X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Progesteron niski czyli dobrze a bierzesz estrofem?
    Tak biorę 3x1

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś idę do kliniki, z moim wynikiem histeroskopii. Wczoraj przedwczoraj skończyła mi się miesiączka, a wczoraj bolał mnie brzuch jak na okres. :( czy ktos wie czym może być to spowodowane? Trzymajcie kciuki.

Nasty lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    Wiem wiem, każdy przypadek jest inny i nie można się porównywać.
    U nas też będzie ciężko z wyborem przy morfologii 0 % ale ten 1 powinien się znaleźć. Zresztą co ma być to będzie. Robimy co możemy reszta w rękach specjalistów 😉
    Kibicuję 🤗

Mi Doktor zawsze powtarza, jeśli jest morfologia 0% tak jak i w naszym przypadku, zawsze sie znajdzie plemnik zdolny do zaplodniaenia, pewnie będziecie mieli metodę imsi.

• Mania12 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka - trzymam mocno kciuki za same pozytywne informacje na najbliższej wizycie ✊✊✊

Nasty - mam nadzieję, że opanowujesz jakoś nerwy przed jutrzejszą wizytą. Spokojnie mocno Ci kibicuję i wierzę, że wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie :) macie już jakieś przeczucia co do płci?

35latka lubi tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • Blondie81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Mi Doktor zawsze powtarza, jeśli jest morfologia 0% tak jak i w naszym przypadku, zawsze sie znajdzie plemnik zdolny do zaplodniaenia, pewnie będziecie mieli metodę imsi.

Dzięki 🙂 też nam tak powiedział, to mnie pociesza 🙂 tylko właśnie się zastanawiam czy będziemy mogli z niej skorzystać jeśli korzystamy z dofinansowania bo udało się załapać. Orientujesz się może?
    Zawsze mam najwięcej pytań po wizycie a nastepna w przyszłym tygodniu.

Trzymam kciuki za Twoją wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 12:10

• Viki 1991 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki... Chciałabym podzielić się swoją historia. Od 3 lat staramy się z Mężem o dzidziusia. Byliśmy u różnych gin. Jedyna która cokolwiek zrobiła była p. Banczarowska z Wałbrzycha. Skierowała mnie na Hsg. Droznosc wyszła ok. Później udaliśmy się do invimed gdzie dr. Lachowski zlecił nam wszelakie badania. Zdecydowaliśmy się na inseminacje. 2 niestety nie udane 😪 mąż chciał odpocząć... Ale w styczniu udaliśmy się do dr. Markuszewskiego we WRO.. Z początku wydawał się tak zaangażowany ze na pierwszej wizycie trzymał nas 3 godz. Tłumaczył jak spać siedzieć co jeść i brać czopki... Powiedział że 2-3 miesiące będę w ciąży... Po 5 miesiącach jego zapewnien... Daliśmy sobie spokój z tym szamanem.. Wróciliśmy do invimed... Czekamy na wyniki badań bo niektóre strasily ważność i podchodzimy do in vitro... Czy któraś z Was chodzi do doktora Lachowskiego? Jest strasznie małomówny i skupinony przede wszystkim na dokumentach a nie pacjencie...

10.2019 invined
    2 nieudane inseminacje
    Niepłodność idiopatyczna
    Przygotowania do in vitro
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:
    Witam wszystkie staraczki... Chciałabym podzielić się swoją historia. Od 3 lat staramy się z Mężem o dzidziusia. Byliśmy u różnych gin. Jedyna która cokolwiek zrobiła była p. Banczarowska z Wałbrzycha. Skierowała mnie na Hsg. Droznosc wyszła ok. Później udaliśmy się do invimed gdzie dr. Lachowski zlecił nam wszelakie badania. Zdecydowaliśmy się na inseminacje. 2 niestety nie udane 😪 mąż chciał odpocząć... Ale w styczniu udaliśmy się do dr. Markuszewskiego we WRO.. Z początku wydawał się tak zaangażowany ze na pierwszej wizycie trzymał nas 3 godz. Tłumaczył jak spać siedzieć co jeść i brać czopki... Powiedział że 2-3 miesiące będę w ciąży... Po 5 miesiącach jego zapewnien... Daliśmy sobie spokój z tym szamanem.. Wróciliśmy do invimed... Czekamy na wyniki badań bo niektóre strasily ważność i podchodzimy do in vitro... Czy któraś z Was chodzi do doktora Lachowskiego? Jest strasznie małomówny i skupinony przede wszystkim na dokumentach a nie pacjencie...
    Tak.Ja chodze do niego.Jutro mam wizytę.On tako jest,trzeba sie przyzwyczaic.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Hej dziewczyny, dziś idę do kliniki, z moim wynikiem histeroskopii. Wczoraj przedwczoraj skończyła mi się miesiączka, a wczoraj bolał mnie brzuch jak na okres. :( czy ktos wie czym może być to spowodowane? Trzymajcie kciuki.
    Ja mam tak co cykl.Czasem w 6 lub 7 dniu boli mnie brzuch jak na okres.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:

Jak czytam to stwierdzam, że wszyscy lekarze z Invimedu to milczki :D
    Ale ja zawsze pytam o to, co mnie interesuje bezpośrednio.
    Chyba też jestem typem, który nie lubi rozdzielania włosa na czworo.

• Viki 1991 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Ja mam tak co cykl.Czasem w 6 lub 7 dniu boli mnie brzuch jak na okres.
    Też tak mam czasem W 6 - 7 dniu. Niestety od dwóch miesięcy po owulacji strasznie bola mnie piersi, są bardzo wrażliwe a do tego jajnik... Co sie dzieje w moim organizmie?

10.2019 invined
    2 nieudane inseminacje
    Niepłodność idiopatyczna
    Przygotowania do in vitro
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    35latka - trzymam mocno kciuki za same pozytywne informacje na najbliższej wizycie ✊✊✊

Nasty - mam nadzieję, że opanowujesz jakoś nerwy przed jutrzejszą wizytą. Spokojnie mocno Ci kibicuję i wierzę, że wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie :) macie już jakieś przeczucia co do płci?

Dziękuje za pamięć 😊😊😊z nerwów nie śpię dzisiaj od 4 ale jakoś się trzymam :p wizyta jutro o 16 30 dopiero.

Atka- raźniej mi, ze nie tylko ja tak Milan znudnosciami ;)

35 latka trzymam mocno kciuki, hmm może to z nerwow ?

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    Dzięki 🙂 też nam tak powiedział, to mnie pociesza 🙂 tylko właśnie się zastanawiam czy będziemy mogli z niej skorzystać jeśli korzystamy z dofinansowania bo udało się załapać. Orientujesz się może?
    Zawsze mam najwięcej pytań po wizycie a nastepna w przyszłym tygodniu.

Trzymam kciuki za Twoją wizytę!
    Mi się udało załapać na dofinansowanie na leki. Nie pamiętam jakie amh trzeba mieć... Bo ja mam równe 1.

• Nasty Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:

Z doświadczenia i z tego co czytam to chyba większość lekarzy tak się zachowuje, podchodzą zadaniowo do każdego nowego przypadku. Pewnie to przychodzi z czasem. Niestety decydując się na in vitro trzeba mieć gruba skore, to może przykre co powiem ale tak jest - dla lekarzy liczą się wyniki badań, stymulacji. Mysle, ze dlatego w każdej klinice jest psycholog, który pomoże w tej trudnej przeprawie.

Natomiast nie bój się pytać, jak się ich pociągnie za język to można dużo wynieść z wizyty ;)

35latka lubi tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Jak czytam to stwierdzam, że wszyscy lekarze z Invimedu to milczki :D
    Ale ja zawsze pytam o to, co mnie interesuje bezpośrednio.
    Chyba też jestem typem, który nie lubi rozdzielania włosa na czworo.

Pani Dr K. Dużo mi tłumaczy... Zawsze jestem doinformowana. Ale warto też zadawać pytania....ja teraz pytam o wszystko co mnie martwi, albo czego nie rozumiem do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 16:19

• Blondie81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei wyszliśmy z założenia że ok, jak lekarz jest dobrym fachowcem i ma wyniki to niech sobie milczy.
    Oczywiście pytamy ale często tez trzeba wiedzieć o co pytać. A większość wiedzy czerpię jednak z Internetu. Dobrze że jest to forum 😊

Nasty, Umka lubią tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:

Jakie wieści po wizycie? I kiedy wybieracie się w Pieniny;)?

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Dziękuje za pamięć 😊😊😊z nerwów nie śpię dzisiaj od 4 ale jakoś się trzymam :p wizyta jutro o 16 30 dopiero.

Atka- raźniej mi, ze nie tylko ja tak Milan znudnosciami ;)

35 latka trzymam mocno kciuki, hmm może to z nerwow ?

Trzymam kciuki za wizytę:))).
    To są niesamowite emocje, będzie pięknie 🙃😊

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie81 wrote:
    My z kolei wyszliśmy z założenia że ok, jak lekarz jest dobrym fachowcem i ma wyniki to niech sobie milczy.
    Oczywiście pytamy ale często tez trzeba wiedzieć o co pytać. A większość wiedzy czerpię jednak z Internetu. Dobrze że jest to forum 😊

Każda osoba, lekarz też ma swój charakter. I ja to po jakimś czasie zaakceptowałam, najważniejsze żeby były efekty w postaci maluchów;). Właściwie to mają ciężką pracę, pary które się zgłaszają są zmęczone psychicznie, często niezrozumiane przez otoczenie, każda wizyta to duży stres i oczekiwania wobec lekarza... Ale dobrze mieć ze sobą kartkę z pytaniami;) ja często pisałam też mejle po wizycie i na wszystkie pytania dostawałam odpowiedzi.

Blondie81 lubi tę wiadomość

• Faith_86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam nieustannie za Was wszystkie kciuki🍀🍀🍀. Dziś mam urodziny i taki trochę melancholijny nastrój mnie dopadł bo przypomniały mi się urodziny z ostatnich kilku lat..jak musiałam walczyć ze skutkiem i żalem uplywajacego czasu😔..dziś jest zupełnie inaczej. życzę Wam wszystkim żebyście w swoje najblisze urodziny miały już maleństwa w brzuchu albo na świecie 😊 i żeby jak najszybciej spełniło się Wam to piękne marzenie😊😊😊🍀🍀🍀🤞

Blondie81 lubi tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:
    Też tak mam czasem W 6 - 7 dniu. Niestety od dwóch miesięcy po owulacji strasznie bola mnie piersi, są bardzo wrażliwe a do tego jajnik... Co sie dzieje w moim organizmie?
    Ile po owulacji Cie bola? 5 dni po?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ