X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Lynx Nowa

Wysłany: 9 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Sono robi lekarz prowadzący tak? Chciałam zrobić w tym cyklu ale powiedzieli mi że lekarka na urlopie i żebym zadzwoniła w 1 dniu następnego cyklu.
    Zastanawiam się z tą narkozą. 1 jajowod jest na pewno drożny, byłam w ciąży. Ale słyszę skrajne opinie: od takich jak Twoja że do przeżycia po takie że lepiej 5x urodzić niż raz mieć sono na żywca.

Mam za sobą ciążę biochemiczną. Na sono wyszło, że prawy niedrożny, lewy ledwo. Sam zabieg nie należał do najprzyjemniejszych.
    Na szczęście od razu zostałam skierowana na in vitro, pomijając inseminacje.

• Aaabbb777 Debiutantka

Wysłany: 9 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała może histeroskopie w znieczulenie miejscowym. Jakie są Wasze odczucia bolący zabieg.

🙍‍♀️ 40
    🙍‍♂️41

AMH 0,76 badania ok
    Kariotypy✔️
    Trombifilia wrodzona, MTHFR dodatni
    Słabe nasienia partnera - suplementy witaminy w trakcie leczenia

Poronienie 2016, 2017 ( córeczka 22 tydz. ) 2023, 2024.
    Dziecko - córeczka 2018 zdrowa😍

Walczę choć czasem brak sił...
  • dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaabbb777 wrote:
    Czy któraś z Was miała może histeroskopie w znieczulenie miejscowym. Jakie są Wasze odczucia bolący zabieg.
    Ja miałam w szpitalu wojskowym na Weigla. Miałam znieczulenie w szyjkę macicy miejscowe. Histeroskopia diagnostyczna ale w trakcie były usuwane zmiany typu przerośnięte endometrium i pobrane wycinki które potem wysyłałam do Krosna. Podczas usuwania zmian lekki ból okresowy plus uczucie ciepła, sama histeroskopia dla mnie niebolesna.

Aaabbb777 lubi tę wiadomość

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    23.04 - FET blastki 4AA z embryoglue:
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 78,2, prog 13,38
    9dpt beta 372, prog 17
    13dpt beta 1676, prog 33
    15dpt beta 3269, prog 30
    20dpt beta 11771, prog 23
    20dpt -> doszczepienie APC 💉
    23dpt -> pierwsze USG😍 CRL=0,35cm+ migające💓
    8t0d - CRL 1,65cm 💓
    12t0d - prenatalne+nifty - niskie ryzyko, bedzie synek❣️
    23t3d - 607 g kawalera 💓

preg.png
  • WannaBe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelsa28 wrote:
    Cześć dziewczyny 🤗 ile czekałyście na wizytę kwalifikacyjną? Jakie są terminy?
    Ja zapisywałam się w drugiej połowie listopada na końcówkę stycznia.

Starania od 2018
    Ja: 32 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx, brak 3 DS-ów ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅

Mąż: 34 lata, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

1 IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    1 IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
    2 IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół - 2x8A, ❄️ 4AA, 3BA
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5
    3 IVF - 02/03.2025 🔜
  • Nelsa28 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Ja zapisywałam się w drugiej połowie listopada na końcówkę stycznia.

Ojeej, to chwilę 🙉 ale może to też dlatego, że była kolejka z tamtego roku, bo się kasa skończyła w klinice? Czy taki jest czas oczekiwania?

👱🏼‍♀️(28):Subkliniczna niedoczynność tarczycy, euthyrox 37,5 od początku starań, AMH 1,76
    ✔️kariotyp-ok
    ✔️sono hsg-ok
    👱🏼‍♂️(35):Asthenoteratozoospermia- 54mln, PS+PR= 4,6mln, morfologia 1%
    ✖️FSH lekko podwyższone, reszta ok

⏳12cs
    💉IUI planowane na 10.24
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ