Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • BlackSun Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 30 września, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawenda109 wrote:
    Moim zdaniem jest ok, ja dostała informacje, ze wartość graniczna to 0,7 i wszytko powyżej tego wyniku raczej dyskwalifikuje to transferu w tym cyklu.

    Dziękuje, oby! bo to skrajnie niski progesteron. Mam nadzieje, ze to wynik przyjmowania estrogenu a nie menopauzy 😅

  • lawenda109 Koleżanka
    Postów: 53 5

    Wysłany: 30 września, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak beta przekroczy 1000 to umawiają na wizytę. Zwykle jest to 6tc. Jak ci się kończą leki to napisz koordynatorce co potrzebujesz i w jakich dawkach. Dostaniesz potem kod do e-recepty :)
    Trzymam kciuki!


    Monika a możesz mi jeszcze napisać jak u nich z sprawdzaniem przyrostu, c o 2 dni trzeba go badać az do otrzymania właściwej wartości? Jutro powtórka, ale u mnie w labo badania na zapisy wiec może od razu to zrobię.. dzieki!

  • Asiemka Koleżanka
    Postów: 46 45

    Wysłany: 30 września, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Jaki powinien być poziom progesteronu w 10dobie cyklu przed transferem ❄️? Odebrałam dzisiaj wynik i jestem przerażona 0,06 😔

    Ja w 11 dniu cyklu przed transferem miałam wynik < 0.20 ng/ml i transfer się udał, więc myślę, że jest ok :) Bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki :)

    Starania: 4 lata.
    Endometrioza.
    Laparoskopia:
    1.2016 r.
    2. 2018 r.
    AMH: 1,6
    I wizyta w InviMed Poznań: 25.06.2020 r.
    IMSI
    Kriotransfer blastocysty: 04.09.2020 r.
    Beta-HCG
    14.09.2020: 359,92
    16.09.2020: 1045,08
    Jest serduszko! ❤️ 29.09.2020 r.
  • BlackSun Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 30 września, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Ja w 11 dniu cyklu przed transferem miałam wynik < 0.20 ng/ml i transfer się udał, więc myślę, że jest ok :) Bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki :)

    Dziękuje 😊😊😊😊 ✊🏻✊🏻✊🏻Jutro się okaże czy endometrium pozwoli

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 30 września, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Jaki powinien być poziom progesteronu w 10dobie cyklu przed transferem ❄️? Odebrałam dzisiaj wynik i jestem przerażona 0,06 😔
    Jest super :) od jutra pewnie włączysz progesteron, żeby przygotować endometrium do transferu

    BlackSun lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 30 września, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra wrote:
    Byłam u dr Golkowskiej. Mi też poprowadzą. Co do przyjmowanych leków to pani dr powiedziała, że w to się nie wtrącają i mam brać tak jak zalecili w Invimed. Tyle że badań prenatalnych nie robią. I zastanawiam się gdzie je teraz zrobić.
    Kojarzę ją, nie przypadła mi do gustu :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 30 września, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Dzięki za odpowiedz dziewczyny. Powiedzcie mi jeszcze jak to teraz wygląda w dobie korony, na pierwszą wizytę idę z partnerem czy nie. A wiecie może o co chodzi z tym programem płodność+, czy po pierwszej wizycie będę musiała już pisać się na ten program?
    Na pierwszą wizytę musicie przyjść razem. Najpierw wypełniacie ankietę, która potem jest omawiana z koordynatorką, a dopiero później jest wizyta u dr.

    Co do lekarza, to ja polecam dr Srokę, choć trzeba przyznać, że jest dość specyficzny i małomówny. No ale nie owija w bawełnę, więc mnie takie podejście bardzo przekonuje. Na pierwszą wizytę zabierz ze sobą wszystkie badania. Dr pewnie zleci kolejne, jak będzie mu czegoś brakować. Na drugiej wizycie oglądał wyniki i mówił jakie są możliwości. U mnie ze względu na niskie AMH sugerował od razu in vitro, ale próbowaliśmy jeszcze kilka miesięcy stymulacji owulacji. No i jak jesteś z Poznania, to możesz się zapisać do programu miejskiego z refundacją ;)

    Desire87 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 30 września, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawenda109 wrote:
    Monika a możesz mi jeszcze napisać jak u nich z sprawdzaniem przyrostu, c o 2 dni trzeba go badać az do otrzymania właściwej wartości? Jutro powtórka, ale u mnie w labo badania na zapisy wiec może od razu to zrobię.. dzieki!
    Jak sprawdzałam 10dpt i miałam ponad 400, to koordynatorka mi napisała, żeby powtórzyć po 2-4 dniach. Ja powtórzyłam po 3 dniach, miałam wartość 1500 i już nie kazała dalej powtarzać tylko umawiała na wizytę.
    Myślę, że zamiast jutro możesz sprawdzić w sobotę. Szkoda żył :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Ekspertka
    Postów: 209 53

    Wysłany: 30 września, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziwi trochę decyzja dr , że odroczył transfer, bo Endo urosło do 7mm w krótkim czasie , więc mogliśmy poczekać,ale no co zrobić... :)

    Tylko martwi mnie,że nie zlecił badań ani estradiolu ani proga. Teraz mam 10 dni na progu bensins i czekam na @ i znów wszystko od nowa 🙃

    Po ilu dniach od odstawienia Progesteronu miałyście miesiączkę?

    Danadana
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 30 września, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Mnie dziwi trochę decyzja dr , że odroczył transfer, bo Endo urosło do 7mm w krótkim czasie , więc mogliśmy poczekać,ale no co zrobić... :)

    Tylko martwi mnie,że nie zlecił badań ani estradiolu ani proga. Teraz mam 10 dni na progu bensins i czekam na @ i znów wszystko od nowa 🙃

    Po ilu dniach od odstawienia Progesteronu miałyście miesiączkę?
    W ciągu 2 dni zwykle się pojawiała

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiemka Koleżanka
    Postów: 46 45

    Wysłany: 30 września, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Hej dziewczyny.Jestem tu nowa. Ponad 3 lata staram się zajść w ciążę. Wizyty u trzech ginekologów, niby wszystko ok, owulacja jest, hormony w normie, nasienie w normie, więc proszę się starać i tak leci czas.
    Myślę o wizycie w Invimedzie, w związku z tym chciałam się Was podpytać jakiego lekarza polecacie z tej kliniki. Czy długie są terminy oczekawinia na pierwszą wizytę. Jeżeli mam aktualne badania hormonów ze szpitala to czy jeszcze raz będę musiała je robić w klinice. Czy po pierwszej wizycie będę skierowana na badanie drożności jajowodów?

    Ja z kolei polecam Dr Lewandowskiego. Jest młody, ale rzeczowy i komunikatywny :)

    Desire87 lubi tę wiadomość

    Starania: 4 lata.
    Endometrioza.
    Laparoskopia:
    1.2016 r.
    2. 2018 r.
    AMH: 1,6
    I wizyta w InviMed Poznań: 25.06.2020 r.
    IMSI
    Kriotransfer blastocysty: 04.09.2020 r.
    Beta-HCG
    14.09.2020: 359,92
    16.09.2020: 1045,08
    Jest serduszko! ❤️ 29.09.2020 r.
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 30 września, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu to na początku przed przyjmowaniem leków ma być jak najniższy, A po transferze jak badalam to ma być wysoki z tym że wynik powyżej 8 uznają za prawidłowy

    BlackSun lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • BlackSun Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 1 października, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u dr K. Progesteron bardzo dobry niestety endometrium tylko 7mm czekamy do soboty aby urosło ✊🏻✊🏻✊🏻Czy któraś z Was kochane miała wykonana akupunkturę w dniu transferu?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 1 października, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparynowe ciężaroweczki właśnie załatwiłam od lekarza rodzinnego neoparin na free na kod C. Udało mi się też załapać na Estrofem i Encorton. Acard niestety nie wszedł. Może wam się przyda ta informacja. Zawsze trochę złotówek w kieszeni, które można wydać na bodziaki :)

    Carla1980, Asiulka84 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Saja Autorytet
    Postów: 978 242

    Wysłany: 1 października, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, priv.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10394

    Wysłany: 1 października, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Jestem po wizycie u dr K. Progesteron bardzo dobry niestety endometrium tylko 7mm czekamy do soboty aby urosło ✊🏻✊🏻✊🏻Czy któraś z Was kochane miała wykonana akupunkturę w dniu transferu?
    Ja miałam ostatnią akupunkturę 3 dni przed transferem :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 1 października, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem po wizycie, wszystko dobrze. Śladu po krwiaku nie ma więc jest super. Maluszek ma 2.15 cm🥰

    Mania30, Agak, i_ka, mo_Nika, Carla1980, Asiemka, MonikA_89!, oloowa2709 lubią tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Mania30 Ekspertka
    Postów: 133 102

    Wysłany: 1 października, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej Dziewczyny! Jestem po wizycie, wszystko dobrze. Śladu po krwiaku nie ma więc jest super. Maluszek ma 2.15 cm🥰
    Super Martita niech rośnie zdrowo. Najgorsze za tobą. Ja pod koniec miesiąca zaczynam 3 stymulacje. Nie wiem czemu ale strasznie mnie przeraża.

  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 1 października, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Super Martita niech rośnie zdrowo. Najgorsze za tobą. Ja pod koniec miesiąca zaczynam 3 stymulacje. Nie wiem czemu ale strasznie mnie przeraża.
    Do trzech razy sztuka! Będzie dobrze! Ja tak się denerwowalam przed tym transferem. Jeszcze było z opóźnieniem... A widzisz, idzie coraz lepiej 😉 serduchem jestem z Tobą ❤ bardzo się bałam dzisiejszej wizyty bo po tych stresach z ubiegłego tygodnia 😪😔

    Mania30 lubi tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 1 października, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej Dziewczyny! Jestem po wizycie, wszystko dobrze. Śladu po krwiaku nie ma więc jest super. Maluszek ma 2.15 cm🥰
    Cudownie, rosnijcie zdrowo i jak najmniej stresow❤

    Martita92 lubi tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego