Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Karaczan Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca wrote:
    Hej, a powiesz nam ku przestrodze gdzie teraz jestes? Ja dwie procedury mialam w Polmedis. Na lekarki tam pracujace nie moge powiedziec zlego slowa ... byly na prawde kochane i probowaly nam pomoc. Wlasciciel kliniki dokotr POlak niestety to bardzo niemily i nieprofesjonalny czlowiek z chamskim podejsciem. Zmienilismy klinike bo odnioslam wrazenie ze nie sa w stanie nam pomoc, probowali trzaskac transfer za transferem i nie widzieli potrzeby rozszrzania diagnostyki.

Na którą klinikę się przesiedliście?

My od końcówki 2024 jesteśmy w Invicta. O ile przez cały 2025 było wzorowo: opiekunki pacjentów naprawdę się nimi opiekowały, odpisywały na wszelkie maile praktycznie od razu albo nawet oddzwaniały w pilnych sprawach, to coś się nagle zepsuło w pierwszej połowie tego roku. Zła passa zaczęła się od stracenia ważności mojego badania USG piersi (okazało się, że już przy podpisywaniu poprzedniej zgody nikt tego nie zauwazył!), więc w maju br. przyjechaliśmy do kliniki po pietruszkę, potem nie dało się dobić do żadnego lekarza na samo podpisanie głupiej zgody, bo klinice zabrakło środków z MZ, w tym czasie nnie zwyczajnie zwodzili: ktoś niby zapisał nas na wrzesień na to nieszczęsne podpisanie zgody, po czym wyszło na jaw że jednak wcale nie widniejemy w systemie i pani może zaproponować na wrzesień najpierw badania i dopiero wtedy ustalimy termin podpisania zgody. Sprzeciwiłam się i zażądałam znalezienia terminu do lekarza od razu, żeby znowu nie czekać bóg wie ile...

Co jeszcze? W zeszły czwartek miałam badania przed kolejnym podpisaniem zgody na transfer (krew, wymaz). W poneidziałek zobaczyłam w systemie info, że materiał jest zbyt skąpy żeby ocenić pH i zrobić test aminowy. No to napisałam maila i zapytałam, czy w takim razie muszę powtórzyć badania, żeby nam znowu przez taką pierdołę nie przepadł tak długo oczekiwany termin. Oczywiście z ich strony cisza. Wczoraj wysłałam to samo pytanie na adres ogólny laboratorium (BOK), pewnie w centrali czyli w Sopocie i chyba dopiero oni dali Wrocławiowi znać, że mają jakiś problem i powinni zareagować, bo dzisiaj przyszedł mail z odpowiedzią że warto byloby powtórzyć badanie. Ech, no po prostu ręce opadajo...

Długo by pisać, a pewnie i tak nikogo to nie obchodzi. Mi też nie zależy na oczernianiu ich, bo wiele osób tam pracujących się stara i to widać. Ale mam wrażenie jakby to miejsce przeszło w tym roku jakąś dziwną restrukturyzacje, jakby pracownikom powiedziano na szkoleniu że mają ograniczyć kontak z pacjentami i przestać być tacy usłużni jak wcześniej... Widać też wyraźnie że mają mniej pacjentów niż jeszcze rok temu, kiedt na korytarzu potrafiło być czarno od ludzi. Dzisiaj w normalny dzień w godzinach szczytu można tam tańczyć - tak jest wszędzie pusto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:10

‹‹ ‹ 1515 1516 1517 1518 1519
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ