INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Heeeej!
Trochę mnie zatkało, jak Pan doktor powiedział, że na 6 zapłodnionych komórek, mamy 5 dobrych i świetnych zarodków!
Jeden z nich, najlepszy z najlepszych, został mi dzisiaj podany.
Reszta będzie hodowana do blastek i jeśli przetrwają to będą mrożone. Jest zaskoczenie!
Radość!
Boże, dziewczyny, oby było dobrze!
Ps. Lekko mnie pobolewa brzuch po samym transferze, ale to chyba nic złego? Jednak mimo wszystko pobolewa mnie jeszcze po punkcji No i po transferze może.lindalia, Nika1, Kassssia, Geraltowa, ZielonaPaprotka, Fisia, Danadana, penceence, mo_Nika, kate2friend, katrinka2609, Marzycielka7, Asiulka84, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Heeeej!
Trochę mnie zatkało, jak Pan doktor powiedział, że na 6 zapłodnionych komórek, mamy 5 dobrych i świetnych zarodków!
Reszta będzie hodowana do blastek i jeśli przetrwają to będą mrożone. Jest zaskoczenie!
Radość!
Ps. Lekko mnie pobolewa brzuch po samym transferze, ale to chyba nic złego? Jednak mimo wszystko pobolewa mnie jeszcze po punkcji No i po transferze może..
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Cudne wieści Dobuska. 5 zarodków w 3 dobie to naprawdę świetna wiadomość ❤️🧡💛💚💙Frytki z maca zjedzone? 😉
Danadana lubi tę wiadomość
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
nick nieaktualnydobuska wrote:Heeeej!
Radość!
Ps. Lekko mnie pobolewa brzuch po samym transferze, ale to chyba nic złego? Jednak mimo wszystko pobolewa mnie jeszcze po punkcji No i po transferze może.lindalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dobuska wrote:Heeeej!
Radość!
Ps. Lekko mnie pobolewa brzuch po samym transferze, ale to chyba nic złego? Jednak mimo wszystko pobolewa mnie jeszcze po punkcji No i po transferze może.
Wspaniałe wiadomości!!!!!! 😍😍😍Danadana -
Dziękuje Wam dziewczyny!
Na razie jest dziwnie, boje się ruszać trochę. Co napnę brzuch to robię wielkie oczy🤣
Ze spraw organizacyjnych: frytki zjedzone, herbata kupiona i okryta kocem jadę nad morze, ale muszę po przyjeździe kupić nospe, bo oczywiście to jedyne o czym nie pomyślałam.
Ogarnelam skarpetki w ananasy, a nospy nie mam -
nick nieaktualnydobuska wrote:Dziękuje Wam dziewczyny!
Na razie jest dziwnie, boje się ruszać trochę. Co napnę brzuch to robię wielkie oczy🤣
Ze spraw organizacyjnych: frytki zjedzone, herbata kupiona i okryta kocem jadę nad morze, ale muszę po przyjeździe kupić nospe, bo oczywiście to jedyne o czym nie pomyślałam.
Ogarnelam skarpetki w ananasy, a nospy nie mam. Odpoczywaj.
dobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Aaaa betę mam zrobić w dzień dziecka!
I doktor życzył mi powodzenia i powiedział, że teraz już muszę się dogadać z zarodkiem. No i na usg widziałam swojego kajtka
Dopiero mi się wszyStko przypomina
Teraz nie zawracaj sobie niczym głowy, jedź nad morze, odpoczywaj i relaxxx! ☺️dobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Właśnie trafiliśmy na objazd, gdzie mnie tak wytrząsło, że aż się poryczalam. Ale uznałam, że to chyba niemożliwe, żeby mój kajtek i to w takim stadium wyleciał ze mnie, bo były dziury na drogach...
Kupiłam nospę i już się relaksuje....to tak samo jakbyś naturalnie zachodziła w ciążę - nawet byś nie wiedziała, że to ten etap, gdzie klusek jest w Tobie
Danadana -
Danadana wrote:Ze spokojem, embriony nie wypadają
to tak samo jakbyś naturalnie zachodziła w ciążę - nawet byś nie wiedziała, że to ten etap, gdzie klusek jest w Tobie
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:Hahaha ja niby wiem że zarodek nie wypadnie ale już po transferze zaczęłam delikatnie się ze sobą obchodzic a teraz po becie dodatniej to najchętniej bym w ogóle już sie nie ruszała 😆😛 taki cichutki głosik z tyłu głowy ciągle mi mówi, że jednak może wypaść. Tak wiem, że to irracjonalne i muszę zachowywać się normalnie a nie chodzić jak w zwolnionym tempie ale jeszcze nie teraz😂
dobuska, mo_Nika, kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
Danadana -
Dobuska wzruszyłam się 😍😍😍 Cudownego odpoczynku 😘
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Danadana wrote:Ze spokojem, embriony nie wypadają
to tak samo jakbyś naturalnie zachodziła w ciążę - nawet byś nie wiedziała, że to ten etap, gdzie klusek jest w Tobie
No, ale to taki waśnie irracjonalny strach. Tak samo jak ja poszłam siku po transferze ale obok mnie dziewczyna się bała.