InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze wszystko u mnie szaleje
Przed punkcja robiłam TSh miałam coś niecałe 2.1, endokrynolog zwiększyła mi dawkę z 88 do 100.
Powtórzyłam dzisiaj TSH i mam 3,56...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 17:14
32l
Amh 1,18
Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
Kariotyp OK
Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
Plemniki prawidłowe 0%
17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
35latka wrote:Jestem załamana 2 zarodki tylko. Mam dosyć.
Jakie ja mam szanse.... 😢Umka, Mania12, Faith_86, 35latka lubią tę wiadomość
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
nick nieaktualnyatka666 wrote:Wiem, co czujesz...ja czekałam na transfer prawie rok czasu! ciągle miałam jakaś bakterię, której nie mogłam się pozbyć...cały rok z małymi przerwami brałam antybiotyki (bakteria wyszła podczas robienia badania - wymaz u z kanału szyjki ), jak zaleczyłam, to okazało się, że badania straciły ważność i muszę powtórzyć, jak zrobiłam kolejne, to znowu coś było nie tak i tak w kółko... Najważniejsze, żeby organizm jak najlepiej przygotować na przyjęcie maluszka
No właśnie mnie leczenie Ureaplasmy czeka 😩
Miałam ją przed pierwszą ciążą ale ta menda wróciła. Boje się że długo to potrwa.
Dziewczyny (te które brały Clo) czy jego branie wpłynęło u was na długość trwania cyklu, może były krótsze albo dłuższe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 17:24
-
Mania12 wrote:No, więc ja już po ...szału nie ma, bo pobrano mi tylko 3 komórki, więc teraz będę umierać do poniedziałku czy mamy jakiś zarodek 😩 oby się choć jeden wychodował🤞🍀🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏
Trzymajcie mocno kciuki bardzo Was proszę🙏🙏🙏 jeżeli będzie dobrze to w poniedziałek mam transfer - oby się udało 🙏🙏🙏
Faktycznie punkcja to nic strasznego, teraz to się dopiero stresuję, nawet mi się spać odechciało
Nasty przykro mi, że musisz czekać, ale lepiej się porządnie przygotować i na spokojnie przyjąć swoje mrozaczki w gotowym "domku", niż potem się zamartwiać, że czegos się nie dopilnowało 😊
35latka - dwa zarodki, z mojej perspektywy to bardzo dużo - uwierz mi; to szanse na dwie ciąże i 2 dzieci i tego się trzymaj 💪Mania12 lubi tę wiadomość
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
UlaFalka wrote:No właśnie mnie leczenie Ureaplasmy czeka 😩
Miałam ją przed pierwszą ciążą ale ta menda wróciła. Boje się że długo to potrwa.
Dziewczyny (te które brały Clo) czy jego branie wpłynęło u was na długość trwania cyklu, może były krótsze albo dłuższe?
Ja po clo miałam rożnie, ale pamiętam że jeden cykl wydłużył mi się do 53 dni!!!
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Nasty wrote:Kurcze wszystko u mnie szaleje
Przed punkcja robiłam TSh miałam coś niecałe 2.1, endokrynolog zwiększyła mi dawkę z 88 do 100.
Powtórzyłam dzisiaj TSH i mam 3,56...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2020, 18:08
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
nick nieaktualnyatka666 wrote:no niestety te mendy lubią wracać i najgorsze jest to, że uodparniają się na antybiotyki...
Ja po clo miałam rożnie, ale pamiętam że jeden cykl wydłużył mi się do 53 dni!!!
Jezuuu, mam nadzieję że aż tyle nie będzie mój trwać. Powinnam dostać dzisiaj @, ale nie ma.
Zrobiłam testy i ciąży brak.
Zwykle mam cykle jak w zegarku. -
UlaFalka wrote:Jezuuu, mam nadzieję że aż tyle nie będzie mój trwać. Powinnam dostać dzisiaj @, ale nie ma.
Zrobiłam testy i ciąży brak.
Zwykle mam cykle jak w zegarku.- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowa i wsparcie, dziś już tylko odpoczynek, a jutro będę się 🙏, żeby z moich jajeczek powstały piękne zarodeczki i w poniedziałek dr przeprowadził udany transfer 🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Kochane życzę wszystkim danego walentynkowego wieczoru pełnego miłości i czułości z waszymi ukochanymi mężczyznami💕🥂 😊...Umka, 35latka lubią tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Mania12 wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowa i wsparcie, dziś już tylko odpoczynek, a jutro będę się 🙏, żeby z moich jajeczek powstały piękne zarodeczki i w poniedziałek dr przeprowadził udany transfer 🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Kochane życzę wszystkim danego walentynkowego wieczoru pełnego miłości i czułości z waszymi ukochanymi mężczyznami💕🥂 😊...Mania12 lubi tę wiadomość
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Mania12 wrote:No, więc ja już po ...szału nie ma, bo pobrano mi tylko 3 komórki, więc teraz będę umierać do poniedziałku czy mamy jakiś zarodek 😩 oby się choć jeden wychodował🤞🍀🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏🍀🤞🙏
Trzymajcie mocno kciuki bardzo Was proszę🙏🙏🙏 jeżeli będzie dobrze to w poniedziałek mam transfer - oby się udało 🙏🙏🙏
Faktycznie punkcja to nic strasznego, teraz to się dopiero stresuję, nawet mi się spać odechciało
Nasty przykro mi, że musisz czekać, ale lepiej się porządnie przygotować i na spokojnie przyjąć swoje mrozaczki w gotowym "domku", niż potem się zamartwiać, że czegos się nie dopilnowało 😊
35latka - dwa zarodki, z mojej perspektywy to bardzo dużo - uwierz mi; to szanse na dwie ciąże i 2 dzieci i tego się trzymaj 💪Mania12 lubi tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Ja też Wam kochane życzę cudownych Walentynek
Faith_86, Mania12 lubią tę wiadomość
2xIUI
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Nasty wrote:Kurcze wszystko u mnie szaleje
Powtórzyłam dzisiaj TSH i mam 3,56...2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
mila82 wrote:A bierzesz jod?Ja jak biorę to tsh trochę spada.Mi idzie do góry w czasie brania leków w trakcie stymulacji.Oraz jak biorę leki do transferu.Endokrynolog wtedy mi zwiększa dawkę.Ja miałam nawet tsh 3.9
W sumie od dłuższego czasu nie biorę jodu... kupilam właśnie prenatal uno i widzę, ze ma w składzie jod, zacznę brac od jutra może coś pomoże:)
Tak, biorę euthyrox 100 i taki wynik 🙈 skonsultuje się z endokrynologiem i zobaczę co powie, czy zwiększamy dawkę czy czekamy aż się samo unormuje.
W sumie od punkcji minęły już 2 tygodnie 🤔🤔🤔
Dostałam tez wyniki b12 - w normie (742, norma do 771), kwas foliowy - trochę poza (19.1, norma 18,7) ale skonsultowałam wynik online z ginem i powiedział, ze jest Ok i nie ma potrzeby badać homocysteiny ani mutacji MTHFR.
Wyślę jeszcze dla świetego spokoju do dr. Ż. Może mnie nie ochrzani, ze robię badania na własna rękę 😇😇😇
Byłam dzisiaj na randce z mężem i wypiłam kieliszek wina za Wasze zdrowie a nawet 3:P
Dużo miłości i spokoju kochane :***Faith_86, Mania12 lubią tę wiadomość
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
Nasty wrote:W sumie od dłuższego czasu nie biorę jodu... kupilam właśnie prenatal uno i widzę, ze ma w składzie jod, zacznę brac od jutra może coś pomoże:)
Tak, biorę euthyrox 100 i taki wynik 🙈 skonsultuje się z endokrynologiem i zobaczę co powie, czy zwiększamy dawkę czy czekamy aż się samo unormuje.
W sumie od punkcji minęły już 2 tygodnie 🤔🤔🤔
Dostałam tez wyniki b12 - w normie (742, norma do 771), kwas foliowy - trochę poza (19.1, norma 18,7) ale skonsultowałam wynik online z ginem i powiedział, ze jest Ok i nie ma potrzeby badać homocysteiny ani mutacji MTHFR.
Wyślę jeszcze dla świetego spokoju do dr. Ż. Może mnie nie ochrzani, ze robię badania na własna rękę 😇😇😇
Byłam dzisiaj na randce z mężem i wypiłam kieliszek wina za Wasze zdrowie a nawet 3:P
Dużo miłości i spokoju kochane :***
Dzieki Nasty:) a to nasze pierwsze bezalholowe Walentynki i to z teściami 😂😂😂Ale nie narzekam;)
BTW odnośnie tsh mówiłaś o tym problemie p. Karolinie? bo ja z nią na ten temat kiedyś dyskutowalam i mowila ze aku pomaga-moja siostra ma problemy z tsh i właśnie brała już coraz większe dawki leku (nie wiem jakiego) A tsh nie spadało.. I po rozmowie z naszą akupunkturzystka namówiłam siostrę na igly- mieszka w Niemczech i tam chodzi i tsh zaczęło się normowac. Mam nadzieję że Tobie też pomoże! -
UlaFalka wrote:No właśnie mnie leczenie Ureaplasmy czeka 😩
Dziewczyny (te które brały Clo) czy jego branie wpłynęło u was na długość trwania cyklu, może były krótsze albo dłuższe?
Ja brałam clo przed 1 IUI, ale w drugiej fazie z duphastonem i jak nic nie wyszło po odstawieniu duphastonu @ przyszła następnego dnia. A Tu coś lykalas w fazie lutealnej? -
Mania12 wrote:Dzięki dziewczyny za dobre słowa i wsparcie, dziś już tylko odpoczynek, a jutro będę się 🙏, żeby z moich jajeczek powstały piękne zarodeczki i w poniedziałek dr przeprowadził udany transfer 🍀🤞🍀🤞🍀🤞
Kochane życzę wszystkim danego walentynkowego wieczoru pełnego miłości i czułości z waszymi ukochanymi mężczyznami💕🥂 😊...
Też się za Was pomodle;) trzymam mocno kciuki!Mania12 lubi tę wiadomość
-
Faith_86 wrote:Dzieki Nasty:) a to nasze pierwsze bezalholowe Walentynki i to z teściami 😂😂😂Ale nie narzekam;)
BTW odnośnie tsh mówiłaś o tym problemie p. Karolinie? bo ja z nią na ten temat kiedyś dyskutowalam i mowila ze aku pomaga-moja siostra ma problemy z tsh i właśnie brała już coraz większe dawki leku (nie wiem jakiego) A tsh nie spadało.. I po rozmowie z naszą akupunkturzystka namówiłam siostrę na igly- mieszka w Niemczech i tam chodzi i tsh zaczęło się normowac. Mam nadzieję że Tobie też pomoże!
Pozdrowienia dla teściów, cierpliwości dla Ciebie :p
Tak, Mówiłam, ze leczę się na niedoczynnosc tarczycy. Wczoraj nie wiedziałam jeszcze, ze jest aż tak źle. Poproszę ja na kolejnej wizycie żebyśmy się skupiły bardziej na tym problemie -tarczyca+polipy
32l
Amh 1,18
Kariotyp OK
Plemniki prawidłowe 0%
Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
23/03 FET 3dniowca
7dpt jest cień HCG 20
29dpt jest -
nick nieaktualnyatka666 wrote:Nie załamuj się, masz ogromne szanse !!! masz aż 2 piękne zarodki Koleżanka w invicie była szczęśliwa, bo miała aż 7 zarodków, przeszła 7 transferów i ani razu nawet nie zaskoczyło. Zmieniła klinikę i tam okazało się, że mogła mieć nawet i 10, to i tak by się nie udało, bo była źle stymulowana do pick - up i zarodki były bardzo słabe i nie miały szansy. W invimedzie miała już tylko 2 i udało się za pierwszym razem Wierze, że nie ilość a jakość jest tu bardzo istotna Głowa do góry!!!
Dziękuję Ci za pozytywne słowa, zawsze można tu liczyć na dobre słowo. Tak sobie powtarzam, że efekt jest najważniejszy, a wystarczy do sukcesu mieć jeden zarodeczek. Postarałam się wczoraj wyciszyć. Pani Dr wczoraj też mnie pocieszyła, więc tyle pozytywnych słów mnie uspokoiło. Dziś już jest zdecydowanie lepiej. 🌺💞🌺💞🌺🌈. Byłam na randce z mężem i wypiłam za Wasze powodzenie dziewczyny. 💞 -
nick nieaktualnyUlaFalka wrote:No właśnie mnie leczenie Ureaplasmy czeka 😩
Ja po clo miałam reguralnie okres, czasem 2 dni mi się spóźniał, ale to normalne.