InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Marikamb wrote:Hej dziewczyny, już Wam piszę jak to będzie wyglądać.
Nie będą u mnie sprawdzać adenomiozy, dr T wcześniej wspominał, że pomyślimy o histeroskopia natomiast teraz powiedział, że nie do końca to ma sens i po wynikach biopsji podejdziemy do transferu tak jak bym miała adeno.
Zdania na ten temat szczerze nie mam 🤷♀️
Czyli jak ma wyglądać transfer w przypadku adeno? Bo ja również mam podejrzenie adeno, ale niestety nie jestem u dr T 🙄 A właśnie lekarz, który podejrzewa u mnie adeno polecił dr T, że on wie co zrobić w przypadku adeno. Niestety lekarz u którego jestem totalnie to ignoruje i drugi transfer odbył się tak samo jak pierwszy i tak samo jak pierwszy nie udał się 😭 Daj koniecznie znać jak ma wyglądać ten transfer u dr T. -
Aggie11 wrote:Czyli jak ma wyglądać transfer w przypadku adeno? Bo ja również mam podejrzenie adeno, ale niestety nie jestem u dr T 🙄 A właśnie lekarz, który podejrzewa u mnie adeno polecił dr T, że on wie co zrobić w przypadku adeno. Niestety lekarz u którego jestem totalnie to ignoruje i drugi transfer odbył się tak samo jak pierwszy i tak samo jak pierwszy nie udał się 😭 Daj koniecznie znać jak ma wyglądać ten transfer u dr T.
Dr. U którego jesteś aktualnie podejrzewa adeno. ?
Nie rób transferów „bo może się uda” kolejna procedura to kolejny wysiłek.
Spróbuj może do dr. T się umówić, zmiana lekarza to nic złego. Ile macie jeszcze zarodków?
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
Marikamb wrote:Hej dziewczyny, już Wam piszę jak to będzie wyglądać.
Nie będą u mnie sprawdzać adenomiozy, dr T wcześniej wspominał, że pomyślimy o histeroskopia natomiast teraz powiedział, że nie do końca to ma sens i po wynikach biopsji podejdziemy do transferu tak jak bym miała adeno.
Zdania na ten temat szczerze nie mam 🤷♀️
Biopsja do sprawdzenia stanu zapalnego??
Też czytałam, że za częste grzebanie w macicy nie pomaga.
Dobrze, że tego nie zlekceważył i pewnie będziesz miała wyciszanie ew. Adeno.
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
Cześć dziewczyny, w badaniach przed procedura wyszedl mi wynik niejednoznaczny frax1. To zespół łamliwego chromosomu x. Co prawda wynik jest niejednoznaczny i doktór T skierowl mnie do genetyka. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?? Załamałam się ciągle mam pod górkę
-
Cześć, czy możecie mi powiedzieć jak wygląda krok o kroku proces kwalifikacji do programu rzadowego w invimedzie? Mam wizytę za tydzień u dr T i tak się zastanawiam czy to jest tak ze mam określoną ilość czasu kiedy zacznę stymulacje? Czy jest mozliwość aby zacząć całą procedure na przykład 2 miesiące po wizycie? Wypadł mi w przyszłym miesiącu wyjazd służbowy, a nie chciałabym przekładać wizyty na która długo czekałam
I czy w ogóle przy tym rządowym programie zlecają jakieś badania? mam większość zrobionych ale np genetyki nie robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 20:58
-
agnesbe wrote:Cześć, czy możecie mi powiedzieć jak wygląda krok o kroku proces kwalifikacji do programu rzadowego w invimedzie? Mam wizytę za tydzień u dr T i tak się zastanawiam czy to jest tak ze mam określoną ilość czasu kiedy zacznę stymulacje? Czy jest mozliwość aby zacząć całą procedure na przykład 2 miesiące po wizycie? Wypadł mi w przyszłym miesiącu wyjazd służbowy, a nie chciałabym przekładać wizyty na która długo czekałam
I czy w ogóle przy tym rządowym programie zlecają jakieś badania? mam większość zrobionych ale np genetyki nie robiłam
Hej z tego co wiem nie ma limitu czasowego, że musi być to już i teraz. Kwalifikacja może nastąpić na tej samej wizycie jeśli masz udokumentowane 12msc minimum starań. Brakujące badania Dr zleci już z refundacja na niektóre się czeka dłużej np. Kariotyp także akurat 2 miesiące na przygotowanie myślę, że styknie. -
Karolka55 wrote:Hej z tego co wiem nie ma limitu czasowego, że musi być to już i teraz. Kwalifikacja może nastąpić na tej samej wizycie jeśli masz udokumentowane 12msc minimum starań. Brakujące badania Dr zleci już z refundacja na niektóre się czeka dłużej np. Kariotyp także akurat 2 miesiące na przygotowanie myślę, że styknie.
Dziekuje a pamietasz jakie badania sa wymagane do programu? Kariotypow nie robilismy wiec jesli to jest wymagane to faktycznie chwile to zajmie
-
Dziewczyny szczerze nie wkręcałam się jak będzie wyglądało przygotowanie do transferu z podejrzeniem adenomiozy, bo to i tak najwcześniej odbędzie się marzec/ kwiecień, więc nie widziałam sensu dopytywać, nie muszę teraz tego wiedzieć. Narazie czekam na biopsję endometrium, a zanim będą wyniki to same wiecie.
@Osa tak biopsja w celu sprawdzenia stanu zapalnego, tego badania jeszcze nie miałam a kto wie jakie tam licho siedzi 🤷♀️
Ogólnie jak trochę poczytałam/ posłuchałam podcastów o adeno to powiem Wam, że faktycznie może to być to, przynajmniej tłumaczyłoby to moje częste wzdęcia, pojawiający się czasami ból przy siusiu, czy właśnie częste bóle w dole brzucha, z uczuciem jakbym miała kamienie w całym podbrzuszu. Miesiączki większość życia miałam ciężkie, wymioty, omdlenia, lepiej je znoszę od kiedy regularnie trenuje i dbam o to co jem. Zaciekawił mnie ten temat, pomyślę czy przez ten czas kiedy będę czekać na wynik biopsji nie posprawdzać tego na własną rękę jakoś, chociaż nie wiem jeszcze jak 😃
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
Podejrzenie adenomiozy 🤦♀️
30.01 biopsja endometrium -
Osa 🐝 wrote:Dr. U którego jesteś aktualnie podejrzewa adeno. ?
Nie rób transferów „bo może się uda” kolejna procedura to kolejny wysiłek.
Spróbuj może do dr. T się umówić, zmiana lekarza to nic złego. Ile macie jeszcze zarodków?
Byłam.w instytucie endometriozy u dr Karmowskiego i on polecał dr T. Ja jestem u innego dr w Invimed, do dr T nie ma terminów i nowych na razie nie przyjmuje, moze dopiero w kwietniu a czas działa na moją niekorzyść, mam 41 lat.
Mamy jeszcze 2 zarodki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 22:43
-
Karolka55 wrote:Hej z tego co wiem nie ma limitu czasowego, że musi być to już i teraz. Kwalifikacja może nastąpić na tej samej wizycie jeśli masz udokumentowane 12msc minimum starań. Brakujące badania Dr zleci już z refundacja na niektóre się czeka dłużej np. Kariotyp także akurat 2 miesiące na przygotowanie myślę, że styknie.
A to ciekawe, bo my za kariotypy musieliśmy sami zapłacić, to był warunek żeby przyjęli nas do programu rządowego.Karolka55 lubi tę wiadomość
-
agnesbe wrote:Dziekuje a pamietasz jakie badania sa wymagane do programu? Kariotypow nie robilismy wiec jesli to jest wymagane to faktycznie chwile to zajmie
Nie jestem w 100% pewna ale na 99% dobrze by było jakbyś miała chociaż monitoringi owulacji to juz jest potwierdzenie, ze działałas juz w tym kierunku. Badanie nasienia partnera rowniez. Ja dostałam rozpiskę badan jak do invitro. Miałam mieć inseminacja ale nie wyszło. Od czerwca jestem w klinice a od 19 lipca zostałam zakwalifikowana. Końcem września miałam punkcję. -
Aggie11 wrote:A to ciekawe, bo my za kariotypy musieliśmy sami zapłacić, to był warunek żeby przyjęli nas do programu rządowego.
Ja za kariotyp tez płaciłam:) ale za inne badania już nie. Przepraszam za wprowadzenie w błądWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 23:03
-