INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
bindweef wrote:
I teraz nie wiem czy zapisać się na pierwszą wizytę niepłodnościową i później do androloga, czy może najpierw badanie nasienia?
Proponuję w pierwszej kolejności zrobić badanie nasienia i z gotowym wynikiem udać się do androloga. Możesz też androloga i wizytę niepłodnościową umówić w jednym czasie i mieć obie wizyty załatwione za jednym razem. Mąż będzie leczył nasienie a Ty w tym czasie możesz być pod obserwacja ginekologa 😉
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Fisia wrote:lukaszkowa, a Ty miałaś tylko jeden wlew z Accofilu? Ten przed transferem?
Kiry mialam okej wiec nie dostalam accofilu. A bo ty masz wlew domaciczny tak?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyFisia wrote:Nie wiem, czy nie szkoda czasu i $ na inseminację, przy słabym nasieniu. Ale w sumie jego jakość zawsze można poprawić, tylko to wymaga czasu. Badania ze spokojem zrobicie w Invimedzie.
Właśnie na poprawę nasienia lekarz zlecił tylko profertil i w czerwcu mamy sprawdzić czy to coś dało. Więc chyba od razu zapiszę nas na kolejne badanie nasienia, z wynikami do androloga i do lekarza niepłodnościowego, co o tym myślicie? -
nick nieaktualnyDzudi wrote:Proponuję w pierwszej kolejności zrobić badanie nasienia i z gotowym wynikiem udać się do androloga. Możesz też androloga i wizytę niepłodnościową umówić w jednym czasie i mieć obie wizyty załatwione za jednym razem. Mąż będzie leczył nasienie a Ty w tym czasie możesz być pod obserwacja ginekologa 😉
Właśnie o takiej kolejności myślałam, dziękuję -
Fisia wrote:Faktycznie, skuteczność inseminacji nie powala. A nasienie może się czasem inie poprawić, masz rację. Mojemu M się pogorszyło z 4% na 1% i ja spanikowałam. Suplami go zarzuciłam, odcięłam alkohol., dietę i tak mieliśmy zdrową. Ale wydaje mi się, że duży swój udział tu miała praca zdalna od ponad roku . Mimo to, doktor Sroka powiedział, żeby się tym w ogóle nie przejmować, bo oni wybiorą najlepszych zawodników
I że przy inseminacji czy staraniach naturalnych faktycznie byłby to problem, ale nie przy IVF
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydobuska wrote:No u nas to samo, ale u nas nasienie spadło z 2% do 0%. Aczkolwiek od tego czasu mąż nie tyka mocnego alkoholu. Zdarzało się wino, ale teraz już nie. Schudł. Zdrowo je i bierze sporadyczne kąpiele. Liczę, że to nam poprawiło co nieco.
Od 0 do 1% jest blisko, a doktor mówił, że przy 1% da sobie radę
Mój M się po wyniku 4% uspokoił i zaczął pozwalać sobie na alko czy niezdrowe jedzenie. Sport był cały czas, ale zdalna praca uziemiła go w domu i wyszło 1%.
Może faktycznie te wyniki tak skaczą, kto wie. Sprawdź koniecznie -
Fisia wrote:Tak, Accofil na Kiry, bo mam AA.
Intralipid też mam przepisany, na wysokie NK, wyszły mi teraz 32%sporo.
Ale nie pomogę niestety z accofilem. Intralipid to klinika ogarniala, myslalam, ze accofil tez maja swoj?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:
sporo.
Ale nie pomogę niestety z accofilem. Intralipid to klinika ogarniala, myslalam, ze accofil tez maja swoj?
Dzięki! -
nick nieaktualnyFisia wrote:Nie było mnie tu trochę, chyba z 2h nadrabiałam zaległości w forum
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze stymulacje i punkcje! Zastrzykowe pierwsze koty za płoty, więc teraz już z górki pójdzie
kate2friend i jak beta? rośnie? Trzymam kciuki!
lukaszkowa, tak to zleciało! To prawda, niedawno wszystkie żyłyśmy Twoimi krwawieniami, a tu już rozmowy o porodzie!
Mam jeszcze do Was pytanie - czy któraś z Was miała Accofil przepisany? Muszę go mieć na poniedziałkową wizytę. Gdzie go dostałyście? Mam receptę na 1 ampułkę, a wszędzie są pakowane po 5 lub 7.. W sumie to u mnie jeszcze zalega w lodówce, więc mogłabym go spokojnie oddać. Gdzie mieszkasz? Bo wysłać niestety nie bardzo, musi leżeć w lodówce.
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Hej. Ja miałam. Kupowałam go w aptece w Szczecinie, od ręki. Ale miałam opakowanie 5 albo 7 amp. Można dostępność leków sprawdzić na stronie gdziepolek.pl albo ktomalek.pl
. W sumie to u mnie jeszcze zalega w lodówce, więc mogłabym go spokojnie oddać. Gdzie mieszkasz? Bo wysłać niestety nie bardzo, musi leżeć w lodówce.
Mieszkam w Luboniu pod Poznaniem, a Ty zdaje się w Szczecinie, więc chyba nie da radyAle dziękuję za propozycję!
Poszukam jeszcze po aptekach. Na gdziepolek.pl i ktomalek.pl znajduje mi tylko aptekę w Gdańsku i Łodzi
W systemie Portal Pacjenta widzę receptę na 1 ampułkę, ale może jest na 5, wtedy nie byłoby problemu. Sprawdzę dziś w pierwszej lepszej aptece.
A ty miałaś tylko jeden wlew Accofilu? Na Kiry AA? -
Mam bliską koleżankę, która ma w sobie pakiet chorób; endometrioza, pcos, IO, mutacje trombofilii. Mąż nasienie bardzo złe, nie pamiętam już jaka morfologia, ale baaardzo mało. Zanim podeszli do ivf chcieli spróbować insrminację. Lekarz odradzał. Podeszli raz -nie wyszło. Chcieli drugi raz- dopiero po długich rozmowach doktor się zgodził. Wyszła ciąża. IUI robili na Polnej w Poznaniu. Wczoraj się dowiedziałam, że są w drugiej ciąży. Wpadka.
Chyba każdy słyszał o takich przypadkach. Zdarzają się, ale w przypadku niepłodności uważam, że lepiej nie zakładać, że to nam się mogą przytrafić.
Mój mąż chodził do androloga w Invimed, więc gdybyś miala pytania to wal śmiało. -
Fisia wrote:Na pewno pomogło
Od 0 do 1% jest blisko, a doktor mówił, że przy 1% da sobie radę
Mój M się po wyniku 4% uspokoił i zaczął pozwalać sobie na alko czy niezdrowe jedzenie. Sport był cały czas, ale zdalna praca uziemiła go w domu i wyszło 1%.
Może faktycznie te wyniki tak skaczą, kto wie. Sprawdź koniecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 17:59
-
nick nieaktualnylindalia wrote:Mam bliską koleżankę, która ma w sobie pakiet chorób; endometrioza, pcos, IO, mutacje trombofilii. Mąż nasienie bardzo złe, nie pamiętam już jaka morfologia, ale baaardzo mało. Zanim podeszli do ivf chcieli spróbować insrminację. Lekarz odradzał. Podeszli raz -nie wyszło. Chcieli drugi raz- dopiero po długich rozmowach doktor się zgodził. Wyszła ciąża. IUI robili na Polnej w Poznaniu. Wczoraj się dowiedziałam, że są w drugiej ciąży. Wpadka.
Chyba każdy słyszał o takich przypadkach. Zdarzają się, ale w przypadku niepłodności uważam, że lepiej nie zakładać, że to nam się mogą przytrafić.
Mój mąż chodził do androloga w Invimed, więc gdybyś miala pytania to wal śmiało.
Moja druga połówka to bardzo przeżywa, a przy wejściu do kliniki od razu jest sparaliżowany. Ciągle powtarza mi, że to jego wina, że mogłam sobie znaleźć kogoś młodszego z kim nie miałabym problemu zajść w ciążę. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że wiem, że byłby najlepszym tatą na świecie i chciałby tak bardzo dzidziusia. Często nasze rozmowy na ten temat nie kończą się dobrze, bo on zaczyna się denerwować i zwalać winę na siebie. Tłumaczę mi, że to nie jest JEGO problem, bo jesteśmy w tym razem i to jest NASZ problem. Chciałabym trafić na kogoś kto umiałby do niego dotrzeć. -
nick nieaktualnyFisia wrote:Cześć Ula!
Mieszkam w Luboniu pod Poznaniem, a Ty zdaje się w Szczecinie, więc chyba nie da radyAle dziękuję za propozycję!
Poszukam jeszcze po aptekach. Na gdziepolek.pl i ktomalek.pl znajduje mi tylko aptekę w Gdańsku i Łodzi
W systemie Portal Pacjenta widzę receptę na 1 ampułkę, ale może jest na 5, wtedy nie byłoby problemu. Sprawdzę dziś w pierwszej lepszej aptece.
A ty miałaś tylko jeden wlew Accofilu? Na Kiry AA? -
dobuska wrote:Nie No na razie nie będziemy sprawdzać. Jeśli dojdzie do punkcji to wtedy się okaże, czy buli żołnierze. Zreszta doktor powiedział, że u nas przy 0% też coś znajdą.
to jak u męża plemniki są "na zewnątrz" to macie ogroooomneeeee szanse.
dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
nick nieaktualny
-
bindweef wrote:Moja druga połówka to bardzo przeżywa, a przy wejściu do kliniki od razu jest sparaliżowany. Ciągle powtarza mi, że to jego wina, że mogłam sobie znaleźć kogoś młodszego z kim nie miałabym problemu zajść w ciążę. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że wiem, że byłby najlepszym tatą na świecie i chciałby tak bardzo dzidziusia. Często nasze rozmowy na ten temat nie kończą się dobrze, bo on zaczyna się denerwować i zwalać winę na siebie. Tłumaczę mi, że to nie jest JEGO problem, bo jesteśmy w tym razem i to jest NASZ problem. Chciałabym trafić na kogoś kto umiałby do niego dotrzeć.
więc jeśli faktycznie go to tak męczy to może pójdźcie razem do psychologa? Mój mąż bardzo długo sam przeżywał bezpłodność i nie chciał się z nikim dzielić przeżyciami, ale w końcu "przemielił" to sam ze sobą. Nie chciał korzystać z pomocy (ani mojej ani zewnętrznej), a być może byłoby mu łatwiej.
Danadana -
nick nieaktualnydobuska wrote:Nie No na razie nie będziemy sprawdzać. Jeśli dojdzie do punkcji to wtedy się okaże, czy buli żołnierze. Zreszta doktor powiedział, że u nas przy 0% też coś znajdą.
Zawsze jest z czego wybierać
-
Danadana wrote:Na bank coś znajdą, skoro u nas przy martwych plemnikach wydobytych z biopsji i zamrożonych coś znaleźli
to jak u męża plemniki są "na zewnątrz" to macie ogroooomneeeee szanse.