Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 671 348

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zalecił w 4 dpt zrobić progesteron

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaś podawane 5-dniowe zarodki?

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 671 348

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miał w poniedziałek 16.07. a progesteron kazał zrobić 20.07 a bete 25.07.

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki pomogłaś mi :) Zastanawiałam się czy ten progesteron ma być 14.07. czy 19.07., ale betę mam 24.07. tak więc to pewnie będzie 19.07.
    Dzięki

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 671 348

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawie równo będziemy robić

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Mika91 Ekspertka
    Postów: 243 120

    Wysłany: 12 lipca 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) ja dzisiaj z tego wszystkiego zapomniałam zapytać lekarza jakiej klasy są zarodki. Wiem tylko na ile części się podzieliły. Na szczęście lekarz powiedział, że wszystko dobrze tak więc jestem w miarę spokojna.
    Kupiłam sobie ananasa, ale okazał się mało dojrzały więc jednak nie będę go jadła bo czytałam, że może przyczynić się do poronienia..

    97de757a20.png
    PCOS, insulinooporność, cykle bezowulacyjne
    Starania od 06.2015
    03.2017 klinowa resekcja jajników
    02.2018 IUI - nieudana
    07.2018 pierwsza procedura IVF - udana
    24.07.2018 - beta hCG 78,2
    26.07.2018 - beta hCG 192
  • Myshon23 Autorytet
    Postów: 353 149

    Wysłany: 12 lipca 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka pomęcz Srokę o dodatkowe badania, może coś wyjasnią przed kolejnym transferem. I ta endomenda też daje do myślenia.

    Mika odpoczniesz, poleniuchujesz, na pewno szybko zleci:)

    atdcvcqgj7jp21h6.png

    01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 12 lipca 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika91 wrote:
    Na szczęście mam wolne i sobie wypocznę :) Czuję się dobrze, nie mam żadnych dolegliwości, jedynie po punkcji odczuwam jeszcze delikatny dyskomfort.
    Powiedzcie mi, ile dni po transferze wykonywałyście badanie progesteronu? Bo nie mogę rozczytać daty w informatorze :/
    Ja nie miałam zleconego progesteronu po transferze, tylko przed robiłam

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Miśka06 Ekspertka
    Postów: 138 69

    Wysłany: 12 lipca 2018, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 18:46

  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 12 lipca 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Hej, Asiulka, i_ka, możecie mi powiedzieć jak lekarz stwierdził u Was endometriozę?
    Ja bardzo cierpiałam w czasie miesiaczki a ze zaczelismy sie zrarac o dziecko lekarz skierowal mnie na laparoskopie wlasnie z podejrzeniem o endometrioze. Ale to tez troche trwalo bo wczesniej jak chodziłam do innego to nic takiego nie zaproponowal a moje bolesne okresy uznal ze taka moja natura. I faktycznie okazalo sie ze mam 1 stopień ale wiadomo ta cholera nawraca i teraz po takim czasie moge coa znowu miec.

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1446 1141

    Wysłany: 12 lipca 2018, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam mieć bardzo skąpe miesiączki, wydawało mi się to podejrzane, bo wcześniej wyglądało to zupełnie odwrotnie, ale lekarz powiedział, ze nie mam powodu do niepokoju. Potem 2 dnia miesiączki zaczął łapać mnie bardzo silny ból, taki paraliżujący na ok. 20 min. Ale byłam za granica, ból przechodził, nic z tym nie robiłam. Jakieś 5 miesięcy później już w Pl ból tak mnie sparaliżował na godzinę, ze nawet nie byłam w stanie zadzwonić po pogotowie, rano pojechałam na SOR.. Zostałam w szpitalu na 2 tygodnie, bo miałam ostre zapalenie jajników ((CRP206), w USG były 2 duże zmiany 6x7cm na każdym jajniku i nikt nie wspomniał o endo. Lekarze uznali, ze to ropnie po stanie zapalnym. Brałam leki nie wiem na co przez pół roku i znowu z atakiem bólu trafiłam na pogotowie, a wizyta zakończyła się operacja. Dopiero podczas operacji okazało się, ze są to torbiele endometrialne. Mam wrażenie, ze lekarze boja się endometriozy, bo nie znają dobrze tej choroby i nie wiedza jak do niej podejść.

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 12 lipca 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje I_ka malo jest lekarzy ktorzy rozpoznają endometrioze ja po kilki latach dopwiedzialam sie co mi dolega a wszyscy lekarze do których chodzilam o mowilam o problemie mowili ze taka moja uroda i koniec. Ale dobrze ze finalnie wiemy co jest co ;)
    JAa mam tylko nadzieję ze w poniedziałek Sroka cos mądrego wymysli ;)zmykam dziewczyny spac mialam dzis odpoczac od tematu a wyszlo ze caly dzien siedziałalm w necie i wyszukiwalam rozne informacje ;)

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Miśka06 Ekspertka
    Postów: 138 69

    Wysłany: 13 lipca 2018, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 18:47

  • Saja Autorytet
    Postów: 976 242

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam progesteronu po criotransferze. Monia, a Ty wiesz już, czy masz bliźnięta?

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7319 10351

    Wysłany: 13 lipca 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Ja też nie robiłam progesteronu po criotransferze. Monia, a Ty wiesz już, czy masz bliźnięta?
    Właśnie nie wiem. Ostatnio na wizycie było jedno serduszko, a drugi pęcherzyk był malutki ok 0.9cm i dr słyszał jakiś szmer. Nie potrafił jednak powiedzieć czy drugie serduszko się rozwinęło czy słyszy pogłos tego pierwszego. Za tydzień w pt mam wizytę i pewnie się już wyjaśni. Będzie końcówka 10tyg, więc chyba musi być już wiadomo, bo jak nie to nie wiem kiedy :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 671 348

    Wysłany: 13 lipca 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka mi tez nigdy nie zlecał. A to zalecenie od Malka ten progesteron. A ja tym razem pierwszy raz nie mam estrofemu. Zapomniał czy ten lek niepotrzebny jest??

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Sroka mi tez nigdy nie zlecał. A to zalecenie od Malka ten progesteron. A ja tym razem pierwszy raz nie mam estrofemu. Zapomniał czy ten lek niepotrzebny jest??
    Hmmm wydaje mi się ze przy naszych przeciwcialach powinnas miec jakis steryd wiec nie wiem moze przedzwon do kliniki sie upewnic.

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badanie progesteronu po transferze Sroka mi tez nie zlecal wlasciwie nie wiem czemu to ma służyć przeciez wiadomo ze przy lekach bedzie wysoki.

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Saja Autorytet
    Postów: 976 242

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Sroka mi tez nigdy nie zlecał. A to zalecenie od Malka ten progesteron. A ja tym razem pierwszy raz nie mam estrofemu. Zapomniał czy ten lek niepotrzebny jest??

    Ja brałam i chyba odstawiłam jako pierwszy po pozytywnej becie. Ale wydaje mi się, że Ty miałaś inne leki do stymulacji, może dlatego teraz masz coś innego.

    Trochę nie chce mi się wierzyć, że zapomniał - on nie ma takich gotowych karteczek z rozpiską leków jak Sroka?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:17

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Saja Autorytet
    Postów: 976 242

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Właśnie nie wiem. Ostatnio na wizycie było jedno serduszko, a drugi pęcherzyk był malutki ok 0.9cm i dr słyszał jakiś szmer. Nie potrafił jednak powiedzieć czy drugie serduszko się rozwinęło czy słyszy pogłos tego pierwszego. Za tydzień w pt mam wizytę i pewnie się już wyjaśni. Będzie końcówka 10tyg, więc chyba musi być już wiadomo, bo jak nie to nie wiem kiedy :P

    Czytałam o przypadkach, że wychodzilo dopiero na prenatalnym;)))

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego