Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Progesteron niski czyli dobrze a bierzesz estrofem?
    Tak biorę 3x1

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś idę do kliniki, z moim wynikiem histeroskopii. Wczoraj przedwczoraj skończyła mi się miesiączka, a wczoraj bolał mnie brzuch jak na okres. :( czy ktos wie czym może być to spowodowane? Trzymajcie kciuki.

Nasty lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    Wiem wiem, każdy przypadek jest inny i nie można się porównywać.
    U nas też będzie ciężko z wyborem przy morfologii 0 % ale ten 1 powinien się znaleźć. Zresztą co ma być to będzie. Robimy co możemy reszta w rękach specjalistów 😉
    Kibicuję 🤗

Mi Doktor zawsze powtarza, jeśli jest morfologia 0% tak jak i w naszym przypadku, zawsze sie znajdzie plemnik zdolny do zaplodniaenia, pewnie będziecie mieli metodę imsi.

• Mania12 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka - trzymam mocno kciuki za same pozytywne informacje na najbliższej wizycie ✊✊✊

Nasty - mam nadzieję, że opanowujesz jakoś nerwy przed jutrzejszą wizytą. Spokojnie mocno Ci kibicuję i wierzę, że wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie :) macie już jakieś przeczucia co do płci?

35latka lubi tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Blondie81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Mi Doktor zawsze powtarza, jeśli jest morfologia 0% tak jak i w naszym przypadku, zawsze sie znajdzie plemnik zdolny do zaplodniaenia, pewnie będziecie mieli metodę imsi.

Dzięki 🙂 też nam tak powiedział, to mnie pociesza 🙂 tylko właśnie się zastanawiam czy będziemy mogli z niej skorzystać jeśli korzystamy z dofinansowania bo udało się załapać. Orientujesz się może?
    Zawsze mam najwięcej pytań po wizycie a nastepna w przyszłym tygodniu.

Trzymam kciuki za Twoją wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 12:10

• Viki 1991 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki... Chciałabym podzielić się swoją historia. Od 3 lat staramy się z Mężem o dzidziusia. Byliśmy u różnych gin. Jedyna która cokolwiek zrobiła była p. Banczarowska z Wałbrzycha. Skierowała mnie na Hsg. Droznosc wyszła ok. Później udaliśmy się do invimed gdzie dr. Lachowski zlecił nam wszelakie badania. Zdecydowaliśmy się na inseminacje. 2 niestety nie udane 😪 mąż chciał odpocząć... Ale w styczniu udaliśmy się do dr. Markuszewskiego we WRO.. Z początku wydawał się tak zaangażowany ze na pierwszej wizycie trzymał nas 3 godz. Tłumaczył jak spać siedzieć co jeść i brać czopki... Powiedział że 2-3 miesiące będę w ciąży... Po 5 miesiącach jego zapewnien... Daliśmy sobie spokój z tym szamanem.. Wróciliśmy do invimed... Czekamy na wyniki badań bo niektóre strasily ważność i podchodzimy do in vitro... Czy któraś z Was chodzi do doktora Lachowskiego? Jest strasznie małomówny i skupinony przede wszystkim na dokumentach a nie pacjencie...

10.2019 invined
    2 nieudane inseminacje
    Niepłodność idiopatyczna
    Przygotowania do in vitro
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:
    Witam wszystkie staraczki... Chciałabym podzielić się swoją historia. Od 3 lat staramy się z Mężem o dzidziusia. Byliśmy u różnych gin. Jedyna która cokolwiek zrobiła była p. Banczarowska z Wałbrzycha. Skierowała mnie na Hsg. Droznosc wyszła ok. Później udaliśmy się do invimed gdzie dr. Lachowski zlecił nam wszelakie badania. Zdecydowaliśmy się na inseminacje. 2 niestety nie udane 😪 mąż chciał odpocząć... Ale w styczniu udaliśmy się do dr. Markuszewskiego we WRO.. Z początku wydawał się tak zaangażowany ze na pierwszej wizycie trzymał nas 3 godz. Tłumaczył jak spać siedzieć co jeść i brać czopki... Powiedział że 2-3 miesiące będę w ciąży... Po 5 miesiącach jego zapewnien... Daliśmy sobie spokój z tym szamanem.. Wróciliśmy do invimed... Czekamy na wyniki badań bo niektóre strasily ważność i podchodzimy do in vitro... Czy któraś z Was chodzi do doktora Lachowskiego? Jest strasznie małomówny i skupinony przede wszystkim na dokumentach a nie pacjencie...
    Tak.Ja chodze do niego.Jutro mam wizytę.On tako jest,trzeba sie przyzwyczaic.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Hej dziewczyny, dziś idę do kliniki, z moim wynikiem histeroskopii. Wczoraj przedwczoraj skończyła mi się miesiączka, a wczoraj bolał mnie brzuch jak na okres. :( czy ktos wie czym może być to spowodowane? Trzymajcie kciuki.
    Ja mam tak co cykl.Czasem w 6 lub 7 dniu boli mnie brzuch jak na okres.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:

Jak czytam to stwierdzam, że wszyscy lekarze z Invimedu to milczki :D
    Ale ja zawsze pytam o to, co mnie interesuje bezpośrednio.
    Chyba też jestem typem, który nie lubi rozdzielania włosa na czworo.

• Viki 1991 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Ja mam tak co cykl.Czasem w 6 lub 7 dniu boli mnie brzuch jak na okres.
    Też tak mam czasem W 6 - 7 dniu. Niestety od dwóch miesięcy po owulacji strasznie bola mnie piersi, są bardzo wrażliwe a do tego jajnik... Co sie dzieje w moim organizmie?

10.2019 invined
    2 nieudane inseminacje
    Niepłodność idiopatyczna
    Przygotowania do in vitro
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    35latka - trzymam mocno kciuki za same pozytywne informacje na najbliższej wizycie ✊✊✊

Nasty - mam nadzieję, że opanowujesz jakoś nerwy przed jutrzejszą wizytą. Spokojnie mocno Ci kibicuję i wierzę, że wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie :) macie już jakieś przeczucia co do płci?

Dziękuje za pamięć 😊😊😊z nerwów nie śpię dzisiaj od 4 ale jakoś się trzymam :p wizyta jutro o 16 30 dopiero.

Atka- raźniej mi, ze nie tylko ja tak Milan znudnosciami ;)

35 latka trzymam mocno kciuki, hmm może to z nerwow ?

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    Dzięki 🙂 też nam tak powiedział, to mnie pociesza 🙂 tylko właśnie się zastanawiam czy będziemy mogli z niej skorzystać jeśli korzystamy z dofinansowania bo udało się załapać. Orientujesz się może?
    Zawsze mam najwięcej pytań po wizycie a nastepna w przyszłym tygodniu.

Trzymam kciuki za Twoją wizytę!
    Mi się udało załapać na dofinansowanie na leki. Nie pamiętam jakie amh trzeba mieć... Bo ja mam równe 1.

• Nasty Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:

Z doświadczenia i z tego co czytam to chyba większość lekarzy tak się zachowuje, podchodzą zadaniowo do każdego nowego przypadku. Pewnie to przychodzi z czasem. Niestety decydując się na in vitro trzeba mieć gruba skore, to może przykre co powiem ale tak jest - dla lekarzy liczą się wyniki badań, stymulacji. Mysle, ze dlatego w każdej klinice jest psycholog, który pomoże w tej trudnej przeprawie.

Natomiast nie bój się pytać, jak się ich pociągnie za język to można dużo wynieść z wizyty ;)

35latka lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Jak czytam to stwierdzam, że wszyscy lekarze z Invimedu to milczki :D
    Ale ja zawsze pytam o to, co mnie interesuje bezpośrednio.
    Chyba też jestem typem, który nie lubi rozdzielania włosa na czworo.

Pani Dr K. Dużo mi tłumaczy... Zawsze jestem doinformowana. Ale warto też zadawać pytania....ja teraz pytam o wszystko co mnie martwi, albo czego nie rozumiem do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 16:19

• Blondie81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei wyszliśmy z założenia że ok, jak lekarz jest dobrym fachowcem i ma wyniki to niech sobie milczy.
    Oczywiście pytamy ale często tez trzeba wiedzieć o co pytać. A większość wiedzy czerpię jednak z Internetu. Dobrze że jest to forum 😊

Nasty, Umka lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:

Jakie wieści po wizycie? I kiedy wybieracie się w Pieniny;)?

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Dziękuje za pamięć 😊😊😊z nerwów nie śpię dzisiaj od 4 ale jakoś się trzymam :p wizyta jutro o 16 30 dopiero.

Atka- raźniej mi, ze nie tylko ja tak Milan znudnosciami ;)

35 latka trzymam mocno kciuki, hmm może to z nerwow ?

Trzymam kciuki za wizytę:))).
    To są niesamowite emocje, będzie pięknie 🙃😊

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    My z kolei wyszliśmy z założenia że ok, jak lekarz jest dobrym fachowcem i ma wyniki to niech sobie milczy.
    Oczywiście pytamy ale często tez trzeba wiedzieć o co pytać. A większość wiedzy czerpię jednak z Internetu. Dobrze że jest to forum 😊

Każda osoba, lekarz też ma swój charakter. I ja to po jakimś czasie zaakceptowałam, najważniejsze żeby były efekty w postaci maluchów;). Właściwie to mają ciężką pracę, pary które się zgłaszają są zmęczone psychicznie, często niezrozumiane przez otoczenie, każda wizyta to duży stres i oczekiwania wobec lekarza... Ale dobrze mieć ze sobą kartkę z pytaniami;) ja często pisałam też mejle po wizycie i na wszystkie pytania dostawałam odpowiedzi.

Blondie81 lubi tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam nieustannie za Was wszystkie kciuki🍀🍀🍀. Dziś mam urodziny i taki trochę melancholijny nastrój mnie dopadł bo przypomniały mi się urodziny z ostatnich kilku lat..jak musiałam walczyć ze skutkiem i żalem uplywajacego czasu😔..dziś jest zupełnie inaczej. życzę Wam wszystkim żebyście w swoje najblisze urodziny miały już maleństwa w brzuchu albo na świecie 😊 i żeby jak najszybciej spełniło się Wam to piękne marzenie😊😊😊🍀🍀🍀🤞

Blondie81 lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:
    Też tak mam czasem W 6 - 7 dniu. Niestety od dwóch miesięcy po owulacji strasznie bola mnie piersi, są bardzo wrażliwe a do tego jajnik... Co sie dzieje w moim organizmie?
    Ile po owulacji Cie bola? 5 dni po?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ