InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasty wrote:Ja zaczęłam w 3 dc wiec nie zdążyłam zauważyć czy był krótszy.
Btw przyszła w końcu @ 😁😁😁
W piątek mam wizytę ✊
Kto by pomyślał, że @ może przynieść też trochę radości:))) to teraz dbaj o siebie na maxa
ps. ja przed transferem i podczas każdej stymulacji lykalam też na ładne Endo olejek z wiesiolka i zawsze bylo ok, także polecam:). Tylko mozn a stosawac tylko do owulacji, a Ty będziesz mieć transfer na cyklu naturalnym czy sztucznym? -
35latka wrote:Wiesz co ja z tego wszystkiego nie zapytałam. Wiem że będą zapladniac wszystkie. Kiedy weszłam do gabinetu po zabiegu, Pani Doktor powiedziała, że nie ma jeszcze inf. Bo weszłam dosyć szybko, bez czekania.... Wiec może nie zdążyli jej poinformować co i jak. Zobaczę jutro...Siedzę i modlę się o piękne zarodeczki...
Wszystko będzie dobrze:) trzymam kciuki. Ja też się modlę za nasze pisklaki i za Was wszystkie Dziewczyny: ) wierze, że będzie dobrze😊 dbaj o siebie! -
nick nieaktualnyNasty wrote:Będę piękne i zdrowe na pewno ! Możesz jutro zadzwonić zapytać co i jak✊✊✊ ja punkcję miałam w środę i dzwoniłam w piątek bo chciałam wiedzieć ile się zaplodnilo.
Mam nadzieje, ze to nie ja nastraszylam Cie z ta punkcja 😊😊😊
Nie oczywiście, że nie Ty. Ja mam tyle pozytywnych tu słowa od Was, nie wiem jak bym dała sobie radę. Z tą puncja, to znajoma mnie nastraszyła, kiedyś rozmawiałam o tym, że pewnie zostanie nam invitro (przeczowalam to od początku starań). Ta zamiast już nic nie mówic to opowiadała niestworzone historie. Zastanawiam się jaki miała cel, wystraszyć mnie? Kobieta powinna byc wsparciem dla drugiej kobiety... Ah szkoda gadać.
Dziś to modliłam się już chyba do wszystkich świętych, ale pomaga mi to... Nie to,że jestem nawiedzona, ale w sytuacjach trudnych i naprawę beznadziejnych wychodziłam obronną ręką...🙏🙏🙏🍀🍀🍀🍀
Dziękuję za trzymanie ✊aj za Was również nie przestaje. 🍀🙏✊🤞Faith_86, Nasty lubią tę wiadomość
-
Ja już po podglądzie, pęcherzyki rosną powoli, dziś lekarz doliczył się 6 z 8 które były w środę dostałam jeszcze menopur na dwa dni w dawce 300 i punkcja w piątek oby te Walentynki były dla nas szczególnie szczęśliwe 🤞🍀🙏Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
nick nieaktualnyMania12 wrote:Ja już po podglądzie, pęcherzyki rosną powoli, dziś lekarz doliczył się 6 z 8 które były w środę dostałam jeszcze menopur na dwa dni w dawce 300 i punkcja w piątek oby te Walentynki były dla nas szczególnie szczęśliwe 🤞🍀🙏
W takim wyjątkowym dniu musi być wszystko ok. 💞🥰🌈🍀💪🙏
Ja mocno trzymam kciuki.
Dzis pierwszy dzień akupunktury
Mam nadzieję, że pomoże min. na stres, którego nie umiem się pozbyć.
Mania12 lubi tę wiadomość
-
Mania12 wrote:Ja już po podglądzie, pęcherzyki rosną powoli, dziś lekarz doliczył się 6 z 8 które były w środę dostałam jeszcze menopur na dwa dni w dawce 300 i punkcja w piątek oby te Walentynki były dla nas szczególnie szczęśliwe 🤞🍀🙏
Piękna data 🥰🥰🥰 na pewno będą zdrowe i dojrzałe a nie jest ważna ilość tylko jakość :***
Mania12 lubi tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Faith_86 wrote:Kto by pomyślał, że @ może przynieść też trochę radości:))) to teraz dbaj o siebie na maxa
ps. ja przed transferem i podczas każdej stymulacji lykalam też na ładne Endo olejek z wiesiolka i zawsze bylo ok, także polecam:). Tylko mozn a stosawac tylko do owulacji, a Ty będziesz mieć transfer na cyklu naturalnym czy sztucznym?
Mam nadzieje, ze to ostatnia )
Jeszcze nie wiem, lekarz zobaczy na wizycie jak tam wszystko wyglada po stymulacji, dam znać po piątkowej wizycie.
Kurczeee właśnie robiłam zamówienie w aptece i zapomniałam o wiesiołku 🤯
Gubię się już w tych suplementach
Do tej pory brałam:
-symfolic 1 saszetka
-koenzym Q10 60mg
- wit D
-melatonina
- co drugi dzień komplet witamin
Do tego migdały i orzechy nerkowca oraz brazylijskie, dzienna porcja białka. W weekend otwarłam czerwone wino, zamierzam je dopić do końca, potem zero alko.
Zamówiłam jeszcze prenatal uno, medargin, coenzym q10 forte z Doppel herz bo zawiera dodatkowo witaminy z grupy B, wit C i cynk.
Mam nadzieje, ze to pomoże 🤞🏻
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy, teraz oby do piątku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Czy wy też dostałyście od razu receptę na estrofem, progesteron besins i utrogestan???
Mi lekarz dał dziś rozpiskę z dawkowaniem od dnia punkcji, więc chyba wygląda na to, że szykuje mnie do świeżego transferu (...za te leki dziś w aptece zostawiłam 500 zł ggrrrrrrrrrrrrr..). Choć zdecyduje pewnie po wynikach poziomu estradiolu i progesteronu.
35latka - daj znać jak po pierwszym zabiegu, może też się kiedyś skuszę, albo męża wyślę ;-P
Nasty - dużo tych wspomagaczy, oby Ci pomogły 🤞🏻🤞🏻Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
nick nieaktualnyMania12 wrote:Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy, teraz oby do piątku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Czy wy też dostałyście od razu receptę na estrofem, progesteron besins i utrogestan???
Mi lekarz dał dziś rozpiskę z dawkowaniem od dnia punkcji, więc chyba wygląda na to, że szykuje mnie do świeżego transferu (...za te leki dziś w aptece zostawiłam 500 zł ggrrrrrrrrrrrrr..). Choć zdecyduje pewnie po wynikach poziomu estradiolu i progesteronu.
35latka - daj znać jak po pierwszym zabiegu, może też się kiedyś skuszę, albo męża wyślę ;-P
Nasty - dużo tych wspomagaczy, oby Ci pomogły 🤞🏻🤞🏻
Co da akupunktury, to dam znać. Mój mąż się dopomina, że też chcę iść.
Co do Wit to biore
Wit d3
Q10
Witamina C
Pregna Start
Magnez
Do owulacji olej z wiesiołka.
Piej dużo wody, jem orzechy brazylijskie i zdrowo się odżywiam, pije także Sok z buraka ale kiszonego.
Od 6 tyg nie pije %, mój mąż też nie, ale w tym tyg chyba sobie strzele lampeczki wina.
Już nie boli mnie brzuch po punkcji, za to piesi chyba zaraz mi odpadną, bolą jak diabli. Byle do okresu.
Mój mąż podobnie, on ma inny zestaw witamin, ale nic one nie dały,... No może ruchliwość jest lepsza ale morfologia 0%Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 13:06
-
Mania12 wrote:Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy, teraz oby do piątku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ja tez dostałam od razu receptę, która wykupiłam jednak transfer miałam odroczony. Kiedy masz zbadać progesteron i estradiol ?
A Wy coś bierzecie ?
Trochę za dużo mi się tego wydaje :p nie chce przedobrzyć na głównym wątku dziewczyny pisały nawet o acc optima ale się nie zdecydowałam.
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:Mania12 wrote:Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy, teraz oby do piątku 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ja tez dostałam od razu receptę, która wykupiłam jednak transfer miałam odroczony. Kiedy masz zbadać progesteron i estradiol ?
A Wy coś bierzecie ?
Trochę za dużo mi się tego wydaje :p nie chce przedobrzyć na głównym wątku dziewczyny pisały nawet o acc optima ale się nie zdecydowałam.
Progesteron i estriadol robię w środę rano, a wieczorem zastrzyk z ovitrelle.
No ja też troszkę biorę
Wit C
Wit E
Wit D
Q10
DHEA
Ovarin (w tym B6 i B12, kwas foliowy, inozytol, kwas pantotenowy)
Omega 3
Acard75
Dong Quai (tylko do owulacji - zastrzyku z ovitrelle)
Suszone morele ...cały czas, bo strasznie mi zasmakowałyDzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
Dziewczyny dzisiaj zrobiłam kolejna bete i wynik to 19511 mlU/ml )))) Doktor jeszcze nie odpisał ale wszystkie kalkulatory pokazują ze przyrost jest prawidłowy 😊😊😊 bardzo się cieszę i dziękuję Wam za wsparcie tutaj!!! nie puszczajcie kciukow w środę mam wizytę u dr G, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze:)
Mania12, Alicja1105, Umka lubią tę wiadomość
-
Mania12 wrote:Ja już po podglądzie, pęcherzyki rosną powoli, dziś lekarz doliczył się 6 z 8 które były w środę dostałam jeszcze menopur na dwa dni w dawce 300 i punkcja w piątek oby te Walentynki były dla nas szczególnie szczęśliwe 🤞🍀🙏
Jak bylam na warsztatach obudź w sobie zyc ie to p. embrilog z invimedu mówił a ze nie liczy się ilość tylko jakość oocytow więc sie nie stresuj. poza tym po menopurze jeszcze na pewno coś podrośnie 😊 trzymam kciuki i życzę udanych walentynek😍Mania12, 35latka lubią tę wiadomość
-
35latka wrote:W takim wyjątkowym dniu musi być wszystko ok. 💞🥰🌈🍀💪🙏
Ja mocno trzymam kciuki.
Dzis pierwszy dzień akupunktury
Mam nadzieję, że pomoże min. na stres, którego nie umiem się pozbyć.
Udanej akupunktury mam nadzieję że się odstresujesz:) jak ja mam za wysokie wai chi (nie wiem czy dobrze pisze, ale to związane ze stresem) to dostaje igle miedzy brwi i na wynos do ucha i pomaga:) czego i Tobie z całego serca życzę 😊 -
Jeśli chodzi o suple to nie ma pewnie co przesadzać. Mi dr Pasnik (immunolog) radził odstawic koenzym Q10 bo on zwiększa aktywność komórek NK co może utrudniać zagniezdzenie.
A ginekolog po 1 CB powiedział żeby nie stosować suplementacji Wit C po owu bo może wywoływać mikroskurcze macicy.. więc od punkcji jej nie biorę. -
Faith_86 wrote:Jeśli chodzi o suple to nie ma pewnie co przesadzać. Mi dr Pasnik (immunolog) radził odstawic koenzym Q10 bo on zwiększa aktywność komórek NK co może utrudniać zagniezdzenie.
A ginekolog po 1 CB powiedział żeby nie stosować suplementacji Wit C po owu bo może wywoływać mikroskurcze macicy.. więc od punkcji jej nie biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 14:55
Faith_86 lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Dziewczyny dzisiaj zrobiłam kolejna bete i wynik to 19511 mlU/ml )))) Doktor jeszcze nie odpisał ale wszystkie kalkulatory pokazują ze przyrost jest prawidłowy 😊😊😊 bardzo się cieszę i dziękuję Wam za wsparcie tutaj!!! nie puszczajcie kciukow w środę mam wizytę u dr G, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze:)
Faith_86 lubi tę wiadomość
-
35latka wrote:O dobrze wiedzieć czyli jak rozumiem do owulacji można spokojnie brać?
Właściwie to koenzym Q10 ma wpływać na poprawę jakości oocytow i plemników, więc po punkcji mogą iść w odstawke myślę. A witamina C do transferu ok, ja dla spokoju sumienia odstawiłam 2 dni przed. -
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Właściwie to koenzym Q10 ma wpływać na poprawę jakości oocytow i plemników, więc po punkcji mogą iść w odstawke myślę. A witamina C do transferu ok, ja dla spokoju sumienia odstawiłam 2 dni przed.
Oki ten miesiąc pobiorę, bo i tak nie mam transferu, ale od przyszłego cyklu będę ostrożna. Muszę sobie plan działania na kartce zapisać. Co mozna, a czego nie. Dziękuję za inf. 🌈🥰
Dziewczyny myslicie, że Sok z kiszonego buraka można pić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 15:31