X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Jak dobrze, ze jesteście... czasami człowiek potrzebuje, żeby mu jeszcze raz wytłumaczyć, ze wszystko jest OK.

Wypije dzisiaj Wasze zdrówko- za jajeczka, nasze mrożaczki i kropki w brzuszkach 🍷🍷🍷🍷

Dziekujemy:) Milego wieczoru i odstresowywania sie:))

My dla odmiany Walentynki spędzimy z tesciami😶 mają remont u siebie i nie mają się gdzie podziac😥 po raz pierwszy od transferu się dziś poryczalam😥 chciałam mieć wyjątkowy wieczór z mężem, a tak przez cały weekend będę musiała walczyć ze sobą żeby nie powiedzieć co u nas.. A slabo mi wychodzi udawanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Nie martw sie.Ja sie cieszylam ,ze mialam dwa i to w trzeciej dobie,a moj M na poczekalni poplakal sie ze szzescia.Bylismy pewni,ze nic sie nie zaplodni.Musisz teraz uwierzyc,ze sie zagniezdza i beda z tego dzieci.❤
    Zaraz się ogarnę, a za Was mocno trzymam kciuki. 🌹💞🍀🌈

Faith_86, Umka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Jak dobrze, ze jesteście... czasami człowiek potrzebuje, żeby mu jeszcze raz wytłumaczyć, ze wszystko jest OK.

Wypije dzisiaj Wasze zdrówko- za jajeczka, nasze mrożaczki i kropki w brzuszkach 🍷🍷🍷🍷

Ja tak samo, wypije winko za Was wszystkie, tak bardzo chce aby się Wam wszystkim udało.
    Te forum ratuje mi życie... Zasługujecie na najlepsze.... 🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Dziekujemy:) Milego wieczoru i odstresowywania sie:))

My dla odmiany Walentynki spędzimy z tesciami😶 mają remont u siebie i nie mają się gdzie podziac😥 po raz pierwszy od transferu się dziś poryczalam😥 chciałam mieć wyjątkowy wieczór z mężem, a tak przez cały weekend będę musiała walczyć ze sobą żeby nie powiedzieć co u nas.. A slabo mi wychodzi udawanie...

Dobrze Pamiętam, że teściowie zbyt wierzący i nie chce im mówić...?

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Nie znam szczegółów, Pani dr mi odpisala na maila, bo nie raczyli nawet oddzwonic.

A czemu blastki dobrze rokują?

Ja taka informację przeczytałam na stronie kliniki novum, w którymś wątku na forum embriologicznym. To wynika z tego, że jak zarodek jest dobrej klasy na tym etapie to ogólnie bardzo dobrze rokuje. Dlatego np. w programach dofinansowyanych przez miasta hodowla jest zawsze prowadzona do tego etapu.

35latka lubi tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Dobrze Pamiętam, że teściowie zbyt wierzący i nie chce im mówić...?

Ogólnie chcemy, ale nie na tym etapie. Staram się unikać teraz wszystkiego stresujacego, żeby nie zaszkodzić maluchom. A ja bardzo wszystko przeżywam i boję się że negatywna reakcja teściów moglaby mnie załamać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, wczoraj kiedy czekałam z zawałem serca na wyniki hodowli, to napisała do mnie znajoma, która niedawno urodziła dziecko, uwaga!!! jej problem to, źle dobrane wstarzeczki do lapacza snów... Siedziałam tak i czytam jaką czuła złość, że nie wybrała innych.... popłakałam się myśląc , jakie ludzie mają dylematy i problemy... A ja jestem w takim dołku emocjonalnym z myślami, czy się uda... Z drugiej strony stwierdziłam, że już tyle Przeszłam i nadal mam wolę walki, że jestem silna...

Faith_86, atka666, Umka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Ogólnie chcemy, ale nie na tym etapie. Staram się unikać teraz wszystkiego stresujacego, żeby nie zaszkodzić maluchom. A ja bardzo wszystko przeżywam i boję się że negatywna reakcja teściów moglaby mnie załamać.

Mysl o sobie teraz i o maluszkach, reszta co myśli jest nieznacząca. Ciesz się że masz tam dwa małe szkraby pod sercem i to tylko się liczy 🥰

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Wiecie co dziewczyny, wczoraj kiedy czekałam z zawałem serca na wyniki hodowli, to napisała do mnie znajoma, która niedawno urodziła dziecko, uwaga!!! jej problem to, źle dobrane wstarzeczki do lapacza snów... Siedziałam tak i czytam jaką czuła złość, że nie wybrała innych.... popłakałam się myśląc , jakie ludzie mają dylematy i problemy... A ja jestem w takim dołku emocjonalnym z myślami, czy się uda... Z drugiej strony stwierdziłam, że już tyle Przeszłam i nadal mam wolę walki, że jestem silna...

Hej.. kiedys słyszałam że człowiek ma takie problemy z jakimi jest w stanie się zmierzyć.. tak ze wygląda na to że silne z nas babki.

UlaFalka, Umka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Hej.. kiedys słyszałam że człowiek ma takie problemy z jakimi jest w stanie się zmierzyć.. tak ze wygląda na to że silne z nas babki.

Uważam, że bardzo silne, wiadomo, że t
    każda z nas ma lepszy i gorszy dzień, ale jest ta siła walki.
    Otarlam łzy i teraz zrobię wszystko, aby jak najlepiej przygotować org na przyjęcie maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 13:17

Faith_86, Mania12 lubią tę wiadomość

• Mania12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, więc ja już po ...szału nie ma, bo pobrano mi tylko 3 komórki, więc teraz będę umierać do poniedziałku czy mamy jakiś zarodek 😩 oby się choć jeden wychodował🤞🍀🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏

Trzymajcie mocno kciuki bardzo Was proszę🙏🙏🙏 jeżeli będzie dobrze to w poniedziałek mam transfer - oby się udało 🙏🙏🙏

Faktycznie punkcja to nic strasznego, teraz to się dopiero stresuję, nawet mi się spać odechciało :/

Nasty przykro mi, że musisz czekać, ale lepiej się porządnie przygotować i na spokojnie przyjąć swoje mrozaczki w gotowym "domku", niż potem się zamartwiać, że czegos się nie dopilnowało 😊

35latka - dwa zarodki, z mojej perspektywy to bardzo dużo - uwierz mi; to szanse na dwie ciąże i 2 dzieci i tego się trzymaj 💪

Alicja1105, Umka lubią tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    No, więc ja już po ...szału nie ma, bo pobrano mi tylko 3 komórki, więc teraz będę umierać do poniedziałku czy mamy jakiś zarodek 😩 oby się choć jeden wychodował🤞🍀🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏

Trzymajcie mocno kciuki bardzo Was proszę🙏🙏🙏 jeżeli będzie dobrze to w poniedziałek mam transfer - oby się udało 🙏🙏🙏

Faktycznie punkcja to nic strasznego, teraz to się dopiero stresuję, nawet mi się spać odechciało :/

Nasty przykro mi, że musisz czekać, ale lepiej się porządnie przygotować i na spokojnie przyjąć swoje mrozaczki w gotowym "domku", niż potem się zamartwiać, że czegos się nie dopilnowało 😊

35latka - dwa zarodki, z mojej perspektywy to bardzo dużo - uwierz mi; to szanse na dwie ciąże i 2 dzieci i tego się trzymaj 💪
    Bedziemy trzymac kciuki za Twoje zarodeczki.Oby byly 3 zarodki.Mowili cos to ktorej dobry beda hodowac?

Mania12 lubi tę wiadomość

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Bedziemy trzymac kciuki za Twoje zarodeczki.Oby byly 3 zarodki.Mowili cos to ktorej dobry beda hodowac?
    Nie, niestety nic dr nie mówił :/

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Postaraj się wypoczywac. Będę mocno trzymać kciuki.....🙏✊🙏✊🙏Pomodlę się za Ciebie. Musi być dobrze 🌈💞🌹

Zobaczę w ogóle co lekarz w poniedziałek mi powie. Dziś jadę na randkę z mężem, muszę zadbać o związek, aby cała ta procedura nie odbiła się negatywnie. My już razem jesteśmy 15 lat, wiec trzeba pielęgnować związek cały czas...

Umka, Mania12 lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Trzymam mocno kciuki za wszystkie 3 jajeczka:) i przesyłam duzo pozytywnej energii!
    Wypoczywaj i bądź dobrej mysli :)))

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Postaraj się wypoczywac. Będę mocno trzymać kciuki.....🙏✊🙏✊🙏Pomodlę się za Ciebie. Musi być dobrze 🌈💞🌹

Zobaczę w ogóle co lekarz w poniedziałek mi powie. Dziś jadę na randkę z mężem, muszę zadbać o związek, aby cała ta procedura nie odbiła się negatywnie. My już razem jesteśmy 15 lat, wiec trzeba pielęgnować związek cały czas...

Udanego randkowania ;) nam w tym roku "stuknie" siedemnastka, z czego 9 lat małżeństwa.. i tak trzeba dbać o związek bo starania dają popalić i dużo ze sobą rozmawiać;) mnie starania nauczyły otwarcie mówić o tym czego potrzebuję..

Miłych WALENTYNEK Dziewczyny:))) oby dawka dzisiejszej miłości dała nam wszystkim powera!

Umka, Mania12 lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Nie, niestety nic dr nie mówił :/

To wszystko wychodzi w trakcie obserwacji zarodków. Będzie dobrze:) trzymam kciuki!

• Nasty Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Trzymam mocno kciuki za zarodki, już niedługo będą u Ciebie w brzuszku ✊✊✊

Mania12 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Udanego randkowania ;) nam w tym roku "stuknie" siedemnastka, z czego 9 lat małżeństwa.. i tak trzeba dbać o związek bo starania dają popalić i dużo ze sobą rozmawiać;) mnie starania nauczyły otwarcie mówić o tym czego potrzebuję..

Miłych WALENTYNEK Dziewczyny:))) oby dawka dzisiejszej miłości dała nam wszystkim powera!

My dopiero pół roku temu wzięliśmy ślub 🤦‍♂️
    Życie często nie układa się tak jak byśmy tego chcieli ...

Miłych walentynek również, dla Wszystkich.

Umka lubi tę wiadomość

• atka666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Mania trzymalam kciuki na miejscu :))🍀🍀🍀🍀
    U mnie dziewczyny kicha :( transfer znowu odroczony o miesiąc.... mam jakiej polipy krwotoczne, w 6 dniu cyklu mam pęcherzyk ponad 20mm wiec mój organizm jest totalnie rozchwiany hormonalnie....
    Jestem mega zdołowana :(((
    Mam brać estrogen od 3dn i zjawić się na kontrole za mc pomiędzy 11-13 dc
    Wiem, co czujesz...ja czekałam na transfer prawie rok czasu! ciągle miałam jakaś bakterię, której nie mogłam się pozbyć...cały rok z małymi przerwami brałam antybiotyki (bakteria wyszła podczas robienia badania - wymaz u z kanału szyjki ), jak zaleczyłam, to okazało się, że badania straciły ważność i muszę powtórzyć, jak zrobiłam kolejne, to znowu coś było nie tak i tak w kółko...:( Najważniejsze, żeby organizm jak najlepiej przygotować na przyjęcie maluszka :)

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ