X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Jak dobrze, ze jesteście... czasami człowiek potrzebuje, żeby mu jeszcze raz wytłumaczyć, ze wszystko jest OK.

Wypije dzisiaj Wasze zdrówko- za jajeczka, nasze mrożaczki i kropki w brzuszkach 🍷🍷🍷🍷

Dziekujemy:) Milego wieczoru i odstresowywania sie:))

My dla odmiany Walentynki spędzimy z tesciami😶 mają remont u siebie i nie mają się gdzie podziac😥 po raz pierwszy od transferu się dziś poryczalam😥 chciałam mieć wyjątkowy wieczór z mężem, a tak przez cały weekend będę musiała walczyć ze sobą żeby nie powiedzieć co u nas.. A slabo mi wychodzi udawanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Nie martw sie.Ja sie cieszylam ,ze mialam dwa i to w trzeciej dobie,a moj M na poczekalni poplakal sie ze szzescia.Bylismy pewni,ze nic sie nie zaplodni.Musisz teraz uwierzyc,ze sie zagniezdza i beda z tego dzieci.❤
    Zaraz się ogarnę, a za Was mocno trzymam kciuki. 🌹💞🍀🌈

Faith_86, Umka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Jak dobrze, ze jesteście... czasami człowiek potrzebuje, żeby mu jeszcze raz wytłumaczyć, ze wszystko jest OK.

Wypije dzisiaj Wasze zdrówko- za jajeczka, nasze mrożaczki i kropki w brzuszkach 🍷🍷🍷🍷

Ja tak samo, wypije winko za Was wszystkie, tak bardzo chce aby się Wam wszystkim udało.
    Te forum ratuje mi życie... Zasługujecie na najlepsze.... 🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Dziekujemy:) Milego wieczoru i odstresowywania sie:))

My dla odmiany Walentynki spędzimy z tesciami😶 mają remont u siebie i nie mają się gdzie podziac😥 po raz pierwszy od transferu się dziś poryczalam😥 chciałam mieć wyjątkowy wieczór z mężem, a tak przez cały weekend będę musiała walczyć ze sobą żeby nie powiedzieć co u nas.. A slabo mi wychodzi udawanie...

Dobrze Pamiętam, że teściowie zbyt wierzący i nie chce im mówić...?

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Nie znam szczegółów, Pani dr mi odpisala na maila, bo nie raczyli nawet oddzwonic.

A czemu blastki dobrze rokują?

Ja taka informację przeczytałam na stronie kliniki novum, w którymś wątku na forum embriologicznym. To wynika z tego, że jak zarodek jest dobrej klasy na tym etapie to ogólnie bardzo dobrze rokuje. Dlatego np. w programach dofinansowyanych przez miasta hodowla jest zawsze prowadzona do tego etapu.

35latka lubi tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Dobrze Pamiętam, że teściowie zbyt wierzący i nie chce im mówić...?

Ogólnie chcemy, ale nie na tym etapie. Staram się unikać teraz wszystkiego stresujacego, żeby nie zaszkodzić maluchom. A ja bardzo wszystko przeżywam i boję się że negatywna reakcja teściów moglaby mnie załamać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, wczoraj kiedy czekałam z zawałem serca na wyniki hodowli, to napisała do mnie znajoma, która niedawno urodziła dziecko, uwaga!!! jej problem to, źle dobrane wstarzeczki do lapacza snów... Siedziałam tak i czytam jaką czuła złość, że nie wybrała innych.... popłakałam się myśląc , jakie ludzie mają dylematy i problemy... A ja jestem w takim dołku emocjonalnym z myślami, czy się uda... Z drugiej strony stwierdziłam, że już tyle Przeszłam i nadal mam wolę walki, że jestem silna...

Faith_86, atka666, Umka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Ogólnie chcemy, ale nie na tym etapie. Staram się unikać teraz wszystkiego stresujacego, żeby nie zaszkodzić maluchom. A ja bardzo wszystko przeżywam i boję się że negatywna reakcja teściów moglaby mnie załamać.

Mysl o sobie teraz i o maluszkach, reszta co myśli jest nieznacząca. Ciesz się że masz tam dwa małe szkraby pod sercem i to tylko się liczy 🥰

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Wiecie co dziewczyny, wczoraj kiedy czekałam z zawałem serca na wyniki hodowli, to napisała do mnie znajoma, która niedawno urodziła dziecko, uwaga!!! jej problem to, źle dobrane wstarzeczki do lapacza snów... Siedziałam tak i czytam jaką czuła złość, że nie wybrała innych.... popłakałam się myśląc , jakie ludzie mają dylematy i problemy... A ja jestem w takim dołku emocjonalnym z myślami, czy się uda... Z drugiej strony stwierdziłam, że już tyle Przeszłam i nadal mam wolę walki, że jestem silna...

Hej.. kiedys słyszałam że człowiek ma takie problemy z jakimi jest w stanie się zmierzyć.. tak ze wygląda na to że silne z nas babki.

UlaFalka, Umka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Hej.. kiedys słyszałam że człowiek ma takie problemy z jakimi jest w stanie się zmierzyć.. tak ze wygląda na to że silne z nas babki.

Uważam, że bardzo silne, wiadomo, że t
    każda z nas ma lepszy i gorszy dzień, ale jest ta siła walki.
    Otarlam łzy i teraz zrobię wszystko, aby jak najlepiej przygotować org na przyjęcie maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 13:17

Faith_86, Mania12 lubią tę wiadomość

• Mania12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, więc ja już po ...szału nie ma, bo pobrano mi tylko 3 komórki, więc teraz będę umierać do poniedziałku czy mamy jakiś zarodek 😩 oby się choć jeden wychodował🤞🍀🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏

Trzymajcie mocno kciuki bardzo Was proszę🙏🙏🙏 jeżeli będzie dobrze to w poniedziałek mam transfer - oby się udało 🙏🙏🙏

Faktycznie punkcja to nic strasznego, teraz to się dopiero stresuję, nawet mi się spać odechciało :/

Nasty przykro mi, że musisz czekać, ale lepiej się porządnie przygotować i na spokojnie przyjąć swoje mrozaczki w gotowym "domku", niż potem się zamartwiać, że czegos się nie dopilnowało 😊

35latka - dwa zarodki, z mojej perspektywy to bardzo dużo - uwierz mi; to szanse na dwie ciąże i 2 dzieci i tego się trzymaj 💪

Alicja1105, Umka lubią tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    No, więc ja już po ...szału nie ma, bo pobrano mi tylko 3 komórki, więc teraz będę umierać do poniedziałku czy mamy jakiś zarodek 😩 oby się choć jeden wychodował🤞🍀🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏

Trzymajcie mocno kciuki bardzo Was proszę🙏🙏🙏 jeżeli będzie dobrze to w poniedziałek mam transfer - oby się udało 🙏🙏🙏

Faktycznie punkcja to nic strasznego, teraz to się dopiero stresuję, nawet mi się spać odechciało :/

Nasty przykro mi, że musisz czekać, ale lepiej się porządnie przygotować i na spokojnie przyjąć swoje mrozaczki w gotowym "domku", niż potem się zamartwiać, że czegos się nie dopilnowało 😊

35latka - dwa zarodki, z mojej perspektywy to bardzo dużo - uwierz mi; to szanse na dwie ciąże i 2 dzieci i tego się trzymaj 💪
    Bedziemy trzymac kciuki za Twoje zarodeczki.Oby byly 3 zarodki.Mowili cos to ktorej dobry beda hodowac?

Mania12 lubi tę wiadomość

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Bedziemy trzymac kciuki za Twoje zarodeczki.Oby byly 3 zarodki.Mowili cos to ktorej dobry beda hodowac?
    Nie, niestety nic dr nie mówił :/

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Postaraj się wypoczywac. Będę mocno trzymać kciuki.....🙏✊🙏✊🙏Pomodlę się za Ciebie. Musi być dobrze 🌈💞🌹

Zobaczę w ogóle co lekarz w poniedziałek mi powie. Dziś jadę na randkę z mężem, muszę zadbać o związek, aby cała ta procedura nie odbiła się negatywnie. My już razem jesteśmy 15 lat, wiec trzeba pielęgnować związek cały czas...

Umka, Mania12 lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Trzymam mocno kciuki za wszystkie 3 jajeczka:) i przesyłam duzo pozytywnej energii!
    Wypoczywaj i bądź dobrej mysli :)))

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Postaraj się wypoczywac. Będę mocno trzymać kciuki.....🙏✊🙏✊🙏Pomodlę się za Ciebie. Musi być dobrze 🌈💞🌹

Zobaczę w ogóle co lekarz w poniedziałek mi powie. Dziś jadę na randkę z mężem, muszę zadbać o związek, aby cała ta procedura nie odbiła się negatywnie. My już razem jesteśmy 15 lat, wiec trzeba pielęgnować związek cały czas...

Udanego randkowania ;) nam w tym roku "stuknie" siedemnastka, z czego 9 lat małżeństwa.. i tak trzeba dbać o związek bo starania dają popalić i dużo ze sobą rozmawiać;) mnie starania nauczyły otwarcie mówić o tym czego potrzebuję..

Miłych WALENTYNEK Dziewczyny:))) oby dawka dzisiejszej miłości dała nam wszystkim powera!

Umka, Mania12 lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Nie, niestety nic dr nie mówił :/

To wszystko wychodzi w trakcie obserwacji zarodków. Będzie dobrze:) trzymam kciuki!

• Nasty Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Trzymam mocno kciuki za zarodki, już niedługo będą u Ciebie w brzuszku ✊✊✊

Mania12 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Udanego randkowania ;) nam w tym roku "stuknie" siedemnastka, z czego 9 lat małżeństwa.. i tak trzeba dbać o związek bo starania dają popalić i dużo ze sobą rozmawiać;) mnie starania nauczyły otwarcie mówić o tym czego potrzebuję..

Miłych WALENTYNEK Dziewczyny:))) oby dawka dzisiejszej miłości dała nam wszystkim powera!

My dopiero pół roku temu wzięliśmy ślub 🤦‍♂️
    Życie często nie układa się tak jak byśmy tego chcieli ...

Miłych walentynek również, dla Wszystkich.

Umka lubi tę wiadomość

• atka666 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Mania trzymalam kciuki na miejscu :))🍀🍀🍀🍀
    U mnie dziewczyny kicha :( transfer znowu odroczony o miesiąc.... mam jakiej polipy krwotoczne, w 6 dniu cyklu mam pęcherzyk ponad 20mm wiec mój organizm jest totalnie rozchwiany hormonalnie....
    Jestem mega zdołowana :(((
    Mam brać estrogen od 3dn i zjawić się na kontrole za mc pomiędzy 11-13 dc
    Wiem, co czujesz...ja czekałam na transfer prawie rok czasu! ciągle miałam jakaś bakterię, której nie mogłam się pozbyć...cały rok z małymi przerwami brałam antybiotyki (bakteria wyszła podczas robienia badania - wymaz u z kanału szyjki ), jak zaleczyłam, to okazało się, że badania straciły ważność i muszę powtórzyć, jak zrobiłam kolejne, to znowu coś było nie tak i tak w kółko...:( Najważniejsze, żeby organizm jak najlepiej przygotować na przyjęcie maluszka :)

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ