Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylstaa a czy wycinki do iple pobierałaś gdzieś w szpitalu czy normalnie w klinice/barskiej?

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2x diphereline
    02/26 - FET 4.2.2. 10 dpt beta <0,2
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Sylstaa a czy wycinki do iple pobierałaś gdzieś w szpitalu czy normalnie w klinice/barskiej?
    Akurat to była taka historia, że robiłam biopsję poza naszą kliniką przed stymulacją w maju. Jak byłam u Sydora to zasugerował, że bloczki z biopsji mogę wypożyczyć z labu (żeby ponownie nie grzebać w macicy) i wysłać kurierem do Krosna, bo dzień cyklu się zgadzał - jak wysyłałam bloczki na IPLE w maju to trzeba było mieć albo skierowanie od Sydora/innego lekarza współpracującego albo zrobić biopsję w labie, który współpracuje z Krosnem.

Edit: biopsję robiła mi dr Dawiec w Femimea, to była ta metoda aspiracyjna, więc praktycznie nic nie czułam, a mam porównanie z innym lekarzem🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:34

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

03.2023 - 03.2025
    2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE & minihistero❌
    wyciszenie Diphereline x3✅
    12.2025 ✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i 💗, 8+3 CRL 1.78cm FHR 174🥹, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷, 12+3 6cm bobasa🥰
    preg.png
  • AMI Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Akurat to była taka historia, że robiłam biopsję poza naszą kliniką przed stymulacją w maju. Jak byłam u Sydora to zasugerował, że bloczki z biopsji mogę wypożyczyć z labu (żeby ponownie nie grzebać w macicy) i wysłać kurierem do Krosna, bo dzień cyklu się zgadzał - jak wysyłałam bloczki na IPLE w maju to trzeba było mieć albo skierowanie od Sydora/innego lekarza współpracującego albo zrobić biopsję w labie, który współpracuje z Krosnem.

Edit: biopsję robiła mi dr Dawiec w Femimea, to była ta metoda aspiracyjna, więc praktycznie nic nie czułam, a mam porównanie z innym lekarzem🙈

OMG dr Dawiec :D Też chodzę do tej gin <3
    Przy okazji gratulacje córeczki :) :) To termin wypada na wrzesień? :D

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki ze zgodą na transfer
    11.2024 Transfer dwóch mrozaków
    6 dpt ⏸️ !!! 🍀,7 dpt beta 114!, 9 dpt beta 420, progesteron 27,70 :)
    26dpt - mamy <3, 30 dpt jednak są <3 <3 :D
    12+0. I prenatalne - niskie ryzyka <3
    21+0. II prenatalne - wszystko okey, 383gr 💙, 372 gr💙
    lipiec 2025 - witajcie na świecie!!
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ