INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:Czy mogłabym prosić te z Was, które zajmowały się u siebie immunologią o rozpiskę badań, które robiły? Będę bardzo wdzięczna!
Świeża morfologia z OB
Antytrombina III
Praktycznie cała chemia kliniczna ( kartka z badaniami z invidemu) oprócz albuminy, HbA1C, białka całkowitego i homocysteiny ( dwa ostatnie już miałam )
Badanie moczu
Antykoagulant toczniowy
Przeciwciała antykardiolipinowe IgG
Przeciwciała antykardiolipinowe IgM
Przeciwciała przeciw B2 glikoproteinowe IgG
Przeciwciała przeciw B2 glikoproteinowe IgM
Przeciwciała przeciw plemnikowe ASA
Przeciwciała przeciw jądrowe ANA
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika AOA
Witamina D 25 OHD3
Witamina B12
Całkowite IgA
Przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej
Badania w kierunku trombofilii
Dodatkowo jeszcze jeżeli będę chciała odrazu :
Komórki NK
KIR
6 lat starań
🙍🏼♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
kariotyp prawidłowy
PAI-1 układ homozygotyczny
MTHFR C677T hetero
MTFHR A1298C hetero
Białko S - lekko poniżej normy
Reszta badań ok
AMH - 1,83
🙎🏻♂️: kariotyp prawidłowy
Nasienie - ok
2IUI- nieudane
12.2020
-Pierwsza procedura, protokół krótki
6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
-12.2020 Transfer świeżynki 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
-2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
(Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)
10.2021 II Procedura
Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰 -
Danadana wrote:Czy mogłabym prosić te z Was, które zajmowały się u siebie immunologią o rozpiskę badań, które robiły? Będę bardzo wdzięczna!
Pierwsze zlecone badania w klinice niepłodności:
*Przeciwciała aTPO
*Witamina D3
*Przeciwciała przeciw plemnikowe
*Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (osłonce przejrzystej i komórkom tekalnym)
*Homocysteina
*TSH
*Prolaktyna
*Kariotypy
*Morfologia krwi
*AMH
*Cytologia
Mąż miał już zrobione rozszerzone badaniach nasienia
Po poronieniu:
*Badanie genetyczne materiału z poronienia
*Trombofilia wrodzona (pakiet Z test dna)
*Przeciwciała ANA
*Zespół antyfosfolipidowy
*Krzywa glukozowa, później jeszcze robiłam glukozowo-insulinową
*Prolaktyna z obciążeniem
*Badanie moczu
*Cholesterol
*Anty HLA klasy I, II oraz anty MICA (immunologia)
*Wirus epstein Bart (EBV)
*DHEA
*Borelioza
Mąż:
*fragmentacja DNA plemnika - badanie SCD
*Badanie w kierunku celiakii
Kolejne IVF czyli powtórka z wirusologii. W międzyczasie kontrole TSH, ft3, Ft4 u endokrynologa
Badania z zalecenia Immunologa:
*Kwas foliowy
*B12
*Immunoglobuliny IgA (celiakia)
*Białko całkowite
*Albumina
*AST
*GGTP
*Bilirubina całk
*Mocznik
*Kreatynina
*eGFR
*Kwas moczowy
*Sód, potas
*ALT
*Morfologia
*Typowanie KIR
*Ocena aktywności komórek NK
*Test IMK - subpopulacja limfocytów NK, B, T
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Aniaaaa wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy po transferze w ,którym Wam się udało zajść w ciążę miałyście jakieś objawy ?
Aniaaaa lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Aniaaaa wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy po transferze w ,którym Wam się udało zajść w ciążę miałyście jakieś objawy ?
Ja miałam kołatania serca, uderzenia gorąca, bóle w dole pleców. Byłam pewna, że nic z tego.
A tu bliźniaki na pokładzie 😊Aniaaaa lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Wrzucę ci wszystko robiłam:
Pierwsze zlecone badania w klinice niepłodności:
*Przeciwciała aTPO
*Witamina D3
*Przeciwciała przeciw plemnikowe
*Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (osłonce przejrzystej i komórkom tekalnym)
*Homocysteina
*TSH
*Prolaktyna
*Kariotypy
*Morfologia krwi
*AMH
*Cytologia
Mąż miał już zrobione rozszerzone badaniach nasienia
Po poronieniu:
*Badanie genetyczne materiału z poronienia
*Trombofilia wrodzona (pakiet Z test dna)
*Przeciwciała ANA
*Zespół antyfosfolipidowy
*Krzywa glukozowa, później jeszcze robiłam glukozowo-insulinową
*Prolaktyna z obciążeniem
*Badanie moczu
*Cholesterol
*Anty HLA klasy I, II oraz anty MICA (immunologia)
*Wirus epstein Bart (EBV)
*DHEA
*Borelioza
Mąż:
*fragmentacja DNA plemnika - badanie SCD
*Badanie w kierunku celiakii
Kolejne IVF czyli powtórka z wirusologii. W międzyczasie kontrole TSH, ft3, Ft4 u endokrynologa
Badania z zalecenia Immunologa:
*Kwas foliowy
*B12
*Immunoglobuliny IgA (celiakia)
*Białko całkowite
*Albumina
*AST
*GGTP
*Bilirubina całk
*Mocznik
*Kreatynina
*eGFR
*Kwas moczowy
*Sód, potas
*ALT
*Morfologia
*Typowanie KIR
*Ocena aktywności komórek NK
*Test IMK - subpopulacja limfocytów NK, B, TDanadana -
Aniaaaa lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Jakby któraś miała wolnego kciuka jutro o 10 to poproszę o zaciśnięcie. Mam USG z pomiarami chłopaków i jestem bardzo zestresowana 😱 Ostatnio byli mierzeni na połówkowych 11.01, więc trochę czasu minęło. Mam nadzieję, że doktorek sprawdzi też szyjkę, bo niestety ciągle spędza mi sen z powiek
Perelka, Danadana, Asiulka84, _meva_, dobuska lubią tę wiadomość
😭
MonikA_89! wrote:Jakby któraś miała wolnego kciuka jutro o 10 to poproszę o zaciśnięcie. Mam USG z pomiarami chłopaków i jestem bardzo zestresowana 😱 Ostatnio byli mierzeni na połówkowych 11.01, więc trochę czasu minęło. Mam nadzieję, że doktorek sprawdzi też szyjkę, bo niestety ciągle spędza mi sen z powiek
My jutro wyjezdzamy na weekend nad morze troszke sie odstresowac i dojodowac_meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
MonikA_89! wrote:Dzień przed betą miałam plamienie i okropne bóle kręgosłupa, jak przed okresem. Byłam przekonana, że jest pozamiatane. Następnego dnia 2 kreski na teście, beta powyżej 400 i bliźniaki na pokładzie
-
MonikA_89! wrote:Jakby któraś miała wolnego kciuka jutro o 10 to poproszę o zaciśnięcie. Mam USG z pomiarami chłopaków i jestem bardzo zestresowana 😱 Ostatnio byli mierzeni na połówkowych 11.01, więc trochę czasu minęło. Mam nadzieję, że doktorek sprawdzi też szyjkę, bo niestety ciągle spędza mi sen z powiek
Monia kciuki!
Szyjkę też niech sprawdzi dla spokoju. Będzie dobrze ❤️ -
nick nieaktualnyAniaaaa wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy po transferze w ,którym Wam się udało zajść w ciążę miałyście jakieś objawy ?
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Jakby któraś miała wolnego kciuka jutro o 10 to poproszę o zaciśnięcie. Mam USG z pomiarami chłopaków i jestem bardzo zestresowana 😱 Ostatnio byli mierzeni na połówkowych 11.01, więc trochę czasu minęło. Mam nadzieję, że doktorek sprawdzi też szyjkę, bo niestety ciągle spędza mi sen z powiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 18:11
-
MonikA_89! wrote:Jakby któraś miała wolnego kciuka jutro o 10 to poproszę o zaciśnięcie. Mam USG z pomiarami chłopaków i jestem bardzo zestresowana 😱 Ostatnio byli mierzeni na połówkowych 11.01, więc trochę czasu minęło. Mam nadzieję, że doktorek sprawdzi też szyjkę, bo niestety ciągle spędza mi sen z powiekDanadana
-
Nie wiem skąd u mnie ten ciągły stres. W sumie przed każdą wizytą jakieś jest, raz jest mniejszy, raz większy, ale dzisiaj to jestem serio przerażona i jakoś nie mogę się uspokoić
Niepotrzebnie się naczytałam o porodach przedwczesnych i komplikacjach w ciąży. Głupia jestem.... chłopcy kopią a ja zamiast się cieszyć ciążą to rozważam czarne scenariusze... Cały czas nie dowierzam, że po tych ponad 6 latach starań w końcu spełniają się nasze marzenia o rodzicielstwie. Boję się, że ta bańka pryśnie.
😭
MonikA_89! wrote:Nie wiem skąd u mnie ten ciągły stres. W sumie przed każdą wizytą jakieś jest, raz jest mniejszy, raz większy, ale dzisiaj to jestem serio przerażona i jakoś nie mogę się uspokoić
Niepotrzebnie się naczytałam o porodach przedwczesnych i komplikacjach w ciąży. Głupia jestem.... chłopcy kopią a ja zamiast się cieszyć ciążą to rozważam czarne scenariusze... Cały czas nie dowierzam, że po tych ponad 6 latach starań w końcu spełniają się nasze marzenia o rodzicielstwie. Boję się, że ta bańka pryśnie.
Jak minie 30 tydzien, to się uspokoisz. Po 30 tyg przeżywalność jest bardzo wysoka i szansa na całkowicie zdrowe dzieci teżjeszcze trochę. Nie szarżuj, oszczędzaj się i będzie dobrze:)
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
MonikA_89! wrote:Nie wiem skąd u mnie ten ciągły stres. W sumie przed każdą wizytą jakieś jest, raz jest mniejszy, raz większy, ale dzisiaj to jestem serio przerażona i jakoś nie mogę się uspokoić
👪🐶🌲
Invimed Poznań
A z tym stresem to u mnie też wciąż przesuwam granicę kiedy będę spokojna. Miałam się uspokoić po prenatalnych, które miałam tydzień temu i spokoju starczyło na kilka dni, a od wczoraj znowu stres.
Dużo w tym prawdy co pisze lukaszkowa - wszystkie jesteśmy po różnych przejściach i latach starań i im dalsza ciąża tym więcej do stracenia...