X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Dziewczyny trzymam nieustannie za Was wszystkie kciuki🍀🍀🍀. Dziś mam urodziny i taki trochę melancholijny nastrój mnie dopadł bo przypomniały mi się urodziny z ostatnich kilku lat..jak musiałam walczyć ze skutkiem i żalem uplywajacego czasu😔..dziś jest zupełnie inaczej. życzę Wam wszystkim żebyście w swoje najblisze urodziny miały już maleństwa w brzuchu albo na świecie 😊 i żeby jak najszybciej spełniło się Wam to piękne marzenie😊😊😊🍀🍀🍀🤞
    Stooooooooooooo laaaaat Faith :) życzę Ci spokojnej końcówki ciąży i szybkiego porodu oraz samych cudownych, pełnych miłości chwil macierzyństwa, bądź szczęśliwa !!!
    Na kiedy masz termin porodu- sierpień?

Faith_86 lubi tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith wszystkiego najlepszego :) Spełnienia marzeń i samych cudownych chwil i dużo zdrówka dla Ciebie i dla maluchów :)

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a jak tam po wizycie ?

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Jakie wieści po wizycie? I kiedy wybieracie się w Pieniny;)?

Jestem generalnie zadowolona z wizyty. Jest plan działania, endometrium nadal pogrubione ale bardziej jednorodne , ogólnie jest lepiej, dostałam leki o 16 dnia cyklu mam brać je przez 10 dni, dwa cykle, potem jestem umówiona z Panią Dr na wizytę, jak na usg będzie nadal coś nie tak, to idę na histeroskopie, w celu wyczyszczenia endo. Pani Powiedziała, że chce zrobić mi ten zabieg osobiście, bo wie co chce osiągnąć i chce zrobić to delikatnie, tazke mogę na nia liczyć. Potem odczekamy miesiąc i podchodzę do transferu. Jestem jej wdzięczna, bo wczoraj mi dużo powiedziała i wspierała, mówi że warto poczekać, niż się spieszyć i nie osiągnąć celu, nie chce mnie wysłać na łyżeczkowanie do szpitala, chce się tym zająć osobiście. Porozmawiałyśmy o zarodkach mówi, że są dobrej jakości i warto zaczekać. Jestem z nią w stałym kontakcie. Znów jestem szczęśliwa.... Dostałam wiatr w żagle.🍀🥰🌷

W pieniny jedziemy w lipcu :) ale nie mam jeszcze konkretnej daty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 13:00

Nasty, UlaFalka, mila82, Alicja1105, Faith_86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith, ja Ci życzę przede wszystkim zdrówka, dla Ciebie i maleństw. Jesteś wspaniała kobieta, niejeden raz podniosłaś mnie z podłogi. Dziękuję Ci za to. 🥰🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    35latka - trzymam mocno kciuki za same pozytywne informacje na najbliższej wizycie ✊✊✊

Nasty - mam nadzieję, że opanowujesz jakoś nerwy przed jutrzejszą wizytą. Spokojnie mocno Ci kibicuję i wierzę, że wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie :) macie już jakieś przeczucia co do płci?

Mania dziękuję 🥰

• Nasty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Dziewczyny trzymam nieustannie za Was wszystkie kciuki🍀🍀🍀. Dziś mam urodziny i taki trochę melancholijny nastrój mnie dopadł bo przypomniały mi się urodziny z ostatnich kilku lat..jak musiałam walczyć ze skutkiem i żalem uplywajacego czasu😔..dziś jest zupełnie inaczej. życzę Wam wszystkim żebyście w swoje najblisze urodziny miały już maleństwa w brzuchu albo na świecie 😊 i żeby jak najszybciej spełniło się Wam to piękne marzenie😊😊😊🍀🍀🍀🤞

Faith wszystkiego najlepszego !!!🥳🥳🥳🥳🥳

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • Mania12 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Mania a jak tam po wizycie ?
    Dr powiedział, że wszystko ładnie się oczyściło i mogę działać. Jeżeli zdecyduję się na transfer mam od 3 dc brać estrofem 3 x1 i zgłosić się na wizytę pomiędzy 11-13 dniem cyklu. Tylko muszę jeszcze powtórzyć wirusówkę i wymazy.
    Teraz zastanawiam się kiedy mam podejść do tego krio. Wcześniej zakładałam jesień, ale już chyba nie chce czekać :) tym bardziej, że rozmawiałam z dr o adopcji zarodka i powiedział, że bez problemu możemy podejść do tej opcji, więc mam podwójną motywację, żeby nie tracić czasu :)

mila82, Faith_86 lubią tę wiadomość

Dzieli nas tylko czas...
    40 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
    ...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm
  • codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, szukaliśmy długo kliniki padło na invimed Wrocław. Chcemy podchodzić u doktora Trzeciaka. Myślicie, że to dobry wybór? Problemy głównie hormonalne - pcos, io, niedoczynność. Dodatkowo trombofilia.

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Dr powiedział, że wszystko ładnie się oczyściło i mogę działać. Jeżeli zdecyduję się na transfer mam od 3 dc brać estrofem 3 x1 i zgłosić się na wizytę pomiędzy 11-13 dniem cyklu. Tylko muszę jeszcze powtórzyć wirusówkę i wymazy.
    Teraz zastanawiam się kiedy mam podejść do tego krio. Wcześniej zakładałam jesień, ale już chyba nie chce czekać :) tym bardziej, że rozmawiałam z dr o adopcji zarodka i powiedział, że bez problemu możemy podejść do tej opcji, więc mam podwójną motywację, żeby nie tracić czasu :)

Super Kochana, same dobre wieści :)

• Nasty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu, ufff na szczęście wedle usg wszystko dobrze :) A fikał jak wściekły ;) w końcu przestaje wyglądać ja kosmita, widziałam 2 raczki, 2 nóżki, żołądek, pęcherz moczowy i nawet mózg :p
    A dzisiaj w nocy mialam straszne koszmary, ze pomiary wyszły złe :(
    Pytałam o dalsza diagnostykę - odniosłam wrazenie, ze doktor nie jest przychylny badaniu Pappa - powiedział, ze wg USG wszystko jest w porzadku ale jeśli chcemy dalej się badać to zrobić Nifty albo Harmony. Te badania są strasznie drogie ale zdecydowaliśmy z mężem, ze je zrobimy, lepiej być przygotowanym a przy tych wszystkich kosztach to już gdzieś to wszystko rozmywa...
    Trzymam kciuki kochane za wszystkie procedury i transfery 🥰🥰🥰

UlaFalka, mila82, atka666, Mania12, Faith_86, Umka lubią tę wiadomość

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Ja już po badaniu, ufff na szczęście wedle usg wszystko dobrze :) A fikał jak wściekły ;) w końcu przestaje wyglądać ja kosmita, widziałam 2 raczki, 2 nóżki, żołądek, pęcherz moczowy i nawet mózg :p
    A dzisiaj w nocy mialam straszne koszmary, ze pomiary wyszły złe :(
    Pytałam o dalsza diagnostykę - odniosłam wrazenie, ze doktor nie jest przychylny badaniu Pappa - powiedział, ze wg USG wszystko jest w porzadku ale jeśli chcemy dalej się badać to zrobić Nifty albo Harmony. Te badania są strasznie drogie ale zdecydowaliśmy z mężem, ze je zrobimy, lepiej być przygotowanym a przy tych wszystkich kosztach to już gdzieś to wszystko rozmywa...
    Trzymam kciuki kochane za wszystkie procedury i transfery 🥰🥰🥰

Nasty, warto zrobić Nifty lub Harmony dla świętego spokoju. Ja wiem, że to duzo kosztuje, ale bedziesz pewna, że wszystko okej.

Nasty lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:

Faith, wszystkiego najlepszego. Zbliżasz się do najcudowniejszego dnia, kiedy poznasz miłość swojego życia :D
    I również dziękuję za trzymanie za nas kciuków :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:

Mania, jeśli tylko tak czujesz, to nie czekaj.
    Wiesz, ktoś tam w górze zawsze się śmieje z naszych planów. Czasem lepiej się poddać nadarzającej się okazji i zaryzykować :)

• atka666 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki 1991 wrote:
    Witam wszystkie staraczki... Chciałabym podzielić się swoją historia. Od 3 lat staramy się z Mężem o dzidziusia. Byliśmy u różnych gin. Jedyna która cokolwiek zrobiła była p. Banczarowska z Wałbrzycha. Skierowała mnie na Hsg. Droznosc wyszła ok. Później udaliśmy się do invimed gdzie dr. Lachowski zlecił nam wszelakie badania. Zdecydowaliśmy się na inseminacje. 2 niestety nie udane 😪 mąż chciał odpocząć... Ale w styczniu udaliśmy się do dr. Markuszewskiego we WRO.. Z początku wydawał się tak zaangażowany ze na pierwszej wizycie trzymał nas 3 godz. Tłumaczył jak spać siedzieć co jeść i brać czopki... Powiedział że 2-3 miesiące będę w ciąży... Po 5 miesiącach jego zapewnien... Daliśmy sobie spokój z tym szamanem.. Wróciliśmy do invimed... Czekamy na wyniki badań bo niektóre strasily ważność i podchodzimy do in vitro... Czy któraś z Was chodzi do doktora Lachowskiego? Jest strasznie małomówny i skupinony przede wszystkim na dokumentach a nie pacjencie...
    Witaj Viki, ja też kiedyś korzystałam z uslug Pani doktor B., mi niestety nie pomogła, raczej miałam wrażenie, że jest nastawiona na pieniądze...

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Hej dziewczyny, szukaliśmy długo kliniki padło na invimed Wrocław. Chcemy podchodzić u doktora Trzeciaka. Myślicie, że to dobry wybór? Problemy głównie hormonalne - pcos, io, niedoczynność. Dodatkowo trombofilia.
    Witaj na forum.Ja leczę się u innego lekarz ale pod nieobecność mojego lekarza dr Trzeciak przeprowadzał mi transfer , wydawał się bardzo rozmownym i miły człowiekiem.A kiedy masz pierwszą wizytę u dr?

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith_86 wrote:
    Faith, wszystkiego najpiękniejszego z okazji 18 urodzin ;) ;) ;) przede wszystkim duuużo zdrowia dla Ciebie i Twoich kruszynek :) niech spełnią sie wszystkie Twoje pragnienia !!!
    Dziękuję za kciuki :) <3

- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35latka wrote:
    Jestem generalnie zadowolona z wizyty. Jest plan działania, endometrium nadal pogrubione ale bardziej jednorodne , ogólnie jest lepiej, dostałam leki o 16 dnia cyklu mam brać je przez 10 dni, dwa cykle, potem jestem umówiona z Panią Dr na wizytę, jak na usg będzie nadal coś nie tak, to idę na histeroskopie, w celu wyczyszczenia endo. Pani Powiedziała, że chce zrobić mi ten zabieg osobiście, bo wie co chce osiągnąć i chce zrobić to delikatnie, tazke mogę na nia liczyć. Potem odczekamy miesiąc i podchodzę do transferu. Jestem jej wdzięczna, bo wczoraj mi dużo powiedziała i wspierała, mówi że warto poczekać, niż się spieszyć i nie osiągnąć celu, nie chce mnie wysłać na łyżeczkowanie do szpitala, chce się tym zająć osobiście. Porozmawiałyśmy o zarodkach mówi, że są dobrej jakości i warto zaczekać. Jestem z nią w stałym kontakcie. Znów jestem szczęśliwa.... Dostałam wiatr w żagle.🍀🥰🌷

W pieniny jedziemy w lipcu :) ale nie mam jeszcze konkretnej daty.
    Ciesze się, że nabrałaś optymizmu :) Masz świetną Panią doktor - taki lekarz to skarb ! Mysle, że to bardzo dobry pomysł, żeby na spokojnie podejść do tematu, odpocząć, wyciszyć się, zrobic "porządek" z macicą ;) i z nowymi siłami podejść do transferu :) Pieniny są piękne !!!

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • atka666 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania12 wrote:
    Super wieści ! Ja tez bym nie czekała :)

- 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Co prawda nie podchodziłam do ivf bo moja droga skończyła się na iui ale byłam bardzo zadowolona z dr. Terminy różne ale poradził sobie z moją niedoczynnością, io, pcos i mutacjami. Nie nalegał na ivf mimo moich problemów zdrowotnych i morfologia 0% u partnera. Nakreślił nam drogę od początku do końca.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ