X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • fidorka144 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaabbb777 wrote:
    Dziewczyny macie może jakieś informacje na temat lekarki JG ...AK czy jest warta polecenia czy od razu zmienić bo szkoda mojego czasu. Dzięki
    Ja czytałam o niej dużo pozytywnych opinii. Wiesz każdy i tak poleca lekarza z którym mu się udało, więc ciężko tak zero jedynkowo stwierdzić, że z lekarzem ,,X" na pewno się uda a z lekarzem ,,Y" na pewno nie

styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
    30.03 IUI - nieudane

Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
    AMH 1,86

6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
    24.01.22 - mamy 6 blastek!
    2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
    kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna :(
    Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
    sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️
  • Merete Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z fiodorka144 - dobre zakończenie to i dobre wrażenia. Nasze leczenie prowadziła AK i uważam, że jest bardzo dobra w swoim fachu, a do tego jest to osoba o dużej kulturze osobistej, taktowna i życzliwa. Warto jednak mieć przygotowane pytania i nie wahać się pytać o wszystko. Byłam u niej jeszcze przed kliniką, by sprawdzić czy zaklika. W naszym leczeniu brał jeszcze udział doktor RG - przeprowadził kwalifikację i rozpisał stymulację na pierwsze dni (AK wtedy nie było).

• Merete Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Cześć, czy któraś z Was robila sono hsg w invimedzie z narkozą? Wczoraj dzwoniłam się umówić i dowiedziałam się że jest taka opcja. Zastanawiam się cxy warto się zdecydować.
    Samo sono 1100 zł i narkozą 800

Miałam ten zabieg w klinice - odczucia jak podczas miesiączki, ale u mnie oba są drożne, więc nie wiem czy zabieg jest bardziej bolesny przy niedrożnych. Jednak moim zdaniem narkoza to niepotrzebne obciążanie organizmu.

• Merete Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy orientujecie się jak jest z kwalifikacją do programu rządowego, gdy chce się podejść do kolejnej procedury, ale w ramach programu miało się tylko ostatni transfer (bo procedura zaczęła się przed programem)? Czy już jest się w programie czy trzeba przejść kwalifikację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:22

• Natoszka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione sprawdzenia drożności, nie jest to takie straszne, żeby brać znieczulenie ogólne. Lekki ból, ale ja miałam drożne więc może dlatego nie bolało.

• Monikaa933 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 21 lutego mam wizytę u dr RG, będzie to 31dpt. Jeśli na USG zobaczymy bicie serca, karta ciąży zostanie założona w klinice ? Wiecie jak to się odbywa w naszym invimedzie ?

31l niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, hiperinsulinemia, Endometrioza, 4 laparoskopie za mną

I PROCEDURA AMH 1,55
    12.08.2021-punkcja: 6 komórek, 6 zapłodnionych, 3 zarodki
    17.08.2021 - transfer blastocysty 5 dniowej +EmbryoGlue
    ❄️❄️
    11 dpt ⏸️
    13dpt - bhcg 333,59mIU/ml progesteron 74,840ng/ml
    16dpt - bhcg 631,61mlU/ml
    18dpt - bhcg 1417,56 mlU/ml
    30dpt - brak 💔

07.03.2022 FET 4AA encorton, neoparin, acard- beta 0.
    18.07.2022 FET 4BB encorton, neoparin, acard- beta 0.

II PROCEDURA
    AMH 0,89 😢
    ANA1 dodatnie
    KIR nieobecne: 2DL2, 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 3DP1 var. Genotyp Bx✅
    Czynnik V Leiden hetero❌
    MTHFR hetero❌
    PAI-1 hetero❌
    Test CBA: IL-6: ⬆️
    NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.52 G/l ⬆️❌
    08.2023 Biopsja endometrium ✅

1 ❄️ embrace✅
    IV transfer 09.10.2023 4AA❄️encorton, neoparin, acard, intralipid, EmbryoGlue ❌

III procedura 1❄️3AA
    V transfer 21.01.2025
    10dpt bhcg 604,18
    13dpt bhcg 1768
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ