InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
KateM wrote:Kurczę dziewczyny, czasami może fajnie się cieszyć, że chociaż na trochę miałyście wsparcie z refundacji?
Rozumiem, że to frustrujące, że środki nie zostały zabezpieczone na wszystkich uczestników, zamiast wstrzymać nowe kwalifikacje, ale wiele z nas nie miało nawet szansy na dofinansowanie.
Sama wracając do kliniki, muszę robić komercyjnie transfer i badania.
Mam nadzieję, że za chwilę się przerzuca środki między budżetami i ruszycie z kolejnymi procedurami, bądź transferami.
Co do obsuwy i tego jak jakość spadła, można było się tego spodziewać, oni mają ograniczone zasoby, a najwyraźniej jak zawsze liczy się biznes, jak w każdych firmach, zyski i zyski.
Wiem, że emocje są skrajne, jesteśmy rozgoryczone i zawiedzione leczeniem i brakiem efektów, ale invimed zawsze był dużą sieciówką, gdzie nie ma co liczyć na podejście jak np w mojej poprzedniej klinice, ale idziemy tam po efekty. Gorzej jak nawet te efekty nas już nie trzymają.
Ależ ja się cieszę. Czuję żal bo moja historia oparła się na błędzie immunologa, przez którego teraz nie mam zarodków i nie ma dla mnie pieniędzy. I o to mi chodzi, tego mi szkoda.👩🏼34
AMH 2,30
HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
Trombofilia wykluczona ✔️
KIR AA , brak implantacyjnych ❌
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
START IVF: 18.02.2025
10 🥚 zamrożonych
❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥
❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie -
KateM wrote:Kurczę dziewczyny, czasami może fajnie się cieszyć, że chociaż na trochę miałyście wsparcie z refundacji?
Rozumiem, że to frustrujące, że środki nie zostały zabezpieczone na wszystkich uczestników, zamiast wstrzymać nowe kwalifikacje, ale wiele z nas nie miało nawet szansy na dofinansowanie.
Mam nadzieję, że za chwilę się przerzuca środki między budżetami i ruszycie z kolejnymi procedurami, bądź transferami.
Co do obsuwy i tego jak jakość spadła, można było się tego spodziewać, oni mają ograniczone zasoby, a najwyraźniej jak zawsze liczy się biznes, jak w każdych firmach, zyski i zyski.
Wiem, że emocje są skrajne, jesteśmy rozgoryczone i zawiedzione leczeniem i brakiem efektów, ale invimed zawsze był dużą sieciówką, gdzie nie ma co liczyć na podejście jak np w mojej poprzedniej klinice, ale idziemy tam po efekty. Gorzej jak nawet te efekty nas już nie trzymają.
Tak, masz rację w 100% wiele z nas nie miało możliwość skorzystać dofinansowania, no takie były czasy... Niestety u nas podobna sytuacja, już myślami jestem przy drugiej procedurze i też pewnie będzie komercyjna, bo jednak czas nas goni... I powiem, ze boję się tej drugiej procedury, tego że nie będzie zarodków, albo będą chore i nie będzie co transferować, jednak jestem starsza, już po przejściach, po lekach, szczepieniach... No różnie może być 🥺
No ale zostaje w invimed, tam już mamy jakaś historię, mimo wszystko lekarz nas zna, tyle o ile ma wpis w kartotece, no zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 09:58
👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
❌ Cross-match 29,8%
🔥🔥🔥Prograf -->Encorton, Heparyna, Acard, Accofill, Intralipid
▪️02.06.2025 - ☃️3. FET- nieudany
Na feriach:
☃️blastocysta po PGT-A - ostatnia szansa -
Mojra wrote:Tak, masz rację w 100% wiele z nas nie miało możliwość skorzystać dofinansowania, no takie były czasy... Niestety u nas podobna sytuacja, już myślami jestem przy drugiej procedurze i też pewnie będzie komercyjna, bo jednak czas nas goni... I powiem, ze boję się tej drugiej procedury, tego że nie będzie zarodków, albo będą chore i nie będzie co transferować, jednak jestem starsza, już po przejściach, po lekach, szczepieniach... No różnie może być 🥺
No ale zostaje w invimed, tam już mamy jakaś historię, mimo wszystko lekarz nas zna, tyle o ile ma wpis w kartotece, no zobaczymy...
W komercyjnej procedurze nie będę mogła wykorzystać tych jajeczek co mam zamrożone prawda? Trzeba startować od nowa ze stymulacją?👩🏼34
AMH 2,30
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
10 🥚 zamrożonych
Dziewczyny, ale czy przypadkiem jak z refundacji przejdziecie na procedurę komercyjną to nie jest to droga bez odwrotu? Lekarz w innej klinice powiedział mi, że jak wpiszemy się na listę oczekujących to nie możemy z niej wyjść i podejść komercyjnie bo zostaniemy bezpowrotnie wykreśleni z programu. Zalecił, żeby wstrzymać się z wpisywaniem aż wyjaśni się kwestia kasy, jeśli bierzemy pod uwagę komercyjną procedurę.Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Myaia wrote:Ja byłam rano na becie i czekam. Zrobiłam w luxmedzie bo mialam tez inne badania i mi powiedzieli ze wynik do 5 dni 😱
Ale ludze sie ze będzie szybciej
Jutro powtorze z moczu i w pon beta dla kliniki
Ciezko opanować emocje i najchętniej bym nosiła ze sobą ten wczorajszy test żeby na niego patrzeć czy to serio 😅
Czekam i wierzę, że wskoczy dziś, bo 5 dni to jakaś abstrakcja 😱 dorzuciłaś badanie proga ?🧐
Dawaj koniecznie znać ! Jeden brzuszek ostatanio zwolniony , więc musicie wskoczyć na to miejsce , żebyśmy miały kogo wypytywać i podziwiać pędzący suwaczek 😍😍 -
brilka wrote:Dziewczyny, ale czy przypadkiem jak z refundacji przejdziecie na procedurę komercyjną to nie jest to droga bez odwrotu? Lekarz w innej klinice powiedział mi, że jak wpiszemy się na listę oczekujących to nie możemy z niej wyjść i podejść komercyjnie bo zostaniemy bezpowrotnie wykreśleni z programu. Zalecił, żeby wstrzymać się z wpisywaniem aż wyjaśni się kwestia kasy, jeśli bierzemy pod uwagę komercyjną procedurę.
Dzisiaj o to podpytam jeszcze raz i wrócę tutaj z info.👩🏼34
AMH 2,30
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
10 🥚 zamrożonych
brilka wrote:Dziewczyny, ale czy przypadkiem jak z refundacji przejdziecie na procedurę komercyjną to nie jest to droga bez odwrotu? Lekarz w innej klinice powiedział mi, że jak wpiszemy się na listę oczekujących to nie możemy z niej wyjść i podejść komercyjnie bo zostaniemy bezpowrotnie wykreśleni z programu. Zalecił, żeby wstrzymać się z wpisywaniem aż wyjaśni się kwestia kasy, jeśli bierzemy pod uwagę komercyjną procedurę.
Tak, też tak słyszałam. Systematycznie lata takie info w Q&A bociana z kimś z MZ. To jest totalnie do dupy.
Ja to sobie analizowałam tak, że jak pierwsza procedura nie wyjdzie u nas, to mimo, że moglibyśmy się zdecydować na jedna procedurę komercyjnie, to przeraża mnie, że powrotu do programu może nie być (i dostępu do ewentualnych 3 procedur refundowanych). Z drugiej strony, czy jakby ktoś zrobił procedurę komercyjna w Czechach, to ciekawe czy i jak polskie MZ się o tym dowie i wykluczy z programu...
Z trzeciej strony... Jak zrobi się teraz kolejka z pół roku braku środków, to na przyszły rok też będzie się ciężko wbić do programu zapewne.
@Madlen_90 bardzo mi przykro, że tak to wszystko się ułożyło, naprawdę nie rozumiem skąd pomysł zapłodnienia 3 jajeczek i mrożenia reszty, przecież to brzmi jak zmniejszanie szansy na sukces, z jakiego powodu niby. Sama mam jeszcze do zrealizowania drugi transfer z pierwszej procedury, ale też już się martwię, co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 10:29
starania od 04.2023
02.2025 start I IVF
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium: CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
13.06 immunolog
26.06 wizyta USG Barska Clinic 🙏
Immunosupresja 8tyg 🔜 II transfer
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅
hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
Cross Match 49,1%❌ Immunofenotyp ❌
cytokiny ✅ ANA1 ✅ ASA ✅ homocysteina ❌
👨🏻'95 (30)
kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅ -
Tak, wyjście na komercyjną dyskwalifikuje z dalszej refundacji. Inna sytuacja jak ktoś nigdy nie był w refundacji tylko wszystko robił komercyjnie.
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
KateM wrote:Tak, wyjście na komercyjną dyskwalifikuje z dalszej refundacji. Inna sytuacja jak ktoś nigdy nie był w refundacji tylko wszystko robił komercyjnie.
Madlen_90 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
just_a_girl wrote:Tak, też tak słyszałam. Systematycznie lata takie info w Q&A bociana z kimś z MZ. To jest totalnie do dupy.
Ja to sobie analizowałam tak, że jak pierwsza procedura nie wyjdzie u nas, to mimo, że moglibyśmy się zdecydować na jedna procedurę komercyjnie, to przeraża mnie, że powrotu do programu może nie być (i dostępu do ewentualnych 3 procedur refundowanych). Z drugiej strony, czy jakby ktoś zrobił procedurę komercyjna w Czechach, to ciekawe czy i jak polskie MZ się o tym dowie i wykluczy z programu...
Z trzeciej strony... Jak zrobi się teraz kolejka z pół roku braku środków, to na przyszły rok też będzie się ciężko wbić do programu zapewne.
@Madlen_90 bardzo mi przykro, że tak to wszystko się ułożyło, naprawdę nie rozumiem skąd pomysł zapłodnienia 3 jajeczek i mrożenia reszty, przecież to brzmi jak zmniejszanie szansy na sukces, z jakiego powodu niby. Sama mam jeszcze do zrealizowania drugi transfer z pierwszej procedury, ale też już się martwię, co dalej.
Embriolog nie był w stanie mi odpowiedzieć co się wydarzyło, że poszły do zapłodnienia tylko 3. Myślałam, że może poszło jednak 6 tak jak powinno być i np 3 szybko padły i zostały 3. Ale nie, wzięto tylko 3 do zapłodnienia. I dlatego jestem tak bardzo rozżalona, bo zostałam z zamrożonymi dziesięcioma i co, i dupa.👩🏼34
AMH 2,30
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
10 🥚 zamrożonych
Madlen_90 wrote:Tak, wszystkie po prostu jesteśmy produktem na taśmie w fabryce, nie indywidualnymi przypadkami. A jeszcze miesiąc temu rozmawiałam z moją gin i mówiła, że będzie mnie szykować do transferu z tych moich jajeczek, że miesiąc przerwy po nieudanym transferze i działamy. A wczoraj wylała mi kubeł zimnej wody na głowę, gdzie ja już byłam nastawiona, że w lipcu mam transfer. Ona mnie nastawiła. Mogłyśmy zapłodnić te moje jajeczka miesiąc temu, może bym się załapała. Ale nikt nie myśli na przyszłość o nas, to nie ich problem, że środki się skończyły i ja zostaję bez transferu.
A zaczęło się u mnie od wielkiego pecha, że z 13 jajeczek 3 poszły do zapłodnienia a nie 6 jak w umowie. Z tych 3 miałam jeden zarodek, a tak może miałabym więcej.
Póki co mam żal do całego świata. Jak ochłonę to zrobię biopsję endo w tym czasie chociaż.
Jeśli chodzi o dodatkowe badania to moja gin akurat jest przychylna do immunolgii i dostałam od niej całą listę badań do Jarosz, które mam wykonać. Aczkolwiek nie będę robić wszystkich, poczekam co Jarosz powie a najważniejsze mam (kariotypy, trombo, kiry, imk, cba, homocysteine). Chyba na pierwszą wizytę wystarczy?
Czy Jarosz wymaga też ANA1 i ANA2?
Przepraszam, bo chyba mi umknęło. A wiesz może czemu zapłodnili tylko 3 i mrozili resztę? Pierwszy raz widzę taką sytuację 😮
Marika, niezmiennie kciuki ✊i udanej zabawy! Świętowanie pierwszej rocznicy w powiększonym gronie brzmi super!Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH, sono-HSG, HSC, trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
7dpt: beta 75,3, prog. 40,80 | 9dpt: beta 185, prog. 72,6 |11 dpt: beta 462
25 dpt: 3,98 mm 💓
39+6 👶
—————————————————— -
Hejsunny wrote:Przepraszam, bo chyba mi umknęło. A wiesz może czemu zapłodnili tylko 3 i mrozili resztę? Pierwszy raz widzę taką sytuację 😮
Marika, niezmiennie kciuki ✊i udanej zabawy! Świętowanie pierwszej rocznicy w powiększonym gronie brzmi super!
Odpisałam wyżej:
"Embriolog nie był w stanie mi odpowiedzieć co się wydarzyło, że poszły do zapłodnienia tylko 3. Myślałam, że może poszło jednak 6 tak jak powinno być i np 3 szybko padły i zostały 3. Ale nie, wzięto tylko 3 do zapłodnienia. I dlatego jestem tak bardzo rozżalona, bo zostałam z zamrożonymi dziesięcioma i co, i dupa."👩🏼34
AMH 2,30
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
10 🥚 zamrożonych
Hej dziewczyny, więcej ostatnio czytam niż się sama odzywam, bo do tej pory zwykle wszystko stawało na drodze do powodzenia.
Tym razem postanowiłam się odezwać i podzielić radością, bo dzisiaj poraz pierwszy od 8 lat starań zobaczyłam dwie kreski na teście
Wiem że jeszcze jest wcześnie i wszystko przed nami, ale to pierwszy raz kiedy cokolwiek się zadziało.
Za sobą mam trzy procedury ( w tym jedna nie udana) i to był 5 transfer.just_a_girl, sylstaa, Hejsunny, Osa 🐝, Madlen_90, Santi_14, Lilithgirl, Umka, Ewa89_89, Jaszczureczka, Marikamb, Morwa, LS lubią tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - ok
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
ovarin,
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby
Znikający wodniak na lewym jajowodzie
Styczeń 25' - 3 stymulacja
13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
02.25 - transfer 6AA
06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9 -
Madlen_90 wrote:https://www.alab.pl/badanie/pc-przeciw-jadrowe-ana-wykrywanie-metoda-iift-miano-o21
Mogłabyś zerknąć czy to jest to badanie? 🙏 Nie mogę się skupić, siedzę i łzy mi płynąMadlen_90 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰92'+🧔🏻♂️90'
Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Teratozoospermia
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6
IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
rezonans, CD138✅
6x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
12.24 cross match 44%, allo 0%
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
IMK, ANA, biopsja✅
cross match 48%
IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, PGT-A⏳ -
Myślę, że to rozgoryczenie jest związane z tym, że zalecenia ministerstwa są inne niż postępowanie klinik (o zabezpieczeniu środków na wszystkie cykle dla pary), a czas w niektórych przypadkach jest kluczowy.
Ja jestem przygotowana na kolejną procedurę komercyjnie, jeśli byłaby taka potrzeba, ale wiem że nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 11:59
👩🏻🦰92'+🧔🏻♂️90'
Starania od 04.2022
Chapter 1, AMH 0.8
Jajowody drożne, ale kręte
Kariotypy, histeroskopia✅
Teratozoospermia
IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2
Chapter 2, AMH 0.6
IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
KIR AA (mąż HLA C1C2)
PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
rezonans, CD138✅
6x szczepienia pulowane
Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
12.24 cross match 44%, allo 0%
Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2
Chapter 3, AMH 0.42
IMK, ANA, biopsja✅
cross match 48%
IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, PGT-A⏳ -
Madlen_90 wrote:Odpisałam wyżej:
"Embriolog nie był w stanie mi odpowiedzieć co się wydarzyło, że poszły do zapłodnienia tylko 3. Myślałam, że może poszło jednak 6 tak jak powinno być i np 3 szybko padły i zostały 3. Ale nie, wzięto tylko 3 do zapłodnienia. I dlatego jestem tak bardzo rozżalona, bo zostałam z zamrożonymi dziesięcioma i co, i dupa."
Przepraszam, faktycznie nie doczytałam. Dziwne to. Trudno oddać swój los w ręce ludzi, dla których jest się tylko „kolejnym numerkiem”. Pewnie nie ma też co liczyć na wyciągnięcie jakichkolwiek konsekwencji, oczekiwanie wyjaśnień etc?
Bardzo chciałabym powiedzieć coś mądrego i wesprzeć, ale chyba żadne słowa nie pomogą. Wirtualnie przytulam, bo naprawdę i szczerze jest mi smutno z takiego obrotu sprawy 😞Starania od: lipiec 2021
👩
✔️KIR: BX., Kariotyp, AMH, sono-HSG, HSC, trombofilia
🏋️♀️ 🌱 🪡
🧔♂️
✔️ Kariotyp, Nasienie: morfologia 7%, koncentracja 118,3 mln/ml, plemniki ruchliwe 76,5% (PR13,5%, PS48,9%, NP14%), NR23,5%, HOS 92%, plemniki żywe 92%, MLR, ANA2, p/c p.plemnikom
🏋️♀️ 🌱
18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️
09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
7dpt: beta 75,3, prog. 40,80 | 9dpt: beta 185, prog. 72,6 |11 dpt: beta 462
25 dpt: 3,98 mm 💓
39+6 👶
—————————————————— -
gacka89 wrote:Hej dziewczyny, więcej ostatnio czytam niż się sama odzywam, bo do tej pory zwykle wszystko stawało na drodze do powodzenia.
Tym razem postanowiłam się odezwać i podzielić radością, bo dzisiaj poraz pierwszy od 8 lat starań zobaczyłam dwie kreski na teście
Wiem że jeszcze jest wcześnie i wszystko przed nami, ale to pierwszy raz kiedy cokolwiek się zadziało.
Za sobą mam trzy procedury ( w tym jedna nie udana) i to był 5 transfer.
No pięknie !😍 bete robilas ?
Dziewczyny ogromne kciuki za bety i przyrosty ! Odczarujcie wszystko co złe !🍀 -
Hejsunny wrote:Przepraszam, faktycznie nie doczytałam. Dziwne to. Trudno oddać swój los w ręce ludzi, dla których jest się tylko „kolejnym numerkiem”. Pewnie nie ma też co liczyć na wyciągnięcie jakichkolwiek konsekwencji, oczekiwanie wyjaśnień etc?
Bardzo chciałabym powiedzieć coś mądrego i wesprzeć, ale chyba żadne słowa nie pomogą. Wirtualnie przytulam, bo naprawdę i szczerze jest mi smutno z takiego obrotu sprawy 😞
Dziękuję za zrozumienie
Wiecie, wtedy to zostawiłam, myślałam, że "dobra, i tak te 10 zapłodnimy i będę miała za chwilę kolejny transfer". Ale gdy teraz zabrakło pieniędzy to sytuacja już jest dla mnie ciężka do przełknięcia. Tymbardziej, że argumentów nie mają żadnych dlaczego tak. W domu muszę poczytać umowę, być może złożę reklamację.
Gdybym wykorzystała wszystkie szanse i by się nie udało - ok, trudno, bolałoby ale pokornie czekałabym na dalsze środki. A tak to w tej pierwszej procedurze moje szanse zostały mocno zmniejszone przez podejrzewam po prostu błąd ludzki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 12:39
👩🏼34
AMH 2,30
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
10 🥚 zamrożonych
Dostalam wyniki
Beta 8dpt
75,6
Ja nawet nie wiem czy to dobry wynik 🫣
Właśnie proga nie badałam, dopiero w poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 12:51
sylstaa, Madlen_90, Kate@@, KateM, Santi_14, Karolka55, Osa 🐝, Lajla87_87, Lilithgirl, Umka, Hejsunny, Ewa89_89, Jaszczureczka, Monikaa933, Marikamb, siesiepy, Morwa, LS lubią tę wiadomość
Brak owulacji od 2020 roku
♀️93' Nieudane stymulacje
Jajowody drożne
Kariotyp ok
♂️92'
Kariotyp ok
Badania nasienia ok
INVIMED 06.2024
09.2024 start stymulacja -> menopur -> gonapeptyl
09.2024 punkcja - puste pęcherzyki
03.2025r druga stymulacja -> ovaleap -> gonapeptyl + ovitelle
03.2025 punkcja-> 27 🥚
6❄️ 5AA, 4AA, 4AA, 4BB, 3BB -
Madlen_90 wrote:Ja też dziś odpadłam
mam 10 jajeczek zamrożonych i myślałam, że to nadal będzie kontynuacja pierwszej procedury ale niestety nie. A na drugą dla mnie nie ma pieniędzy.
To aż niebywałe, że od stycznia miałam tylko jeden transfer, bo co chwilę "coś" a teraz zostałam z jajeczkami zamrożonymi i to by było na tyle.
Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Ty. Mam 12 zamrożonych oocytów.
Według MZ:
str. 33, punkt V.3.2.2, definicja „cyklu zapłodnienia pozaustrojowego” brzmi:
„Cykl leczenia obejmuje procedurę stymulacji jajeczkowania, punkcji jajników, zapłodnienia pozaustrojowego oraz transferu zarodków do jamy macicy, a także wykorzystanie zamrożonych zarodków lub komórek jajowych pochodzących z tego cyklu.”
Napisałam maila, żeby pisemnie potwierdzili, że to nowy cykl. W takim wypadku zostaje kontakt z MZ, NFZ lub rzecznikiem praw pacjenta. Jeśli nie będą chcieli współpracować, to można bez konsekwencji zmienić klinikę i być dalej w pierwszym cyklu in vitro.
To tak samo jak chcieli brać pieniądze, jeśli ktoś nie zostanie zakwalifikowany do programu, mimo iż ta wizyta była darmowa.
Interpretują jak chcą, trzeba im patrzeć na ręce cały czas.Umka lubi tę wiadomość