Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet
    Postów: 1392 765

    Wysłany: 16 kwietnia, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Hmm mój ostatnio jak mi dr pokazywał, to miał główkę po prawej stronie na wysokości pępka, pupkę po lewej i nogi przy głowie :p. Ale to było 2 tygodnie temu, teraz to nie wiem jak leży. Po ruchach nie potrafię odróżnić, gdzie nóżki a gdzie główka bo czuję go po całym brzuchu, raz bardzo nisko w dole, a czasem powyżej pępka. A od jakiegoś czasu czasami też mam takie bóle bardzo nisko, nad spojeniem łonowym i też nie wiedziałam z czego to wynika. Może u Ciebie to faktycznie dalej po tych zajęciach z fizjo. Ale możesz normalnie dalej chodzic?
    Tak tak :) ale mam sobie tez polegiwac i takie tam wiesz ;)

    👫🐶🌲
    Invimed Poznań

    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    16udvfxm2qpxf28l.png
  • Aniaaaa Znajoma
    Postów: 29 8

    Wysłany: 16 kwietnia, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ma ktoś może odsprzedać Pena do purogena?

  • Saja Autorytet
    Postów: 1057 326

    Wysłany: 17 kwietnia, 01:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    No wlasnie mam takie obawy ze z Kuba moze byc podobnie...jeszcze troche czasu mi zostalo na decyzje

    Mozesz spróbować i najwyżej zrezygnować...albo jeśli masz możliwość to daj do żłobka na kilka godzin dziennie, nie na cały dzień. Niestety coś w tym jest, że takie małe dziecko lepiej funkcjonuje przy matce niż w żłobku, ale córki dały mi tak popalić w zeszłym roku, że nie miałam skrupułów i stwierdziłam, że musimy od siebie odpocząć. W tym roku też łatwo nie jest, ale chyba musi być łatwiej, skoro mnie skrupuły naszły;) i generalnie myślę, że w miarę możliwości warto oddać do żłobka dopiero dziecko chodzące, które sobie chociaż sale pozwiedza, przyniesie zabawkę. Takiego leżaka nie dałabym rady oddać. Nie saądzilam, że będę taka miętka mama;)

    Asiulka84, Martita92 lubią tę wiadomość

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Martita92 Autorytet
    Postów: 634 641

    Wysłany: 17 kwietnia, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Mozesz spróbować i najwyżej zrezygnować...albo jeśli masz możliwość to daj do żłobka na kilka godzin dziennie, nie na cały dzień. Niestety coś w tym jest, że takie małe dziecko lepiej funkcjonuje przy matce niż w żłobku, ale córki dały mi tak popalić w zeszłym roku, że nie miałam skrupułów i stwierdziłam, że musimy od siebie odpocząć. W tym roku też łatwo nie jest, ale chyba musi być łatwiej, skoro mnie skrupuły naszły;) i generalnie myślę, że w miarę możliwości warto oddać do żłobka dopiero dziecko chodzące, które sobie chociaż sale pozwiedza, przyniesie zabawkę. Takiego leżaka nie dałabym rady oddać. Nie saądzilam, że będę taka miętka mama;)
    Saja, nie miękka, a po prostu kochająca ❤️
    Ja Helenę też staram się chować na "ruska" ale jak się przewróci to pierwsza lecę 😉 w ogóle ostatnio jest taka samodzielną że aż mi smutno że tak szybko urosła. Nauczyłam ją mówić "ja" i teraz wszystko co chce zrobić mi odpowiada "mama nie, ja!". Takim oto sposobem idzie sama do góry po coś czego zapomniałam 😁
    Pochwalę się jeszcze wczorajszym sukcesem! Mąż położył ją spać beze mnie i nie było awantury. W nocy też jak do niej poszedł to go nie wyganiała 😅 mogę iść spokojnie rodzić

    Asiemka, kate2friend, Saja, Asiulka84 lubią tę wiadomość

    08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7901 11208

    Wysłany: 17 kwietnia, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Hej
    Ma ktoś może odsprzedać Pena do purogena?
    Pena dostaniesz za darmo w aptece ;)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Autorytet
    Postów: 801 413

    Wysłany: 17 kwietnia, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Hej
    Ma ktoś może odsprzedać Pena do purogena?
    Hej, ja oddam za darmo :) jesteś z Poznania?

    Danadana
  • Bombka Ekspertka
    Postów: 148 92

    Wysłany: 17 kwietnia, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To są oznaczenia alleli. Jeśli dobrze pamiętam, to 07:02:01 to jest właśnie C1, a 12:03:01 C2 :)

    Ok dziękuję;) wczoraj do późnej nocy szukałam w necie i znalazłam zagraniczny materiał o kirach i hla-c. Tam tez byla tabelka z ktorej wynika ze to bedzie c1 c2 więc średnie ryzyko przy moim kir aa...no nic, trzeba skonsultować resztę wyników z dr olewicz gawlik i od maja startuje z protokołem 💪 juz nie moge się doczekać😁

    Monika89 na jakich lekach zaskoczyło u Ciebie? Widzę ze juz na ostatnich nóżkach jesteś-ale fajnie❤😁

    2016- ciąża pozamaciczna zakończona metotreksatem;
    217-stymulacje-bez ciąży
    2018-droznosc jajowodów;
    2019-3 inseminacje-bez ciąży, nasienie męża ok
    2020-nastepne stymulacje bez ciąży;
    9.2020-laparohisteroskopia-endometrioza. torbiele zrosty miesniaki usunięto;
    11.2020 ciaza biochemiczna
    12.2020 ciaza biochemiczna
    2021-kariotypy ok, leukopenia, kir aa, mąż hla-c C1 C1, gen mthfr 1298c i pai 1 homozygota; ana2 graniczny ana3 ok; dodatnie pc przeciw osłonce przejrzystej jajnika;
    2021-szykujemy się do in vitro
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1565 1182

    Wysłany: 17 kwietnia, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja mała będę musiała oddać od września do żłobka, czyli niecałe 13 miesięcy 😭 Ale nie mam wyjścia, muszę wracać do pracy.

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Danadana Autorytet
    Postów: 801 413

    Wysłany: 17 kwietnia, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ile wiadomości!
    Mam nadzieję,że już u każdej wszystko dobrze 🤞🤞🤞

    Danadana
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7901 11208

    Wysłany: 17 kwietnia, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Ok dziękuję;) wczoraj do późnej nocy szukałam w necie i znalazłam zagraniczny materiał o kirach i hla-c. Tam tez byla tabelka z ktorej wynika ze to bedzie c1 c2 więc średnie ryzyko przy moim kir aa...no nic, trzeba skonsultować resztę wyników z dr olewicz gawlik i od maja startuje z protokołem 💪 juz nie moge się doczekać😁

    Monika89 na jakich lekach zaskoczyło u Ciebie? Widzę ze juz na ostatnich nóżkach jesteś-ale fajnie❤😁
    U mnie też kir AA i oboje z mężem mamy haplotyp C1C2. Udało się na wlewie z Accofilu kilka dni przed transferem, Encortonie do końca pierwszego trymestru, Acardzie i heparynie :)

    Ja dzisiaj byłam na KTG i jest na razie wszystko ok. Potem pojechałam na wymaz Covid i we wtorek mam się stawić na Polnej. Będę mieć skończony 35tc. No i jestem ciekawa jak wygląda szyjka i kiedy poród. Mam nadzieję, że albo mnie przyjmą i w ciągu kilku dni urodzę, albo mnie jeszcze wypuszczą na tydzień czy dwa do domu, a nie będą trzymać np do 37-38tc na oddziale, bo ja tam jajo zniosę 🙈

    Marzycielka7, dobuska lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1865 1849

    Wysłany: 17 kwietnia, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie też kir AA i oboje z mężem mamy haplotyp C1C2. Udało się na wlewie z Accofilu kilka dni przed transferem, Encortonie do końca pierwszego trymestru, Acardzie i heparynie :)

    Ja dzisiaj byłam na KTG i jest na razie wszystko ok. Potem pojechałam na wymaz Covid i we wtorek mam się stawić na Polnej. Będę mieć skończony 35tc. No i jestem ciekawa jak wygląda szyjka i kiedy poród. Mam nadzieję, że albo mnie przyjmą i w ciągu kilku dni urodzę, albo mnie jeszcze wypuszczą na tydzień czy dwa do domu, a nie będą trzymać np do 37-38tc na oddziale, bo ja tam jajo zniosę 🙈
    Jajo a raczej dwa hehe, nie beda Cie trzymac, na pewno wypuszcza do domu i kaza czekac do 37tc. Kolezanka wytrwala do 38tc z blizniakami i urodzila kazde z waga ponad 3kg!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    klz9f71xqupqgh4t.png
    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.05.05 crio blastki 4BB, hcg 6dpt🙏
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • lukaszkowa Autorytet
    Postów: 1392 765

    Wysłany: 17 kwietnia, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też myślę, że Cię nie zostawią i oby tak było!! Ale czas zleciał :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    👫🐶🌲
    Invimed Poznań

    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    16udvfxm2qpxf28l.png
  • Gosiaczek:* Znajoma
    Postów: 30 12

    Wysłany: 17 kwietnia, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u męża hormony w normie, ale plemników mało i morfologia 0% ;( Czy to koniec, da się to naprawić ? :(

    Starania od końca 2019r.
  • Ula30 Autorytet
    Postów: 846 551

    Wysłany: 17 kwietnia, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał morfologię od 0 do 4 % w różnych badaniach, ale plemników dość sporo.

    1 IVF- 0 zarodkow. 2 IVF- 3 zarodki, 3x B-hCG 0. 3 IVF - 2 zarodki. Transfer B-hCG 0, transfer B-hCG 15, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 4 blastocysty
    Transfer 09.11.2020r, B-hCG 4dpt 9,52; 5dpt 36,9; 8dpt 220; 10dpt 568,5; 12dpt (po 40h) 844 ; 15dpt 2195 04.12.2020- USG bije ❤
    3jgxdqk3d26c3xv4.png
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1865 1849

    Wysłany: 17 kwietnia, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto podawac mezowi mleczko pszczele royal jelly firmy swanson i l arginine oraz swojski pylek pszczeli no i zen szen. Juz nie wspomne o cynku i selenie rano. Warto sie troche podrasowac witaminami

    klz9f71xqupqgh4t.png
    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.05.05 crio blastki 4BB, hcg 6dpt🙏
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7901 11208

    Wysłany: 17 kwietnia, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Jajo a raczej dwa hehe, nie beda Cie trzymac, na pewno wypuszcza do domu i kaza czekac do 37tc. Kolezanka wytrwala do 38tc z blizniakami i urodzila kazde z waga ponad 3kg!
    No tylko mi się szyjka skraca. Ostatnio miala 17mm wg USG w dniu przyjęcia na oddział, natomiast 2 dni później podczas badania palpacyjnego na fotelu koło centymetra. Wiadomo, że na USG wychodzi zawsze dłuższa. No ale ordynatorka mówiła, że gabarytowo za długo nie pociągnę, bo jestem dość drobna (50kg przed ciążą przy 166cm wzrostu). W sumie przytyłam tylko 8-9kg, więc bąble mają mało miejsca.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 17:39

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7901 11208

    Wysłany: 17 kwietnia, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek:* wrote:
    Dziewczyny u męża hormony w normie, ale plemników mało i morfologia 0% ;( Czy to koniec, da się to naprawić ? :(
    Zawsze można spróbować naprawić suplami. Może mąż był przeziębiony albo miał jakąś lekką infekcje dróg moczowych/intymną, na którą nawet nie zwrócił uwagi i stąd pogorszenie parametrów. Spermatogeneza trwa 70dni, więc badane teraz nasienie jest że stycznia. Włączcie suple i powtórzcie badanie za 2-3 miesiące. W najgorszym razie można się zastanowić nad biopsją jąder. Często podczas biopsji udaje się jakieś robaczki wyłapać

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • kate2friend Autorytet
    Postów: 1865 1849

    Wysłany: 17 kwietnia, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    No tylko mi się szyjka skraca. Ostatnio miala 17mm wg USG w dniu przyjęcia na oddział, natomiast 2 dni później podczas badania palpacyjnego na fotelu koło centymetra. Wiadomo, że na USG wychodzi zawsze dłuższa. No ale ordynatorka mówiła, że gabarytowo za długo nie pociągnę, bo jestem dość drobna (50kg przed ciążą przy 166cm wzrostu). W sumie przytyłam tylko 8-9kg, więc bąble mają mało miejsca.
    To na pewno pieknie wygladasz, musisz sie duzo oszczedzac to szyjka przetrwa dłużej. No ale czas pokaże:) to ja jestem nizsza i grubsza 160cm i 54kg i sie boje blizniaczej ciazy hehe. Z corka przytylam 20kg ale wogle nie bylo az tak tego widac i na szczescie juz zgubilam te kg🤦‍♀️

    klz9f71xqupqgh4t.png
    Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.05.05 crio blastki 4BB, hcg 6dpt🙏
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
  • Danadana Autorytet
    Postów: 801 413

    Wysłany: 17 kwietnia, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek:* wrote:
    Dziewczyny u męża hormony w normie, ale plemników mało i morfologia 0% ;( Czy to koniec, da się to naprawić ? :(
    USG jąder miał mąż zrobione?

    Danadana
  • dobuska Autorytet
    Postów: 2557 1763

    Wysłany: 17 kwietnia, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek:* wrote:
    Dziewczyny u męża hormony w normie, ale plemników mało i morfologia 0% ;( Czy to koniec, da się to naprawić ? :(

    Mój mąż morfologia 0%-2%. Przebadany wzdlóż i wszerz. U nas co prawda plemników jest dużo, ale żadne suplementy nic nie pomogły. Ani te podstawowe, ani te drogie. Morfologia to niestety niewdzięczny do leczenia parametr.

    Starania od 06/2016

    pierwsza procedura IVF - przerwana - bardzo słaba odpowiedź jajników.
    druga procedura IVF - start - 3 maja
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego