X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Hej dziewczyny, już Wam piszę jak to będzie wyglądać.
    Nie będą u mnie sprawdzać adenomiozy, dr T wcześniej wspominał, że pomyślimy o histeroskopia natomiast teraz powiedział, że nie do końca to ma sens i po wynikach biopsji podejdziemy do transferu tak jak bym miała adeno.
    Zdania na ten temat szczerze nie mam 🤷‍♀️

Czyli jak ma wyglądać transfer w przypadku adeno? Bo ja również mam podejrzenie adeno, ale niestety nie jestem u dr T 🙄 A właśnie lekarz, który podejrzewa u mnie adeno polecił dr T, że on wie co zrobić w przypadku adeno. Niestety lekarz u którego jestem totalnie to ignoruje i drugi transfer odbył się tak samo jak pierwszy i tak samo jak pierwszy nie udał się 😭 Daj koniecznie znać jak ma wyglądać ten transfer u dr T.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Czyli jak ma wyglądać transfer w przypadku adeno? Bo ja również mam podejrzenie adeno, ale niestety nie jestem u dr T 🙄 A właśnie lekarz, który podejrzewa u mnie adeno polecił dr T, że on wie co zrobić w przypadku adeno. Niestety lekarz u którego jestem totalnie to ignoruje i drugi transfer odbył się tak samo jak pierwszy i tak samo jak pierwszy nie udał się 😭 Daj koniecznie znać jak ma wyglądać ten transfer u dr T.

Dr. U którego jesteś aktualnie podejrzewa adeno. ?
    Nie rób transferów „bo może się uda” kolejna procedura to kolejny wysiłek.
    Spróbuj może do dr. T się umówić, zmiana lekarza to nic złego. Ile macie jeszcze zarodków?

event.png

👩🏽 🐕‍🦺 32
    immunologia ✔️genetyka ✔️
    04/2022 histeroskopia ✔️
    04/2022 drożność j. ✔️
    09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
    Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️

👨🏼‍🦲 🐈 30
    Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
    Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️

INVIMED Wrocław
    💉ivf. 11/2023

27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
    6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
    12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
    16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00

11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
    17+0 227 g 👧🏻.
    23+3 połówkowe 695g
    33+5 2500 g
    36+5 3200 g 🩷

39+1 4000g 56cm ☀️

Ferie:❄️❄️
    👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Hej dziewczyny, już Wam piszę jak to będzie wyglądać.
    Nie będą u mnie sprawdzać adenomiozy, dr T wcześniej wspominał, że pomyślimy o histeroskopia natomiast teraz powiedział, że nie do końca to ma sens i po wynikach biopsji podejdziemy do transferu tak jak bym miała adeno.
    Zdania na ten temat szczerze nie mam 🤷‍♀️

Biopsja do sprawdzenia stanu zapalnego??
    Też czytałam, że za częste grzebanie w macicy nie pomaga.
    Dobrze, że tego nie zlekceważył i pewnie będziesz miała wyciszanie ew. Adeno.

event.png

👩🏽 🐕‍🦺 32
    immunologia ✔️genetyka ✔️
    04/2022 histeroskopia ✔️
    04/2022 drożność j. ✔️
    09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
    Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️

👨🏼‍🦲 🐈 30
    Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
    Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️

INVIMED Wrocław
    💉ivf. 11/2023

27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
    6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
    12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
    16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00

11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
    17+0 227 g 👧🏻.
    23+3 połówkowe 695g
    33+5 2500 g
    36+5 3200 g 🩷

39+1 4000g 56cm ☀️

Ferie:❄️❄️
    👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 👧🏻♡
  • Ulaxyz Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w badaniach przed procedura wyszedl mi wynik niejednoznaczny frax1. To zespół łamliwego chromosomu x. Co prawda wynik jest niejednoznaczny i doktór T skierowl mnie do genetyka. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?? Załamałam się ciągle mam pod górkę:( :(

• agnesbe Nowa

Wysłany: 18 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy możecie mi powiedzieć jak wygląda krok o kroku proces kwalifikacji do programu rzadowego w invimedzie? Mam wizytę za tydzień u dr T i tak się zastanawiam czy to jest tak ze mam określoną ilość czasu kiedy zacznę stymulacje? Czy jest mozliwość aby zacząć całą procedure na przykład 2 miesiące po wizycie? Wypadł mi w przyszłym miesiącu wyjazd służbowy, a nie chciałabym przekładać wizyty na która długo czekałam

I czy w ogóle przy tym rządowym programie zlecają jakieś badania? mam większość zrobionych ale np genetyki nie robiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 20:58

• Karolka55 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesbe wrote:
    Cześć, czy możecie mi powiedzieć jak wygląda krok o kroku proces kwalifikacji do programu rzadowego w invimedzie? Mam wizytę za tydzień u dr T i tak się zastanawiam czy to jest tak ze mam określoną ilość czasu kiedy zacznę stymulacje? Czy jest mozliwość aby zacząć całą procedure na przykład 2 miesiące po wizycie? Wypadł mi w przyszłym miesiącu wyjazd służbowy, a nie chciałabym przekładać wizyty na która długo czekałam

I czy w ogóle przy tym rządowym programie zlecają jakieś badania? mam większość zrobionych ale np genetyki nie robiłam

Hej z tego co wiem nie ma limitu czasowego, że musi być to już i teraz. Kwalifikacja może nastąpić na tej samej wizycie jeśli masz udokumentowane 12msc minimum starań. Brakujące badania Dr zleci już z refundacja :) na niektóre się czeka dłużej np. Kariotyp także akurat 2 miesiące na przygotowanie myślę, że styknie. :)

• agnesbe Nowa

Wysłany: 18 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:
    Hej z tego co wiem nie ma limitu czasowego, że musi być to już i teraz. Kwalifikacja może nastąpić na tej samej wizycie jeśli masz udokumentowane 12msc minimum starań. Brakujące badania Dr zleci już z refundacja :) na niektóre się czeka dłużej np. Kariotyp także akurat 2 miesiące na przygotowanie myślę, że styknie. :)

Dziekuje :) a pamietasz jakie badania sa wymagane do programu? Kariotypow nie robilismy wiec jesli to jest wymagane to faktycznie chwile to zajmie

• Marikamb Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczerze nie wkręcałam się jak będzie wyglądało przygotowanie do transferu z podejrzeniem adenomiozy, bo to i tak najwcześniej odbędzie się marzec/ kwiecień, więc nie widziałam sensu dopytywać, nie muszę teraz tego wiedzieć. Narazie czekam na biopsję endometrium, a zanim będą wyniki to same wiecie.
    @Osa tak biopsja w celu sprawdzenia stanu zapalnego, tego badania jeszcze nie miałam a kto wie jakie tam licho siedzi 🤷‍♀️

Ogólnie jak trochę poczytałam/ posłuchałam podcastów o adeno to powiem Wam, że faktycznie może to być to, przynajmniej tłumaczyłoby to moje częste wzdęcia, pojawiający się czasami ból przy siusiu, czy właśnie częste bóle w dole brzucha, z uczuciem jakbym miała kamienie w całym podbrzuszu. Miesiączki większość życia miałam ciężkie, wymioty, omdlenia, lepiej je znoszę od kiedy regularnie trenuje i dbam o to co jem. Zaciekawił mnie ten temat, pomyślę czy przez ten czas kiedy będę czekać na wynik biopsji nie posprawdzać tego na własną rękę jakoś, chociaż nie wiem jeszcze jak 😃

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️

Podejrzenie adenomiozy 🤦‍♀️
    30.01 biopsja endometrium
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dr. U którego jesteś aktualnie podejrzewa adeno. ?
    Nie rób transferów „bo może się uda” kolejna procedura to kolejny wysiłek.
    Spróbuj może do dr. T się umówić, zmiana lekarza to nic złego. Ile macie jeszcze zarodków?

Byłam.w instytucie endometriozy u dr Karmowskiego i on polecał dr T. Ja jestem u innego dr w Invimed, do dr T nie ma terminów i nowych na razie nie przyjmuje, moze dopiero w kwietniu a czas działa na moją niekorzyść, mam 41 lat.
    Mamy jeszcze 2 zarodki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 22:43

• Aggie11 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:

A to ciekawe, bo my za kariotypy musieliśmy sami zapłacić, to był warunek żeby przyjęli nas do programu rządowego.

Karolka55 lubi tę wiadomość

• Karolka55 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesbe wrote:
    Dziekuje :) a pamietasz jakie badania sa wymagane do programu? Kariotypow nie robilismy wiec jesli to jest wymagane to faktycznie chwile to zajmie

Nie jestem w 100% pewna ale na 99% dobrze by było jakbyś miała chociaż monitoringi owulacji to juz jest potwierdzenie, ze działałas juz w tym kierunku. Badanie nasienia partnera rowniez. Ja dostałam rozpiskę badan jak do invitro. Miałam mieć inseminacja ale nie wyszło. Od czerwca jestem w klinice a od 19 lipca zostałam zakwalifikowana. Końcem września miałam punkcję.

• Karolka55 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    A to ciekawe, bo my za kariotypy musieliśmy sami zapłacić, to był warunek żeby przyjęli nas do programu rządowego.

Ja za kariotyp tez płaciłam:) ale za inne badania już nie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 23:03

• Karolka55 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wiadomość byla dosyć chaotyczna. Wybaczcie :)

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ