InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania12 wrote:Tak, o wadzie dowiedziałam się na USG prenatalnym w 12tc (niepodzielone półkule mózgowe, rozległa wada serca, złe przepływy, itd, itd, itd) - niestety wady dziecka były tak rozległe, że lekarze wprost nam powiedzieli, że dziecko nie dożyje do porodu lub umrze w trakcie. Do końca 17 tyg nie miałam, żadnych negatywnych objawów - ciąża książkowa, wyniki super.2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
35latka wrote:A mieszka w Niemczech? Jak mieszkałam w UK to też tam była refundacja. Chyba do 3 prób. Ale jeszcze wtedy nie wiedziałam o naszym problemie.
Zyłam sobie w błogiej nieświadomości.
Tak, mieszka w Niemczech. Dobrze, ze nam chociaż leki refundują, to już duża pomoc. Twoje znajoma, która mówi o niszczeniu zarodków nie ma pojęcia o czym mówi, przecież to w Polsce nielegalne
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Mania12 wrote:Tak, o wadzie dowiedziałam się na USG prenatalnym w 12tc (niepodzielone półkule mózgowe, rozległa wada serca, złe przepływy, itd, itd, itd) - niestety wady dziecka były tak rozległe, że lekarze wprost nam powiedzieli, że dziecko nie dożyje do porodu lub umrze w trakcie. Do końca 17 tyg nie miałam, żadnych negatywnych objawów - ciąża książkowa, wyniki super.
Bardzo mi, ze Cię to spotkało (
Teraz musi być tylko lepiej ! Trzymam kciuki za zdrowe zarodki ✊✊✊
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Ja mam babcię 87 letnią która jest bardzo wierząca.Wspomniałam jej o invitro a ona mnie zaskoczyła mówiąc, że wie co to jest ponieważ ksiądz na kazaniu bardzo źle "o tym czymś" się wypowiadał.A moja babcia jak na swój wiek jest osobą dociekliwą i wiele rzeczy ją interesuje.Więc "wygooglowała " informacje o invitro.Oznajmiła mi że to nie prawda co ksiądz mówił ponieważ ta metoda pomaga ludziom nie mogącym mieć dzieci.I teraz uświadamia swoje znajome które są przeciwko invitro ,Stwierdziła , że już nie będzie wierzyć we wszystko co ksiądz mówi na kazaniu,
Mania12, Faith_86, 35latka, Umka lubią tę wiadomość
2xIUI
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
mila82 wrote:Bardzo mi przykro :(Nie wyobrażam nawet sobie przez co przeszłaś.Ja przy pierwszym podejściu do invitro robiłam badanie genetyczne na 2 zarodkach i niestety jeden miał bardzo nieprawidłowy kariotyp i nie można go było transferować
W walce o ciąże ważne jest, żeby nie tracić nadziei i walczyć, ale najważniejsze to uwierzyć że się udaDzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
mila82 wrote:Ja mam babcię 87 letnią która jest bardzo wierząca.Wspomniałam jej o invitro a ona mnie zaskoczyła mówiąc, że wie co to jest ponieważ ksiądz na kazaniu bardzo źle "o tym czymś" się wypowiadał.A moja babcia jak na swój wiek jest osobą dociekliwą i wiele rzeczy ją interesuje.Więc "wygooglowała " informacje o invitro.Oznajmiła mi że to nie prawda co ksiądz mówił ponieważ ta metoda pomaga ludziom nie mogącym mieć dzieci.I teraz uświadamia swoje znajome które są przeciwko invitro ,Stwierdziła , że już nie będzie wierzyć we wszystko co ksiądz mówi na kazaniu,
Wspaniała kobieta ja się właśnie martwię, jak zareagują na informację o in vitro moi teściowie, zwłaszcza teściowa. Z jednej strony bardzo ich lubię, ale z drugiej moja teściowa jest bardzo mocno wierząca i momentami radykalna.. Chciałam się z nią umówić na kawę przed IVF ale bałam się, że za bardzo mnie zestresuje i że będę to przeżywać. Tak czy inaczej planujemy o tym najbliższym powiedzieć, choćby dlatego żeby poszerzyć świadomość ludzi na ten temat. -
Mania12 wrote:Było ciężko, ale uwierz mi kobieta zniesie naprawdę wiele! Mi lekarz zapowiedział, że ryzyko kolejnej ciąży z wadą genetyczną mimo prawidłowych kariotypów jest wyższy niż w pierwszej, więc też powinnam może podejść do badania zarodków? ale z drugiej strony mam zdrową córkę, co więcej znam historię dziewczyn które miały dwa razy z rzędu ciąże z wadami genetycznymi (i to różnymi), a udało im się zajść w zdrową ciąże!!!
W walce o ciąże ważne jest, żeby nie tracić nadziei i walczyć, ale najważniejsze to uwierzyć że się uda2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
nick nieaktualnymila82 wrote:Ja mam babcię 87 letnią która jest bardzo wierząca.Wspomniałam jej o invitro a ona mnie zaskoczyła mówiąc, że wie co to jest ponieważ ksiądz na kazaniu bardzo źle "o tym czymś" się wypowiadał.A moja babcia jak na swój wiek jest osobą dociekliwą i wiele rzeczy ją interesuje.Więc "wygooglowała " informacje o invitro.Oznajmiła mi że to nie prawda co ksiądz mówił ponieważ ta metoda pomaga ludziom nie mogącym mieć dzieci.I teraz uświadamia swoje znajome które są przeciwko invitro ,Stwierdziła , że już nie będzie wierzyć we wszystko co ksiądz mówi na kazaniu,
Twoja Babcia jest cudowna kobietą. Jestem pełna podziwowu. 💞 -
Faith_86 wrote:Wspaniała kobieta ja się właśnie martwię, jak zareagują na informację o in vitro moi teściowie, zwłaszcza teściowa. Z jednej strony bardzo ich lubię, ale z drugiej moja teściowa jest bardzo mocno wierząca i momentami radykalna.. Chciałam się z nią umówić na kawę przed IVF ale bałam się, że za bardzo mnie zestresuje i że będę to przeżywać. Tak czy inaczej planujemy o tym najbliższym powiedzieć, choćby dlatego żeby poszerzyć świadomość ludzi na ten temat.2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
nick nieaktualnyFaith_86 wrote:Wspaniała kobieta ja się właśnie martwię, jak zareagują na informację o in vitro moi teściowie, zwłaszcza teściowa. Z jednej strony bardzo ich lubię, ale z drugiej moja teściowa jest bardzo mocno wierząca i momentami radykalna.. Chciałam się z nią umówić na kawę przed IVF ale bałam się, że za bardzo mnie zestresuje i że będę to przeżywać. Tak czy inaczej planujemy o tym najbliższym powiedzieć, choćby dlatego żeby poszerzyć świadomość ludzi na ten temat.
Dziewczyny ja jak rozmawiałam z rodzicami na ten temat, to zabronili się do tego przyznawać... A ja uważam, że z biegiem lat ten problem będzie narastać i dużo ludzi będzie musiała skorzystać z pomocy. Zastanawiam się czemu nie chcą, bym o tym mówiła, wstydzą się? A może boją się o mnie, bo moja rodzina jest bardzo wierząca i chcą mi zaoszczędzić przykrych słów.
Może, umów się na spotkanie z teściowa i wybadaj jaki ma do tego stosunek...? -
35latka wrote:Dziewczyny ja jak rozmawiałam z rodzicami na ten temat, to zabronili się do tego przyznawać... A ja uważam, że z biegiem lat ten problem będzie narastać i dużo ludzi będzie musiała skorzystać z pomocy. Zastanawiam się czemu nie chcą, bym o tym mówiła, wstydzą się? A może boją się o mnie, bo moja rodzina jest bardzo wierząca i chcą mi zaoszczędzić przykrych słów.
Może, umów się na spotkanie z teściowa i wybadaj jaki ma do tego stosunek...?
Mam niestety swoje przypuszczenia.. ale myślę, że zasługują na to, żeby wiedzieć. Nie chciałabym żeby kiedyś dowiedzieli się przez przypadek, bo to mogłoby pogorszyć sytuację. Długo też dyskutowaliśmy na ten temat z mężem, ale właśnie doszliśmy do wniosku że to nie jest powód do wstydu i nie będziemy tego ukrywać. Oczywiście nie chcę w to wtajemniczać wszystkich, tylko najbliższych.. co biorąc pod uwagę że mam 4 rodzeństwa jest wyzwaniem:D na szczęście mój mąż jest jedynakiem dla równowagi;)).
Ale powiemy o tym jak już wszystko będzie dobrze, póki co nie mam siły na dyskusje, że przecież wystarczy się nie stresować, wyjechać na wakacje i na pewno zaskoczy.. albo dać sobie czas, albo o tym nie myśleć, bo na mnie takie argumenty działają jak płachta na byka:D -
35latka wrote:Dziewczyny ja jak rozmawiałam z rodzicami na ten temat, to zabronili się do tego przyznawać... A ja uważam, że z biegiem lat ten problem będzie narastać i dużo ludzi będzie musiała skorzystać z pomocy. Zastanawiam się czemu nie chcą, bym o tym mówiła, wstydzą się? A może boją się o mnie, bo moja rodzina jest bardzo wierząca i chcą mi zaoszczędzić przykrych słów.
Może, umów się na spotkanie z teściowa i wybadaj jaki ma do tego stosunek...?2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
U nas na razie nikt nie wie o leczeniu, bo poprzednie niepowodzenie było dla wszystkich (rodziców i teściów) ciężkim przeżyciem i nie chcemy ich dodatkowo stresować ale jak się uda to na pewno nie będę się kryła z tym faktem, że moje dziecko jest "cudem medycyny", bo wiem że tym mogę zrobić więcej dobrego niż złego. Wiele ludzi boi się o tym mówić, a społeczeństwo trzeba edukować - szczególnie na wsi - uwierzcie mi nie chcę i nie pozwolę, żeby tylko opcja na "nie" miała głos!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:42
Faith_86 lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Mania12 wrote:U nas na razie nikt nie wie o leczeniu, bo poprzednie niepowodzenie było dla wszystkich (rodziców i teściów) ciężkim przeżyciem i nie chcemy ich dodatkowo sterować ale jak się uda to na pewno nie będę się kryła z tym faktem, że moje dziecko jest "cudem medycyny", bo wiem że tym mogę zrobić więcej dobrego niż złego. Wiele ludzi boi się o tym mówić, a społeczeństwo trzeba edukować - szczególnie na wsi - uwierzcie mi nie chcę i nie pozwolę, żeby tylko opcja na "nie" miała głos!!!
Też mam takie podejście.. mi mama jak jej kiedyś wspomniałam o in vitro to nawet się ucieszyła, ale też mam wrażenie że nic na ten temat nie wie. Póki co nikt z rodziny nie wie na jakim jesteśmy etapie. Ale też chciałabym o tym powiedzieć bo chyba skrywanie tego przez całe życie byłoby dla mnie zbyt ciężkie. Poza tym to właśnie szansa, żeby odczarować ten temat, tylko oczywiście w zgodzie z samym sobą. Nie jestem jakąś fanką Małgorzaty Rozenek, ale za ta kampanie którą ona prowadzi dla in vitro należy jej się wielki szacun! -
nick nieaktualny
-
35latka wrote:Napisałam do mojej Pani Doktor. Czy ma jakies inf odnośnie moich dzieciaczków.
Zaraz zejdę na zawał.
Trzymamy kciuki ✊✊
Jesteśmy z Tobą 😘😘😘😘
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualny
-
35latka wrote:Napisałam do mojej Pani Doktor. Czy ma jakies inf odnośnie moich dzieciaczków.
Zaraz zejdę na zawał.35latka lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
nick nieaktualny