INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie wydaje mi się, że mam za dużego farta i teraz strach mnie obleciał.. oby beta ładnie przyrastała i później też było wszystko ok..
-
anka1987 wrote:Monia bardzo mi przykro, ale cieszę się że nie poddajesz się i dążysz do celu. Zawsze podziwiałam takie twarde babki. !! 😘. Trzymam kciuki kochana za was 🤞🤞
Miałam wczoraj prenatalne. Wszystko dobrze się rozwija. Mamy dwie dziewczynki 🥰. Mąż liczy, że jeszcze kitka się pojawi 🙈🙈. Co tym facetom się ubzdurało że muszą mieć syna? 😋😋.
U mnie jeszcze mdłości nie ustały, raz na tydzień muszę 🤮🤮🤮🤮.
Miłego dnia dziewczyny. 😉13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
04/12/19 dzidzia 5cm❤️
07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
13 dpt 1409, 47💞
11 dpt 606,02💞
03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami
16/05/19blastka 4AA 8tc😩 -
Mika91 wrote:Lukaszkowa i Perełka trzymam kciuki za udane transfery. Ja miałam w sumie 4 zarodki, 2 podali mi świeże w 3 dobie (z tego jeden się przyjął i córeczka ma obecnie 9 miesięcy), a pozostałe 2 miałam podane 6 grudnia. Dzisiaj tj. 12 dpt wynik bety 481,4!!! Tak więc jak widzicie 3-dniowe też mogą być super Teraz zaczynam się zastanawiać czy tak wysoka beta nie świadczy o ciąży bliźniaczej bo poprzednio pierwszy wynik miałam 78..
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Perelka wrote:Dziewczyny u mnie słabizna
Żadnej blastki, zamrożone tylko dwa zarodki w 3 dobie nie wróży to nic dobrego jak u mnie transfery blastek nawet nie wychodziły ;(
Jeden który miał być blastka padł dziś z rana
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziewczyny mam pytanie jeszcze odnosnie tego co po transferze.
Widzę na innych wątkach, że dziewczyny biorą no-spe albo relanium na skurcze. Czy wy tez bralyscie?
Dla mnie ten temat jest obcy tym bardziej, ze ja generalnie malo co "tam" czuje. Niemniej jednak jak mialabym sie zaopatrzyc to teraz, bo potem czas poleci bo święta a relanium zdaje sie, ze jest w ogole na recepte. Jak to u was było?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Lukaszkowa my to chyba myślimy podobnie hehe wczoraj męża męczyłam że ma mi załatwić relanium na transfer🤣 dotychczas ani nospy ani relanium nie brałam, w sumie relanium miałam podane tylko raz w życiu przed CC. Niestety właśnie jest na receptę, a dr S. pewnie mnie wysmieje jak poproszę jakby Ci się udało załatwić to ja chętnie odkupię 3 tabletki
Nospe rozważam czy wziąć, ja też żadnych skurczy nie czuje i dodatkowo suplementuje się magnezem i potasem ale może się skuszę -
Ja nic nie biorę, relanium jest popularne w Medarcie, u nas nie kojarzę. Nospy nie brałam, ale wiem, ze dużo dziewczyn jak czuło bóle w podbrzuszu to brało. Ale tak profilaktycznie to raczej nie. Mnie coś tam bolało, ale nie brałam, bo nigdy nie miałam akurat. A relanium nie polecam, jak ktoś nie musi to nie ma co wchodzić w te tematy
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:Ja nic nie biorę, relanium jest popularne w Medarcie, u nas nie kojarzę. Nospy nie brałam, ale wiem, ze dużo dziewczyn jak czuło bóle w podbrzuszu to brało. Ale tak profilaktycznie to raczej nie. Mnie coś tam bolało, ale nie brałam, bo nigdy nie miałam akurat. A relanium nie polecam, jak ktoś nie musi to nie ma co wchodzić w te tematy👪🐶🌲
Invimed Poznań
Dziewczyny, beta pieknie przyrasta i jestem pelna nadzieji na udana ciaze. 23 mam wizyte u dr S. Mialam juz umowiona wczesniej na nastepna stymulacje dlatego ide bedzir to dopiero 5 tyd i 3 dni. Jestem na heparynie acardzie, mam kilks pytan do was.
1. Czy prowadzicie ciaze u dr S. ?
2. Czy on wypisuje heparyne na refundacje ?
3. Zapisalam sie jeszcze do prof szymanowskiego - ktoras do niego moze chodzi ?
Dziekuje z gory za odpowiedz. -
Mildred wrote:Dziewczyny, beta pieknie przyrasta i jestem pelna nadzieji na udana ciaze. 23 mam wizyte u dr S. Mialam juz umowiona wczesniej na nastepna stymulacje dlatego ide bedzir to dopiero 5 tyd i 3 dni. Jestem na heparynie acardzie, mam kilks pytan do was.
Dziekuje z gory za odpowiedz.
A ja sie pochwale, zaczelam juz czuc maluszka w brzuchu😍dzisiaj jak lezalam to dokladnie widzialam gdzie jest bo mi sie taka gorka zrobila az sie wzruszylam jak to zobaczylam😍anka1987, Karr, Myshon23 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Gratuluję😊 z tego co sie orientuje to S prowadzi ciaze poza klinika chyba os. Przyjaźni, na dwa następne pytania nie odpowiem bo nie mam pojęcia 😉powodzenia ma wizycie😊
A ja sie pochwale, zaczelam juz czuc maluszka w brzuchu😍dzisiaj jak lezalam to dokladnie widzialam gdzie jest bo mi sie taka gorka zrobila az sie wzruszylam jak to zobaczylam😍
Wow ale cudownie !! Ja bym chciala sie przeniesc juz 7 miescy do przodu. Wierze w mojego malego kropeczka ale boje sie. 4 staraty nie zniose.. -
Mildred wrote:Dziewczyny, beta pieknie przyrasta i jestem pelna nadzieji na udana ciaze. 23 mam wizyte u dr S. Mialam juz umowiona wczesniej na nastepna stymulacje dlatego ide bedzir to dopiero 5 tyd i 3 dni. Jestem na heparynie acardzie, mam kilks pytan do was.
Dziekuje z gory za odpowiedz.
Mildred moje gratulacje
Ja prowadziłam ciążę u dr S. - wszystko ok, badania dokładne, wizyty punktualne, panie w recepcji ok. Jedyny minus to godziny przyjęć tylko w piątki i najczęściej wieczorami po 18, a często nawet po 20. Ja miałam bliziutko więc nie było problemu ale jak ktoś ma dojeżdżać to trzeba się na to nastawić. Niestety co do heparyny nie pomogę bo nie stosowalam. -
Dziekuje z gory za odpowiedz.Mildred lubi tę wiadomość
😭
Lukaszkowa ja nie brałam ani nospy ani relanium. Dopiero w ciąży jak miałam plamienia i takie ciągnięcia w dole brzucha to wzięłam kilka razy nospę.
Asiulka to super, że czujesz już maleństwo teraz to pozostaje Ci już tylko wyczekiwać kopniakówlukaszkowa, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
To poproszę malutkie kciuczki jutro o 10.50. 😑
Dobrze, ze potem święta i nie będzie jak świrować z betą bo wszystko zamknięte. Ale napewno do sylwestra zrobię jakoś betę, zeby się otrzepać i nowy rok zacząć od nowa .
W ogóle jestem totalnie nieswiąteczna w tym roku, pracuję jeszcze w wigilię i w piatek po swietach. Pogotuje, posprzatam, pozmulam z rodziną, moze wybierzemy projekt domu i jakoś zleci.Asiulka84, Karr lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:To poproszę malutkie kciuczki jutro o 10.50. 😑
Dobrze, ze potem święta i nie będzie jak świrować z betą bo wszystko zamknięte. Ale napewno do sylwestra zrobię jakoś betę, zeby się otrzepać i nowy rok zacząć od nowa .
W ogóle jestem totalnie nieswiąteczna w tym roku, pracuję jeszcze w wigilię i w piatek po swietach. Pogotuje, posprzatam, pozmulam z rodziną, moze wybierzemy projekt domu i jakoś zleci. -
Perelka wrote:Lukaszkowa ✊✊🍀🍀 za udany transfer
Aby trzydniowce były silne 💪💪 i zostały na długo
Dr S. robi Ci jutro transfer czy ktoś inny ?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g