Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1545 1175

    Wysłany: 14 października 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Pamiętaj, że nie liczy się ilość tylko jakość. Możesz mieć mało jajek, ale wszystkie się pięknie zapłodnią i będzie dużo zdrowych ❄️❄️❄️
    Wiem, tylko niestety u mnie przy pierwszej procedurze okazało się, ze komórki były bardzo słabej jakości i prawdopodobnie nie było by co transferować, gdyby nie zostały zamrożone w 3 dobie. I teraz zapowiada się podobnie. Już nie wiem co robić, żeby poprawić jakość komórek. No ale będę się martwić jak znowu się nie uda. Boje się, ze czeka mnie komórka dawczyni, a tu będę miała problem z moim P, bo jest na nie. A ja sama nie wiem czy jestem na to gotowa.

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7719 10929

    Wysłany: 15 października 2019, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Wiem, tylko niestety u mnie przy pierwszej procedurze okazało się, ze komórki były bardzo słabej jakości i prawdopodobnie nie było by co transferować, gdyby nie zostały zamrożone w 3 dobie. I teraz zapowiada się podobnie. Już nie wiem co robić, żeby poprawić jakość komórek. No ale będę się martwić jak znowu się nie uda. Boje się, ze czeka mnie komórka dawczyni, a tu będę miała problem z moim P, bo jest na nie. A ja sama nie wiem czy jestem na to gotowa.
    Próbowałaś brać DHEA i Q10 na poprawę jakości komórek?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1545 1175

    Wysłany: 15 października 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brałam teraz 3xDHEA i q10. Może za krótko, bo 1,5 miesiąca.

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 15 października 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratujcie! Wczoraj dowiedziałam się o ciąży a dziś mam gorączkę 37.3. W pracy jestem do 18, nie zdążę iść do lekarza rodzinnego ☹️😥

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 15 października 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do Koordynatorki czy coś możesz wziasc. Czasem temperatura się podnosi w ciąży mi jest ciągle duszno i gorąco i też mam cieplejsze czoło.

    anka1987 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2208 1738

    Wysłany: 15 października 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Ratujcie! Wczoraj dowiedziałam się o ciąży a dziś mam gorączkę 37.3. W pracy jestem do 18, nie zdążę iść do lekarza rodzinnego ☹️😥
    Oj przeprasza nie chcialam polubic. Możesz wziac paracetamol, spokojnie nie panikuj ja pierwsze objawy mialam wlasnie goraczke i to wysoka. Ale lezalam w lozku przez 3 dni

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 15 października 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :). Już trochę spadła ale leżę w łóżku i pocę się :/

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Karr Autorytet
    Postów: 792 863

    Wysłany: 15 października 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro 2 weryfikacje przyrostów? ✊✊✊

    Renesme, anka1987 lubią tę wiadomość

    f2wl3e5esh2i11nc.png

    DRUGA PROCEDURA
    2019.10. 9dpt - 155 ; 11dpt - 392 ; 15dpt - 2061 ; 21dpt - 10.348 ; 24dpt - ❤ 😍✊✊✊
    2019.05. 9dpt - 19 ; 11dpt - 24 ; 14dpt - 47 ; 18dpt - 216 ; 22dpt - 698 ; 24dpt - 851 ; 42dpt - 1756 ; 43dpt - 1615 (8t+4) :(
    2019.04. 9dpt 8,28 ; 11dpt 2,8 :(
    2019.02. punkcja, transfer odroczony


    PIERWSZA PROCEDURA
    2018.07./04./02. beta 3x0 :(
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 15 października 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plecy mnie dziś bolą chyba za dużo leżę 😜

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2208 1738

    Wysłany: 16 października 2019, 06:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme, Anka trzymam kciuki za przyrosty ✊✊✊. Anka mam nadzieję ze juz lepiej sie czujesz. Mnie wlasnie obudzilo potworne ssanie w zoladku 😂

    Renesme lubi tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 16 października 2019, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie ssanie z rana miałam wczoraj. Dziś już spokój tylko te plecy bolą. A tak z resztą cisza oby przyrosla beta ładnie boję się. Czy my musimy być wystawione na taki stres.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7719 10929

    Wysłany: 16 października 2019, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem z wami i trzymam kciuki! ✊😘

    Renesme, anka1987 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 16 października 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj progesteron chyba kiepsko dziala zero objawów. W sumie nie badalam dziś tylko sama betę. Zobaczę jaki będzie przyrost i może wtedy zbadam w inny dzień. Z obliczen wychodzi ze jestem w 4 tygodniu i 2 dni

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 16 października 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Renesme, Anka trzymam kciuki za przyrosty ✊✊✊. Anka mam nadzieję ze juz lepiej sie czujesz. Mnie wlasnie obudzilo potworne ssanie w zoladku 😂

    Tak czuję się już lepiej, dziękuję :). Nie ukrywam, że wczoraj trochę się przeraziłam tym stanem podgorączkowym.
    Jutro powtórka bety i umawiam się na wizytę :D
    Renesme ja również nadal nie mam objawów. :)
    Monia wizyta w piątek? dobrze pamiętam?
    Miłego dnia dziewczyny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 08:53

    Renesme, Asiulka84 lubią tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 16 października 2019, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze umówić się i do dr S i do endokrynologa z wynikami wiem że p zyjmuje tylko w środę i obym mogła być przyjęta do obu w tym samym dniu

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1545 1175

    Wysłany: 16 października 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za przyrosty.
    Ja w piątek mam punkcję :)

    Renesme, Asiulka84, anka1987, penceence, MonikA_89!, Karr lubią tę wiadomość

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 16 października 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się podwoiła była bym spokojna że ciąża jest w dobrym miejscu.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7719 10929

    Wysłany: 16 października 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, tak wizyta w piątek 😊 Dzisiaj jeszcze muszę zahaczyć o internistę, bo od soboty mnie gardło boli i coś nie chce przejść. Może musiałabym ze 2 dni zostać w domu, bo się boję, że do punkcji mi nie minie... :/

    Renesme, o której wyniki?? ✊✊✊

    I_ka, kciuki za punkcję! ✊Będziecie robić świeży transfer czy crio? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 13:12

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 16 października 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo 15:00 wynik🤔🙄

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 16 października 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik 1409, 47😘😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 15:08

    oloowa2709, Karr, i_ka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego