne myśli :P. . To chyba wynik stresu i obawy, że transfer będzie przełożony.

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 26 września 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta w 8 t 2 d ciąży. Niestety tetna brak, pecherzyk rosnie ale niestety juz nic sie nie zrobic. Skierowanie na lyzeczkowanie I narazie przerwa z invimedem bo brak juz zarodkow I konto w banku wyczyszczone. Niestety. Zyczę Wam wszystkim powodzenia Dziewczyny!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 20:17

  • Karr Autorytet
    Postów: 784 852

    Wysłany: 26 września 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi92 wrote:
    Dzisiaj wizyta w 8 t 2 d ciąży. Niestety tetna brak, pecherzyk rosnie ale niestety juz nic sie nie zrobic. Skierowanie na lyzeczkowanie I narazie przerwa z invimedem bo brak juz zarodkow I konto w banku wyczyszczone. Niestety. Zyczę Wam wszystkim powodzenia Dziewczyny!!
    Kochana ależ mi przykro:((( wiem jak to jest, trzymaj się:*

    Domi92 lubi tę wiadomość

    f674ce6649.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 26 września 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi wiem co czujesz. Trzymaj się choć wiem że słowa nic nie zmienia

    Domi92 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego