X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:

I teraz nie wiem czy zapisać się na pierwszą wizytę niepłodnościową i później do androloga, czy może najpierw badanie nasienia?

Proponuję w pierwszej kolejności zrobić badanie nasienia i z gotowym wynikiem udać się do androloga. Możesz też androloga i wizytę niepłodnościową umówić w jednym czasie i mieć obie wizyty załatwione za jednym razem. Mąż będzie leczył nasienie a Ty w tym czasie możesz być pod obserwacja ginekologa 😉

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    lukaszkowa, a Ty miałaś tylko jeden wlew z Accofilu? Ten przed transferem?
    Ja mialam Intralipid.
    Kiry mialam okej wiec nie dostalam accofilu. A bo ty masz wlew domaciczny tak?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Nie wiem, czy nie szkoda czasu i $ na inseminację, przy słabym nasieniu. Ale w sumie jego jakość zawsze można poprawić, tylko to wymaga czasu. Badania ze spokojem zrobicie w Invimedzie.

Właśnie na poprawę nasienia lekarz zlecił tylko profertil i w czerwcu mamy sprawdzić czy to coś dało. Więc chyba od razu zapiszę nas na kolejne badanie nasienia, z wynikami do androloga i do lekarza niepłodnościowego, co o tym myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Proponuję w pierwszej kolejności zrobić badanie nasienia i z gotowym wynikiem udać się do androloga. Możesz też androloga i wizytę niepłodnościową umówić w jednym czasie i mieć obie wizyty załatwione za jednym razem. Mąż będzie leczył nasienie a Ty w tym czasie możesz być pod obserwacja ginekologa 😉

Właśnie o takiej kolejności myślałam, dziękuję

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Faktycznie, skuteczność inseminacji nie powala. A nasienie może się czasem inie poprawić, masz rację. Mojemu M się pogorszyło z 4% na 1% i ja spanikowałam. Suplami go zarzuciłam, odcięłam alkohol., dietę i tak mieliśmy zdrową. Ale wydaje mi się, że duży swój udział tu miała praca zdalna od ponad roku . Mimo to, doktor Sroka powiedział, żeby się tym w ogóle nie przejmować, bo oni wybiorą najlepszych zawodników :) I że przy inseminacji czy staraniach naturalnych faktycznie byłby to problem, ale nie przy IVF :)
    No u nas to samo, ale u nas nasienie spadło z 2% do 0%. Aczkolwiek od tego czasu mąż nie tyka mocnego alkoholu. Zdarzało się wino, ale teraz już nie. Schudł. Zdrowo je i bierze sporadyczne kąpiele. Liczę, że to nam poprawiło co nieco. <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mialam Intralipid.
    Kiry mialam okej wiec nie dostalam accofilu. A bo ty masz wlew domaciczny tak?
    Tak, Accofil na Kiry, bo mam AA.
    Intralipid też mam przepisany, na wysokie NK, wyszły mi teraz 32% :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No u nas to samo, ale u nas nasienie spadło z 2% do 0%. Aczkolwiek od tego czasu mąż nie tyka mocnego alkoholu. Zdarzało się wino, ale teraz już nie. Schudł. Zdrowo je i bierze sporadyczne kąpiele. Liczę, że to nam poprawiło co nieco. <3
    Na pewno pomogło :) Od 0 do 1% jest blisko, a doktor mówił, że przy 1% da sobie radę :D
    Mój M się po wyniku 4% uspokoił i zaczął pozwalać sobie na alko czy niezdrowe jedzenie. Sport był cały czas, ale zdalna praca uziemiła go w domu i wyszło 1%.
    Może faktycznie te wyniki tak skaczą, kto wie. Sprawdź koniecznie :)

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Tak, Accofil na Kiry, bo mam AA.
    Intralipid też mam przepisany, na wysokie NK, wyszły mi teraz 32% :(
    :( sporo.
    Ale nie pomogę niestety z accofilem. Intralipid to klinika ogarniala, myslalam, ze accofil tez maja swoj?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    :( sporo.
    Ale nie pomogę niestety z accofilem. Intralipid to klinika ogarniala, myslalam, ze accofil tez maja swoj?
    Intralipid tak, ogarniają, ale nie Accofil. Doktor wypisał receptę i kazał go zabrać na wizytę. Podpytam w Gemini czy mają. Widziałam w necie, że sprzedają pojedyncze ampułki, ale bardzo rzadko są dostępne.
    Dzięki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Nie było mnie tu trochę, chyba z 2h nadrabiałam zaległości w forum :D
    Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze stymulacje i punkcje! Zastrzykowe pierwsze koty za płoty, więc teraz już z górki pójdzie :D

kate2friend i jak beta? rośnie? Trzymam kciuki!

lukaszkowa, tak to zleciało! To prawda, niedawno wszystkie żyłyśmy Twoimi krwawieniami, a tu już rozmowy o porodzie! :)

Mam jeszcze do Was pytanie - czy któraś z Was miała Accofil przepisany? Muszę go mieć na poniedziałkową wizytę. Gdzie go dostałyście? Mam receptę na 1 ampułkę, a wszędzie są pakowane po 5 lub 7.
    Hej. Ja miałam. Kupowałam go w aptece w Szczecinie, od ręki. Ale miałam opakowanie 5 albo 7 amp. Można dostępność leków sprawdzić na stronie gdziepolek.pl albo ktomalek.pl ;). W sumie to u mnie jeszcze zalega w lodówce, więc mogłabym go spokojnie oddać. Gdzie mieszkasz? Bo wysłać niestety nie bardzo, musi leżeć w lodówce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Hej. Ja miałam. Kupowałam go w aptece w Szczecinie, od ręki. Ale miałam opakowanie 5 albo 7 amp. Można dostępność leków sprawdzić na stronie gdziepolek.pl albo ktomalek.pl ;). W sumie to u mnie jeszcze zalega w lodówce, więc mogłabym go spokojnie oddać. Gdzie mieszkasz? Bo wysłać niestety nie bardzo, musi leżeć w lodówce.
    Cześć Ula!
    Mieszkam w Luboniu pod Poznaniem, a Ty zdaje się w Szczecinie, więc chyba nie da rady :) Ale dziękuję za propozycję!
    Poszukam jeszcze po aptekach. Na gdziepolek.pl i ktomalek.pl znajduje mi tylko aptekę w Gdańsku i Łodzi ;)
    W systemie Portal Pacjenta widzę receptę na 1 ampułkę, ale może jest na 5, wtedy nie byłoby problemu. Sprawdzę dziś w pierwszej lepszej aptece.
    A ty miałaś tylko jeden wlew Accofilu? Na Kiry AA?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bliską koleżankę, która ma w sobie pakiet chorób; endometrioza, pcos, IO, mutacje trombofilii. Mąż nasienie bardzo złe, nie pamiętam już jaka morfologia, ale baaardzo mało. Zanim podeszli do ivf chcieli spróbować insrminację. Lekarz odradzał. Podeszli raz -nie wyszło. Chcieli drugi raz- dopiero po długich rozmowach doktor się zgodził. Wyszła ciąża. IUI robili na Polnej w Poznaniu. Wczoraj się dowiedziałam, że są w drugiej ciąży. Wpadka. :)
    Chyba każdy słyszał o takich przypadkach. Zdarzają się, ale w przypadku niepłodności uważam, że lepiej nie zakładać, że to nam się mogą przytrafić. :)

Mój mąż chodził do androloga w Invimed, więc gdybyś miala pytania to wal śmiało. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Na pewno pomogło :) Od 0 do 1% jest blisko, a doktor mówił, że przy 1% da sobie radę :D
    Mój M się po wyniku 4% uspokoił i zaczął pozwalać sobie na alko czy niezdrowe jedzenie. Sport był cały czas, ale zdalna praca uziemiła go w domu i wyszło 1%.
    Może faktycznie te wyniki tak skaczą, kto wie. Sprawdź koniecznie :)
    Nie No na razie nie będziemy sprawdzać. Jeśli dojdzie do punkcji to wtedy się okaże, czy byli żołnierze. Zreszta doktor powiedział, że u nas przy 0% też coś znajdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 17:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Mam bliską koleżankę, która ma w sobie pakiet chorób; endometrioza, pcos, IO, mutacje trombofilii. Mąż nasienie bardzo złe, nie pamiętam już jaka morfologia, ale baaardzo mało. Zanim podeszli do ivf chcieli spróbować insrminację. Lekarz odradzał. Podeszli raz -nie wyszło. Chcieli drugi raz- dopiero po długich rozmowach doktor się zgodził. Wyszła ciąża. IUI robili na Polnej w Poznaniu. Wczoraj się dowiedziałam, że są w drugiej ciąży. Wpadka. :)
    Chyba każdy słyszał o takich przypadkach. Zdarzają się, ale w przypadku niepłodności uważam, że lepiej nie zakładać, że to nam się mogą przytrafić. :)

Mój mąż chodził do androloga w Invimed, więc gdybyś miala pytania to wal śmiało. :)

Moja druga połówka to bardzo przeżywa, a przy wejściu do kliniki od razu jest sparaliżowany. Ciągle powtarza mi, że to jego wina, że mogłam sobie znaleźć kogoś młodszego z kim nie miałabym problemu zajść w ciążę. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że wiem, że byłby najlepszym tatą na świecie i chciałby tak bardzo dzidziusia. Często nasze rozmowy na ten temat nie kończą się dobrze, bo on zaczyna się denerwować i zwalać winę na siebie. Tłumaczę mi, że to nie jest JEGO problem, bo jesteśmy w tym razem i to jest NASZ problem. Chciałabym trafić na kogoś kto umiałby do niego dotrzeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Cześć Ula!
    Mieszkam w Luboniu pod Poznaniem, a Ty zdaje się w Szczecinie, więc chyba nie da rady :) Ale dziękuję za propozycję!
    Poszukam jeszcze po aptekach. Na gdziepolek.pl i ktomalek.pl znajduje mi tylko aptekę w Gdańsku i Łodzi ;)
    W systemie Portal Pacjenta widzę receptę na 1 ampułkę, ale może jest na 5, wtedy nie byłoby problemu. Sprawdzę dziś w pierwszej lepszej aptece.
    A ty miałaś tylko jeden wlew Accofilu? Na Kiry AA?
    No to faktycznie daleko, Luboń jest ode mnie ok 190km. Ale w akcie desperacji, jak nie znajdziesz to jest u mnie w lodówce 😄. Ja nie miałam wlewu, tylko robiłam zastrzyki podskórnie do 9t.c. Kir mam Bx.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie No na razie nie będziemy sprawdzać. Jeśli dojdzie do punkcji to wtedy się okaże, czy buli żołnierze. Zreszta doktor powiedział, że u nas przy 0% też coś znajdą.
    Na bank coś znajdą, skoro u nas przy martwych plemnikach wydobytych z biopsji i zamrożonych coś znaleźli :D to jak u męża plemniki są "na zewnątrz" to macie ogroooomneeeee szanse.

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia i zapytaj w aptece czy jest możliwość kupienia jednej ampułki z opakowania. Czasami oni dziełlą opakowania i np sprzedają leki na blistry , saszetki albo ampułki. Nie zawsze trzeba kupować całe opakowanie.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweef wrote:
    Moja druga połówka to bardzo przeżywa, a przy wejściu do kliniki od razu jest sparaliżowany. Ciągle powtarza mi, że to jego wina, że mogłam sobie znaleźć kogoś młodszego z kim nie miałabym problemu zajść w ciążę. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że wiem, że byłby najlepszym tatą na świecie i chciałby tak bardzo dzidziusia. Często nasze rozmowy na ten temat nie kończą się dobrze, bo on zaczyna się denerwować i zwalać winę na siebie. Tłumaczę mi, że to nie jest JEGO problem, bo jesteśmy w tym razem i to jest NASZ problem. Chciałabym trafić na kogoś kto umiałby do niego dotrzeć.
    Obawiam się, że żaden lekarz androlog nie zajmie się tę stroną psychologiczną :( więc jeśli faktycznie go to tak męczy to może pójdźcie razem do psychologa? Mój mąż bardzo długo sam przeżywał bezpłodność i nie chciał się z nikim dzielić przeżyciami, ale w końcu "przemielił" to sam ze sobą. Nie chciał korzystać z pomocy (ani mojej ani zewnętrznej), a być może byłoby mu łatwiej.

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie No na razie nie będziemy sprawdzać. Jeśli dojdzie do punkcji to wtedy się okaże, czy buli żołnierze. Zreszta doktor powiedział, że u nas przy 0% też coś znajdą.
    A widzisz? znajdą, znajdą :) Zawsze jest z czego wybierać :D

• lindalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Na bank coś znajdą, skoro u nas przy martwych plemnikach wydobytych z biopsji i zamrożonych coś znaleźli :D to jak u męża plemniki są "na zewnątrz" to macie ogroooomneeeee szanse.
    Danadana, właśnie jak ktoś mi mówi o 16 lub 40 milionach plemników, to przypomina mi sie Wasz przypadek i Wasze 22 SZTUKI (dobrze pamiętam?) :)

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ