InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
sylstaa wrote:Dziewczyny, które są w programie (szczególnie te które już wcześniej miały ivf lub wróciły do kliniki) mam pytanie, czy przed procedurą parterowi też robią badania?
Zastanawiam się, czy będą robili je na nowo czy wezmą pod uwagę te, które robiliśmy rok temu do drugiej procedury. Mam już termin wizyty i właśnie myślę, czy wysłać męża na badania i posiewy.
Nawet jeśli wyślą to już z refundacja. Chyba, że zależy ci na czasie. Nam dr wyrywkowo zrobił badanie przed drugim transferem.sylstaa lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022r
Ja 👩 25l
✅️ kariotyp
❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
✅️ drożność jajowodów
✅️ monitoringi owulacji
✅️ regularne cykle
Mąż 👦 28l
❌️ obniżone parametry nasienia
Ruchliwość, morfologia 0%
✅️ kariotyp
13.09.24r punkcja
25.11.24r transfer 4BA ❄️
06.12.24r ❌️🤰
13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
03.02.25r transfer 2/EB
14.02.25r 😐⏸️✖️
28.03.25r biopsja endometrium
28.03.25r konsultacja z dr Jarosz
Została ❄️ 4BB -
Madlen_90 wrote:Bardzo mnie uspokoiłyście. Ewa też pisała, że punkcja nie jest taka zła więc odetchnęłam. To już jutro, dziś mam jednorazowo wziąć antybiotyk. Czy wy brałyście ze sobą chociaż jakąś herbatę z cukrem w termosie czy sama woda w tamtym momencie jedynie ma sens?
Potem zostanie oczekiwanie na transfer mrożony w kolejnym cyklu. Długo czekałyście na okres po punkcji? Bo domyślam się, że nie przyjdzie w terminie.
EDIT: Dziewczyny jeszcze mam do Was pytanie o transfer. Czy nasza klinika preferuje u wszystkich jedną opcję transferu (na cyklu sztucznym lub naturalnym) czy to zależy od lekarza i indywidualnej decyzji?
Jeden i drugi ma swoje wady i zalety. Jakie wy miałyście transfery? Ja spodziewałam się u mnie na naturalnym, bo mam swoje prawidłowe owulacje. Ale ciężej trafić w odpowiedni moment, nad sztucznym natomiast jest większa kontrola, jest bardziej elastyczny ale za to bardziej zmedykalizowany.
U mnie wszystkie na sztucznym, bo w moim wieku statystycznie cykli owulacyjnych jest mniej. Myślę, że lekarze dopasowują do pacjentki.
A okres pojawił się mniej więcej o czasie, nie pamiętam dokładnie, ale nie było znaczącej różnicy, tylko sam okres bardziej obfityWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 16:12
Ja: wiek, początek Hashimoto
TSH 03.2025: 1.23
AMH 01.2023: 1.74
AMH 02.2025: 0.58
On: teratozoospermia
MSOME: 0%
DFI: 26%
I procedura IVF (ICSI) 01.2023: 17 komórek, 11 MII , 6 zapłodnień, 3 blastki
😞 03.2023: 1 transfer 3BA (5dn): cb
8dpt - 27
❤️ 04.2023: 2 transfer 4AA (6dn): dzidziuś!
8 dpt - 146 |10 dpt - 377 |13 dpt - 1720
😞 12.2024: 3 transfer 4AB (6dn): poronienie chybione
10dpt - 118 |13dpt - 355 |16dpt - 1350 -
sylstaa wrote:Dziewczyny, które są w programie (szczególnie te które już wcześniej miały ivf lub wróciły do kliniki) mam pytanie, czy przed procedurą parterowi też robią badania?
Zastanawiam się, czy będą robili je na nowo czy wezmą pod uwagę te, które robiliśmy rok temu do drugiej procedury. Mam już termin wizyty i właśnie myślę, czy wysłać męża na badania i posiewy.
Mój zrobił komercyjnie msome i scd, ale jak wiecie u nas jest walka z czasem. W innych okolicznościach poczekalibyśmy na skierowanie od lekarza.sylstaa lubi tę wiadomość
8dpt - 27
My dostaliśmy wszystkie wymagane skierowania na wizycie kwalifikacyjnej w ramach programu.
Łącznie z grupa krwi, wirusologią u męża + rozszerzone badanie nasienia, wszystko już bezpłatnie.
I szybko były te wyniki, tzn. nasienie 5 dni standardowo, a reszta z krwi chyba ten sam czy na drugi dzień.
Mieliśmy MSOME, HBA, SCD sprzed roku w systemie, ale lekarz nie wymagał nic więcej.
Sylstaa to termin na wizytę kwalifikacyjną i powinna się znaleźć kasa z programu ? Trzymam kciuki bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 16:44
sylstaa lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
3 cykle stymulowane:
2x Klomifen + Ovitrelle, 1x Letrozol + Ovitrelle ❌
01.2025 kwalifikacja do programu in vitro
02.2025 start in vitro, długi protokół
14.03 punkcja jajników:
pobrano 8 komórek MII
5 prawidłowych zapłodnień
uzyskano 2 blastocysty: 3AB, 6BB
19.03 transfer zarodka 3AB ❌
31.03 beta dla kliniki 0❌
18.04 biopsja endometrium
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅
hormony, tarczyca ✅
kariotyp ✅
👨🏻'95 (30)
kariotyp ✅
koncentracja, ruchliwość ✅
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌
fragmentacja DNA ✅
test HBA ✅ -
just_a_girl wrote:My dostaliśmy wszystkie wymagane skierowania na wizycie kwalifikacyjnej w ramach programu.
Łącznie z grupa krwi, wirusologią u męża + rozszerzone badanie nasienia, wszystko już bezpłatnie.
I szybko były te wyniki, tzn. nasienie 5 dni standardowo, a reszta z krwi chyba ten sam czy na drugi dzień.
Mieliśmy MSOME, HBA, SCD sprzed roku w systemie, ale lekarz nie wymagał nic więcej.
Sylstaa to termin na wizytę kwalifikacyjną i powinna się znaleźć kasa z programu ? Trzymam kciuki bardzo
Dla par, które miały zarodki wcześniej, wejściem do programu jest transfer. Ostatni transfer miałam w grudniu, gdy program już działał i od tego momentu jestem w programie. Dwóch lekarzy z kliniki się o to pytałam i taka była odpowiedź. My mamy wizytę w przyszłym tygodniu i jeśli wszystko będzie ok, to z nowym cyklem zaczniemy procedurę
A to pewna informacja, że kasy już nie ma?
Kurcze, czuję się coraz bardziej jak w jakimś brazylijskim serialu. Został mi jeden cykl w programie, po drodze histeroskopia, potem majówka, teraz się dowiaduję, że może kasy nie być, a już histero robie za tysiące monet… no osiwieję i nawet nie będzie mnie stać na farbowanie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 17:04
8dpt - 27
just_a_girl wrote:My dość szybko robiliśmy pierwsze badania nasienia w klinice (pierwsze po 7 miesiącach starań - wtedy to już się wydawało długo bez ciąży, bo żadnych chorób, dość zadbani ruchowo, dietowo, suplowo, nawet przestaliśmy pić alko i cokolwiek palić), i wyszło nam to na dobre o tyle, że potem nie było problemu z kwalifikacja do rządowego programu, bo już była dokumentacja medyczna w systemie, dłużej niż wymagany rok. W klinice też dostaliśmy skierowanie do szpitala na badanie drożności jajowodów, więc udało się zrobić na NFZ i zaoszczędzić, to też warty odhaczenia krok w diagnostyce. Potem próbowaliśmy jeszcze 3 cykle z ministymulacjami owulacji, mimo własnych owulacji, co chyba było trochę strata czasu. Potem przeszliśmy do invitro.
Pytanie jaka jest Twoja sytuacja i oczekiwania, bo ciężko tak ogólnie coś podpowiedzieć, trochę temat rzeka.
Z lekarzy chyba największe wzięcie i najdłuższe terminy ma teraz Trzeciak, dużo dobrego też słyszałam o Kozioł, Gizler i Żórawski pracują chyba najdłużej i największe doświadczenie mają, są konkretni i małomówni, ale pewnie już wszystko widzieli.
Ja jestem właśnie u KŻ. Wybrałam po opiniach i doświadczeniu, po jednej wizycie u JG, która nam totalnie nie podpasowala. Czasami się na niego wkurzam, że mało tłumaczy i mało mówi, warto być już oczytanym w temacie, bo czasami nawet nie wiadomo o co warto dopytać i człowiek ze stresu głupieje na początku na wizytach. Natomiast bardzo doceniam momenty, w których daje przestrzeń pacjentom do własnych decyzji. Mi powiedział wprost, ministymulacje zazwyczaj robi się 3-6 cykli, ale jak będę mieć dość, to możemy przejść do invitro, bo dostaniemy kwalifikacje. Po 3 cyklach powiedziałam, że mam dość i chciałabym przejść do invitro i tak było, nie dyskutował. Ze zwolnieniem po transferze było tak samo - powiedział, że nie wie jaka mam pracę, muszę sama ocenić czy i na ile potrzebuje, do tygodnia zwolnienia może mi wystawić. Podobnie z liczbą zapłodnionych komórek do in vitro - ustawowo jest 6, ale jeśli są przesłanki do zapłodnienia większej ilości, to można więcej. Wtedy KŻ zwrócił uwagę, że warto przemyśleć ile chcemy mieć dzieci i czy oddanie zarodków nadmiarowych byłoby dla nas ok. Za te różne momenty go cenie, i jeśli będziemy musieli robić druga procedurę, to na razie zostaniemy u niego.
Jakbyś chciała pogadać to możesz też uderzać na priv, mi bardzo brakowało na początku tej drogi jakiejś koleżanki w temacie, więc naprawdę rozumiem, przytulam i zapraszam 😉
Dziękuję za tak dokładną odpowiedź ❤️
Na pewno te konkretne kroki i nazwiska lekarzy mi bardzo pomogą, teraz wiem już jak to ma mniej więcej wyglądać 😀
Sstarania trwają 6 miesięcy, więc wiem, że jeszcze „za wcześnie” na diagnostykę z perspektywy NFZ, ale widzę, że czas szybko leci i chcę się przygotować zanim będzie za późno 🥺. Nie mam żadnych zdiagnozowanych problemów, regularne cykle, owulacje też wyglądają ok, mam 34 lata, więc nie chcę czekać zbyt długo - tym bardziej że jak na ten moment rezultatów brak.
Jak na razie głównie zbieram informacje, żeby nie marnować czasu później. Ogólnie zależy mi na lekarzu, który jest konkretny i nie przedłuża niepotrzebnie procedur, ale też nie traktuje pacjentki jak z automatu. Twoje doświadczenia z KŻ brzmią rozsądnie, zapiszę sobie też te inne nazwiska, które podałaś.
Na razie planuję zapisać się na pierwszą wizytę – chcę zapytać o sens wykonania badań nasienia i ewentualnie hormonów u mnie, nawet prywatnie, żeby mieć już coś w ręku na później.
Dzięki jeszcze raz, bardzo mi to pomaga ❤️
just_a_girl lubi tę wiadomość
-
Merete wrote:Dla par, które miały zarodki wcześniej, wejściem do programu jest transfer. Ostatni transfer miałam w grudniu, gdy program już działał i od tego momentu jestem w programie. Dwóch lekarzy z kliniki się o to pytałam i taka była odpowiedź. My mamy wizytę w przyszłym tygodniu i jeśli wszystko będzie ok, to z nowym cyklem zaczniemy procedurę
Kurcze, czuję się coraz bardziej jak w jakimś brazylijskim serialu. Został mi jeden cykl w programie, po drodze histeroskopia, potem majówka, teraz się dowiaduję, że może kasy nie być, a już histero robie za tysiące monet… no osiwieję i nawet nie będzie mnie stać na farbowanie 🙈
Nieee, to żadne pewne info (przynajmniej dopóki nie wypuszczą oficjalnego komunikatu). Po prostu np. w Krk juz dwie kliniki wstrzymały nowe wizyty kwalifikacyjne i czekają na dodatkową pulę środków, o ile się znajdą. Jak masz wizytę to już Cię nie wystawią, myślę, że w tej sytuacji możesz być spokojna i trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 17:22
starania od 04.2023
3 cykle stymulowane:
14.03 punkcja jajników:
pobrano 8 komórek MII
👩🏻'95 (30)
hormony, tarczyca ✅
kariotyp ✅
👨🏻'95 (30)
kariotyp ✅
MSOME 0% ❌
fragmentacja DNA ✅
test HBA ✅ -
just_a_girl wrote:My dostaliśmy wszystkie wymagane skierowania na wizycie kwalifikacyjnej w ramach programu.
Sylstaa to termin na wizytę kwalifikacyjną i powinna się znaleźć kasa z programu ? Trzymam kciuki bardzo
Dostałam właśnie dzisiaj okres po odstawieniu leków i mam wizytę za 3tyg.
@Merete Ja też już jestem w programie, bo dwa poprzednie transfery miałam refundowane, ale RG na mojego maila z pytaniem czy możemy w maju rozpocząć stymulację napisał, że termin ustalimy w zależności od dostępności środków🤷🏻♀️ (stąd pytanie just_a_girl czy będzie kasa)
just_a_girl lubi tę wiadomość
Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8:
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Morfologia 2%
2 x IUI (06-07.23)
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6:
IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
W międzyczasie dalsza diagnostyka:
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26% + podwyższone CD56
rezonans w kierunku endometriozy, CD138, ANA✅
6 x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%, zmiana immunologa
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
biopsja, cross match, cytokiny, IMK⏳ -
sylstaa wrote:Dzięki dziewczyny🙂
Dostałam właśnie dzisiaj okres po odstawieniu leków i mam wizytę za 3tyg.
@Merete Ja też już jestem w programie, bo dwa poprzednie transfery miałam refundowane, ale RG na mojego maila z pytaniem czy możemy w maju rozpocząć stymulację napisał, że termin ustalimy w zależności od dostępności środków🤷🏻♀️ (stąd pytanie just_a_girl czy będzie kasa)
A RG pewnie wie najlepiej jaka jest sytuacja, czyli nasza procedura w ramach programu też niepewna (u mnie cykl powinien zacząć się pod koniec kwietnia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 18:26
8dpt - 27
Merete wrote:A RG pewnie wie najlepiej jaka jest sytuacja, czyli nasza procedura w ramach programu też niepewna (u mnie cykl powinien zacząć się pod koniec kwietnia).
Masz wizytę wcześniej to już za niedługo się dowiesz, nie chciałam Ci popsuć humoru😗Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8:
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Morfologia 2%
2 x IUI (06-07.23)
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6:
IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
W międzyczasie dalsza diagnostyka:
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26% + podwyższone CD56
rezonans w kierunku endometriozy, CD138, ANA✅
6 x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
Powtórka badań 12.24: allo 0%, cross match 44%, zmiana immunologa
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
biopsja, cross match, cytokiny, IMK⏳ -
sylstaa wrote:Wiem wiem, tylko się możemy domyślać co miał na myśli.
Masz wizytę wcześniej to już za niedługo się dowiesz, nie chciałam Ci popsuć humoru😗Ja: wiek, początek Hashimoto
8dpt - 27
Hej dziewczyny. Rzadko się udzielam, ale czytam i trzymam za was kciuki 🤞🤞
Jutro moja trzecia punkcja i pytanie mam jak to teraz wygląda już po punkcji, ile czasu jest się w klinice? ile się czeka na wizytę potem? chce to ogarnąć logistycznie żeby małż nie siedział pol dnia bezczynnie tylko mnie potem odebrał.
Dr RG mówił że jest dużo pacjentek, nawet mam być na 7 w klinice i się zastanawiam czy w związku z tym coś szybciej się odbywastarania od 2016 roku
ona 35 lata
on 36 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum 💪
I procedura - Novum ❄️❄️❄️
1 transfer 2-dniowy - beta 0 😭
2 transfer - odwołany ( 2 zarodki zdegenerowały) 😭😭
II procedura - In Vimed Wrocław
15 komórek -> ❄️❄️
2.2023 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciążowy
26 dpt - zarodek z sercem ❤️
11.2023- córeczka 🥰🥰
12.2024 transfer - beta 0 😭
III procedura
4.2025
18 komórek ->❄️❄️ -
anett wrote:Hej dziewczyny. Rzadko się udzielam, ale czytam i trzymam za was kciuki 🤞🤞
Jutro moja trzecia punkcja i pytanie mam jak to teraz wygląda już po punkcji, ile czasu jest się w klinice? ile się czeka na wizytę potem? chce to ogarnąć logistycznie żeby małż nie siedział pol dnia bezczynnie tylko mnie potem odebrał.
Dr RG mówił że jest dużo pacjentek, nawet mam być na 7 w klinice i się zastanawiam czy w związku z tym coś szybciej się odbywa
U mnie wyszło tak, że miałam być na 7:30 (ale lekarz wspominał, że 2 Panie już na 7:00 bookowali i wpuszczali).
Tak na sali patrząc, to chyba 5 Pań było przede mną, później ja i wychodziłam ok. 10:15 z tej części zabiegowej. Udało mi się dość szybko wbić do lekarza, jakby poza kolejką, myślę, że około 11:00 wychodziliśmy z kliniki.anett lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
3 cykle stymulowane:
14.03 punkcja jajników:
pobrano 8 komórek MII
👩🏻'95 (30)
hormony, tarczyca ✅
kariotyp ✅
👨🏻'95 (30)
kariotyp ✅
MSOME 0% ❌
fragmentacja DNA ✅
test HBA ✅ -
Zastanawiam się, czy będą robili je na nowo czy wezmą pod uwagę te, które robiliśmy rok temu do drugiej procedury. Mam już termin wizyty i właśnie myślę, czy wysłać męża na badania i posiewy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 13:15
sylstaa lubi tę wiadomość
31l hashi IO endo 4 lapar
I PROCEDURA AMH 1,55❄️❄️❄️
17.08.2021 - transfer blastocysty+EG
11 dpt ⏸️13dpt bhcg 333,59 prog 74,840, 16dpt bhcg 631,61, 18dpt bhcg 1417,56, 30dpt brak 💔
07.03.2022 FET ❄️4AA encorton, neoparin, acard ❌
18.07.2022 FET ❄️4BB encorton, neoparin, acard ❌
II PROCEDURA AMH 0,89 1❄️4AA embrace✅
ANA1 dodatnie
KIR nieobecne: 2DL2, 2DL5, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 3DP1 var. Genotyp Bx✅Czynnik V Leiden hetero❌MTHFR hetero❌PAI-1 hetero❌Test CBA: IL-6: ⬆️NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.52 G/l ⬆️❌ 08.2023 Biopsja endo✅
IV transfer 09.10.2023 4AA❄️encorton, neoparin, acard, intralipid, EG ❌
III procedura 1❄️3AA
V transfer 21.01.2025
10dpt bhcg 604,18, 13dpt bhcg 1768, 18dpt bhcg 6362,90,
21.02 31dpt jest 0,66 cm💓28.02 1,45 cm💓 07.03 2,14 cm💓 28.03 5,20 cm💓
-
hope14 wrote:Cześć Dziewczyny, mam pytanie - kiedy po udanym invitro jest ostatnia wizyta u nas w klinice? To jest wizyta ok miesiąc po transferze, czy jeszcze jakieś wizyty się odbywają?
Za obie wizyty nie płaciłam.hope14 lubi tę wiadomość
31l hashi IO endo 4 lapar
I PROCEDURA AMH 1,55❄️❄️❄️
17.08.2021 - transfer blastocysty+EG
11 dpt ⏸️13dpt bhcg 333,59 prog 74,840, 16dpt bhcg 631,61, 18dpt bhcg 1417,56, 30dpt brak 💔
07.03.2022 FET ❄️4AA encorton, neoparin, acard ❌
18.07.2022 FET ❄️4BB encorton, neoparin, acard ❌
II PROCEDURA AMH 0,89 1❄️4AA embrace✅
ANA1 dodatnie
KIR nieobecne: 2DL2, 2DL5, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 3DP1 var. Genotyp Bx✅Czynnik V Leiden hetero❌MTHFR hetero❌PAI-1 hetero❌Test CBA: IL-6: ⬆️NK (CD3-CD56+/CD16+) 0.52 G/l ⬆️❌ 08.2023 Biopsja endo✅
IV transfer 09.10.2023 4AA❄️encorton, neoparin, acard, intralipid, EG ❌
III procedura 1❄️3AA
V transfer 21.01.2025
10dpt bhcg 604,18, 13dpt bhcg 1768, 18dpt bhcg 6362,90,
21.02 31dpt jest 0,66 cm💓28.02 1,45 cm💓 07.03 2,14 cm💓 28.03 5,20 cm💓
-
Merete wrote:My jestesmy u dr L. Powiedział ostatnio, że możemy zacząć stymulację z kolejnym cyklem, więc nie wiadomo czy lekarze są na bieżąco w temacie budżetu
Kurcze, z drugiej strony to by było na maksa niepoważne ze strony Invimed jako niemałej firmy. Potem z dnia na dzień powiedzieć komuś, że jednak nie ma finansowania? To byłby jakiś kosmos.
Nawet jak te kliniki z Krk ogłaszały, że nie przyjmują nowych kwalifikacji, to zaznaczali, że już zapisani pacjenci zostaną przyjęci w ramach programu.
Mam jutro wizytę i sama jestem ciekawa, czy uda się uzyskać jakieś info.sylstaa lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
3 cykle stymulowane:
14.03 punkcja jajników:
pobrano 8 komórek MII
👩🏻'95 (30)
hormony, tarczyca ✅
kariotyp ✅
👨🏻'95 (30)
kariotyp ✅
MSOME 0% ❌
fragmentacja DNA ✅
test HBA ✅ -
just_a_girl wrote:Kurcze, z drugiej strony to by było na maksa niepoważne ze strony Invimed jako niemałej firmy. Potem z dnia na dzień powiedzieć komuś, że jednak nie ma finansowania? To byłby jakiś kosmos.
Nawet jak te kliniki z Krk ogłaszały, że nie przyjmują nowych kwalifikacji, to zaznaczali, że już zapisani pacjenci zostaną przyjęci w ramach programu.
Mam jutro wizytę i sama jestem ciekawa, czy uda się uzyskać jakieś info.
Może podobna sytuacja jak pod koniec ubiegłego roku, też się kasa skończyła, ja chciałam robić transfer, myślałam że się złapie na dofinansowanie i usłyszałam od RG że właśnie nie ma środków i trzeba czekać w kolejce na kwalifikacje. Oczywiście niewiadomo ile czasu itd a mi zależało wiadomo na czasie. Więc podeszłam do transferu komercyjnie.
Koniec stycznia bez problemu dostałam kwalifikacje do procedury. Więc tak naprawdę to była kwestia miesiąca czasu może dwóch a przeszło 6 tys poszło. Z perspektywy czasu myślę że to celowo było, żeby nalapac komercyjnie kl. Jak bym usłyszała że transfer może się odbyć styczen- luty i mnie zakwalifikuje to wiadomo tyle bym poczekała a taka info niestety nie padła, tylko jedna wielką niewiadomastarania od 2016 roku
ona 35 lata
on 36 lat
azoospermia
2022 r - m-tese Novum 💪
I procedura - Novum ❄️❄️❄️
1 transfer 2-dniowy - beta 0 😭
2 transfer - odwołany ( 2 zarodki zdegenerowały) 😭😭
II procedura - In Vimed Wrocław
15 komórek -> ❄️❄️
2.2023 transfer
7dpt - 6,3
12 dpt 108
14 dpt 298
18 dpt 2500 - jest pęcherzyk ciążowy
26 dpt - zarodek z sercem ❤️
11.2023- córeczka 🥰🥰
12.2024 transfer - beta 0 😭
III procedura
4.2025
18 komórek ->❄️❄️ -
Merete wrote:Dla par, które miały zarodki wcześniej, wejściem do programu jest transfer. Ostatni transfer miałam w grudniu, gdy program już działał i od tego momentu jestem w programie. Dwóch lekarzy z kliniki się o to pytałam i taka była odpowiedź. My mamy wizytę w przyszłym tygodniu i jeśli wszystko będzie ok, to z nowym cyklem zaczniemy procedurę
Kurcze, czuję się coraz bardziej jak w jakimś brazylijskim serialu. Został mi jeden cykl w programie, po drodze histeroskopia, potem majówka, teraz się dowiaduję, że może kasy nie być, a już histero robie za tysiące monet… no osiwieję i nawet nie będzie mnie stać na farbowanie 🙈
No ja też byłam w programie w taki sposób, że mieliśmy swoje zarodki ale oni to sobie tłumaczą tak, że każda procedura to kolejna kwalifikacja. Już nie do samego programu ministerstwa a do leczenia.
I tym sposobem w czerwcu, a potem w sierpniu w ramach programu miałam 2 transfery moich zarodków z procedury komercyjnej. Ale jak się we wrześniu skończyła kasa to mnie lekarz wysłał do domu i kazał czekać aż odblokują.
Także to nie jest tak kolorowo jak byśmy chciały.
Ale ktoś dostał jakieś wieści,że ta kasa się kończy bezpośrednio od lekarza? Czy to po prostu pokłosie tego, że się skończyła kasa w parens w Krakowie i nie kwalifikują?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 13:56
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codziennie krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok.
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:No ja też byłam w programie w taki sposób, że mieliśmy swoje zarodki ale oni to sobie tłumaczą tak, że każda procedura to kolejna kwalifikacja. Już nie do samego programu ministerstwa a do leczenia.
I tym sposobem w czerwcu, a potem w sierpniu w ramach programu miałam 2 transfery moich zarodków z procedury komercyjnej. Ale jak się we wrześniu skończyła kasa to mnie lekarz wysłał do domu i kazał czekać aż odblokują.
Także to nie jest tak kolorowo jak byśmy chciały.
Ale ktoś dostał jakieś wieści,że ta kasa się kończy bezpośrednio od lekarza? Czy to po prostu pokłosie tego, że się skończyła kasa w parens w Krakowie i nie kwalifikują?
Ewa,
Sylstaa wklejała tu wiadomość od RG, coś w stylu, że termin kolejnej procedury ustalą po potwierdzeniu dostępności środków z ministerstwa. Więc to takie domysły na razie.
w krk parens i artvimed. ale tam 6 klinik było realizatorami, to może mniejsza pula na klinikę niż we wro, gdzie 4 podmioty się dostały.starania od 04.2023
3 cykle stymulowane:
14.03 punkcja jajników:
pobrano 8 komórek MII
👩🏻'95 (30)