WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • agnesbe Znajoma

Wysłany: 19 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMI wrote:
    Ja musiałam mieć wyniki kariotypów do kwalifikacji, ale nie wiem może to zależy od lekarza lub od twojej historii. W każdym razie byłam na wizycie wcześniejszej i tam mi lekarka powiedziała wszystko co jest potrzebne do kwalifikacji, na następnej wizycie już miałam kwali i zlecenie badań które robią na nfz a zaraz po nich już rozpiska stymulacji.
    U kogo miałaś kwalifikacje?

• Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesbe wrote:
    a u kogo byłaś na kwalifikacji?
    Dr JG

• AMI Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u dr N. P. Ogólnie z tego co pamiętam to mąż też musiał mieć grupę krwi, no ja też, ale już miałam to wczesniej, i było jeszcze kilka badań w tym też jakies wymazy. No mi lekarka to wytłumaczyła bardzo dokładnie wiadomo ta wizyta wcześniejsza była po prostu płatną wizyta na której wszystko jasno było wytłumaczone i dzieki temu potem kwalifikacja to była formalność.
    Z tego co wiem to kariotypy są zawsze wymagane do in vitro w Invimedzie, bo wiem że w niektórych klinikach nie są. I nie da sie ich zrobić na nfz z programu więc po prostu trzeba iść i je zrobić jeśli sie poważnie myśli o ivf.

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki ze zgodą na transfer
    11.2024 Transfer dwóch mrozaków
    6 dpt ⏸️ !!! 🍀,7 dpt beta 114!, 9 dpt beta 420, progesteron 27,70 :)
    26dpt - mamy <3, 30 dpt jednak są <3 <3 :D
    12+0. I prenatalne - niskie ryzyka <3
    21+0. II prenatalne - wszystko okey, 383gr 💙, 372 gr💙
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMI wrote:
    A ja u dr N. P. Ogólnie z tego co pamiętam to mąż też musiał mieć grupę krwi, no ja też, ale już miałam to wczesniej, i było jeszcze kilka badań w tym też jakies wymazy. No mi lekarka to wytłumaczyła bardzo dokładnie wiadomo ta wizyta wcześniejsza była po prostu płatną wizyta na której wszystko jasno było wytłumaczone i dzieki temu potem kwalifikacja to była formalność.
    Z tego co wiem to kariotypy są zawsze wymagane do in vitro w Invimedzie, bo wiem że w niektórych klinikach nie są. I nie da sie ich zrobić na nfz z programu więc po prostu trzeba iść i je zrobić jeśli sie poważnie myśli o ivf.

Dokladnie grupa krwi również potrzebna, z tym, że akurat ja również mialam a mój partner już robil ja z refundacją. Podsumowując- kariotypy robic jak najszybciej bo nie są refundowane a i tak wymagane no i dlugo się czeka.

• dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do dr T i adenomiozy to ja posiadam zarówno Endo jakiu adeno i w przygotowaniu do transferu u dr T nie miałam sztucznej menopauzy ale w cyklu transferowym brałam od 1dc do momentu transferu gonapeptyl, mówił że jest to protokół pod endometriozae. Transfer udany, synek już 19 dni na świecie 🙂

Marikamb, Cari09, Santi_14, sylstaa, Aggie11, Osa 🐝, Kate@@, Lilithgirl, Mała M. lubią tę wiadomość

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    23.04 - FET blastki 4AA z embryoglue:
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 78,2, prog 13,38
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    20dpt beta 11771, prog 23
    20dpt -> doszczepienie APC 💉
    23dpt -> pierwsze USG😍 CRL=0,35cm+ migające💓
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    12t0d - prenatalne+nifty - niskie ryzyko, bedzie synek❣️
    23t3d - 607 g kawalera 💓

preg.png
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:
    Dziewczyny co do dr T i adenomiozy to ja posiadam zarówno Endo jakiu adeno i w przygotowaniu do transferu u dr T nie miałam sztucznej menopauzy ale w cyklu transferowym brałam od 1dc do momentu transferu gonapeptyl, mówił że jest to protokół pod endometriozae. Transfer udany, synek już 19 dni na świecie 🙂

Serdecznie gratuluje 🥰🥰 dajesz nadzieje, ze i u nas się uda 🙂 i dziękuję za podzielenie się z nami informacjami co do transferu przy adenomiozie. Zapytam o to swojego lekarza. Czy brałaś coś jeszcze? Jaki to był cykl, sztucznych czy naturalny?

• dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Serdecznie gratuluje 🥰🥰 dajesz nadzieje, ze i u nas się uda 🙂 i dziękuję za podzielenie się z nami informacjami co do transferu przy adenomiozie. Zapytam o to swojego lekarza. Czy brałaś coś jeszcze? Jaki to był cykl, sztucznych czy naturalny?
    Na pewno się uda ✊🙂 Cykl sztuczny, estrofem, gonapeptyl, encorton, clexane. Potem doszły progesterony. Oprócz tego ja sama brałam sobie scopolan czopki i nospe na skurcze, bo dr twierdził że przy adeno nie potrzebuję nic przeciw skurczowego. Dodatkowo oczywiście suplementacja witaminami, kwas foliowy, omega 3.

Aggie11 lubi tę wiadomość

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    4dpt ⏸️
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    23t3d - 607 g kawalera 💓

preg.png
  • adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:

Możesz podpowiedziec jakie mialas badania, ktore pokazaly ze masz adenomiozę?

PCOS
    IO
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adakowal wrote:
    Wiem, że nie do mnie pytanie, ale ja miałam podejrzenie i napiszę jak to było u mnie.
    Najpierw zrobiłam USG u lekarza który się w tym specjalizuje (byłam u M.Cebuli poza instytutem), on już coś widział w obrazie, więc widziałam że warto zrobić rezonans (robiłam w skanmexie, dość szybko dostałam opis) i z tym wszystkim byłam na wizycie w instytucie u K.Dybskiej.

adakowal lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6:
    IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, ANA, CD138✅
    6 x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
    cytokiny⏳
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Wiem, że nie do mnie pytanie, ale ja miałam podejrzenie i napiszę jak to było u mnie.
    Najpierw zrobiłam USG u lekarza który się w tym specjalizuje (byłam u M.Cebuli poza instytutem), on już coś widział w obrazie, więc widziałam że warto zrobić rezonans (robiłam w skanmexie, dość szybko dostałam opis) i z tym wszystkim byłam na wizycie w instytucie u K.Dybskiej.

Widzę, że miałaś również histeroskopię. Tam nic nie wyszło? Ja byłam w Instytucie Endometriozy i tam dr Karmowski w USG znalazl adeno.
    Przez 1,5 roku byłam chyba u 10 różnych lekarzy, żaden nawet tego nie podejrzewał, tym bardziej, że nie miałam nigdy bolesnych, obfitych I długich miesiączek.

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Widzę, że miałaś również histeroskopię. Tam nic nie wyszło? Ja byłam w Instytucie Endometriozy i tam dr Karmowski w USG znalazl adeno.
    Przez 1,5 roku byłam chyba u 10 różnych lekarzy, żaden nawet tego nie podejrzewał, tym bardziej, że nie miałam nigdy bolesnych, obfitych I długich miesiączek.
    Miałam i tam nic nie wyszło, ale wydaję mi się też, że wtedy była niestety niestarannie wykonana.
    Teraz przed drugim transferem wróciłam po dłuższej przerwie do fizjoterapeutki i ona stwierdziła, że lewa strona jest dość sztywna. Poszłam do Cebuli i on mi powiedział, że chyba tam być jakiś zrost bo jajnik jest blisko przy macicy + może coś tutaj się dzieje w kierunku adeno (ale nie miał dobrego sprzętu, bo to był luxmed). Faktycznie na rezonansie wyszedł jeden mały zrost po tej lewej stronie przy jajniku (dlatego też ten jajowód jest bardzo kręty), ale oprócz tego żadnych innych ognisk nie było i bez adeno. Mam takie zalecenia, żeby przychodzić co roku na kontrolę, bo może coś tam się dzieje, a na ten moment profilaktyka.

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Morfologia 2%

Chapter 2, AMH 0.6:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, ANA, CD138✅
    6 x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
    cytokiny⏳
  • dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adakowal wrote:
    USG u kilku lekarzy m.in u dr Rubisza. Pierwsza zobaczyła u mnie adenomioze dr A. Konieczna, potem potwierdzenie u Z Borowiec, do tego rezonans w skanmexie. Ostatecznie byłam u Rubisza po zielone światło do transferu bo dr T poprosił o konsultacje ( nie chodziło o adeno tylko o zmianę na jajniku pi punkcji ale adenomiozy potwierdzona)

adakowal lubi tę wiadomość

4dpt ⏸️
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    23t3d - 607 g kawalera 💓

preg.png
  • fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Dr JG
    A jakie badania miałaś zlecone w ramach nfz?

styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
    30.03 IUI - nieudane

Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
    AMH 1,86

6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
    24.01.22 - mamy 6 blastek!
    2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
    kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna :(
    Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
    sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fidorka144 wrote:
    A jakie badania miałaś zlecone w ramach nfz?

Czystosc pochwy, ureoplazma i mycoplazma, grupy krwi, później już w trakcie stymulacji i w dniu transferu progesteron i estradiol i teraz przed transferami progesteron i beta tez na nfz.
    Moze cos pominęłam, sporo badań juz mialam zrobionych.

• adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:
    USG u kilku lekarzy m.in u dr Rubisza. Pierwsza zobaczyła u mnie adenomioze dr A. Konieczna, potem potwierdzenie u Z Borowiec, do tego rezonans w skanmexie. Ostatecznie byłam u Rubisza po zielone światło do transferu bo dr T poprosił o konsultacje ( nie chodziło o adeno tylko o zmianę na jajniku pi punkcji ale adenomiozy potwierdzona)

Czyli wychodzi na to, że tak czy inaczej najlepiej potwierdzić/wykluczyć przy pomocy rezonansu. Dobrze rozumiem?

PCOS
    IO
  • dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adakowal wrote:
    Czyli wychodzi na to, że tak czy inaczej najlepiej potwierdzić/wykluczyć przy pomocy rezonansu. Dobrze rozumiem?
    Rezonans jest moim zdaniem najlepszy ale to duży koszt a podejrzewam że jakbym poszła do Rubisza bez wyniku rezonansu i tak by postawił trafne rozpoznanie, jest dobrym ekspertem. Terminy do niego były w zeszłym roku w marcu dosyć odległe ale dzwoniłam codziennie i się zwolnił termin z dnia na dzień.

4dpt ⏸️
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    23t3d - 607 g kawalera 💓

preg.png
  • adakowal Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:
    Rezonans jest moim zdaniem najlepszy ale to duży koszt a podejrzewam że jakbym poszła do Rubisza bez wyniku rezonansu i tak by postawił trafne rozpoznanie, jest dobrym ekspertem. Terminy do niego były w zeszłym roku w marcu dosyć odległe ale dzwoniłam codziennie i się zwolnił termin z dnia na dzień.

A pamiętasz ile płaciłaś za rezonans? Czy jakies objawy fizyczne miałaś poza obrazem usg?

PCOS
    IO
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adakowal wrote:
    A pamiętasz ile płaciłaś za rezonans? Czy jakies objawy fizyczne miałaś poza obrazem usg?
    We wrześniu 2024 płaciłam 1650zł, ale cena mogła się zmienić od nowego roku.

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8:
    Morfologia 2%

Chapter 2, AMH 0.6:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, ANA, CD138✅
    6 x szczepienia pulowane

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
    cytokiny⏳
  • Aggie11 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja przy adeno mam teraz propozycje leku Diphereline i tzw.sztucznej menopauzy. Czy ktoś może wypowiedzieć się nad skutecznością takiego rozwiązania? Na jak długo hamuje to miesiączkę? Czy w razie niepowodzenia będą mogła w miarę szybko podejsc do kolejnego transferu?

• WannaBe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Znowu będzie mnie tutaj więcej, bo byliśmy w tym tygodniu na wizycie i zakwalifikowaliśmy się do dofinansowania. Trochę nam to pozmieniało plany na ten rok, bo spodziewałam się że zaczniemy pod koniec kwietnia, a tutaj zonk - musimy podejść od razu. 🫣 Czekam teraz na miesiączkę, potem jedna seria antyków i od razu ruszamy ze stymulacją. Mąż pierwszy raz bez marudzenia poszedł zrobić wszystkie wirusówki jak dowiedział się że będzie musiał pojawić się w klinice dopiero w dzień punkcji. 🤣

sylstaa, Cari09, Kate@@, Osa 🐝, Marikamb lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    Ja: 32 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 34 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5

3️⃣ IVF-ICSI - długi protokół, ❄️ 4AB, 4BA
    - 04.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AB ❌
    - 06.2024 - FET 🔜🌷
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ