INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Saja wrote:Ja brałam i chyba odstawiłam jako pierwszy po pozytywnej becie. Ale wydaje mi się, że Ty miałaś inne leki do stymulacji, może dlatego teraz masz coś innego.
Trochę nie chce mi się wierzyć, że zapomniał - on nie ma takich gotowych karteczek z rozpiską leków jak Sroka?
Tak dał mi rozpiskę. Mam medrol. Prolutex. Luteinę od dzisiaj i te suplementy wit3 pranatal itp . Sroki i tak dzisiaj jeszcze nie mam. A na co jest ten estrofem wiecie?
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Ja wlasciwie estrofem mialam przy criotransferze to jest na endometrium. Ale jak masz medrol to chyba ok
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Endometrium mówił przed punkcja że mam ładne to może dlatego nie zapisał tego.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Saja wrote:Czytałam o przypadkach, że wychodzilo dopiero na prenatalnym;)))
Oj To sobie jeszcze mogę poczekać 3 tygodnie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
A Ty Monia kiedy następna wizyta??
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Spróbowałam i napisałam do koordynatorki o stan moich zarodków i już po pół godziny dostałam odpowiedź ! Szok bez żadnego proszenia. A więc zapłodnione mi 8 komórek a na chwile obecną rozwija się dobrze 6. Oby przetrwały wszysykie
MonikA_89!, Saja, Myshon23 lubią tę wiadomość
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Cześć dziewczyny. Podczytuje was od pół roku-mniej więcej od tego czasu zaczęłam przygotowania do in vitro w invimedzie. Martwię się, denerwuję i cieszę razem z wami.
Dziś odebrałam wynik drugiego transferu-niestety negatywny.Złapałam doła bo został man tylko jeden zarodek a i wiek mój nie rokuje na powodzenie Czy orientuje sie któraś z Was jak to jest z refundacją leków do stymulacji? Przysługuje tylko na 3 cykle? czy na 3 procedury in vitro? -
Anna Ka wrote:A Ty Monia kiedy następna wizyta??
W piątek 20.07
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ronda81 wrote:Cześć dziewczyny. Podczytuje was od pół roku-mniej więcej od tego czasu zaczęłam przygotowania do in vitro w invimedzie. Martwię się, denerwuję i cieszę razem z wami.
Dziś odebrałam wynik drugiego transferu-niestety negatywny.Złapałam doła bo został man tylko jeden zarodek a i wiek mój nie rokuje na powodzenie Czy orientuje sie któraś z Was jak to jest z refundacją leków do stymulacji? Przysługuje tylko na 3 cykle? czy na 3 procedury in vitro?
Z tego co mi wiadomo to na 3 procedury. Ja miałam teraz 2 procedurę i leki refundowane też.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Ronda81 wrote:Cześć dziewczyny. Podczytuje was od pół roku-mniej więcej od tego czasu zaczęłam przygotowania do in vitro w invimedzie. Martwię się, denerwuję i cieszę razem z wami.
Dziś odebrałam wynik drugiego transferu-niestety negatywny.Złapałam doła bo został man tylko jeden zarodek a i wiek mój nie rokuje na powodzenie Czy orientuje sie któraś z Was jak to jest z refundacją leków do stymulacji? Przysługuje tylko na 3 cykle? czy na 3 procedury in vitro?
Musisz zgłębić temat, ja kojarzę na forum, że niektóre dziewczyny rozpaczały, bo lekarz zużył im refundowane leki do iui i potem przy in vitro refundacja im nie przysługiwała.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Właśnie, dziewczyny jak to jest z tymi refundowanymi lekami?
Ronda81, moja znajoma za 2 tyg kończy 40 lat i stara się o maluszka z pomocą in vitro, także uważam że wszystko jeszcze przed Tobą
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Właśnie nie wiem jak to jest z tą refundacją bo my z mężem wykorzystaliśmy ją jeszcze przed podejściem do inseminacji i in vitro, i moja lekarka mówiła mi, że w tym przypadku refundacja przy in vitro już nam nie przysługuje, a dr Sroka powiedział coś zupełnie innego. Wg niego naturalne starania i in vitro to zupełnie dwie odrębne kwestie i skoro wcześniej nie mieliśmy in vitro to refundacja nam przysługuje.
Jeśli chodzi o pytanie czy dotyczy to 3 cykli czy 3 procedur to w ulotkach niby jest, że chodzi o 3 cykle.. Nie wiem czy faktycznie dobrze to interpretuję.. -
Dziękuje za podpowiedzi. Muszę to zweryfikować na wizycie . Słabo to wyglada jeśli będziemy podchodzić do kolejnej procedury. 350 zl za zastrzyk puregonu..ohh.. A pamietam jak na pierwszych wizytach mowilam do doktora ze ja bede probować do skutku- a zycie i tak zweryfikuje po swojemu.
-
W obwieszczeniu Ministra Zdrowia z dnia 29 czerwca 2018 r. w sprawie wykazu refundowanych leków jest też mowa o 3 cyklach (przy puregonie i orgalutranie). Nie wiem, jak Ministerstwo weryfikuje, ile cykli już przeszłaś i jakie - naturalne czy in vitro. Może w klinice zapiszą Ci inne leki niż te, co już miałaś?
Kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskaniarozwoju mnogich pęcherzyków, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania(hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)), u których nie stwierdzasię wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień z tym samym partnerem - refundacja do 3 cykli;
Brak owulacji u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia, u których nie uzyskano odpowiedzi po zastosowaniu cytrynianu klomifenu, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi nastymulację jajeczkowania(hormon folikulotropowy - FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski - AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu)) – refundacja do 3 cykliCzynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Jak dla mnie wychodzi na to co mówi Sroka
-
Anna powodzenia jutro
Mika jak się czujesz po tranaferze. Ja wkoncu dostalam @ ale powiem wam ze masakra sie czuje. Od odtawienia lekow w czwartek boli mnie głowa brzuch i ogolnie jakas rozbita jestem. W nocy poce sie potwornie. Dzisiaj rozmawialam z M i postanowilismy ze to jest ostatni transfer z naszym zarodkiem i jak sie nie uda to sprobujemy z komorka dawczyni. Ja juz kolejnej stymulacji i punkcji nie przeżyje fizycznie czuje ze nie dam rady. Zobaczymy co jutro Sroka powie.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Czuję się już zupełnie dobrze, staram się oszczędzać i dużo leżę.
Asiulka strasznie Ci współczuję, mam nadzieję, że to będzie Wasz ostatni transfer, ale za to udany. Koniecznie daj jutro znać co powiedział Sroka. Wróciłaś do pracy czy nadal na zwolnieniu jesteś?
Anna Ka powodzenia jutro -
Mika91 wrote:Czuję się już zupełnie dobrze, staram się oszczędzać i dużo leżę.
Asiulka strasznie Ci współczuję, mam nadzieję, że to będzie Wasz ostatni transfer, ale za to udany. Koniecznie daj jutro znać co powiedział Sroka. Wróciłaś do pracy czy nadal na zwolnieniu jesteś?
Anna Ka powodzenia jutro
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Aaa, chyba że tak. Pisałaś wcześniej, że odpoczywasz więc sama sobie dodałam, że jesteś na zwolnieniu
-
Dzięki dziewczyny. Ja gotowa na jutro. Ciekawe jak tam moje zarodeczki się mają.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Dziewczynki urodzone w 35tc