Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 4 października 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Czy to możliwe żeby dzień po transferze odczuwalna klucie w podbrzuchu. Za pierwszym razem tak nie miałam choć re klucie nie jest przez cały czas, a może źle zrobiłam biorąc embrioglue. Chyba powinnam pluknac sie w głowę
    Embrioglue może tylko pomóc, na pewno nie zaszkodzi :) jak miałaś podaną blastlcyste to ona 1-2dpt wychodzi z otoczki i powoli zaczyna się wgryzać. Ból może być też taki promieniujący od szyjki, która była drażniona przy transferze

    Renesme lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 4 października 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kurde.... wyszłam właśnie z USG i mam 2 przetrwałe pęcherzyki i trochę płynu w zatoce Douglasa. Były 3, więc jeden może pękł i stąd ten płyn. Nie rozumiem tylko dlaczego pozostałe dwa były oporne na ovitrelle.... 😢
    Też walczyłam z przestarzałymi pęcherzykami 3 cykle, dopiero zniknęły jak dostałam tabletki antykoncepcyjne na jeden cykl. Wszystko się przez nie przedłuża niestety.

  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2276 1807

    Wysłany: 5 października 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Czy to możliwe żeby dzień po transferze odczuwalna klucie w podbrzuchu. Za pierwszym razem tak nie miałam choć re klucie nie jest przez cały czas, a może źle zrobiłam biorąc embrioglue. Chyba powinnam pluknac sie w głowę
    Kochana postaraj sie zajac glowe czyms przyjemnym. Wsluchiwanie sie w siebie nic ci nie da naprawde wiem co mowie. Kiedy masz testować

    zi13sek28nq2a06c.png

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 5 października 2019, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    14/10

    Asiulka84, Karr, anka1987 lubią tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 5 października 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka jak wy dodajcie te wykres? Oczywiście jeszcze tego nie zrobię bo nic nie wiadomo, ale tak na zapas😜😜

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 864

    Wysłany: 5 października 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    14/10
    Renesme łyknij sobie nospe jak niepokoją Cie bóle/skurcze... mi pomogło, tzn. Nie odczuwałam takich ruchów macicy jak przy transferach bez nospy..

    Renesme lubi tę wiadomość

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 5 października 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr wrote:
    Renesme łyknij sobie nospe jak niepokoją Cie bóle/skurcze... mi pomogło, tzn. Nie odczuwałam takich ruchów macicy jak przy transferach bez nospy..
    Dziś nic nie odczuwam wszystko dobrze

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Iwa20 Ekspertka
    Postów: 394 99

    Wysłany: 5 października 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy potrzebuje ktoś z Was ogulutran?

  • anka1987 Autorytet
    Postów: 748 466

    Wysłany: 5 października 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kurde.... wyszłam właśnie z USG i mam 2 przetrwałe pęcherzyki i trochę płynu w zatoce Douglasa. Były 3, więc jeden może pękł i stąd ten płyn. Nie rozumiem tylko dlaczego pozostałe dwa były oporne na ovitrelle.... 😢
    wrrrr.... a to dziady jedne! Czy my zawsze musimy mieć pod górkę? . I co teraz? Bo jeszcze takiego przypadku nie miałam. Dr dał ci jeszcze coś na pęknięcie czy czekamy aż same znikną?
    Plus taki, że masz już rozpiskę protokołu :D. Czyli jesteś już o krok do przodu :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 5 października 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mogłabym zrobić test sikany?

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 5 października 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    Hej dziewczyny, czy potrzebuje ktoś z Was ogulutran?
    Hej, ja będę potrzebowała orgalutran jeśli przyjdzie @ i zacznę kolejną stymulację.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 5 października 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    wrrrr.... a to dziady jedne! Czy my zawsze musimy mieć pod górkę? . I co teraz? Bo jeszcze takiego przypadku nie miałam. Dr dał ci jeszcze coś na pęknięcie czy czekamy aż same znikną?
    Plus taki, że masz już rozpiskę protokołu :D. Czyli jesteś już o krok do przodu :)
    Powiedział, że mam brać proga, w pon/wt zrobić test z moczu i jak nie będę w ciąży to mam odstawić leki i czekać na @. Od 2dc startuję z protokołem. 7-8dc wizyta z USG. Dr twierdzi, że one się wchłoną po @, bo to nie są torbiele (mają znacznie mniejsze rozmiary)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 5 października 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Kiedy mogłabym zrobić test sikany?
    Brałaś ovitrelle? Jeśli tak to najwcześniej 12 dni po zastrzyku, żeby mieć pewność, że to nie Ovi ;)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 5 października 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie brala po co ovitrel do transferu crio??

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 5 października 2019, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Nie nie brala po co ovitrel do transferu crio??
    Faktycznie, zapomniałam, że miałaś crio :P Wybacz!

    Renesme lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iwa20 Ekspertka
    Postów: 394 99

    Wysłany: 6 października 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hej, ja będę potrzebowała orgalutran jeśli przyjdzie @ i zacznę kolejną stymulację.
    Hej napisz do mnie na priv [email protected]

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 6 października 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Monia. 😊

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 6 października 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mam obolaly od tych zastrzyków z prolutexu. I dziwne jest to że w cale nie czuje się zmęczona wstaje już o 8 i koniec spania mam sporo energii. Kiedyś mogłam spać popołudniami, ale ostatnio oglądałem program i niby ta senność jest spowodowana brakiem witaminy D3 i owszem miałam niedobór. Od lutego zarzywam i jak ręką odjal 😜😅

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 6 października 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 10 dzień brania proga a tu od rana plamienie... Jutro miną 2 tyg od ovitrelle i się zastanawiam jak @ może się już czaić skoro nie zdążyłam nawet proga odstawić, a miałam go brać 12 dni, czyli wtorku 🤔 Miałyście coś takiego?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 6 października 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Brzuch mam obolaly od tych zastrzyków z prolutexu. I dziwne jest to że w cale nie czuje się zmęczona wstaje już o 8 i koniec spania mam sporo energii. Kiedyś mogłam spać popołudniami, ale ostatnio oglądałem program i niby ta senność jest spowodowana brakiem witaminy D3 i owszem miałam niedobór. Od lutego zarzywam i jak ręką odjal 😜😅
    Po podaniu prolutexu rozmasuj sobie chwilę miejsce wkłucia. U mnie pomagało :) Przy pierwszym zastrzyku o tym nie wiedziałam. Podawały mi go położne w dniu punkcji. Brzuch w tym miejscu bolał strasznie przez kilka dni. Dotknąć się nie mogłam. Potem wyczytałam o tym, żeby rozmasować i życie stało się łatwiejsze 😂

    Renesme lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ