X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Nie, usg nie było robione. Lekarz stwierdził, że jeżeli do czerwca naturalnie nie uda się zajść w ciążę to zaczniemy myśleć o inseminacji.
    Troszke glupie bo z usg moglyby wyjsc zylaki i do czerwca byscie juz mieli termin na zabieg moze...
    A to byla wizyta u androloga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 12:58

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoliNadzieja wrote:
    Gdybym wiedziała wszystko co wiem dzisiaj to sama bym przerwała tą stymulacje, ale ufałam i woerzyłam a na torbielki usłyszałam że "a takie małe to nam nie przeszkadzają". Zapisałam się do dr S na 8.06 i przenoszę dokumentację jestem ciekawa tylko czy jak on to wszystko zobaczy to jakoś skomentuje. Tak samo dziewczyny jak jest z estrofemem u Was po transferze? Uważam ze na moje poronienie przy 1 procedurze moglo miec ogromny wplyw to, że kazano mi zacząć odstawiać estrofem zbyt szybko bo już po 2 weryfikacji bety... 😔
    U nas estrofem odstawia sie po usg serduszkowym, bierzesz ile zostalo i koniec. Ale dziewczyny czasem przedluzaly bo strach byl odstawic. Ale 6, 7 tc to minimum.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Chcialam dzisiaj jechac ale mąż sie nie wyrobi zeby mnie zawiezc, zrobilam test i jak polazal szybciej druga kreske to juz jestem spokojniejsza i poczekam do jutrzejszej bety
    To dobrze, spokój najważniejszy :)
    Sama widzisz, że te testy tyle nam mówią co nic. Ich zaletą jest tylko to, że łatwo je dostać i zrobić, ale emocje później mogą zwalać z nóg niepotrzebnie :)
    A sprawdzasz równo po 48h, żeby policzyć przyrost?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Nie było mnie tu trochę, chyba z 2h nadrabiałam zaległości w forum :D
    Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze stymulacje i punkcje! Zastrzykowe pierwsze koty za płoty, więc teraz już z górki pójdzie :D

kate2friend i jak beta? rośnie? Trzymam kciuki!

lukaszkowa, tak to zleciało! To prawda, niedawno wszystkie żyłyśmy Twoimi krwawieniami, a tu już rozmowy o porodzie! :)

Mam jeszcze do Was pytanie - czy któraś z Was miała Accofil przepisany? Muszę go mieć na poniedziałkową wizytę. Gdzie go dostałyście? Mam receptę na 1 ampułkę, a wszędzie są pakowane po 5 lub 7.
    Ula miala Accofil ale pewnie kupowala gdzies obok siebie kolo Szczecina :(

Kiedy transferujesz? 😌

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Troszke glupie bo z usg moglyby wyjsc zylaki i do czerwca byscie juz mieli termin na zabieg moze...
    A to byla wizyta u androloga?

Nie, nie u androloga. Tak naprawdę cieszę się, że uciekliśmy od tamtego lekarza, nie czułam się tam zaopiekowana. Widać, że problem męski jakoś szczególnie go nie interesował, a nie umawialiśmy się na wizytę u androloga, bo wiedziałam, że przed nami wyprowadzka a chciałabym żebyśmy byli diagnozowani w jednym miejscu od A do Z. Jedynie tamten lekarz kazał zrobić przy badaniu nasienia dodatkowo fragmentację i HBA. Dlatego szukam miejsca, w którym się nami zajmą, nie będę musiała sama wymyślać potrzebnych badań itd. Jestem ciekawa czy wgl z takimi wynikami warto próbować z inseminacją...

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Nie, nie u androloga. Tak naprawdę cieszę się, że uciekliśmy od tamtego lekarza, nie czułam się tam zaopiekowana. Widać, że problem męski jakoś szczególnie go nie interesował, a nie umawialiśmy się na wizytę u androloga, bo wiedziałam, że przed nami wyprowadzka a chciałabym żebyśmy byli diagnozowani w jednym miejscu od A do Z. Jedynie tamten lekarz kazał zrobić przy badaniu nasienia dodatkowo fragmentację i HBA. Dlatego szukam miejsca, w którym się nami zajmą, nie będę musiała sama wymyślać potrzebnych badań itd. Jestem ciekawa czy wgl z takimi wynikami warto próbować z inseminacją...
    Te dodatkowe badania są spoko i zrobisz je w Invimedzie. Ale do androloga warto pójsc wlasnie ze wzgledu na usg.
    Ja jesli mam szczerze powiedziec, to nie wierze w inseminację szczegolnie przy problemach z nasieniem bo ono w tym zabiegu jest bardzo slabo obrabiane.
    Co innego jak nasienie super ale jest problem moze troche z owulka czy cos.
    Nie wiem tez czy robilas droznosc jajowodow?
    Jesli nie to do inseminacji w ogole nie podchodz.

dobuska lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    To dobrze, spokój najważniejszy :)
    Sama widzisz, że te testy tyle nam mówią co nic. Ich zaletą jest tylko to, że łatwo je dostać i zrobić, ale emocje później mogą zwalać z nóg niepotrzebnie :)
    A sprawdzasz równo po 48h, żeby policzyć przyrost?
    Tak zrobie jutro okolo 10tej tak jak wczoraj zeby wyszlo te 48h. Tylko w innym labie ale jak kiedys robilam progesteron to wyszly identycznie w kazdym

Fisia lubi tę wiadomość

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ula miala Accofil ale pewnie kupowala gdzies obok siebie kolo Szczecina :(

Kiedy transferujesz? 😌
    Mam podgląd endometrium w poniedziałek i tego samego dnia też Accofil + Intralipid. Doktor oceni, kiedy transferujemy naszego 5-dniowca :)
    Tak coś obliczam i może wyjść to dopiero przyszły piątek, to się okaże czy endo dobre. A jakieś dodatkowe parametry/badania sprawdzałyście same przed transferem? Bo doktor nic nie kazał badać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Te dodatkowe badania są spoko i zrobisz je w Invimedzie. Ale do androloga warto pójsc wlasnie ze wzgledu na usg.
    Ja jesli mam szczerze powiedziec, to nie wierze w inseminację szczegolnie przy problemach z nasieniem bo ono w tym zabiegu jest bardzo slabo obrabiane.
    Co innego jak nasienie super ale jest problem moze troche z owulka czy cos.
    Nie wiem tez czy robilas droznosc jajowodow?
    Jesli nie to do inseminacji w ogole nie podchodz.

Tak, robiłam w marcu, wszystko w porządku. Hormony u mnie także w porządku. Wg monitoringu owulacje mam, z resztą ja mam bardzo charakterystyczny ból owulacyjny, dużo śluzu, cykle regularne 26-30 dni. Teraz będzie już nasz 19 cykl starań i powoli tracę nadzieję, szczególnie że ja mam 26 lat, ale moja druga połówka już 36...

I teraz nie wiem czy zapisać się na pierwszą wizytę niepłodnościową i później do androloga, czy może najpierw badanie nasienia?

Którego lekarza polecacie?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Mam podgląd endometrium w poniedziałek i tego samego dnia też Accofil + Intralipid. Doktor oceni, kiedy transferujemy naszego 5-dniowca :)
    Tak coś obliczam i może wyjść to dopiero przyszły piątek, to się okaże czy endo dobre. A jakieś dodatkowe parametry/badania sprawdzałyście same przed transferem? Bo doktor nic nie kazał badać.
    Nie, nic nie robiłam :)

Fisia lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Nie wiem, czy nie szkoda czasu i $ na inseminację, przy słabym nasieniu. Ale w sumie jego jakość zawsze można poprawić, tylko to wymaga czasu. Badania ze spokojem zrobicie w Invimedzie.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Tak, robiłam w marcu, wszystko w porządku. Hormony u mnie także w porządku. Wg monitoringu owulacje mam, z resztą ja mam bardzo charakterystyczny ból owulacyjny, dużo śluzu, cykle regularne 26-30 dni. Teraz będzie już nasz 19 cykl starań i powoli tracę nadzieję, szczególnie że ja mam 26 lat, ale moja druga połówka już 36...

I teraz nie wiem czy zapisać się na pierwszą wizytę niepłodnościową i później do androloga, czy może najpierw badanie nasienia?

Ktorego lekarza polecamy - mozesz poczytac kilka postow wyzej. Srednio raz w tygodniu jest to pytanie :). Poszukaj troszke, duzo znajdziesz, na pewno na kogos sie zdecydujesz.

Ja bym poszla do androloga zdecydowanie, ktory zrobi usg. Mozesz jednoczesnie klepnac termin do lekarza niepodlnosciowego.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Nie wiem, czy nie szkoda czasu i $ na inseminację, przy słabym nasieniu. Ale w sumie jego jakość zawsze można poprawić, tylko to wymaga czasu. Badania ze spokojem zrobicie w Invimedzie.
    No niestety z tą poprawą to nie zawsze... My usilnie próbowaliśmy poprawiać nasienie. Mąż leczył się u dwóch andrologów, przechodził nawet jakiś zabieg, na suplementy wydaliśmy krocie... i jest jeszcze gorzej. :(
    Mam nadzieję, że przy moich marnych kilku Komorkach i jego nasieniu coś z tego wyjdzie. :(

Ja ogólnie jestem bardzo sceptyczna wobec inseminacji. Może gdyby to było tańsze rozwiązanie, to jeszcze bym próbowała, ale porównując stosunek skuteczności do ceny... ehh...

Fisia lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoliNadzieja wrote:
    Witam dziewczyny, przychodzę do Was z Wrocławskiego Invimedu, jestem po 2 procedurach ivf, 3 transferach w tym hedno poronienie w 7tc. Dajemy sobie wraz z mężem jeszcze jedną szansę ale chcemy spróbować w innym miejscu i tu do Was moje pytanie: bardzo Was proszę, polećcie mi lekarza od ivf i od przypadków beznadziejnych 😉
    Dr Sroka ;) Ja też byłam beznadziejnym przypadkiem, ale w końcu się udało i mamy dwójkę słodkich bąbelków w domu

PoliNadzieja, kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:

Wiesz, owulacja i podstawowe hormony to jedno, ale są też inne badania, całkiem podstawowe już teraz, które doktor zleca na samym początku.
    No i badanie nasienia, numer jeden w tej całej zabawie.

Ja bym zaczęła od badania nasienia i wizyty niepłodności owej. Jak doktor powie, że badanie jest nieciekawe, dodatkowo idziecie do androloga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 13:44

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Ja nie dbałam i miałam problem, bo mi blizna przerosła. Ostatecznie u mnie się sprawdziło najlepiej combo- cepan, a na to plastry silikonowe i z takim okładem chodziłam cała dobę, przy czym ja już na tym etapie walczyłam z przerostem. Na początek pewnie wystarczy sam cepan, jest skuteczny. Mobilizację robi fizjoterapeuta, ja osobiście byłam tylko raz, potem szczupakami blzine we własnym zakresie.
    Cepan od kiedy zaczęłaś stosować?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Nie było mnie tu trochę, chyba z 2h nadrabiałam zaległości w forum :D
    Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze stymulacje i punkcje! Zastrzykowe pierwsze koty za płoty, więc teraz już z górki pójdzie :D

kate2friend i jak beta? rośnie? Trzymam kciuki!

lukaszkowa, tak to zleciało! To prawda, niedawno wszystkie żyłyśmy Twoimi krwawieniami, a tu już rozmowy o porodzie! :)

Mam jeszcze do Was pytanie - czy któraś z Was miała Accofil przepisany? Muszę go mieć na poniedziałkową wizytę. Gdzie go dostałyście? Mam receptę na 1 ampułkę, a wszędzie są pakowane po 5 lub 7.
    Kupowałam w Gemini 5 ampułek. Na sztuki chyba nie sprzedają

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Nie, usg nie było robione. Lekarz stwierdził, że jeżeli do czerwca naturalnie nie uda się zajść w ciążę to zaczniemy myśleć o inseminacji.
    To uciekajcie od takiego lekarza ;) musicie znaleźć naprawdę dobrego androloga, który wykona USG. Mój mąż też miał żylaki II stopnia, których dwóch konowałów (bo inaczej ich nie nazwę) nie widziało.

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No niestety z tą poprawą to nie zawsze... My usilnie próbowaliśmy poprawiać nasienie. Mąż leczył się u dwóch andrologów, przechodził nawet jakiś zabieg, na suplementy wydaliśmy krocie... i jest jeszcze gorzej. :(
    Mam nadzieję, że przy moich marnych kilku Komorkach i jego nasieniu coś z tego wyjdzie. :(

Ja ogólnie jestem bardzo sceptyczna wobec inseminacji. Może gdyby to było tańsze rozwiązanie, to jeszcze bym próbowała, ale porównując stosunek skuteczności do ceny... ehh...
    Faktycznie, skuteczność inseminacji nie powala. A nasienie może się czasem inie poprawić, masz rację. Mojemu M się pogorszyło z 4% na 1% i ja spanikowałam. Suplami go zarzuciłam, odcięłam alkohol., dietę i tak mieliśmy zdrową. Ale wydaje mi się, że duży swój udział tu miała praca zdalna od ponad roku . Mimo to, doktor Sroka powiedział, żeby się tym w ogóle nie przejmować, bo oni wybiorą najlepszych zawodników :) I że przy inseminacji czy staraniach naturalnych faktycznie byłby to problem, ale nie przy IVF :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie, nic nie robiłam :)
    lukaszkowa, a Ty miałaś tylko jeden wlew z Accofilu? Ten przed transferem?

‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ