Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10396

    Wysłany: 29 września, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Z Estrofemu będę schodzić do 18.10.
    Prolutex dostałam jeszcze do 17.10.
    Metypred mam już odstawiony.
    13.10. mam ostatnia wizytę i wtedy zacznę schodzić z progesterone besins redukując dawkę do 200, a następnie do 100 mg na dobę. Taka dawka zostanie i dopiero lekarz prowadzący ciąże zdecyduje czy odstawiamy czy nie. O Acard zapomniałam zapytać, wiec przypuszczam, ze zostaje bez zmian 🙈 dostałam skierowanie na badania prenatalne w 12 tygodniu i jutro mam zrobić kilka badań z krwi :)
    Hmm to prolutex będziesz brała dłużej. Ja się jeszcze dzisiaj kontaktowałam z koordynatorką, bo się okazało, że nie mam recepty na prolutex, i po konsultacji z dr mi odpisała, że mam wziąć to co mam do końca i odstawić. Czyli biorę tylko do niedzieli. Szybko trochę 🤔 Skierowanie na badania prenatalne ci wystawił Lewandowski? Przysługują ci na NFZ?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10396

    Wysłany: 29 września, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra wrote:
    Same dobre wieści 😊dziewczyny gratulacje serduszek 🥳
    Z mdłościami i jedzeniem częściej niż co 3h to myślałam, że jestem sama. A tu proszę. Jakbym czytała o sobie 🤣 sama nie wiem co bym zjadła bo ochoty nie mam prawie na nic. Najgorzej jest mam wrażenie po słodkim, a tu jak na złość w pracy wciąż jakaś okazja na torcik. 🙈
    Byłam dziś na wizycie w Luxmed . Mamy 9tydz+2. Wszystko wygląda dobrze 😊
    Na dzień dobry usłyszałam, że nie powinni prowadzić ciąży po in vitro , a prowadzą.🤷mam nadzieję, jednak że ta współpraca się jakoś ułoży 😁
    U kogo byłaś w Luxmed? :) Jak ja byłam tydzień temu u dr Urbaniaka, to też się dziwił dlaczego invimed nie prowadzi ciąży. Ale powiedział luzik, nie jestem pierwszą pacjentką po ivf, którą prowadzi. Trochę mnie to uspokoiło :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Salamandra Koleżanka
    Postów: 48 40

    Wysłany: 29 września, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U kogo byłaś w Luxmed? :) Jak ja byłam tydzień temu u dr Urbaniaka, to też się dziwił dlaczego invimed nie prowadzi ciąży. Ale powiedział luzik, nie jestem pierwszą pacjentką po ivf, którą prowadzi. Trochę mnie to uspokoiło :)
    Byłam u dr Golkowskiej. Mi też poprowadzą. Co do przyjmowanych leków to pani dr powiedziała, że w to się nie wtrącają i mam brać tak jak zalecili w Invimed. Tyle że badań prenatalnych nie robią. I zastanawiam się gdzie je teraz zrobić.

  • Danadana Ekspertka
    Postów: 209 53

    Wysłany: 29 września, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 🥳 to dobre wieści od Was 🤩
    Ja, niestety, jadę od nowa z kuracją do transferu. Endo nie urosło....

    Danadana
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 422 395

    Wysłany: 29 września, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolutex biorę do końca 10 tygodnia i wtedy też zaczynam odstawiać resztę leków w taki sposób że luteine do końca 12 tygodnia mam brać. Z tego co mi mówili przy pierwszej ciąży to badania prenatalne mamy na NFZ jeśli jest IVF ICSI

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • Asiemka Koleżanka
    Postów: 46 45

    Wysłany: 29 września, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm to prolutex będziesz brała dłużej. Ja się jeszcze dzisiaj kontaktowałam z koordynatorką, bo się okazało, że nie mam recepty na prolutex, i po konsultacji z dr mi odpisała, że mam wziąć to co mam do końca i odstawić. Czyli biorę tylko do niedzieli. Szybko trochę 🤔 Skierowanie na badania prenatalne ci wystawił Lewandowski? Przysługują ci na NFZ?

    Tak, przysługują mi, bo mam ukończone 35 lat ;) też się zdziwiłam, ale chociaż coś za lata płacenia ZUSu.
    Dziś mam 5t6, czyli jestem tydzień za Tobą :) nie stresuj się, Dr na pewno wie co robi. Mi tak ustawił prolutex, bo mam go brać do następnej wizyty. Wtedy się pożegnamy.
    W ogóle termin mam na Dzień Mamy 😍 Lewandowski aż się wzruszył 😊😊

    Starania: 4 lata.
    Endometrioza.
    Laparoskopia:
    1.2016 r.
    2. 2018 r.
    AMH: 1,6
    I wizyta w InviMed Poznań: 25.06.2020 r.
    IMSI
    Kriotransfer blastocysty: 04.09.2020 r.
    Beta-HCG
    14.09.2020: 359,92
    16.09.2020: 1045,08
    Jest serduszko! ❤️ 29.09.2020 r.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10396

    Wysłany: 29 września, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Tak, przysługują mi, bo mam ukończone 35 lat ;) też się zdziwiłam, ale chociaż coś za lata płacenia ZUSu.
    Dziś mam 5t6, czyli jestem tydzień za Tobą :) nie stresuj się, Dr na pewno wie co robi. Mi tak ustawił prolutex, bo mam go brać do następnej wizyty. Wtedy się pożegnamy.
    W ogóle termin mam na Dzień Mamy 😍 Lewandowski aż się wzruszył 😊😊
    Ja też mam 5t6d jeśli patrzymy na skończone tygodnie :) Termin porodu mam identyczny 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 19:38

    Asiemka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiemka Koleżanka
    Postów: 46 45

    Wysłany: 29 września, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja też mam 5t6d jeśli patrzymy na skończone tygodnie :) Termin porodu mam identyczny 😂

    No to hit 😂🙈

    Starania: 4 lata.
    Endometrioza.
    Laparoskopia:
    1.2016 r.
    2. 2018 r.
    AMH: 1,6
    I wizyta w InviMed Poznań: 25.06.2020 r.
    IMSI
    Kriotransfer blastocysty: 04.09.2020 r.
    Beta-HCG
    14.09.2020: 359,92
    16.09.2020: 1045,08
    Jest serduszko! ❤️ 29.09.2020 r.
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 29 września, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka, Monia gratuluje ❤ rosnijcie zdrowo, super sie czyta takie wiadomosci😊.
    Mamuski a jak u was jak bobaski dają wam popalić bo ja nie ukrywam ze moj Kubulek to jest wysysacz energii🤣

    Asiemka lubi tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Renessme Ekspertka
    Postów: 138 121

    Wysłany: 29 września, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Asiemka, Monia gratuluje ❤ rosnijcie zdrowo, super sie czyta takie wiadomosci😊.
    Mamuski a jak u was jak bobaski dają wam popalić bo ja nie ukrywam ze moj Kubulek to jest wysysacz energii🤣
    Oj mój Staś też musi być w centrum uwagi. W dzień śpi po 0,5h a w nocy budzi się do jedzenia co dwie czasem co 3h. Najchętniej już by chciał siedzieć. Na spacery jadę z nosidełkiem bo w gondoli jak nie śpi to nie wylezy. Wszystko go już interesuje, a najbardziej kolorowe reklamy w tv😀🤣🤦‍♀️

    Asiulka84 lubi tę wiadomość

    19.06.2020 Narodziny Stasia👶👨‍👩‍👦👣💙
    27.05.2020 3200g 👶💓37tc
    14.05.2020 2500g 👶😘💓34tc
    16.04.2020 1750g 💙👶30tc
    03.04.2020 1450g 👶💓💙 28tc
    20.02.2020 508g💓👶22tc
    14.02.2020 460g👶💓21tc
    30.01.2020 380 g ma synuś 👶💓19
    tc
    02.01.2020 10,5cm👶💓15tc
    13.12.2019 synuś 8cm💓👶12tc
    31.10.2019 potwierdzenie 💓
    03.10.2019 ICSI 4BA zostań z nami
    05.2019 ICSI 😞8tc 4 AA
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1446 1141

    Wysłany: 30 września, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia tez jest wymagającym dzieciątkiem :) W ciągu dnia mało śpi, a jeśli już to najlepiej na rękach, jak ja tylko odłożę to się budzi. Ale ostatnio robi się coraz bardziej kumata i wylezy chwile sama obserwując misia czy coś kolorowego. Mieliśmy ciezkie wieczory, bo potrafiła wyć 2-3h z małymi przerwami aż nagle padała i zasypiała. A ostatnio zasypia o 21 i budzi się dopiero koło 2 i potem 5-6 rano. Gondoli tez nie lubi, wiec chodzę na spacery jak zasypia, jak się obudzi to trzeba do domu wracać 😀 W poniedziałek szczepienia, ciekawe jak zareaguje.

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • lawenda109 Koleżanka
    Postów: 53 5

    Wysłany: 30 września, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

    6dpt - bhcg 21, 8 dpt - bhcg 74, 10dpt - bhcg 203, jest nadzieja chyba... jutro powtórka ..
    mam do Was pytanie, Invimed w jakim czasie umawia na wizytę jeżeli wynik pozytywny ? ? Kazali dziś zbadać kolejny przyrost po 48 h, wiec pewnie po tym czasie sie czegoś dowiem.
    Powiedzcie proszę jak było u Was, kończą mi się leki wiec pewnie będę musiał poprosić o receptę.

    Dziękuje bardzo za wszystkie informacje.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10396

    Wysłany: 30 września, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawenda109 wrote:
    Dziewczyny,

    6dpt - bhcg 21, 8 dpt - bhcg 74, 10dpt - bhcg 203, jest nadzieja chyba... jutro powtórka ..
    mam do Was pytanie, Invimed w jakim czasie umawia na wizytę jeżeli wynik pozytywny ? ? Kazali dziś zbadać kolejny przyrost po 48 h, wiec pewnie po tym czasie sie czegoś dowiem.
    Powiedzcie proszę jak było u Was, kończą mi się leki wiec pewnie będę musiał poprosić o receptę.

    Dziękuje bardzo za wszystkie informacje.
    Jak beta przekroczy 1000 to umawiają na wizytę. Zwykle jest to 6tc. Jak ci się kończą leki to napisz koordynatorce co potrzebujesz i w jakich dawkach. Dostaniesz potem kod do e-recepty :)
    Trzymam kciuki!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • lawenda109 Koleżanka
    Postów: 53 5

    Wysłany: 30 września, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak beta przekroczy 1000 to umawiają na wizytę. Zwykle jest to 6tc. Jak ci się kończą leki to napisz koordynatorce co potrzebujesz i w jakich dawkach. Dostaniesz potem kod do e-recepty :)
    Trzymam kciuki!


    Dziękuję

  • Desire87 Debiutantka
    Postów: 9 1

    Wysłany: 30 września, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Jestem tu nowa. Ponad 3 lata staram się zajść w ciążę. Wizyty u trzech ginekologów, niby wszystko ok, owulacja jest, hormony w normie, nasienie w normie, więc proszę się starać i tak leci czas.
    Myślę o wizycie w Invimedzie, w związku z tym chciałam się Was podpytać jakiego lekarza polecacie z tej kliniki. Czy długie są terminy oczekawinia na pierwszą wizytę. Jeżeli mam aktualne badania hormonów ze szpitala to czy jeszcze raz będę musiała je robić w klinice. Czy po pierwszej wizycie będę skierowana na badanie drożności jajowodów?

  • Agak Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 30 września, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Hej dziewczyny.Jestem tu nowa. Ponad 3 lata staram się zajść w ciążę. Wizyty u trzech ginekologów, niby wszystko ok, owulacja jest, hormony w normie, nasienie w normie, więc proszę się starać i tak leci czas.
    Myślę o wizycie w Invimedzie, w związku z tym chciałam się Was podpytać jakiego lekarza polecacie z tej kliniki. Czy długie są terminy oczekawinia na pierwszą wizytę. Jeżeli mam aktualne badania hormonów ze szpitala to czy jeszcze raz będę musiała je robić w klinice. Czy po pierwszej wizycie będę skierowana na badanie drożności jajowodów?
    Cześć ja polecam dr Sroka. Co do badań to najlepiej zabrać wszystkie jakie były robione w ostatnim czasie. Ważność badań 6 miesięcy do invitro. Ja osobiście nie miałam badanych jajowodów.

    Desire87 lubi tę wiadomość

  • Nika1 Przyjaciółka
    Postów: 86 34

    Wysłany: 30 września, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Hej dziewczyny.Jestem tu nowa. Ponad 3 lata staram się zajść w ciążę. Wizyty u trzech ginekologów, niby wszystko ok, owulacja jest, hormony w normie, nasienie w normie, więc proszę się starać i tak leci czas.
    Myślę o wizycie w Invimedzie, w związku z tym chciałam się Was podpytać jakiego lekarza polecacie z tej kliniki. Czy długie są terminy oczekawinia na pierwszą wizytę. Jeżeli mam aktualne badania hormonów ze szpitala to czy jeszcze raz będę musiała je robić w klinice. Czy po pierwszej wizycie będę skierowana na badanie drożności jajowodów?
    Hej. Ja polecam dr Kusnierczak. Badania w invimedzie są ważne 6 miesięcy, cytologia rok. Jeśli chodzi o droznosc jajowodow to lekarz na podstawiE wywiadu i wyników podejmie decyzje o badaniu. Ja akurat na pierwszej wizycie dostałam skierowanie.

    Desire87 lubi tę wiadomość

  • Desire87 Debiutantka
    Postów: 9 1

    Wysłany: 30 września, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz dziewczyny. Powiedzcie mi jeszcze jak to teraz wygląda w dobie korony, na pierwszą wizytę idę z partnerem czy nie. A wiecie może o co chodzi z tym programem płodność+, czy po pierwszej wizycie będę musiała już pisać się na ten program?

  • BlackSun Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 30 września, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki powinien być poziom progesteronu w 10dobie cyklu przed transferem ❄️? Odebrałam dzisiaj wynik i jestem przerażona 0,06 😔

  • lawenda109 Koleżanka
    Postów: 53 5

    Wysłany: 30 września, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Jaki powinien być poziom progesteronu w 10dobie cyklu przed transferem ❄️? Odebrałam dzisiaj wynik i jestem przerażona 0,06 😔

    Moim zdaniem jest ok, ja dostała informacje, ze wartość graniczna to 0,7 i wszytko powyżej tego wyniku raczej dyskwalifikuje to transferu w tym cyklu.

    BlackSun lubi tę wiadomość

‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego