Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Nutkaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Paula u mnie dwie straty właśnie na takim etapie.
    Za 1 razem badaliśmy tylko płeć do macierzyńskiego skróconego. Dobrze, że to już nie jest wymagane.
    Za drugim razem badaliśmy już komplet i wyszło t21.
    Wydaje mi się, że łatwiej było mi wtedy przyjąć, że nic więcej nie mogłam zrobić.
    W tym wszystkim cieszę się, że oczyściłaś się sama bo to zawsze jakieś minimalne pocieszenie, że nie trzeba tam znowu ingerować w macicy.

Jakbyś chciała pogadać to pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie.

LKbennet Tobie też wysyłam słowa wsparcia.
    Oby teraz już było bez komplikacji. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę 🙂

Płeć jest wymagana do aktu, żeby otrzymać pieniądze z polisy.

• WannaBe Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejsunny wrote:
    Ja czekam na wyniki cd 138. To głupie, ale mam nadzieję, że coś wyjdzie, wyleczę i w sierpniu/wrześniu podejdę znowu. Nie wiem jaki jest plan jeśli wszystko będzie ok 🫣[\QUOTE]

To zawsze jakiś punkt zaczepienia - przynajmniej byłoby wiadomo co można jeszcze zrobić żeby zmaksymalizować szanse. Ja jestem już na takim etapie że wszystkie badania zrobione, praktycznie wszystko wyszło Ok, nasz Dr liczył że może PGT będzie jakąś wskazówka i wskaże przyczyny niepowodzeń, ale 2 na 3 zarodki okazały się zdrowe (całe szczęście!). Więc w sumie jesteśmy w punkcie wyjścia i już chyba nie mają na nas pomysłu. 🤷🏻‍♀️
    Nutkaa wrote:
    Ile czekałaś na wyniki pgta ?

Około 3 tygodni od punkcji skrócony wynik został dodany na portalu pacjenta, a szczegółowy opis w wersji drukowanej odebraliśmy dopiero na wizycie w połowie czerwca (może był gotowy wcześniej, ale nas nie było na miejscu).

Starania od 2018
    Ja: 32 lata, AMH 3.83-> 3.1 -> 2.38 -> 1.87 ng/ml 😔
    IO, PAI-1, MTHFR heterozygotyczna
    HSG - ok ✔️
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    Kir Bx ✔️ brak 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm ❌
    Podwyższone CD56 ❌ - Medrol + Hydroxychloroquine
    CD138 - ok ✅
    Histeroskopia - ok ✅

Mąż: 35 lat, IO, asthenozoospermia
    2019: morfologia 2%,
    2021: morfologia 3%, MSOME 0%/1%, fragmentacja 30%
    2023: morfologia 4% , fragmentacja 24% 👏🏻,
    Kariotyp prawidłowy ✔️
    HLA-C - C1*07 ✔️

IUI - 09.2021 - Aromek + Ovitrelle
    1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi protokół
    - 04.2022 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki protokół
    - 10.2023 - ET 2x8A ❌
    - 05.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 4AA ❌
    - 06.2024 - FET + Embryoglue ❄️ 3BA 💔 CB, beta 11dpt: 47.9, 13dpt: 47.4, 16dpt: 23.5

3️⃣ IVF-ICSI - długi protokół
    - 04.2025 - FET + Embryoglue ❄️ 4AB ❌
    - 08.2025 - FET + Embryoglue ❄️ 4BA ❌
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ