X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • agnesbe Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMI wrote:
    Ja musiałam mieć wyniki kariotypów do kwalifikacji, ale nie wiem może to zależy od lekarza lub od twojej historii. W każdym razie byłam na wizycie wcześniejszej i tam mi lekarka powiedziała wszystko co jest potrzebne do kwalifikacji, na następnej wizycie już miałam kwali i zlecenie badań które robią na nfz a zaraz po nich już rozpiska stymulacji.
    U kogo miałaś kwalifikacje?

• Aggie11 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesbe wrote:
    a u kogo byłaś na kwalifikacji?
    Dr JG

• AMI Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u dr N. P. Ogólnie z tego co pamiętam to mąż też musiał mieć grupę krwi, no ja też, ale już miałam to wczesniej, i było jeszcze kilka badań w tym też jakies wymazy. No mi lekarka to wytłumaczyła bardzo dokładnie wiadomo ta wizyta wcześniejsza była po prostu płatną wizyta na której wszystko jasno było wytłumaczone i dzieki temu potem kwalifikacja to była formalność.
    Z tego co wiem to kariotypy są zawsze wymagane do in vitro w Invimedzie, bo wiem że w niektórych klinikach nie są. I nie da sie ich zrobić na nfz z programu więc po prostu trzeba iść i je zrobić jeśli sie poważnie myśli o ivf.

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki ze zgodą na transfer
    11.2024 Transfer dwóch mrozaków
    6 dpt ⏸️ !!! 🍀,7 dpt beta 114!, 9 dpt beta 420, progesteron 27,70 :)
    26dpt - mamy <3, 30 dpt jednak są <3 <3 :D
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMI wrote:
    A ja u dr N. P. Ogólnie z tego co pamiętam to mąż też musiał mieć grupę krwi, no ja też, ale już miałam to wczesniej, i było jeszcze kilka badań w tym też jakies wymazy. No mi lekarka to wytłumaczyła bardzo dokładnie wiadomo ta wizyta wcześniejsza była po prostu płatną wizyta na której wszystko jasno było wytłumaczone i dzieki temu potem kwalifikacja to była formalność.
    Z tego co wiem to kariotypy są zawsze wymagane do in vitro w Invimedzie, bo wiem że w niektórych klinikach nie są. I nie da sie ich zrobić na nfz z programu więc po prostu trzeba iść i je zrobić jeśli sie poważnie myśli o ivf.

Dokladnie grupa krwi również potrzebna, z tym, że akurat ja również mialam a mój partner już robil ja z refundacją. Podsumowując- kariotypy robic jak najszybciej bo nie są refundowane a i tak wymagane no i dlugo się czeka.

‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ