Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 18 kwietnia, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    To na pewno pieknie wygladasz, musisz sie duzo oszczedzac to szyjka przetrwa dłużej. No ale czas pokaże:) to ja jestem nizsza i grubsza 160cm i 54kg i sie boje blizniaczej ciazy hehe. Z corka przytylam 20kg ale wogle nie bylo az tak tego widac i na szczescie juz zgubilam te kg🤦‍♀️
    Wyglądam jakbym połknęła arbuza 😂 Śmiesznie to wygląda, bo mam wrażenie, że ręce i nogi to mi się jeszcze chudsze zrobiły

    kate2friend, Saja lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • lukaszkowa Autorytet
    Postów: 1379 750

    Wysłany: 18 kwietnia, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka kiedy testujesz?

    👫🐶🌲
    Invimed Poznań

    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    16udvfxm2qpxf28l.png
  • ZielonaPaprotka Autorytet
    Postów: 440 399

    Wysłany: 18 kwietnia, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam plan w terminie tylko raz i to wypada w sobotę ale chyba zrobię w piątek żeby już wiedzieć bo Dr S mówił ze ewentualnie mogę w piątek. Wcześniej nie robie tym razem 😊

    lukaszkowa, Martita92, Danadana, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

    33 lata, rok starań naturalnie,
    wrzesień 2019 - Invimed
    1 IVF metoda ICSI - październik 2019,1FET nieudany
    2 IVF metoda ICSI - listopad 2020, 2ET nieudany, 3 IVF brak zarodków, 4 IVF 2 FET nieudany?, 5 IVF źle zaplanowana punkcja, 5 komórek (wszystkie jeszcze za mało dojrzałe) Planowana zmiana kliniki
    M - morfologia 3%,
    AMH - 0,8
    Kariotyp-Ok,
  • Malowana lala Koleżanka
    Postów: 49 3

    Wysłany: 18 kwietnia, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agak wrote:
    Ja mam przepisany lek o nazwie Bromergon ale polecam wizytę u dok . Michał Sauber, jeżeli jesteś z Poznania lub okolic. Ja też miałam podwyższony poziom Prolaktyny i to on był również odpowiedzialny za problemy z owulacja.
    Warto iść do lekarza który nie wróży z fusów a niestety spora część tak robi :-(.robić badania wskazane przez lekarza i dopiero interpretować .
    Ale twoja prolaktyna była wysoka przy zwykłym badaniu czy w tym badaniu po obciążeniu? Bo moja podstawowa PRL jest ok. W następnym mcu chyba będę badać po obciążeniu.

  • Malowana lala Koleżanka
    Postów: 49 3

    Wysłany: 18 kwietnia, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Tak, jak pisałam, mieliśmy kilka cykli stymulowanych, ale żaden nie zakończył się powodzeniem. Może to przez kiepskie nasienie, którego wtedy nie braliśmy pod uwagę. Życzę Ci powodzenia, jednak gdyby nie wychodziło, nie marnuj zbyt wiele czasu. Ja poświęciłam te miesiące na liczne badania, bo szukaliśmy przyczyny. Zrobiłam immunologię i trochę genetyki. Do invimedu stawiłam się już z kompletem wyników.
    Jakie dokładnie badania robiłaś? Też mam plan zrobić sobie badania przed wizytą żeby już nie tracić czasu. Będę robić prolaktyne amh TSH anty top ft3 ft4 dheas andostedion testosteron jeśli wszystko teraz zapamiętałam 🤔

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 18 kwietnia, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Ale twoja prolaktyna była wysoka przy zwykłym badaniu czy w tym badaniu po obciążeniu? Bo moja podstawowa PRL jest ok. W następnym mcu chyba będę badać po obciążeniu.
    Nie wiem czy jest sens badać prolaktynę po obciążeniu. Ja badałam, bo mi kazała naprotechnolog, a potem jak się pytałam różnych lekarzy, to mówili, że to badanie jest archaiczne i że już się go nie robi, bo nic nie wnosi. Jak prolaktyna na czczo jest ok, to wtedy nie włącza się leków.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 18:53

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 18 kwietnia, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowana lala wrote:
    Jakie dokładnie badania robiłaś? Też mam plan zrobić sobie badania przed wizytą żeby już nie tracić czasu. Będę robić prolaktyne amh TSH anty top ft3 ft4 dheas andostedion testosteron jeśli wszystko teraz zapamiętałam 🤔
    Jak robisz aTPO to jeszcze z tarczycowych zrób aTG, to będziesz mieć komplet ;) Warto też sprawdzić shgb

    Malowana lala lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Bombka Ekspertka
    Postów: 144 85

    Wysłany: 18 kwietnia, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-kazda z nas chcialaby byc na Twoim miejscu z tym arbuzem hihi 😁😊 dajesz mi nadzieję, że może i ja w końcu doczekam się tego arbuzika😎 powodzenia-kciuki zaciśnięte za szybkie rozwiązanie🍀✊przytulam❤

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    2016- ciąża pozamaciczna zakończona metotreksatem;
    217-stymulacje-bez ciąży
    2018-droznosc jajowodów;
    2019-3 inseminacje-bez ciąży, nasienie męża ok
    2020-nastepne stymulacje bez ciąży;
    9.2020-laparohisteroskopia-endometrioza. torbiele zrosty miesniaki usunięto;
    11.2020 ciaza biochemiczna
    12.2020 ciaza biochemiczna
    2021-kariotypy ok, leukopenia, kir aa, mąż hla-c C1 C1, gen mthfr 1298c i pai 1 homozygota; ana2 graniczny ana3 ok; dodatnie pc przeciw osłonce przejrzystej jajnika;
    2021-szykujemy się do in vitro
  • Marzycielka7 Ekspertka
    Postów: 156 72

    Wysłany: 18 kwietnia, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak robisz aTPO to jeszcze z tarczycowych zrób aTG, to będziesz mieć komplet ;) Warto też sprawdzić shgb
    A co to shgb?

  • Malowana lala Koleżanka
    Postów: 49 3

    Wysłany: 18 kwietnia, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nie wiem czy jest sens badać prolaktynę po obciążeniu. Ja badałam, bo mi kazała naprotechnolog, a potem jak się pytałam różnych lekarzy, to mówili, że to badanie jest archaiczne i że już się go nie robi, bo nic nie wnosi. Jak prolaktyna na czczo jest ok, to wtedy nie włącza się leków.
    No właśnie też tak czytałam ale tonący się brzytwy chwyta.. moja PRL w zwykłym badaniu jest ok.

  • Marzycielka7 Ekspertka
    Postów: 156 72

    Wysłany: 18 kwietnia, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponowię pytanie może którejś umknęło a ja ostatnio się zagubilam w czytaniu wiadomości 🙈
    Czy któraś z Was chodzi do pani doktor A.Sz...-Biały ?

  • Dzudi Autorytet
    Postów: 2865 2784

    Wysłany: 18 kwietnia, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Ponowię pytanie może którejś umknęło a ja ostatnio się zagubilam w czytaniu wiadomości 🙈
    Czy któraś z Was chodzi do pani doktor A.Sz...-Biały ?

    Nie znam tej Pani doktor 🤔 Jakaś nowa w klinice?

    Starania od 2014r. ☹️

    INVIMED POZNAŃ

    IVF - maj 2021
    Start - 10.05?


    czekając aż nasze życie zacznie się naprawdę...
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1827 1801

    Wysłany: 18 kwietnia, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Nie znam tej Pani doktor 🤔 Jakaś nowa w klinice?
    Tak nowa, widzialam na stronie kliniki jest dodana do zespolu lekarzy, ciekawa jestem dzialan nowej Pani doktor. Moze musieli zatrudnic lekarza bo tez dofinansowanie czesto maja i jest natlok pacjentek

    klz9f71xqupqgh4t.png
    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.05.05 crio blastki 4BB, hcg 6dpt🙏
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 18 kwietnia, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    A co to shgb?
    Tzw "hormon seksu" 😜 Endokrynolog mi go kazała zbadać razem z testosteronem i androstendionem. Podobno też potrafi namieszać ;)

    Marzycielka7 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7899 11206

    Wysłany: 18 kwietnia, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Monika-kazda z nas chcialaby byc na Twoim miejscu z tym arbuzem hihi 😁😊 dajesz mi nadzieję, że może i ja w końcu doczekam się tego arbuzika😎 powodzenia-kciuki zaciśnięte za szybkie rozwiązanie🍀✊przytulam❤
    Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie będziecie biegać z takim brzucholem! ✊🍀✊🍀

    Mi dzisiaj chłopaki dały popalić. Momentami aż nie mogłam oddechu złapać 😜 Jestem ciekawa ile już ważą, bo czuję że mają coraz więcej siły. Chyba że jestem już tak poobijana od środka i dlatego bardziej dotkliwe odczuwam te ruchy

    kate2friend, Perelka lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • lindalia Autorytet
    Postów: 327 170

    Wysłany: 19 kwietnia, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy nadęcie po Ovitrelle to normalna rzecz?
    Mam wrażenie, że nałykałam się powietrza. Nic mnie nie boli, ale do najprzyjemniejszych rzeczy takie coś nie należy... 🤷

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 08:42

    Marzycielka7 lubi tę wiadomość

    I IVF - stymulacja przerwana, za mała ilość pęcherzyków, bez punkcji
  • Dzudi Autorytet
    Postów: 2865 2784

    Wysłany: 19 kwietnia, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny, czy nadęcie po Ovitrelle to normalna rzecz?
    Mam wrażenie, że nałykałam się powietrza. Nic mnie nie boli, ale do najprzyjemniejszych rzeczy takie coś nie należy... 🤷
    Mnie wzdymało po ovitrelle za każdym razem więc myślę, że może to być zależne od organizmu 😉 Raczej nic niepokojącego 😉

    Starania od 2014r. ☹️

    INVIMED POZNAŃ

    IVF - maj 2021
    Start - 10.05?


    czekając aż nasze życie zacznie się naprawdę...
  • Marzycielka7 Ekspertka
    Postów: 156 72

    Wysłany: 19 kwietnia, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Dziewczyny, czy nadęcie po Ovitrelle to normalna rzecz?
    Mam wrażenie, że nałykałam się powietrza. Nic mnie nie boli, ale do najprzyjemniejszych rzeczy takie coś nie należy... 🤷

    Ja ogolnie po całej stymulacji hormonami miałam brzuszek jak w 5 miesiącu ciąży
    Na tyle było to widoczne ze co niektorzy mi gratulowali a ja dyplomatycznie odpowiadałam ze nie ma czego gratulować to ciaza spożywcza 🙈

  • lindalia Autorytet
    Postów: 327 170

    Wysłany: 19 kwietnia, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki :) dzisiaj czuję, że balon schodzi, ale w weekend był plus minus 4-5 miesiąc ciąży. Piję dużo wody i jem bialko, bo gdzieś wyczytałam, że pomaga. :)
    A jeszcze niedawno zachwalałam, że stymulację przechodzę bezobjawowo. 🙊

    I IVF - stymulacja przerwana, za mała ilość pęcherzyków, bez punkcji
  • Saja Autorytet
    Postów: 1055 317

    Wysłany: 19 kwietnia, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie będziecie biegać z takim brzucholem! ✊🍀✊🍀

    Mi dzisiaj chłopaki dały popalić. Momentami aż nie mogłam oddechu złapać 😜 Jestem ciekawa ile już ważą, bo czuję że mają coraz więcej siły. Chyba że jestem już tak poobijana od środka i dlatego bardziej dotkliwe odczuwam te ruchy

    Ale jaki piękny wynik:) Zaraz 35tyg:))

    Zazdroszczę Wam bardzo tej mikrej wagi, ja w ciąży przybralam 24kg, po porodzie zeszło 17, a reszta niestety została i ma się dobrze...

    Perelka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego