Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Hejsunny Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:
    My czekamy na przyjęcie do programu jesteśmy na liscie, podobno czeka 500 osób, jeszcze ludzie z maja tamtego roku się nie dostali. Dlatego podchodziliśmy teraz do transferu komercyjnie, myśleliśmy że kolejny udałby się z programu ale podobno nie ma szans. Na razie koszt transferu i badań to 6000 zł nas wyniosło i w dodatku klinika podniosła ceny wizyt . Ale ja nigdy nie miałam szczęścia do różnych dofinansowan, wszystko mnie zawsze omijało bo to nie spełniam warunków, to coś innego. Więc taka sytuacja.

Kurczę ale słabo :( chyba faktycznie jeśli macie możliwość podchodzić komercyjnie to też bym się tak zdecydowała. 6 tys za poprzednią procedurę? Widzę, że pierwszy transfer się udał i kolejne ładne zarodki czekają - więc to napawa nadzieją, że może i z drugim pójdzie łatwo 🫂
    A próbowałaś się umówić na normalną wizytę do swojego lekarza, żeby z pierwszej ręki dowiedzieć się ile faktycznie osób czeka? Czy myślisz, że to nic nie da? Jeśli moje pytanie jest naiwne to wybacz, trochę wypadłam z tego tematu i to pierwsze co przychodzi mi na myśl.

Starania od: lipiec 2021
    Niepłodność idiopatyczna

18.12.2023 - IUI 1 -> ✖️
    16.01.2024 - IUI 2 -> ✖️

09.08.2024 - punkcja -> 12 🥚-> 11 dojrzałych -> 6 zarodków (+5❄️oocytów)
    3x 4AA ❄️, 2x 4AB ❄️, 1x 4BB ❄️
    ———————————————
    09.09.2024 - transfer ❄️ 4AA
    7dpt: beta 75,3, prog. 40,80 | 9dpt: beta 185, prog. 72,6 |11 dpt: beta 462 |25 dpt: 3,98 mm 💓
    05.2025 - 39+6 👶

event.png
    ———————————————
    Powrót
    04.2026 - ⏳
  • wróżbitka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:
    W innych klinikach we Wrocławiu podobno bez problemu. Invimed nie ma i jest dużo oczekujących
    Nie wiem jak jest teraz, ale ja dzwoniłam i zapisywałam się na wizyty w klinikach dokładnie 13 Stycznia. Najpierw dzwoniłam do gamety i tam usłyszałam, że najbliższy termin mają na 6 lutego i kasy z dofinansowania brak. Następnie zadzwoniłam do Invimedu i tam usłyszałam w zasadzie to samo tylko, że termin dali mi na 4 lutego. 4 Lutego zakwalifikowali mnie do programu i od razu ruszyłam ze stymulacją, a wizytę w gamecie ostatecznie odwołałam.

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ