Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Tak racja, że te straty koło 10-12 tygodnia to już zazwyczaj genetyka.
    Ja akurat pochówek robiłam gminny. Pierwszego synka tak pochowałam i chciałam żeby byli chłopcy razem.
    Ale za 1 razem nie wiedziałam, że przyjdzie mi się żegnać więcej niż raz.
    A zasiłek z ZUS na pogrzeb przysługuje bez badania płci?
    Ja jak robiłam gminny to nie pobierałam ale wiem, że teoretycznie mogłam iść po ten zasiłek.

Straszne to wszytko, że trzeba przez to przechodzić 😞
    Ale masz rację, że każdy zarodek to inna ciąża i inna historia.
    W końcu musi się jakaś zakończyć szczęśliwie.
    Tak, teraz się należy na podstawie samego zaświadczenia lekarskiego wszystko. Tzn. macierzyński skrócony, mąż ma 4 dni okolicznosciowego i jeżeli robimy pochówek to również zasiłek pogrzebowy. Ale trzeba wypełnić wniosek o dostarczyć faktury. Jako rodzice dziecka mamy prawo do ryczałtu. Dalsza rodzina tylko tyle ile jest na fakturach.Plus z prywatnych ubezpieczeń- jak ktos ma.
    My zabieramy do pochówku ,bo mamy już córeczkę na cmentarzu w imiennym grobie. A to zaświadczenie pozwala też na pochówek. Także naprawdę teraz jest min. Foralnosci w porownaniu z tym co było te 14 lat temu kiedy żegnaliśmy córeczkę. Jeżeli chodzi o dane- to administracja cmentarza pozwala na symboliczne imię - bez badań. Z racji tego ,że intuicja mi i mężowi podpowiadała ,że to raczej dziewczynka ,to ma na imię Róża, bo takie by miała gdyby się urodziła. A dla innego dziecka i tak już bym nie umiała dać tego imienia.
    Kochana mam nadzieję, że już więcej nie będę musiała przechodzić przez to wszystko. I tak o dwa razy za dużo...

08.2012 26tc💔
    06.2026 10 tc💔
    "Ja się wcale nie żale Panie Jezu, choć czasami trudno unieść to w sobie. Niech się stanie twoja wola Panie, tylko daj mi siłę w tej drodze..."

👩
    pcos❌amh11,1❌ IO❌HbA1C❌insulina❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv ✅

👦
    azoospermia❌
    kariotyp❌

age.png

1iui 04.2022-09.05⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest zarodek
    07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
    04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm
    09.08 17t2 175g💙
    29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g

01.2023-38t6d/3950g/56cm👶

WRACAMY
    11.24 iui❌
    23🥚➡️MII19➡️9❄️
    1FET-cb
    2FET-cb
    3FET-b-hcg-0
    4FET9+2poronienie zatrzymane🖤💔
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ