X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zrobiłam kolejna bete i wynik to 19511 mlU/ml :))))) Doktor jeszcze nie odpisał ale wszystkie kalkulatory pokazują ze przyrost jest prawidłowy 😊😊😊 bardzo się cieszę i dziękuję Wam za wsparcie tutaj!!! nie puszczajcie kciukow w środę mam wizytę u dr G, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze:)

Piękny przyrost, gratulacje !!!

Faith_86 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Jeśli chodzi o suple to nie ma pewnie co przesadzać. Mi dr Pasnik (immunolog) radził odstawic koenzym Q10 bo on zwiększa aktywność komórek NK co może utrudniać zagniezdzenie.
    A ginekolog po 1 CB powiedział żeby nie stosować suplementacji Wit C po owu bo może wywoływać mikroskurcze macicy.. więc od punkcji jej nie biorę.

Dobrze wiedzieć!!! Już zamówiłam ale trudno, mężowi sie przyda ;))
    Jak dobrze, ze jesteś z nami ::D

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeszcze doczytałam, ze jak ananas będzie nieświeży (tzn zepsuty czy mrożony?) to efekt może być odwrotny do zamierzonego...🙈 zaraz zwariuje
    Zła jestem na siebie, ze nie znałam tego forum wcześniej i nie zgłębiałam tematu suplementacji.
    Teraz mam wrażenie, ze bardziej sobie szkodzę niż pomagam.
    Grrr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 17:19

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Teraz jeszcze doczytałam, ze jak ananas będzie nieświeży (tzn zepsuty czy mrożony?) to efekt może być odwrotny do zamierzonego...🙈 zaraz zwariuje
    Zła jestem na siebie, ze nie znałam tego forum wcześniej i nie zgłębiałam tematu suplementacji.
    Teraz mam wrażenie, ze bardziej sobie szkodzę niż pomagam.
    Grrr :)

Spokojnie, gdyby sobie mozn a było tym bardzo zaszkodzić to na pewno lekarze by trafili tym a na pewno byl oby napisane w zleceniach przed/po transferze. Nie chciałam Cię nastraszyc, tylko wspominam o rzeczach które mogą mieć znaczenie, ale pewnie nie są kluczowe;)
    Z rzeczy które mi się jeszcze przypomnialy- na pewno trzeba uważać z witaminą A (również w kosmetykach). Jest toksyczna w dużych ilościach i to fakt. I jest jej dużo w watrobce wiec z tym ostrożnie. Ale ja np po 3 IUI zajadalam się wątróbka bo gdzieś przeczytałam ze działa proplodnosciowo. Tylko popadlam w przesade i to było zle. Tak ze trzeba we wszystkim zachować umiar;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na igielkach. Mam w sumie mieszane uczucia. Bo mam porownanie. Wcześniej jak chocidzl am do Pana to igielki miałam wbite ok 20 min. A cała wizyta trwała pół godz. Natomiast tutaj cała wizyta z wywiadem trwałam ok 20 min.... Sama nie wiem co myśleć. Dodam jeszcze że pierwsza wizyta jak byłam u gościa to trwała godz. Trochę jestem zaskoczona, że tak krótko. Co myślicie? Tam Pan mi mówił że podczas miesiączki nie powinno stawiać się igieł, tu że można... Hm... 🤔🤔🤔🤔🤔

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Dziewczyny byłam na igielkach. Mam w sumie mieszane uczucia. Bo mam porownanie. Wcześniej jak chocidzl am do Pana to igielki miałam wbite ok 20 min. A cała wizyta trwała pół godz. Natomiast tutaj cała wizyta z wywiadem trwałam ok 20 min.... Sama nie wiem co myśleć. Dodam jeszcze że pierwsza wizyta jak byłam u gościa to trwała godz. Trochę jestem zaskoczona, że tak krótko. Co myślicie? Tam Pan mi mówił że podczas miesiączki nie powinno stawiać się igieł, tu że można... Hm... 🤔🤔🤔🤔🤔

Też mam igły na chwilę, ale wbijane sa dość głęboko az poczuje przechodzący prąd. Cała wizyta trwa zwykle ok 15 min. W każdej fazie cyklu/przygotowań igły wbijanie sa inaczej. Dziewczyna z którą leżałam na sali po punkcji chodziła do p. Katarzyny Pokrywki (znana jest we Wrocławiu z aku na płodność) i mówił a ze tez miała krótkie sesje. Dla odróżnienia u Pana fizjoterapeuty, który ostatecznie przyznał ze nie jest specjalistą od akupunktury proplodnoscipwej sesja trwał a nawet 40 min a igły byl y wbijane bardzo powierzchownie, prawie nic nie czułam.
    Swoją drogą jak odwołałam pierwsza wizytę u p. Tomasza R. właśnie ze względu na to ze zaczęła mi się miesiączka to po wiedział że niepotrzebnie. I trochę się chyba obraził. Ale o nim nic więcej nie wiem bo potem od p. Pokrywko dostałam namiar na p. Karolinę i tam teraz chodzę. A Ty do kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:19

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:

Aaa przede wszystkim jak się czujesz;)? zrelaksowana?

• Nasty Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:

20 min z wywiadem ?? I za to 150 zł ??
    To kolejne wizyty ile trwają, 10?

Byłaś na teatralnej ?

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:

Byłaś na teatralnej ?

No niestety nie jest to tania impreza😥 Ale ja już nie liczę kosztów żeby się nie stresować 😁
    kolejne wizyty sa są za 100 zl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:

Byłaś na teatralnej ?

Tak dokładnie tam. U Pani Karoliny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:

Byłaś na teatralnej ?

Tak....

• Nasty Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Tak....
    Dobrze, ze przynajmniej wiem czego się spodziewać... przyznam, ze nie brzmi to zbyt zachęcająco.
    A jak się czujesz ?

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przykro mi, że wizyta nie spełniła Twoich oczekiwań. Mam nawet wyrzuty sumienia, że ją poleciłam ale tylko dlatego, że mi ona po prostu pomogła :).
    Może jeszcze dla "przełamania lodów" dodam, że byłam u p. Karoliny przed pierwszą betą po transferze (wizyta we wtorek, beta w czwartek) i na wizycie we wtorek p. Karolina z wielkim optymizmem powiedziała mi, że rokowania są bardzo dobre, że czuje u mnie puls ognia który jest charakterystyczny dla początków ciąży. Bardzo mnie to optymistycznie nastawiło, a jak zobaczyłam wynik bety to pomyślałam, że ona musi wiedzieć co robi;).
    Ale najważniejsze to leczyć się u osoby, do której ma się zaufanie i pełne przekonanie - także moją opinią się nie sugerujcie. Jedyne na co warto zwrócić moim zdaniem uwagę, to to czy osoba rzeczywiście zajmuje się stricte leczeniem niepłodności. Bo wielu fizjoterapeutów (w tym ten u którego ja byłam) kończy krótkie kursiki i wykonuje aku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Aaa przede wszystkim jak się czujesz;)? zrelaksowana?

Było ok do momentu kiedy zobaczyłam sąsiadkę w kolejnej ciąży, poryczalam się. Nie zazdroszczę, poprostu mi smutno że tyle się męczymy już.. A ona ma jedno za drugim...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Kurcze przykro mi, że wizyta nie spełniła Twoich oczekiwań. Mam nawet wyrzuty sumienia, że ją poleciłam ale tylko dlatego, że mi ona po prostu pomogła :).
    Może jeszcze dla "przełamania lodów" dodam, że byłam u p. Karoliny przed pierwszą betą po transferze (wizyta we wtorek, beta w czwartek) i na wizycie we wtorek p. Karolina z wielkim optymizmem powiedziała mi, że rokowania są bardzo dobre, że czuje u mnie puls ognia który jest charakterystyczny dla początków ciąży. Bardzo mnie to optymistycznie nastawiło, a jak zobaczyłam wynik bety to pomyślałam, że ona musi wiedzieć co robi;).
    Ale najważniejsze to leczyć się u osoby, do której ma się zaufanie i pełne przekonanie - także moją opinią się nie sugerujcie. Jedyne na co warto zwrócić moim zdaniem uwagę, to to czy osoba rzeczywiście zajmuje się stricte leczeniem niepłodności. Bo wielu fizjoterapeutów (w tym ten u którego ja byłam) kończy krótkie kursiki i wykonuje aku..

To nie tak, ja nie czuję się rozczarowana, więc nie miej wyrzutów...ja naprawdę dziękuję za informację i tym że dziewczynki tu dziela się doświadczeniem. I cieszę się że tam poszłam. Mam zamiar iść w przyszły poniedziałek. Jedynie będąc na wcześniej akupunkturze miałam z dzisiejszą porównanie i zastanawiam się czemu jest taka rozbieżnośc. 💞
    Właśnie może byc tak że Pan u którego byłam, nie specjalizuje się w problemach z płodnością, stad wizyty mogą inaczej wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 19:28

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Było ok do momentu kiedy zobaczyłam sąsiadkę w kolejnej ciąży, poryczalam się. Nie zazdroszczę, poprostu mi smutno że tyle się męczymy już.. A ona ma jedno za drugim...

Dobrze wiem co czujesz, ale zobaczysz że wkrótce sama będziesz paradować z brzuszkiem :))).
    Nie jest lekko, ale jak to się mówi, jak się idzie na szczyt to musi być pod górkę. A nasze maluszki sa dla nas takim właśnie szczytem - marzeń;). Choć oczywiście zyczyłabym nam wszystkim żebyśmy nie musiały żadnej z tych rzeczy przechodzić, to jednak to co w życiu przychodzi z trudem zawsze przynosi więcej szczęścia, a świadome macierzyństwo (z tego co czytam;)) ma bardzo dużo plusów i dla kobiety i dla dziecka :).

Nasty, 35latka lubią tę wiadomość

• Nasty Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:

Gdyby nie Ty to w ogóle nie wiedziałabym jako dobroczynny może to mieć wpływ na zajście w ciąże :) moje oburzenie wynikło raczej z niewielkiej wiedzy na ten temat, kajam się :) nie wiedziałam, ze sam zabieg tak krótko trwa.
    Po prostu dla mnie pierwsza wizyta tez kojarzyła się ze szczegółowym poznaniem historii pacjenta, zebraniem dokładnego wywiadu.
    Tym bardziej, ze dolicza sobie za to dodatkowe 50% ;)
    Jeżeli jest skuteczna to wszystko wezmę na klatę, nawet jeśli wizyta miałaby trwać 5min ;)

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Gdyby nie Ty to w ogóle nie wiedziałabym jako dobroczynny może to mieć wpływ na zajście w ciąże :) moje oburzenie wynikło raczej z niewielkiej wiedzy na ten temat, kajam się :) nie wiedziałam, ze sam zabieg tak krótko trwa.
    Po prostu dla mnie pierwsza wizyta tez kojarzyła się ze szczegółowym poznaniem historii pacjenta, zebraniem dokładnego wywiadu.
    Tym bardziej, ze dolicza sobie za to dodatkowe 50% ;)
    Jeżeli jest skuteczna to wszystko wezmę na klatę, nawet jeśli wizyta miałaby trwać 5min ;)

Wydaje mi się że p. Karolina bazuje głównie na analizie pulsu - w ten sposób diagnozuje stan organizmu. Jak mialam jakies gorsze momenty albo b ylam przeziębiona, to wstępne badanie pulsu trwalo dłużej. Dobrze ze soba zabrac wyniki na pierwsza wizyte, zwlaszcza jak jest cos nie tak. Wyniki mojego M analizowala pod katem morfologii. To wszystko trochę brzmi jak czarna magia i na początku też podchodziłam do wizyt z dystansem, ale naprawdę czuje że to mi pomaga. Jeszcze nigdy w okresie starań nie b ylam tak zrównoważona jak teraz-a IVF to chyba z tego wszystkiego najbardziej stresujący etap. Na wizyty już trochę chodzę, także rewolucja nie dokonała się z dnia na dzien.
    A jak widzę ile osób przewija się przez gabinet p. Karoliny i czytam wpisy na FB to stwierdzam, ze musi być dobra :). Mam nadzieję że Wam też pomoże a jeśli nie to warto szukać dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Wydaje mi się że p. Karolina bazuje głównie na analizie pulsu - w ten sposób diagnozuje stan organizmu. Jak mialam jakies gorsze momenty albo b ylam przeziębiona, to wstępne badanie pulsu trwalo dłużej. Dobrze ze soba zabrac wyniki na pierwsza wizyte, zwlaszcza jak jest cos nie tak. Wyniki mojego M analizowala pod katem morfologii. To wszystko trochę brzmi jak czarna magia i na początku też podchodziłam do wizyt z dystansem, ale naprawdę czuje że to mi pomaga. Jeszcze nigdy w okresie starań nie b ylam tak zrównoważona jak teraz-a IVF to chyba z tego wszystkiego najbardziej stresujący etap. Na wizyty już trochę chodzę, także rewolucja nie dokonała się z dnia na dzien.
    A jak widzę ile osób przewija się przez gabinet p. Karoliny i czytam wpisy na FB to stwierdzam, ze musi być dobra :). Mam nadzieję że Wam też pomoże a jeśli nie to warto szukać dalej.

A właśnie, podczas wizyty pytała o powod invitro, powiedziałam, że czynnik męski, opowiedziałam o beznadziejnej morfologii mojego Męża. Twierdzi, że może mu pomoc podciągnąć morfologie. Chcę mu pomóc, bo wiem, że czuję się fatalnie z wynikami, jeszcze dziś się rozryczałam, widać było, że ma poczucie winy.... Nie chciałam aby tak wyszło.... Ale stało się. Zastanawiam się czy jest możliwie, aby akupunktura podniosła mu te wyniki.... 🤔🤔🤔
    To fakt sporo ludzi się tam kręci więc coś w tym jest... Ze ma wzięcie... 👌

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    A właśnie, podczas wizyty pytała o powod invitro, powiedziałam, że czynnik męski, opowiedziałam o beznadziejnej morfologii mojego Męża. Twierdzi, że może mu pomoc podciągnąć morfologie. Chcę mu pomóc, bo wiem, że czuję się fatalnie z wynikami, jeszcze dziś się rozryczałam, widać było, że ma poczucie winy.... Nie chciałam aby tak wyszło.... Ale stało się. Zastanawiam się czy jest możliwie, aby akupunktura podniosła mu te wyniki.... 🤔🤔🤔
    To fakt sporo ludzi się tam kręci więc coś w tym jest... Ze ma wzięcie... 👌

U mojego męża też "pracowala" nad morfologia, ale był tylko na 2 wizytach i nie wiem czy coś to dało. Jak będziemy mieć protokół z IVF to porównam wynik z ostatnim IUI i dam Wam znać czy bylo lepiej, przynajmniej pod względem koncentracji/ruchliwości bo morfologii tam nie ma. Mój mąż mówił że tez bardzo się tam zrelaksowal :) a powiem szczerze ze dlugo nie chcial sie wybrac. Mniejszy poziom kortyzolu tym lepiej dla wszystkich 😊

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ