InviMed Wroclaw
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Myślę, że wino w Twojej sytuacji nawet wskazane!35latka wrote:W ogóle gole szukam na gwałt pracy, potrzebuję pieniądze na akupunkture i idzie jak po grudzie...Wiecie jak to jest ... Przy invitro budżet jest mega nadszarpnięty...
 Ale w piątek nie omieszkam pójść na miasto na wino z mężem, chyba nie zaszkodzi...?!   35latka lubi tę wiadomość
                                - starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat 35latka lubi tę wiadomość
                                - starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
 - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
 - 4 x IUI – ciąża biochemiczna 
 - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
 - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna 
 - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek 
 - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
 - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
 - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna 
 - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
 - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
 - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
 - 30.09.2021r. - crio blastki
 - 29.10.2021r. - jest 
 - Nifty pro - chłopczyk

- 

Ja nie miałam, żadnych skutków ubocznych po zastrzyku.Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny jakie mialyscie samopoczucie po Ovitrelle? Jakies skutki uboczne? Długo się utrzymywały?
 Zastrzyk robiłam sobie w piątek i jak narazie z dnia na dzień moje samopoczucie jest coraz gorsze.Dzieli nas tylko czas...
 40 l.
 09.2012 - córcia ❤️
 01.2018 - początek starań o rodzeństwo
 09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
 10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI 
 02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
 1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
 2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
 ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
- 

Właśnie miałam o tym pisaćFaith_86 wrote:Na wszelki wypadek nie dziękuję, bo jestem przesadna:) ale kciuki się przydadzą 😊 A Wam udało się umówić do dr Pasnika? udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super 
 A Wam co wyszło z badań? mieliście jakieś zalecenie od Paśnika? jakie badania Wam zlecił? aaaa i jakie badania warto mieć na wizytę? Mania12, Umka lubią tę wiadomość
                                - starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat Mania12, Umka lubią tę wiadomość
                                - starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
 - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
 - 29.10.2021r. - jest 
 - Nifty pro - chłopczyk

- 

A co się dzieje?Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny jakie mialyscie samopoczucie po Ovitrelle? Jakies skutki uboczne? Długo się utrzymywały?
 Zastrzyk robiłam sobie w piątek i jak narazie z dnia na dzień moje samopoczucie jest coraz gorsze.- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
 - 29.10.2021r. - jest 
 - Nifty pro - chłopczyk

- 

atka666 wrote:Właśnie miałam o tym pisać udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super 
 A Wam co wyszło z badań? mieliście jakieś zalecenie od Paśnika? jakie badania Wam zlecił? aaaa i jakie badania warto mieć na wizytę?
 Super:))) to już w przyszłym tygodniu! bardzo się cieszę. Nam dr zlecil MLR, cross małych, ANA1, ANa3, immunofenotyp i kir (jeśli dobrze pamiętam, wcześniej pisałam dokladniej). Nic nam właściwie nie wyszło, wszystkie wyniki w normie. Ale nie sugeruj się mną, immunoliga to kosmos i dr to indywidualne dobiera. A na wizytę dobrze zabrać całą swoją "teczke", u nad dr Paśnik wszystko przegladal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 20:24  atka666 lubi tę wiadomość atka666 lubi tę wiadomość
- 

Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny jakie mialyscie samopoczucie po Ovitrelle? Jakies skutki uboczne? Długo się utrzymywały?
 Zastrzyk robiłam sobie w piątek i jak narazie z dnia na dzień moje samopoczucie jest coraz gorsze.
 Ja czułam się całkiem dobrze, jedynie pod koniec czułam, ze jajniki zaczynaja mi „ciażyć” i czułam się trochę spuchnięta. Natomiast samopoczucie o dziwo OK 

32l
 Amh 1,18
 Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
 Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
 Kariotyp OK
 Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
 Plemniki prawidłowe 0%
 17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
 29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
 Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
 Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
 23/03 FET 3dniowca
 7dpt jest cień HCG 20 HCG 20
 29dpt jest 
- 
                        nick nieaktualny
- 

atka666 wrote:Właśnie miałam o tym pisać udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super 
 A Wam co wyszło z badań? mieliście jakieś zalecenie od Paśnika? jakie badania Wam zlecił? aaaa i jakie badania warto mieć na wizytę?
 Wow wow wow super wieści !!! Przecież to tuż, tuż !!! atka666 lubi tę wiadomość atka666 lubi tę wiadomość 

32l
 Amh 1,18
 Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
 Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
 Kariotyp OK
 Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
 Plemniki prawidłowe 0%
 17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
 29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
 Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
 Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
 23/03 FET 3dniowca
 7dpt jest cień HCG 20 HCG 20
 29dpt jest 
- 
                        nick nieaktualnyatka666 wrote:Właśnie miałam o tym pisać udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super 
 Super wiadomość 🤞Trzynam kciuki 💪🙏🤞 atka666 lubi tę wiadomość atka666 lubi tę wiadomość
- 

Super, że tak szybko udało wam się dostać do docenta. To ponoć najlepszy specjalista w zakresie immunologii 😊atka666 wrote:Właśnie miałam o tym pisać udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa udało mi się !!! dzwoniłam codziennie, błagałam wręcz, że bardzo nam zależy, napisałam meila z prośbą i dzisiaj dostałam  odpowiedz, że zwolniło się miejsce w Łodzi 21.02!!!!! Jestem w szoku i jednocześnie bardzo szczęśliwa Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super Szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że się uda, i że będziemy musieli jechać osobiście 300 kilometrów, żeby zapisać się na jakiś kwietniowy termin, bo dopiero pod koniec marca ruszają kolejne  zapisy.....ufff super 
 A Wam co wyszło z badań? mieliście jakieś zalecenie od Paśnika? jakie badania Wam zlecił? aaaa i jakie badania warto mieć na wizytę? atka666 lubi tę wiadomość
                                Dzieli nas tylko czas... atka666 lubi tę wiadomość
                                Dzieli nas tylko czas...
 40 l.
 09.2012 - córcia ❤️
 01.2018 - początek starań o rodzeństwo
 09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
 10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI 
 02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
 1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
 2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
 ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
- 

Mam straszne mdłości. Pani Doktor uprzedzala , że mogą wystąpić skutki uboczne, ale ja praktycznie nic nie mogę jeść, aż tak mnie mdli. I jestem właśnie ciekawa czy to jest normalne i ile ten stan może się to utrzymywać.atka666 wrote:A co się dzieje?
- 

Karolinaaa28 wrote:Mam straszne mdłości. Pani Doktor uprzedzala , że mogą wystąpić skutki uboczne, ale ja praktycznie nic nie mogę jeść, aż tak mnie mdli. I jestem właśnie ciekawa czy to jest normalne i ile ten stan może się to utrzymywać.
 To pewnie przez HCG Ja byłam trochę senna przez kilka dni po podaniu zastrzyku. Ja byłam trochę senna przez kilka dni po podaniu zastrzyku.
 A brałaś jeszcze inne środki hormonalne czy tylko Ovitrelle?
- 

Ja mam mdłości , wzdęcie brzucha od niedzieli..Zanim wzięłam Ovtrelle.Pewnie skutki uboczne.Jutro po punkcji zapytam lekarza.Karolinaaa28 wrote:Mam straszne mdłości. Pani Doktor uprzedzala , że mogą wystąpić skutki uboczne, ale ja praktycznie nic nie mogę jeść, aż tak mnie mdli. I jestem właśnie ciekawa czy to jest normalne i ile ten stan może się to utrzymywać.2xIUI
 styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki 
 czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz. -poronienie 8 tydz.
 Transfer blastki 3BB 
 luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer 
 4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca ,  3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA)) ,  3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
 Czynnik męski-translokacja (3,7)
 Niedoczynność tarczycy
 Wysoka prolaktyna
 Trombofilia - ok
 Ana - dodatnie
- 

DZIĘKUJĘatka666 wrote:Jutro myślami będę z Tobą ✊✊✊✊ ✊✊✊✊ dam znać jutro 
                                2xIUI dam znać jutro 
                                2xIUI
 czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz. -poronienie 8 tydz.
 Transfer blastki 3BB 
 luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer 
 4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca ,  3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA)) ,  3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
 Niedoczynność tarczycy
 Wysoka prolaktyna
 Trombofilia - ok
 Ana - dodatnie
- 

Mój wzdęty brzuchol przeżyjemila82 wrote:Ja mam mdłości , wzdęcie brzucha od niedzieli..Zanim wzięłam Ovtrelle.Pewnie skutki uboczne.Jutro po punkcji zapytam lekarza. ale mdłości są nieprzyjemne ale mdłości są nieprzyjemne tym bardziej siedząc 8h w pracy i udając, że mam się świetnie, a w środku ledwo żyje tym bardziej siedząc 8h w pracy i udając, że mam się świetnie, a w środku ledwo żyje 
 Napiszę do Pani Doktor i zobaczę co odpowie  
- 

Karolinaaa28 wrote:Mój wzdęty brzuchol przeżyje ale mdłości są nieprzyjemne ale mdłości są nieprzyjemne tym bardziej siedząc 8h w pracy i udając, że mam się świetnie, a w środku ledwo żyje tym bardziej siedząc 8h w pracy i udając, że mam się świetnie, a w środku ledwo żyje 
 Napiszę do Pani Doktor i zobaczę co odpowie 
 Jak miałam straszne mdłości po Regulonie to dr G zalecił mi Rennie i trochę pomogło, ale to inny środek. Poza tym po tylu dniach od zastrzyku objawy chyba powinny ustępować. Najlepiej to skonsultować.
- 

Ja biorę controloc i polecam zjeść kilka migdałów ponieważ one obniżają kwasy w żołądku.Ja bez migdałów bym nie dała rady.PolecamKarolinaaa28 wrote:Mój wzdęty brzuchol przeżyje ale mdłości są nieprzyjemne ale mdłości są nieprzyjemne tym bardziej siedząc 8h w pracy i udając, że mam się świetnie, a w środku ledwo żyje tym bardziej siedząc 8h w pracy i udając, że mam się świetnie, a w środku ledwo żyje 
 Napiszę do Pani Doktor i zobaczę co odpowie 2xIUI 2xIUI
 Transfer blastki 3BB 
 Niedoczynność tarczycy
 Wysoka prolaktyna
 Trombofilia - ok
 Ana - dodatnie