X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • sylstaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie11 wrote:
    Dziewczyny, ja przy adeno mam teraz propozycje leku Diphereline i tzw.sztucznej menopauzy. Czy ktoś może wypowiedzieć się nad skutecznością takiego rozwiązania? Na jak długo hamuje to miesiączkę? Czy w razie niepowodzenia będą mogła w miarę szybko podejsc do kolejnego transferu?
    Zapytaj na wątku miesięcznym, jest tam kilka dziewczyn które miały diphereline 🙂

Starania od 04.2022

Chapter 1:
    AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)
    I IVF (11.23), po EMBRACE zdrowy:
    ❄️4AB, transfer 01.24, beta <0.2

Chapter 2:
    AMH 0.6
    II IVF (02.24), po EMBRACE zdrowe:❄️3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    cross match 33% + podwyższone CD56
    6 x szczepienia pulowane
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    rezonans w kierunku endometriozy✅
    poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
    biopsja endometrium, ANA✅
    Transfer 11.24 ❄️3AA + immunosupresja, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
    Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%
    Transfer 02.25⏳
  • sylstaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Cześć wszystkim! Znowu będzie mnie tutaj więcej, bo byliśmy w tym tygodniu na wizycie i zakwalifikowaliśmy się do dofinansowania. Trochę nam to pozmieniało plany na ten rok, bo spodziewałam się że zaczniemy pod koniec kwietnia, a tutaj zonk - musimy podejść od razu. 🫣 Czekam teraz na miesiączkę, potem jedna seria antyków i od razu ruszamy ze stymulacją. Mąż pierwszy raz bez marudzenia poszedł zrobić wszystkie wirusówki jak dowiedział się że będzie musiał pojawić się w klinice dopiero w dzień punkcji. 🤣
    Super, że macie jasny plan💪🏻

Będziesz miała świeży transfer czy badacie zarodki? Czy masz jakąś obstawę immuno do transferu (KIRy)?

Starania od 04.2022

Chapter 1:
    AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    2 x IUI (06-07.23)
    I IVF (11.23), po EMBRACE zdrowy:
    ❄️4AB, transfer 01.24, beta <0.2

Chapter 2:
    AMH 0.6
    II IVF (02.24), po EMBRACE zdrowe:❄️3AA, 4AA, 4AB
    W międzyczasie dalsza diagnostyka:
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    cross match 33% + podwyższone CD56
    6 x szczepienia pulowane
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    rezonans w kierunku endometriozy✅
    poszerzenie żyły macicznej do obserwacji
    biopsja endometrium, ANA✅
    Transfer 11.24 ❄️3AA + immunosupresja, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0,2
    Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%
    Transfer 02.25⏳
  • Aggie11 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Zapytaj na wątku miesięcznym, jest tam kilka dziewczyn które miały diphereline 🙂
    Tam jakoś za bardzo nikt nie chce pomóc, zadawałam kilka razy pytanie, nikt mi nie odpowiedział. Poza tym ostatnio jakoś mam wrażenie, że więcej jest tam pytań jak kto czuje się w ciąży a to akurat nie jest mi w tym momencie potrzebne 🙄🙄

Karolka55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ