X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Renesme Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie Asiulka szczęście się Tobie należy. ❤️

Asiulka84 lubi tę wiadomość

13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Napisałam e-mail a bo na tej kartce mam napisane żeby skontaktować się z koordynatorka i jej e-mail. Więc czekam 😉
    I coś już wiesz może się spotkamy w tym samym dniu

13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞

16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała mi wynik powtórzyć za 48h i dopiero mnie umówi bo to pierwsza weryfikacja dopiero 😉. Więc w poniedziałek będę się umawiać.
    Asiulka 🥰🥰🥰❤️❤️❤️🤰🤰🤰. Tak się cieszę twoim szczęściem 😘😁.
    Saja nie kracz 🙆🙆. Ja nie chcę randek z muszlą 🙀🙈. Narazie się trzymam i oby jak najdłużej 😋. Renesme a ty umawiasz sobie już jakaś wizytę u ginekologa swojego?? Bo ja teraz mam dylemat i zastanawiam się kiedy się mam umawiać. Dylemat nr 2 chodzić do ginekologa z Poznania który pracuje na Polnej (tylko nikogo nie znam i nie wiem kto cieszy się dobrą opinią) czy być u ginekologa z swojej miejscowości a na poród przyjechać do poznania??można tak no nie? Hmmm... 😜😜

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Kazała mi wynik powtórzyć za 48h i dopiero mnie umówi bo to pierwsza weryfikacja dopiero 😉. Więc w poniedziałek będę się umawiać.
    Asiulka 🥰🥰🥰❤️❤️❤️🤰🤰🤰. Tak się cieszę twoim szczęściem 😘😁.
    Saja nie kracz 🙆🙆. Ja nie chcę randek z muszlą 🙀🙈. Narazie się trzymam i oby jak najdłużej 😋. Renesme a ty umawiasz sobie już jakaś wizytę u ginekologa swojego?? Bo ja teraz mam dylemat i zastanawiam się kiedy się mam umawiać. Dylemat nr 2 chodzić do ginekologa z Poznania który pracuje na Polnej (tylko nikogo nie znam i nie wiem kto cieszy się dobrą opinią) czy być u ginekologa z swojej miejscowości a na poród przyjechać do poznania??można tak no nie? Hmmm... 😜😜
    Dzięki kochana. Ja sie na tym za bardzo nie znam czy lekarz prowadzacy ma byc z polnej czy nie ale chyba warto. Ja moge polecic z czystym sumieniem Rajewskiego jest z polnej ma swoj prywatny gabinet. Ja do niego chodze i chce zeby mi prowadzil ciaze do konca.

anka1987 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a jak leczysz sie u Sroki to u niego chyba tez mozesz prowadzic ciaze juz poza klinika.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Filipinka Znajoma

Wysłany: 17 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Beta:
    7dpt -150
    10dp - 790 🥰🥰🥰🥰
    Ania, wspaniałe wieści😉😉
    Dbaj o siebie😘😘

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, w pierwszej ciąży byłam u dwóch różnych ginów z Polnej (w poradni przyszpitalnej) i nie polecam :/ Może miałam pecha, ale badanie było niedelikatne, odpowiadali zdawkowo na pytania i musiałam się prosić o przedłużenie L4. A żeby było zabawniej, to pierwsze L4 dostałam właśnie z Polnej jak wyszłam ze szpitala... Zwykłą, bezproblemową ciążę to pewnie można tam prowadzić, ale po ivf to ja szczerzę odradzam. Po tej całej procedurze potrzebujemy wsparcia i zrozumienia, a tam idzie niestety wszystko taśmowo. Bałam się przed każdą wizytą czy dziecko ma się dobrze, a potem musiałam się nasłuchać, że ciąża to nie choroba i że ona pracowała do 7 miesiąca.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 20:46

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Anka a jak leczysz sie u Sroki to u niego chyba tez mozesz prowadzic ciaze juz poza klinika.

Tak, Sroka przyjmuje też na os. Przyjaźni --> Panacea. W Invimedzie ciąże prowadzi tylko dr Kuśnierczak :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będę miała tutaj na miejscu swojego ginekologa choć też się zastanawiam czy ona podoła. Co do leków to zapytam dr Sroki jak długo brać i wtedy przekażę swojemu. Ale cały czas mam dylemat. Wzięła bym dr Kusnierczak ale jeśli dostanę L4 to będzie widniał nazwa kliniki a tego nie chce bo nikt nie wie o niczym

13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞

16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Dziewczyny wszystko jest dobrze dzidzia rośnie ma 1,6 cm sersuszko ladnie bije. Lekarz mówi ze ladnie przyrasta jest nawet troche wiekszy niz wiek ciazy wskazuje. Jejku ja nadal nie wierze w moje szczescie 😍😍😍
    Asiulka bardzo się cieszę 🙂po tym wszystkim, co przeszłaś życzę Ci nudnej ciąży 🙂😉

Ps. Dr Rajewski już nie pracuje na Polnej, tylko w szpitalu w Śremie 😉 swoją drogą jakby któraś z Was zastanawiała się, gdzie rodzić, to polecam ten szpital. Oddział ginekologiczno- położniczy naprawdę robi wrażenie. Byłam tam w lipcu przez 2 dni i jeśli kiedyś jeszcze będę w ciąży, to rodzić będę chciała tylko tam😉

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, Renesme gratulacje 🙂🙂🙂

Anka też nie polecam przychodni na Polnej do prowadzenia ciąży. Byłam tam aż raz i o ten jeden raz za dużo 😐

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Asiulka bardzo się cieszę 🙂po tym wszystkim, co przeszłaś życzę Ci nudnej ciąży 🙂😉

Ps. Dr Rajewski już nie pracuje na Polnej, tylko w szpitalu w Śremie 😉 swoją drogą jakby któraś z Was zastanawiała się, gdzie rodzić, to polecam ten szpital. Oddział ginekologiczno- położniczy naprawdę robi wrażenie. Byłam tam w lipcu przez 2 dni i jeśli kiedyś jeszcze będę w ciąży, to rodzić będę chciała tylko tam😉
    Dziekuje kochana. No patrz to niedoinformowana jestem 😁

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Renesme Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo trzeba jeść estrofen i robić sobie zastrzyki z prolutexu? Bo metypred kończę już w niedzielę tak było w protokole bo reszta leków bez zmian tylko pytanie jak długo

13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞

16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tu nowa. 14 miałam pierwsza wizytę u Sroki, podejrzenie słabych komórek amh powyżej 5, dwa poronienia, i niepowodzenia w staraniach i niskie Endo. Zapisałam mi lek na stymulację lametta. Wiem, że pewnie nie jedna z was go stosowała, poje się trochę przestymulowania, jak brałam clo to miałam aż 4 pęcherzyki i to przy 1 tab. Teraz mam brać dwie, wiem że to inny lek inny składni. Jak zachowały się wasze jajca po tym leku ? Udało się którejś zajść po takiej stymulacji tym lekiem naturalnie ? Jak zachowało się wasze Endo, i jakie było wasze samopoczucie. Była bym wdzięczna za każdą radę i dobre słowo.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Hej. Jestem tu nowa. 14 miałam pierwsza wizytę u Sroki, podejrzenie słabych komórek amh powyżej 5, dwa poronienia, i niepowodzenia w staraniach i niskie Endo. Zapisałam mi lek na stymulację lametta. Wiem, że pewnie nie jedna z was go stosowała, poje się trochę przestymulowania, jak brałam clo to miałam aż 4 pęcherzyki i to przy 1 tab. Teraz mam brać dwie, wiem że to inny lek inny składni. Jak zachowały się wasze jajca po tym leku ? Udało się którejś zajść po takiej stymulacji tym lekiem naturalnie ? Jak zachowało się wasze Endo, i jakie było wasze samopoczucie. Była bym wdzięczna za każdą radę i dobre słowo.
    Ja gorzej reagowałam na lamettę niż na cło. O ile przy clo branym 2-5dc 1x1 miałam prawie w 2-3 pęcherzyki, to jak brałam lamettę 2x1 miałam tylko 1 pęcherzyk. Do trzeciej stymulacji ivf dr też mi włączył lamettę, oprócz puregonu, na podkoksowanie komórek. W efekcie miałam tylko 3 komórki, więc punkcję odwołaliśmy. Obecnie zamiast lametty miałam dodatkowy zastrzyk, reszat leków bez zmian. W poniedziałek było 6 pęcherzyków, dzisiaj kolejny podgląd, więc liczę na więcej 😬
    Mam wrażenie, że mój organizm się z Lamettą nie lubi, bo coś nie ma przy niej efektów :P Co prawda przy problemach z cienkim endometrium lametta jest podobno lepsza niż clo, więc może dlatego ją dostałaś ;)
    Myślę, że warto spróbować chociaż jeden cykl z tym lekiem. Od 2dc masz brać? Przestymulowania bym się raczej nie obawiała, ale jeśli bardzo ciebie to martwi, to może zagadaj z dr czy nie możesz brać mniejszej dawki przez pierwszy cykl z żeby zobaczyć reakcję?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja też jestem na rezerwowej :(
    Ja to samo, mail o rezerwowym miejscu.
    Nie chce mi się wierzyć, że nikogo z tego forum nie wzięli.
    Myślałam, że chociaż jedna z nas pójdzie, porobi notatki i podzieli się wiedzą, a tu klops.
    Ciekawa ta teoria z nieprzyjmowaniem pacjentek z Invimedu.
    Człowiek myślał, że jak to zaznacza, to wręcz będzie szybciej zaproszony ;)

A mam pytanie do Was. Gdzie kupujecie Menopur? Mają to we wszystkich aptekach w Poznaniu?

oloowa2709 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:

Też na pierwszej wizycie dostałam od dr Sroki Lamettę. 3 cykle z nią przeszłam.
    2 dwóch pierwszych pęcherzyki rosły, czasem 1, czasem 2, ale bez szału. Za trzecim razem rosły słabiutko, lekarz mówił, że pewnie mam słabe komórki, no i niskie AMH robi swoje (1.11).
    Na kolejny cykl dodał Mensinorm, zaczynam za 2 tygodnie, b o zrobiłam sobie cykl przerwy, ze względu na wakacje.
    Ostatnio się go pytałam o Lamettę, mówił, że to słąby lek, stymuluje przysadkę, która wytwarza hormony pobudzające do wzrostu pęcherzyki, czyli nie działa tak inwazyjnie i bezpośrednio na jajniki, jak inne leki. Więc nie powinnaś się go obawiać. A ile dziennie kazał Ci brać?
    Przy AMH powyżej 5, można mieć słabe komórki?

• Mildred Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest jego zdanie słabe komórki przy amh powyżej 5 i do tego się doczepił, czekam jeszcze na wyniki badań przeciwciał przeciw antygenom jajnika i przeciw antygenom plemnika czy jakoś to się pisze napewno wiecie o co chodzi. Trochę mnie jego diagnoza zdziwiła żaden lekarza a byłam u kilku nie wspomniał o słabych komórkach, mam też problemy z krzepliwością ale zawsze jestem od owu z heparyna i biorę acard. Mam brać dwie tabletki od 4 do 8 DC.

Czyli dzięki przestałam się bać że będę przestymulowania ;)

A co to za lek puregon i mensinorm ? Też maja poloksowac komórki ?

Zacznę brać znowu Q10, i mio inozytol może też jakiś pomogą.

Czyli bez rewelacji z ta lametta widać za bardzo wam nie pomogła. Znacie kogoś komu pomogło ?

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Nat123 Nowa

Wysłany: 18 października 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:

Cześć, ja miałam amh też ponad 5 i bardzo cienkie Endo, dodatkowo u mojego morfologia wyszla 0%. Tak jak Ty dostałam lamette + ovitrelle. W pierwszym cyklu ładnie pęcherzyki urosły ale się nie udalo, w drugim się udało ale dodatkowo dostałam estrofem plus progesteron besins. Obecnie 18 tc :)

Fisia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat123 wrote:
    Cześć, ja miałam amh też ponad 5 i bardzo cienkie Endo, dodatkowo u mojego morfologia wyszla 0%. Tak jak Ty dostałam lamette + ovitrelle. W pierwszym cyklu ładnie pęcherzyki urosły ale się nie udalo, w drugim się udało ale dodatkowo dostałam estrofem plus progesteron besins. Obecnie 18 tc :)

Super gratulacje !!a estrofen w tabletkach i od którego dc? ? A co to progesteron besins czym się on różni np od dupka ?

Dajesz nadzieję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 10:12

9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ