X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Siku po godzinie?! To jest u mnie niewykonalne.... :( To się u mnie zapaleniem pęcherza skończy :/

Ja w nocy biegam po 3-4 razy 😱🙈🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, jak tam?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej!

Trochę mnie zatkało, jak Pan doktor powiedział, że na 6 zapłodnionych komórek, mamy 5 dobrych i świetnych zarodków!
    Jeden z nich, najlepszy z najlepszych, został mi dzisiaj podany.
    Reszta będzie hodowana do blastek i jeśli przetrwają to będą mrożone. Jest zaskoczenie!
    Radość!
    Boże, dziewczyny, oby było dobrze!

Ps. Lekko mnie pobolewa brzuch po samym transferze, ale to chyba nic złego? Jednak mimo wszystko pobolewa mnie jeszcze po punkcji No i po transferze może.:)

lindalia, Nika1, Kassssia, Geraltowa, ZielonaPaprotka, Fisia, Danadana, penceence, mo_Nika, kate2friend, katrinka2609, Marzycielka7, Asiulka84, Motyl12 lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Heeeej!

Trochę mnie zatkało, jak Pan doktor powiedział, że na 6 zapłodnionych komórek, mamy 5 dobrych i świetnych zarodków!
    Reszta będzie hodowana do blastek i jeśli przetrwają to będą mrożone. Jest zaskoczenie!
    Radość!

Ps. Lekko mnie pobolewa brzuch po samym transferze, ale to chyba nic złego? Jednak mimo wszystko pobolewa mnie jeszcze po punkcji No i po transferze może.:)
    Ale czad!!! Nospe sobie wez i magnez bierz :).

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mam ciary, Dobuska! Ale dobre wieści! :)

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wieści Dobuska. 5 zarodków w 3 dobie to naprawdę świetna wiadomość ❤️🧡💛💚💙Frytki z maca zjedzone? 😉

Danadana lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Heeeej!

Radość!

Pięknie! Super, dobuska! Ale masz Kajtków, cała gromada :)

lindalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, ekstra wieści. Teraz niech ten siłacz się u Ciebie rozgości 😀.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Heeeej!

Radość!

Mnie też bolał, jednak transfer nie jest przyjemny.
    Wspaniałe wiadomości!!!!!! 😍😍😍

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny!
    Na razie jest dziwnie, boje się ruszać trochę. Co napnę brzuch to robię wielkie oczy🤣
    Ze spraw organizacyjnych: frytki zjedzone, herbata kupiona i okryta kocem jadę nad morze, ale muszę po przyjeździe kupić nospe, bo oczywiście to jedyne o czym nie pomyślałam.
    Ogarnelam skarpetki w ananasy, a nospy nie mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny!
    Na razie jest dziwnie, boje się ruszać trochę. Co napnę brzuch to robię wielkie oczy🤣
    Ze spraw organizacyjnych: frytki zjedzone, herbata kupiona i okryta kocem jadę nad morze, ale muszę po przyjeździe kupić nospe, bo oczywiście to jedyne o czym nie pomyślałam.
    Ogarnelam skarpetki w ananasy, a nospy nie mam
    Kupicie po drodze :). Odpoczywaj.

dobuska lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska super wieści, teraz mocne kciuki żeby Kajtek został z Tobą ❤️

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa betę mam zrobić w dzień dziecka!:D
    I doktor życzył mi powodzenia i powiedział, że teraz już muszę się dogadać z zarodkiem. No i na usg widziałam swojego kajtka :D
    Dopiero mi się wszyStko przypomina

mo_Nika, kate2friend lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aaaa betę mam zrobić w dzień dziecka!:D
    I doktor życzył mi powodzenia i powiedział, że teraz już muszę się dogadać z zarodkiem. No i na usg widziałam swojego kajtka :D
    Dopiero mi się wszyStko przypomina
    Ale miły ten doktorek :)
    Teraz nie zawracaj sobie niczym głowy, jedź nad morze, odpoczywaj i relaxxx! ☺️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie trafiliśmy na objazd, gdzie mnie tak wytrząsło, że aż się poryczalam. Ale uznałam, że to chyba niemożliwe, żeby mój kajtek i to w takim stadium wyleciał ze mnie, bo były dziury na drogach...
    Kupiłam nospę i już się relaksuje....

• Danadana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Właśnie trafiliśmy na objazd, gdzie mnie tak wytrząsło, że aż się poryczalam. Ale uznałam, że to chyba niemożliwe, żeby mój kajtek i to w takim stadium wyleciał ze mnie, bo były dziury na drogach...
    Kupiłam nospę i już się relaksuje....
    Ze spokojem, embriony nie wypadają :D to tak samo jakbyś naturalnie zachodziła w ciążę - nawet byś nie wiedziała, że to ten etap, gdzie klusek jest w Tobie :D

Danadana
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ze spokojem, embriony nie wypadają :D to tak samo jakbyś naturalnie zachodziła w ciążę - nawet byś nie wiedziała, że to ten etap, gdzie klusek jest w Tobie :D
    Hahaha ja niby wiem że zarodek nie wypadnie ale już po transferze zaczęłam delikatnie się ze sobą obchodzic a teraz po becie dodatniej to najchętniej bym w ogóle już sie nie ruszała 😆😛 taki cichutki głosik z tyłu głowy ciągle mi mówi, że jednak może wypaść. Tak wiem, że to irracjonalne i muszę zachowywać się normalnie a nie chodzić jak w zwolnionym tempie ale jeszcze nie teraz😂

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Hahaha ja niby wiem że zarodek nie wypadnie ale już po transferze zaczęłam delikatnie się ze sobą obchodzic a teraz po becie dodatniej to najchętniej bym w ogóle już sie nie ruszała 😆😛 taki cichutki głosik z tyłu głowy ciągle mi mówi, że jednak może wypaść. Tak wiem, że to irracjonalne i muszę zachowywać się normalnie a nie chodzić jak w zwolnionym tempie ale jeszcze nie teraz😂
    Spoko, mi jak wyszła pozytywna beta to bałam się kichnąć 😂😂😂😂😂

dobuska, mo_Nika, kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

Danadana
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wzruszyłam się 😍😍😍 Cudownego odpoczynku 😘

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Wiem właśnie, ale powiem Ci, że myślałam ze mnie krew zaleje. Nawigacja nie chciała, żebyśmy stali w korkach to nas przez takie wertepy przerzuciła, że o zgrozo!!!
    No, ale to taki waśnie irracjonalny strach. Tak samo jak ja poszłam siku po transferze ale obok mnie dziewczyna się bała.:D

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ