InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggie11 wrote:Dziewczyny, ja przy adeno mam teraz propozycje leku Diphereline i tzw.sztucznej menopauzy. Czy ktoś może wypowiedzieć się nad skutecznością takiego rozwiązania? Na jak długo hamuje to miesiączkę? Czy w razie niepowodzenia będą mogła w miarę szybko podejsc do kolejnego transferu?Starania od 04.2022
Chapter 1:
AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Morfologia 2%
2 x IUI (06-07.23)
I IVF (11.23), po EMBRACE zdrowy:
❄️4AB, transfer 01.24, beta <0.2
Chapter 2:
AMH 0.6
II IVF (02.24), po EMBRACE zdrowe:❄️3AA, 4AA, 4AB
W międzyczasie dalsza diagnostyka:
KIR AA (mąż HLA C1C2)
cross match 33% + podwyższone CD56
6 x szczepienia pulowane
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
rezonans w kierunku endometriozy✅
poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
biopsja endometrium, ANA✅
Transfer 11.24 ❄️3AA + immunosupresja, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%
Transfer 02.25⏳ -
WannaBe wrote:Cześć wszystkim! Znowu będzie mnie tutaj więcej, bo byliśmy w tym tygodniu na wizycie i zakwalifikowaliśmy się do dofinansowania. Trochę nam to pozmieniało plany na ten rok, bo spodziewałam się że zaczniemy pod koniec kwietnia, a tutaj zonk - musimy podejść od razu. 🫣 Czekam teraz na miesiączkę, potem jedna seria antyków i od razu ruszamy ze stymulacją. Mąż pierwszy raz bez marudzenia poszedł zrobić wszystkie wirusówki jak dowiedział się że będzie musiał pojawić się w klinice dopiero w dzień punkcji. 🤣
Będziesz miała świeży transfer czy badacie zarodki? Czy masz jakąś obstawę immuno do transferu (KIRy)?Starania od 04.2022
Chapter 1:
AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Morfologia 2%
2 x IUI (06-07.23)
I IVF (11.23), po EMBRACE zdrowy:
❄️4AB, transfer 01.24, beta <0.2
Chapter 2:
AMH 0.6
II IVF (02.24), po EMBRACE zdrowe:❄️3AA, 4AA, 4AB
W międzyczasie dalsza diagnostyka:
KIR AA (mąż HLA C1C2)
cross match 33% + podwyższone CD56
6 x szczepienia pulowane
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
rezonans w kierunku endometriozy✅
poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
biopsja endometrium, ANA✅
Transfer 11.24 ❄️3AA + immunosupresja, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%
Transfer 02.25⏳ -
sylstaa wrote:Zapytaj na wątku miesięcznym, jest tam kilka dziewczyn które miały diphereline 🙂
Karolka55 lubi tę wiadomość
-