X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Czesc. Generalnie dalej nie mam protokołu, chociaż powinien być przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj zgodnie z tym co mówił KOM. Ponoć problemy techniczne, więc pytanie czy tylko u mnie?

Jak widać, jeden zarodek. Tyle się dowiedziałam. Znowu. Prawdopodobnie powtórka z rozrywki. Nie mam siły. W tym tempie to do końca roku pożegnam się z rozdziałem "IVF" na zawsze. 🤷🏻

To tyle. Przepraszam, nie bardzo mam siłę się odnosić.

Przykro mi bardzo. Nie wyobrażam sobie co musisz czuć. Chciałoby się wierzyć że coś może ruszyć przy tym transferze albo następnej procedurze, ale zdaje sobie sprawę jakie to nieadekwatne w tym momencie.

starania od 04.2023
    02.2025 start I IVF
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
    hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅ adenomioza ❌ hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅

👨🏻'95 (30)
    kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
    fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Czesc. Generalnie dalej nie mam protokołu, chociaż powinien być przedwczoraj, wczoraj, dzisiaj zgodnie z tym co mówił KOM. Ponoć problemy techniczne, więc pytanie czy tylko u mnie?

Jak widać, jeden zarodek. Tyle się dowiedziałam. Znowu. Prawdopodobnie powtórka z rozrywki. Nie mam siły. W tym tempie to do końca roku pożegnam się z rozdziałem "IVF" na zawsze. 🤷🏻

Ojeju przykro mi🫂 daj sobie czas na te trudne emocje🫂

Jeśli nie miałaś rozmowy z embriologiem to ja polecam, wyjaśni jak przebiegła hodowla i co mogło być powodem takiego rezultatu.

Widziałam, że u partnera morfologia obniżona. Byliście u androloga?

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Teratozoospermia
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48% (APC) vs. negatywny 0% (Gyncentrum)
    IPLE⏳
    IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika 🫶🏻🍀

Hejsunny - poród marzenie ! Kurde ! Samo się zaczęło??😍😍

Siesiepy przykro mi 😟😟

Maiya. Tulę mocno! Jesteśmy tu , więc śmiało przychodz do nas 😞🤍

Marikamb, Myaia lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Lajla87_87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Przykro mi. 🥹🫂🫂🫂
    Może warto wybrać się do androloga jeśli nie byliście. Myśmy byli u dr Krzysztofa Żychowicza (to ten co u nas w klinice przyjmuje) ale byliśmy u niego w jego prywatnym gabinecie na ul Stysia wizyta wraz z USG jakoś 250 zł nas wyniosła taniej niż w klinice. A po wizycie narzeczony dostał zalecenia łykania przez trzy miesiące Babystart FertilMan Plus. Moze Wam też by to pomogło 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 20:22

👧 ’87 🐈
    AMH: 1,03 (03.2023) ➡️ 0,96 (03.2024) ➡️ 1,14 (01.2025)

TSH & FT4 & FT3 & antyTPO & antyTG 🆗
    Homocysteina & witamina D & witamina B12 & kwas foliowy & ferrytyna 🆗
    Guzek na tarczycy i piersi ❌
    Kariotyp 🆗
    Cytologia płynna, HPV, MUCHa 🆗
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    ANA1 - 1:80 🆗 ANA3 🆗
    IMM ❌ CBA ❌ ASA - 1:10 🆗
    CD56 ❌ CD138 🆗 cross match 51,7% ❌

👦 ’85 🐕‍🦺
    Kariotyp 🆗
    02.2024 Badanie nasienia morfologia 1%❌
    09.2024 HBA 75%
    09.2024 MSOME 2%

🍀 Invimed Wrocław 🍀
    🍀14.02.2025 punkcja 11 oocytów, 🥚9 MII ICSI ➡️ ❄️ 4AA, 3AA, 4AA, 4BB, 4AA

😔 17.03.2025 FET ❄️ 3AA (5dn)+ embryoglue
    8dpt: 12,99 10dpt: 7,42 11dpt: 3,40 cb💔

😔 16.05.2025 FET ❄️ 4AA (6dn) + embryoglue
    7dpt <0,2

🍀 🔜08.2025 FET ❄️ (Accofil, prograf, encorton)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż bierze suple osobno, poprawiły mu się ładnie wyniki na tym, ale ostatnio zaczęły się wahać. Jak było w tej procedurze to nie wiem, bo jak mówie, protokołu dalej nie ma. Morfologia z badania z lutego 7%, jedynie MSOME kulawe dlatego IMSI. HBA nawet pięknie podciągnął no z 49% na ponad 70%. DFI też ładnie miał.
    USG czyste bo miał robione, chodziliśmy do końca 2024 do poradni prokreacji na Brochowie i tam była pani endokrynolog-androlog. Hormony też wszystkie w normie. Ale zobaczymy co powie lekarz, moze uzna za zasadne.

Ogólnie lekarz rozmawiał o moim przypadku z embriologami po pierwszej punkcji jak znaliśmy wynik, bo sam był zaskoczony że z 20 komórek tylko 1 zarodek - mówili, że to słaby potencjał energetyczny zarodków. Nie dowiozlam mitochondrialnie. Myślałam, że druga procedura, dłużej stymulowana, na innych lekach, z lepszymi wynikami, będzie... Lepsza. Zwłaszcza że w połowie lekarz znowu konsultował się z embriologami, zeby zdecydować czy celujemy w komórki IVM, bo całkiem nieźle zadziałało, czy co robimy - no i padło na wydłużona stymulację co w moim przypadku jest zalecane. No ale nie przyniosło to efektu. Czy znowu mi wszystko padło w 4-5 dobie to nie wiem, czekam na protokół którego dalej nie ma (serio bez komentarza, dzisiaj mija im 7 dzień roboczy, 9 dzień po punkcji! Jestem realnie zła!). Ale zrobiłam autentycznie wszystko co mogłam a poczułam się tak, że to nie ma znaczenia czy obchodzę się że sobą jak z jajkiem, jem suple, ala srala pierdziala i ubichinole, nie piję kompletnie nic, ładuje białko, dbam o samopoczucie, jestem aktywna z głową, bo efekt wciąż ten sam... Nie wiem czy będę miała na tyle samozaparcia żeby przy kolejnej procedurze nie mieć zwyczajnie... "wywalone". Bweh.

Ogólnie wyczytałam, że mój KIR AA może wpływać na rozwój zarodków zwłaszcza jeśli jest dużo dojrzałych komórek, ładna zapladnialnosc i przeżycie w pierwszych dniach, a padają w 4-5. Nie jest to oficjalne stanowisko, ale immunolodzy ponoć to obserwują. Zamierzam porozmawiać o tym z Jarosz. Może accofil podczas stymulacji będzie wyjściem? Ponoć przynosi to efekty, o ile nie naczytałam sie bzdur.
    W poniedziałek crossmatch jeszcze robimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 20:48

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Myaia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy bardzo bardzo mi przykro, nie wiem nawet co napisać :(

Nie wiem czy to ma jakiś związek, ze nie masz protokolu, ale ja w czwartek jak czekałam na transfer to tam bylo mega poruszenie i wszyscy biegali i mówil lekarz ze nic im nie działa i serwery padły. Rejestracja tez ciągle się przekrzykiwała ze nic nie działa i ogólnie było zamieszanie. Ja dostalam maila ze mam na portalu protokol ale zalogować sie nie da bo wywala mi ciagle błąd

siesiepy lubi tę wiadomość

Brak owulacji od 2020 roku

♀️93' Nieudane stymulacje
    Jajowody drożne
    Kariotyp ok
    2023' ciąża pozamaciczna w jajowodzie
    2024' ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy, pcos, hipoglikemia reaktywna

♂️92'
    Kariotyp ok
    Badania nasienia ok

INVIMED 06.2024
    09.2024 start stymulacja -> menopur -> gonapeptyl
    09.2024 punkcja - puste pęcherzyki

03.2025r druga stymulacja -> ovaleap -> gonapeptyl + ovitelle
    03.2025 punkcja-> 27 🥚
    6❄️ 5AA, 4AA, 4AA, 4BB, 3BB

05.06 🍀 4AA
    7dpt ⏸️
    8dpt 75,6
    11 dpt 378
    13dpt 1698
    19 dpt 19598
    26dpt ❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myaia wrote:
    Siesiepy bardzo bardzo mi przykro, nie wiem nawet co napisać :(

Nie wiem czy to ma jakiś związek, ze nie masz protokolu, ale ja w czwartek jak czekałam na transfer to tam bylo mega poruszenie i wszyscy biegali i mówil lekarz ze nic im nie działa i serwery padły. Rejestracja tez ciągle się przekrzykiwała ze nic nie działa i ogólnie było zamieszanie. Ja dostalam maila ze mam na portalu protokol ale zalogować sie nie da bo wywala mi ciagle błąd
    Właśnie dostałam mailowo informacje i smsem, że jest, ale jak udało mi się raz zalogować to nie było a teraz się wywala.
    No cóż, jakiś bardziej złożony problem widzę, skoro od czwartku faktycznie się z tym bujają. 🙈

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

• Pati3691 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja nie mam na portalu nawet badań,.które zrobiłam wczoraj o 9.00.
    Ostatecznie zrobiłam tak, że zadzwoniłam na infolinię diagnostyki, dała mi numer zlecenia i zobaczyłam na diagnostyce. Także, coś padło...

🧔👩🏻Kariotypy✔️✔️
    Starania od 2022
    Ona:
    Amh 0,07
    fSH 24,6
    Mutacja MTHR i PAI 1
    16.04 ovitrelle 💉🍀
    ON:
    Morfologia 4%
    I procedura
    IVF KD 14.06 żaden zarodek nie przetrwał do 5 doby ❌
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mąż bierze suple osobno, poprawiły mu się ładnie wyniki na tym, ale ostatnio zaczęły się wahać. Jak było w tej procedurze to nie wiem, bo jak mówie, protokołu dalej nie ma. Morfologia z badania z lutego 7%, jedynie MSOME kulawe dlatego IMSI. HBA nawet pięknie podciągnął no z 49% na ponad 70%. DFI też ładnie miał.
    USG czyste bo miał robione, chodziliśmy do końca 2024 do poradni prokreacji na Brochowie i tam była pani endokrynolog-androlog. Hormony też wszystkie w normie. Ale zobaczymy co powie lekarz, moze uzna za zasadne.

Ogólnie lekarz rozmawiał o moim przypadku z embriologami po pierwszej punkcji jak znaliśmy wynik, bo sam był zaskoczony że z 20 komórek tylko 1 zarodek - mówili, że to słaby potencjał energetyczny zarodków. Nie dowiozlam mitochondrialnie. Myślałam, że druga procedura, dłużej stymulowana, na innych lekach, z lepszymi wynikami, będzie... Lepsza. Zwłaszcza że w połowie lekarz znowu konsultował się z embriologami, zeby zdecydować czy celujemy w komórki IVM, bo całkiem nieźle zadziałało, czy co robimy - no i padło na wydłużona stymulację co w moim przypadku jest zalecane. No ale nie przyniosło to efektu. Czy znowu mi wszystko padło w 4-5 dobie to nie wiem, czekam na protokół którego dalej nie ma (serio bez komentarza, dzisiaj mija im 7 dzień roboczy, 9 dzień po punkcji! Jestem realnie zła!). Ale zrobiłam autentycznie wszystko co mogłam a poczułam się tak, że to nie ma znaczenia czy obchodzę się że sobą jak z jajkiem, jem suple, ala srala pierdziala i ubichinole, nie piję kompletnie nic, ładuje białko, dbam o samopoczucie, jestem aktywna z głową, bo efekt wciąż ten sam... Nie wiem czy będę miała na tyle samozaparcia żeby przy kolejnej procedurze nie mieć zwyczajnie... "wywalone". Bweh.

Ogólnie wyczytałam, że mój KIR AA może wpływać na rozwój zarodków zwłaszcza jeśli jest dużo dojrzałych komórek, ładna zapladnialnosc i przeżycie w pierwszych dniach, a padają w 4-5. Nie jest to oficjalne stanowisko, ale immunolodzy ponoć to obserwują. Zamierzam porozmawiać o tym z Jarosz. Może accofil podczas stymulacji będzie wyjściem? Ponoć przynosi to efekty, o ile nie naczytałam sie bzdur.
    W poniedziałek crossmatch jeszcze robimy.
    Na pewno robicie wszystko co możliwe, żeby było lepiej i rozumiem sama jakie to frustrujące…🫂

To, co napisałaś o KIRze AA mnie zaciekawiło, daj znać co powie Jarosz🙂

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Teratozoospermia

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    IPLE⏳
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że działa, pobrałam protokół.

Mamy 3AB z piątej doby.
    13 komórek się zaplodnilo prawidłowo. W 3 dobie 8 z nich było w stanie oznaczonym "comp" czyli zaczęły się przekształcać w blastkę i były bardzo rokujące. W poprzedniej hodowli tak nie było. Żadne nie było comp. I w 5 dobie 10 degeneracji. Jedna zamrożona, jedna walczyła i padła w 6 dobie, jedna walczyła i padła w 7 dobie. 🤷🏻
    Jest trochę lepiej... Nie wiem co dalej. Czekam na konsultacje z Jarosz i potem będę miała na pewno wizytę w klinice.
    Na pewno mamy problem z "aktywacja genomu zarodka" lub słabość energetyczną i problemem mitochondrialnym, lub immunologią. Czynnik męski nam raczej odpada bo nasienie było fajne teraz i był Fertile Chip. Plus niemal wszystkie się zaplodnily ładnie. :(

Sylstaa dam znać, sama jestem ciekawa.

Pati3691 lubi tę wiadomość

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

• sylstaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Mamy 3AB z piątej doby.
    13 komórek się zaplodnilo prawidłowo. W 3 dobie 8 z nich było w stanie oznaczonym "comp" czyli zaczęły się przekształcać w blastkę i były bardzo rokujące. W poprzedniej hodowli tak nie było. Żadne nie było comp. I w 5 dobie 10 degeneracji. Jedna zamrożona, jedna walczyła i padła w 6 dobie, jedna walczyła i padła w 7 dobie. 🤷🏻
    Jest trochę lepiej... Nie wiem co dalej. Czekam na konsultacje z Jarosz i potem będę miała na pewno wizytę w klinice.
    Na pewno mamy problem z "aktywacja genomu zarodka" lub słabość energetyczną i problemem mitochondrialnym, lub immunologią. Czynnik męski nam raczej odpada bo nasienie było fajne teraz i był Fertile Chip. Plus niemal wszystkie się zaplodnily ładnie. :(

U mnie było teraz podobnie jak u Ciebie z hodowlą. Poprzednie dwa raz nie miałam wcześniej tylu dojrzałych komórek (myślałam że to zasługa ostrej suplementacji i ucieszyło mnie to), dodatkowo wszystkie się zapłodniły, 3 dnia 8 zarodków i też jak Twoje ładnie rokujące, a potem się posypało🤷🏻‍♀️

Też mieliśmy IMSI+fertile chip tylko nie wpisali do protokołu, bo na wizycie we wtorek dr potwierdził mi to, więc kwestia nasienia u nas też raczej mało prawdopodobna.

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Teratozoospermia

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    IPLE⏳
  • Hejsunny Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Marika 🫶🏻🍀

Hejsunny - poród marzenie ! Kurde ! Samo się zaczęło??😍😍

Siesiepy przykro mi 😟😟

Maiya. Tulę mocno! Jesteśmy tu , więc śmiało przychodz do nas 😞🤍

Samo. Odeszły mi wody w nocy, a rano przy śniadaniu lekarz chciał mnie zbadać i nie zdążyłam skończyć, bo… powiedział, że idziemy na porodówkę 🫣 nie wierzyłam, bo totalnie nic nie czułam 😂 normalnie jeszcze sobie śniadanko zjadłam jak już siedziałam na łóżku porodowym, poszłam do wc i zaczęły się skurcze 😂 niecałe 3h później już było po wszystkim. Myślę, że duży wpływ miało nastawienie, ćwiczenia, słuchanie położnej i… droga którą przebyłam, żeby w końcu zostać matką 🥹 nie wiem czym sobie zasłużyłam na taką nagrodę w postaci dobrego porodu i bardzo spokojnego dziecka. Wzrusz.

Szczerze życzę każdej z was tutaj, forumowiczek, żebyście też się doczekały ❤️

Marika jak się masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 16:59

Umka, Pati3691, just_a_girl, Felicita, sylstaa, Ewa89_89, LS lubią tę wiadomość

Starania od: lipiec 2021
    Niepłodność idiopatyczna

18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
    16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️

09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
    3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
    ———————————————
    09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
    7dpt: beta 75,3, prog. 40,80 | 9dpt: beta 185, prog. 72,6 |11 dpt: beta 462 |25 dpt: 3,98 mm 💓
    05.2025 - 39+6 👶

event.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam we wtorek konsultacje z Jarosz to jak mi przypomnicie to też zapytam o ten acofil bo u mnie też zawsze IMSi i fertil i jest problem z uzyskaniem zarodków.
    Nam genetyk tłumaczyła że to kwestia nasienia i możliwe że niesie wadliwy materiał genetyczny.
    Ale to było kilka lat temu. Teraz są inne rzeczy na tapecie.
    No cóż... W końcu musi nam się udać. Pytanie na ile prób kogoś stać tak naprawdę.

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejsunny wrote:
    Samo. Odeszły mi wody w nocy, a rano przy śniadaniu lekarz chciał mnie zbadać i nie zdążyłam skończyć, bo… powiedział, że idziemy na porodówkę 🫣 nie wierzyłam, bo totalnie nic nie czułam 😂 normalnie jeszcze sobie śniadanko zjadłam jak już siedziałam na łóżku porodowym, poszłam do wc i zaczęły się skurcze 😂 niecałe 3h później już było po wszystkim. Myślę, że duży wpływ miało nastawienie, ćwiczenia, słuchanie położnej i… droga którą przebyłam, żeby w końcu zostać matką 🥹 nie wiem czym sobie zasłużyłam na taką nagrodę w postaci dobrego porodu i bardzo spokojnego dziecka. Wzrusz.

Szczerze życzę każdej z was tutaj, forumowiczek, żebyście też się doczekały ❤️

Marika jak się masz?

Dziękuję 🤗 ogólnie dobrze. Jestem strasznie zmęczona, ale na szczęście dużo odpoczywam 😘

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
    3.04 III transfer wykluta blastocysta 6BB 💔
    6.06 IV transfer blastocysta 4BB
    6 dpt - beta 9,61
    10 dpt - beta 56
    12 dpt - beta 110
    14 dpt - beta 267
    18 dpt - beta 1601
    20 dpt - beta 2295
    22 dpt - beta 3411
    28 dpt - beta 7930
    31 dpt beta 11994
  • Madlen_90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    CBA i IMK robi się w drugiej połowie cyklu czyli około 18-22 dc. Czy aby zrobić poprawnie to badanie musi być potwierdzony przebieg owulacji wtedy rzeczywiście w okresie poowulacyjnym badanie? Czy owulacja nie ma znaczenia i po prostu trzymać się 18-22 dc?
    Pytam bo chciałam zrobić, ale teraz w sumie tak myślę, że nie monitorowałam w tym cyklu swojej naturalnej owulacji i teraz nie wiem czy nie przespałam tematu.

👩🏼34
    AMH 2,30
    HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
    Trombofilia ✔️
    Cytokiny ❌ IMK ❌
    CD56 4%, CD138 1/10 - antybiotyki, ✔️
    KIR AA , brak implantacyjnych ❌
    ANA1 1:80 ✔️ ANA3, ASA ✔️

👦🏻37
    Morfologia 6%
    HBA, SCD, MiOXSYS ✔️

Kariotypy oboje ✔️

Starania od 12.2023
    10.2024 - IUI 1 -> ❌
    11.2024 - IUI 2 -> ❌

START IVF: 18.02.2025
    10 🥚 zamrożonych
    ❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥

⏳ FET 09/2025 ❓ czekamy na 💶💲

❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie
  • KateM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Mamy 3AB z piątej doby.

Dla mnie jedyną opcją teraz to mrozić część zarodków w 3 dobie. Gdzieś jednak jest wpływ rozwoju zarodka w macicy, znam osoby, które tylko z takiego kropka mają dziecko, a transfer blaszki nie wyszedł, albo nawet do blastki nic się nie rozwinęło.

Nie wiem jak teoria Kir vs rozwój zarodków, jednak gdyby tak było, to ponad połowa która ma kir aa miałaby by problem, a nie do końca tak jest.
    Masz pcos, masz też io? Mówisz że brałaś suple więc to też na jakoś komórek powinno wpłynąć. Kwestia jednak może tego że dodatki do procedury zapładniania nie są jednak dostosowane.
    My nie mieliśmy super nasienia, plus wada genetyczna niesiona z plemnikami więc teoria że odpadają w 3 dobie jak włącza się czynnik męski, nie jest wg mnie tak w 100% fair. Wszystkie złożone badania nasienia mieliście, mówię o tym powyżej morfologii plemnika?
    Jeszcze pytanie o leki 1 procedura vs 2, i o protokoły krótki vs długi.

Mam nadzieję, że lekarz się trochę wykaże i tak samo embriolodzy..

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Myaia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze myslalam ze mam jakąś wiedzę na temat tego wszystkiego a co wy tu piszecie to dla mnie czarna magia 😮

Życzę wam dziewczyny abyśmy juz bardziej pogłębiać tej wiedzy nie musiały i jak najszybciej zmagały się z tym jak wychować dziecko niż jak w ogóle jest mieć.

Jak tam moje transferowe sąsiadki sie czujecie? Kiedy macie robić bete?

Brak owulacji od 2020 roku

♀️93' Nieudane stymulacje
    Jajowody drożne
    Kariotyp ok
    2023' ciąża pozamaciczna w jajowodzie
    2024' ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy, pcos, hipoglikemia reaktywna

♂️92'
    Kariotyp ok
    Badania nasienia ok

INVIMED 06.2024
    09.2024 start stymulacja -> menopur -> gonapeptyl
    09.2024 punkcja - puste pęcherzyki

03.2025r druga stymulacja -> ovaleap -> gonapeptyl + ovitelle
    03.2025 punkcja-> 27 🥚
    6❄️ 5AA, 4AA, 4AA, 4BB, 3BB

05.06 🍀 4AA
    7dpt ⏸️
    8dpt 75,6
    11 dpt 378
    13dpt 1698
    19 dpt 19598
    26dpt ❤️
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, czasami jak do blastki ciężko dojść tomwarto.zamrozic coś w 3 dobie.
    Ja jestem takim przykładem, Santi też, że te udane transfery były z takich zarodków.

Kiedyś, nie tak dawno temu, może z 5 lat do tyłu hodowlę zarodków trwały do 5 doby, max 6. Teraz same widzicie, że mrożą zarodki nawet w 7 dobie. Kiedyś one nie miały szans na rozwój na szkle w laboratorium ale miały już szanse w macicy.
    Ja miałam startująca betę 12 w 9 dpt. Ten zarodek też musiał wolniej się rozwinąć do blastki i tym samym później zaimplementować. W macicy mają szansę dłużej przeżyć.
    Warto pokombinować i spróbować takiego transferu. To zawsze po prostu próba czegoś nowego. Jak z.wprowadzeniem nowego leku, czy nowego wspomagacza przy zapłodnieniu. Nie zaszkodzi, a może pomóc 🙂

Santi_14 lubi tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Lilithgirl Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi, jak u Ciebie sytuacja?

Ona: 87' PCOS, AMH=5,07 (01.24), hipoglikemia reaktywna, MTHFR i PAI-1 hetero, KIR AA, NK 19,3%, cross match 15,8%, ANA1 dodatnie, ANA3 ujemne
    On 82' kariotyp ok, słaba jakość nasienia
    03/04/05.23 - 3 x IUI nieudane
    03.24 - stymulacja -> hiperstymulacja
    Pobrano 21 oocytów -> zapłodniono 14 -> 10 (3 doba) -> 4 (5 doba) -> PGT-A -> 3BB, 4AA, 5AB
    04.24 scratching endometrium + biopsja -> wysokie CD56, antybiotykoterapia
    07.24 FET 4AA (cs, acard, encorton, EG) 10 dpt bHCG <2,5
    09.24 biopsja -> antybiotykoterapia
    01.25 histeroskopia -> antybiotykoterapia, Provera
    14.04 FET 3BB (cn, intralipid, accofil, encorton, clexane, acard) 8dpt 102 mIU/ml 10dpt 299 mIU/ml 12dpt 682 mIU/ml 29dpt jest ❤️ CRL 9,43mm
    I prenatalne - niskie ryzyka trisomii, wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego -> Acard 150
    preg.png
  • Nasza historia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem po wizycie, 7 tydzień, jest serduszko.
    Krwiaka prawie nie widać, mam delikatne brudzenie.
    Dostałam leki, rozpiskę jak schodzić.
    Wydawało mi się, że rozumiem co lekarz mówi, a teraz jak patrzę na tą kartkę to nic nie kumam.
    Ma może któraś z Was rozpiskę jak schodzić z leków?
    Progesteron besins, cyclogest i doszedł utrogestan.
    Nie mam napisane tygodniami, tylko jakieś strzałki i już się pogubiłam.
    Dodatkowo dr Ż zachęcał, wręcz mówił „ jak spotkamy się na następnej wizycie”. Tylko, że on sugerował, żeby przychodzić do niego do Dolmedu- jestem w szoku trochę, nie wiedziałam jak z tego wybrnąć. Jak pytałam czy leków mi wystarczy, to powiedział, że zobaczymy, najwyżej na wizycie będziemy sprawdzać..
    Raczej będę wracać do lekarza u którego prowadziłam pierwsza ciążę, a tutaj taki zonk, czułam się taka podstawiona pod ścianą.

Ewa89_89, Marikamb, Jaszczureczka, Umka lubią tę wiadomość

‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ