Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Nutkaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróżbitka wrote:
    To dziwne, może zależy od lekarza. Ja np poszłam do kliniki 4 lutego jak do zwykłej kontroli, głównie obczaić jak sie ma sprawa z dofinansowaniem. Nawet nie liczyłam na to, że zostanę zakwalifikowana i zacznę stymulacje jeszcze tego samego dnia (to był akurat 2dc). Dr zapytała czy chciałabym już ruszyć i jak tak to kiedy, od razu, czy w kolejnym cyklu.

A Ty już wcześniej byłaś w programie i teraz wróciłaś? Jeśli nie to od kiedy czekałaś w kolejce? Bo z tego co słyszałam na korytarzu to ludzie podchodzą komercyjnie bo kolejka kończy się na 2028 roku? Więc coś tu nie tak? Tak od razu rozpoczęcie stymulacji, bez badań, wymazów? Kiedy to zdążyłaś zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:33

• dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Tak🙂
    Oki rozumiem. Dzwoniłam, jest przede mną 500 osób pani powiedziała że raczej nie ma szans zdążyć do końca programu, że może przedłuża. Także tak to wygląda. Potwierdziła że dla każdej pary zakwalifikowanej trzymają pieniądze na wszystkie transfery również te po ciążach. Teraz będą przyjmować pierwsze 30 osób z listy

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03.24 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    23.04.24 - FET blastki 4AA z embryoglue:
    4dpt ⏸️; 6dpt beta 78,2, prog 13,38; 9dpt beta 372, prog 17; 13dpt beta 1676, prog 33; 15dpt beta 3269, prog 30; 20dpt beta 11771, prog 23; 20dpt -> doszczepienie APC; 23dpt -> pierwsze USG😍 CRL=0,35cm+ 💓; 8t0d - CRL 1,65cm, 12t0d - prenatalne+nifty - niskie ryzyko, bedzie synek❣️; 23t3d - 607 g kawalera 💓; 12.2024 - witaj na świecie
    02.26 - powrót po rodzeństwo 💓
    age.png
  • dorkaaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutkaa wrote:
    A Ty już wcześniej byłaś w programie i teraz wróciłaś? Od kiedy czekałaś w kolejce? Bo z tego co słyszałam na korytarzu to ludzie podchodzą komercyjnie bo kolejka kończy się na 2028 roku? Więc coś tu nie tak?
    No właśnie też jestem ciekawa bo zapisywałam się w grudniu i nie ma szans na dofinansowanie w najbliższym 1,5 roku tak się dzisiaj dowiedziałam od koordynator

endometrioza, adenomioza, macica mięśniakowata, MTHFR hetero i PAI homo, hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa

1.03.24 - punkcja -> 20 pęcherzyków ->9 komórek -> 8 prawidłowych zapłodnionych ->❄️❄️❄️❄️4 x 4AA + ❄️ 4BB
    23.04.24 - FET blastki 4AA z embryoglue:
    4dpt ⏸️; 6dpt beta 78,2, prog 13,38; 9dpt beta 372, prog 17; 13dpt beta 1676, prog 33; 15dpt beta 3269, prog 30; 20dpt beta 11771, prog 23; 20dpt -> doszczepienie APC; 23dpt -> pierwsze USG😍 CRL=0,35cm+ 💓; 8t0d - CRL 1,65cm, 12t0d - prenatalne+nifty - niskie ryzyko, bedzie synek❣️; 23t3d - 607 g kawalera 💓; 12.2024 - witaj na świecie
    02.26 - powrót po rodzeństwo 💓
    age.png
  • Nutkaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaaa wrote:
    No właśnie też jestem ciekawa bo zapisywałam się w grudniu i nie ma szans na dofinansowanie w najbliższym 1,5 roku tak się dzisiaj dowiedziałam od koordynator

Czyli potwierdza się to co słyszałam na korytarzu w klinice, że koniec kolejki faktycznie może dostać się do programu w 2028, o ile w ogóle …

‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ