Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Fisia Autorytet
    Postów: 504 285

    Wysłany: 2 października 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    No on to olewa, mi nawet metyli nie kazał brać, tylko prewenit
    To dziwne, ale muszę potwierdzić. Przesłałam wyniki do koordynatorki. Dodatkowo załączyłam wysokie wyniki kwasu foliowego i homocysteiny i DHEA. Doktor S ponoć powiedział,że nie trzeba konsultować ich na wizycie i że mam brać witaminy bez zmian. A nawet nie ma w kartotece zapisane, jakie biorę ;D

    Reneseme i Anka, trzymam kciuki za Maluszki! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 10:11

    anka1987 lubi tę wiadomość

    04.2018 początek starań
    12.2018 ciąża naturalna, 8tc [*]
    03.2020 ciąża naturalna, 6tc [*]
    AMH: 1.45 (09.2018), 1.11 (08.2019), 2.64 (11.2019), 1.8 (08.2020)
    MTHFR 677C-T homo
    Ona: NK 29%, KIR AA HLA C1, On: HLA C2
    Wiek 34
    IV’21 ❄️❄️
    V’21 transfer - nieudany
  • Cicha. Ekspertka
    Postów: 203 83

    Wysłany: 2 października 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    O rety, Asiulka84, gratuluję!!!!!! Toż to chyba cud!
    A trzymałaś jakąś specjalną dietę?
    A jak często do Pani Iwony chodziłaś?
    Ja też ją odwiedzam, Wy mi ją poleciłyście, ale nie zawsze mi się udaje dwa razy, więc czasem tylko raz w tygodniu.
    Jem te zioła od niej Progeny 3 x dziennie po 2 tabsy.
    Pięknie, jesteś dowodem, że wszystko może się zdarzyć :)
    Trzymam kciuki za serduszko!!!!

    Dziewczyny, a co to za Pani Iwona? Powiedzcie coś więcej proszę

    Hashimoto, endometrioza

    wrzesień 2018: ciąża naturalna - 5 tydzień [*]
    kwiecień 2019: ivf - 5 tydzień [*]
    lipiec 2019: ivf- 4 tydzień [*]
    kwiecień 2020: ciąża naturalna <3
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1578 1190

    Wysłany: 2 października 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha. wrote:
    Dziewczyny, a co to za Pani Iwona? Powiedzcie coś więcej proszę
    Pani Iwona przyjmuje w YOHO na ul. Dymka. Wejdź na stronę ;)

    Cicha. lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 2 października 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 jak długo chodziłaś na akupunkturę? Może ja po zabiegu będę mogła spróbować? Może pomoże mi to też unormować hormony bo IVF.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 11:18

  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2259 1795

    Wysłany: 2 października 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi92 wrote:
    Asiulka84 jak długo chodziłaś na akupunkturę? Może ja po zabiegu będę mogła spróbować? Może pomoże mi to też unormować hormony bo IVF.
    Ja chodziłam jakos od lipca i staralam sie dwa razy w tygodniu. Mialam też te ziola ale ja jakos ich nie jadlam ;)ja zaczelam chodzić wlasnie z mysla o kolejnym podejściu in vitro. Poczytaj sobie na temat akupunktury bo naprawde ma szerokie dzialanie

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Fisia Autorytet
    Postów: 504 285

    Wysłany: 2 października 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha. wrote:
    Dziewczyny, a co to za Pani Iwona? Powiedzcie coś więcej proszę
    Można też się zapisywać przez aplikację Moment na telefony. Tam są dwie lokalizacje. Poniedziałki, środy na pewno na Dymka, a we wtorek gdzieś na Strzeszyńskiej, ale tam nigdy nie byłam.
    Pani Iwona jest bardzo miłą i ciepłą osobą :) Na początku robi wywiad, co Tobie dolega, oprócz problemów z płodnością, i tak stawia igły.

    Cicha. lubi tę wiadomość

    04.2018 początek starań
    12.2018 ciąża naturalna, 8tc [*]
    03.2020 ciąża naturalna, 6tc [*]
    AMH: 1.45 (09.2018), 1.11 (08.2019), 2.64 (11.2019), 1.8 (08.2020)
    MTHFR 677C-T homo
    Ona: NK 29%, KIR AA HLA C1, On: HLA C2
    Wiek 34
    IV’21 ❄️❄️
    V’21 transfer - nieudany
  • penceence Autorytet
    Postów: 419 724

    Wysłany: 2 października 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi wyniki progesteronu i wyszło, że w 18dc mam 94,5 ng/ml :/ masakra jakaś, już mam normalnie dosyć tego wszystkiego, bo jak coś idzie dobrze to nagle wszystko się psuje :(

    Starania od 06.2017
    PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    14.01.19 test pozytywny, ciąża naturalna
    28.02.19 Aniołek 8tc 💔
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Zostalo nam ❄️❄️❄️❄️❄️
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 2 października 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Dziewczyny przyszły mi wyniki progesteronu i wyszło, że w 18dc mam 94,5 ng/ml :/ masakra jakaś, już mam normalnie dosyć tego wszystkiego, bo jak coś idzie dobrze to nagle wszystko się psuje :(
    18dc to po owulce wiec chyba ok?

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • penceence Autorytet
    Postów: 419 724

    Wysłany: 2 października 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    18dc to po owulce wiec chyba ok?

    Wg laboratorium norma w fazie lutealnej to 1,83-23,9 :(
    Sama już nie wiem co mam sądzić. Wysłałam wyniki koordynatorce żeby dr Sroka się wypowiedział.

    Starania od 06.2017
    PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    14.01.19 test pozytywny, ciąża naturalna
    28.02.19 Aniołek 8tc 💔
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Zostalo nam ❄️❄️❄️❄️❄️
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 października 2019, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Dziewczyny przyszły mi wyniki progesteronu i wyszło, że w 18dc mam 94,5 ng/ml :/ masakra jakaś, już mam normalnie dosyć tego wszystkiego, bo jak coś idzie dobrze to nagle wszystko się psuje :(
    Wydaje mi się, że masz w innych jednostkach wynik. Po przeliczeniu na nmol/ml wychodzi na poziomie 0.3 czyli taki przedowulacyjny 🤔
    Zobacz, tutaj jest fajny kalkulator: https://napromed.pl/naprotechnologia-przeliczniki-hormony.html

    Z drugiej strony Anka wrzucała ostatnio wynik 0,19 ng/ml, czyli w takich jednostkach jak twój.
    Miałaś owu potwierdzoną monitoringiem? Bierzesz jakieś leki? Jeśli jednostka jest dobra, to ten prog jest dziwnie wysoki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:37

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 3 października 2019, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz jakis progesteron?

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • penceence Autorytet
    Postów: 419 724

    Wysłany: 3 października 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam owulacje na 100% bo bylam na monitoringu u dr Sroki. Moze to przez to ze mialam az 4 pecherzyki?
    Nie biore progesteronu.
    Juz zaczynam myslec ze to jakis blad laboratoryjny. Na pewno zrobie jeszcze raz ten progesteron w kolejnym cyklu.

    Starania od 06.2017
    PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    14.01.19 test pozytywny, ciąża naturalna
    28.02.19 Aniołek 8tc 💔
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Zostalo nam ❄️❄️❄️❄️❄️
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 3 października 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RENESME - TRZYMAM KCIUKI!! <3 :)

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1578 1190

    Wysłany: 3 października 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    RENESME - TRZYMAM KCIUKI!! <3 :)
    Ja tez ✊✊

    Renesme lubi tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 października 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Mialam owulacje na 100% bo bylam na monitoringu u dr Sroki. Moze to przez to ze mialam az 4 pecherzyki?
    Nie biore progesteronu.
    Juz zaczynam myslec ze to jakis blad laboratoryjny. Na pewno zrobie jeszcze raz ten progesteron w kolejnym cyklu.
    4 pęcherzyki wyjaśniają sprawę :D

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 3 października 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z pełnym pencherzem. 😊

    Asiulka84, anka1987, Karr lubią tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 3 października 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam już z moją pociecha 👶

    Fisia, Asiulka84, i_ka, MonikA_89!, anka1987, oloowa2709, penceence, Karr lubią tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 3 października 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka daj znać jak Twoja dzidzia

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 3 października 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice dziś ruch jak w biedronce. Dużo pacjentów z Niemiec

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 października 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Wracam już z moją pociecha 👶
    Mocnego wgryzania!!!! ✊😊

    anka1987, Renesme lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego