InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa trzymam kciuki 🤞🍀🍍🥚
Zielonaherbata rowniez kciuki i powodzenia 🤞🍀🍍🥚zielonaherbata, Morwa lubią tę wiadomość
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Dziewczyny, mocne kciuki za Was!!!
Dajcie znać jak będzie po wszystkim!! 🍀🍀
U mnie się zaczęło... 🤢. W nocy... Więcej przytulalam się z ceramika w łazience nuż z mężem. Z synkiem też zaczęłam wymiotować o tej porze... Trwało to pół roku 🤦🏻♀️Mayu85, Morwa, UlaFalka, Jaszczureczka, Umka, Blondie81 lubią tę wiadomość
[/url]
Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
2015 - synek 💙
09.2020 in vitro start 🍀
25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.
27.10 FET 3AB🍀
6dpt - cień cienia, beta 32
7 dpt - dwie kreseczki
8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
13 dpt - beta 1178
20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
7w3d - jest ❤️ -
JagnaaJankowska wrote:Dziewczyny, mocne kciuki za Was!!!
Dajcie znać jak będzie po wszystkim!! 🍀🍀
U mnie się zaczęło... 🤢. W nocy... Więcej przytulalam się z ceramika w łazience nuż z mężem. Z synkiem też zaczęłam wymiotować o tej porze... Trwało to pół roku 🤦🏻♀️Odpoczywaj!
-
Dziewczynki kciuki mocne ! 🍀
zielonaherbata lubi tę wiadomość
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
cześć, jestem tutaj nowa.
za nami pierwsza wizyta u doktor O. jesteśmy po dwóch poronieniach samoistnych i 2 ciążach pozamacicznych. Staramy się od 2018 r. na tym etapie problem leży z mojej strony. Wyniki nasienia wyszły ok- tak nam powiedziano bo ja z nich nic nie rozumiem (kiedyś obiło mi się o uszy, że morfologia jest ważna, u nas 7%) zlecono spr. drożności jajowodów ale chcemy od razu przejść do in vitro. Nie chcemy tracić czasu i ominąć nieprzyjemności w czasie badania. ciąże zatrzymywały się w prawym jajowodzie, w lewym były zrosty więc prawdopodobne, że oba nie działają. Dlatego też rezygnujemy z tego badania. Zaznaczę, że moje owulacje są okropne-dwa dni wyrwane z życiorysu-umieram z bólu...dostaliśmy rozpiskę badań jakie musimy wykonać ale dopóki tu nie zajrzałam myślałam, ze to tylko kolejna formalność... jak długo trwa cały proces z pierwszym powodzeniem? myślicie teraz, że optymistka za mnie?? boję się, że to wierzchołek góry lodowej... zamrażanie jajeczek? myślałam, że to bez sensu, że uda się za pierwszym razem i wszystko będzie ok. ale z tego co tu czytam to chyba warto się zabezpieczyć. czytam tu też o różnych lekach, badaniach itp. mdleje i po nocach nie śpię przed pobraniem krwi-boję się co tu mnie czeka.... co w tym całym procesie jest najgorsze? zastrzyki w brzuch? bo z rozmowy z lekarzem na razie tylko to mnie przeraziło... boję się i nie wiem czy dam radę przejść to wszystko fizycznie i psychicznie. -
Inkaa85 wrote:Jakie badania to immunologia?- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
mila82 wrote:Chodzi ci o transfer na cyklu naturalnym ?jeśli tak, to masz wizytę ok.11 dc i jak jest komórka to dostajesz na pęknięcie, żadnego już podglądu nie ma tylko transfer w wyznaczonym terminie.Corka - 2018
Syn - 2021 -
zielonaherbata wrote:No dobra, ja powoli szykuję się na odbiór kropkow. 💪 Ananas w pogotowiu:) I chyba juz w miarę spokój dziś (2 os dni stres i czarnowidztwo). Trzymajcie pls za nas kciuki! 🙏🙏 @Morwa, jak samopoczucie, gotowa?
zielonaherbata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylistopad 2020 wrote:cześć, jestem tutaj nowa.
za nami pierwsza wizyta u doktor O. jesteśmy po dwóch poronieniach samoistnych i 2 ciążach pozamacicznych. Staramy się od 2018 r. na tym etapie problem leży z mojej strony. Wyniki nasienia wyszły ok- tak nam powiedziano bo ja z nich nic nie rozumiem (kiedyś obiło mi się o uszy, że morfologia jest ważna, u nas 7%) zlecono spr. drożności jajowodów ale chcemy od razu przejść do in vitro. Nie chcemy tracić czasu i ominąć nieprzyjemności w czasie badania. ciąże zatrzymywały się w prawym jajowodzie, w lewym były zrosty więc prawdopodobne, że oba nie działają. Dlatego też rezygnujemy z tego badania. Zaznaczę, że moje owulacje są okropne-dwa dni wyrwane z życiorysu-umieram z bólu...dostaliśmy rozpiskę badań jakie musimy wykonać ale dopóki tu nie zajrzałam myślałam, ze to tylko kolejna formalność... jak długo trwa cały proces z pierwszym powodzeniem? myślicie teraz, że optymistka za mnie?? boję się, że to wierzchołek góry lodowej... zamrażanie jajeczek? myślałam, że to bez sensu, że uda się za pierwszym razem i wszystko będzie ok. ale z tego co tu czytam to chyba warto się zabezpieczyć. czytam tu też o różnych lekach, badaniach itp. mdleje i po nocach nie śpię przed pobraniem krwi-boję się co tu mnie czeka.... co w tym całym procesie jest najgorsze? zastrzyki w brzuch? bo z rozmowy z lekarzem na razie tylko to mnie przeraziło... boję się i nie wiem czy dam radę przejść to wszystko fizycznie i psychicznie.
Zaangażuj swojego partnera w robienie zastrzyków, zwłaszcza jesli cię mdli na samą myśl.
Mój się tak wczuł, że jak mu powiedziałam kiedyś, że to ostatni zastrzyk, to był trochę rozczarowany
Wszystko zależy od twojego przypadku i protokołu, ale u mnie niekiedy było po 4 zastrzyki dziennie.
Jednak kiedy myślisz sobie, że robisz to po to, żeby spełnić swoje największe marzenie, to jesteś w stanie przyjąć wszystko na klatę.
Podejdź do tego zadaniowo i powodzenia.
zielonaherbata, Olympionica, Umka, mila82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzielonaherbata wrote:No dobra, ja powoli szykuję się na odbiór kropkow. 💪 Ananas w pogotowiu:) I chyba juz w miarę spokój dziś (2 os dni stres i czarnowidztwo). Trzymajcie pls za nas kciuki! 🙏🙏 @Morwa, jak samopoczucie, gotowa?
Nie zapomnij o frytkach z Maca
Oczywiście trzymam kciuki za twoje kropki. Podają ci 2 na raz?zielonaherbata lubi tę wiadomość
-
kochane kciuki za transfery
Morwa, zielonaherbata, Blondie81 lubią tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA-poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca, 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
listopad 2020 wrote:cześć, jestem tutaj nowa.
za nami pierwsza wizyta u doktor O. jesteśmy po dwóch poronieniach samoistnych i 2 ciążach pozamacicznych. Staramy się od 2018 r. na tym etapie problem leży z mojej strony. Wyniki nasienia wyszły ok- tak nam powiedziano bo ja z nich nic nie rozumiem (kiedyś obiło mi się o uszy, że morfologia jest ważna, u nas 7%) zlecono spr. drożności jajowodów ale chcemy od razu przejść do in vitro. Nie chcemy tracić czasu i ominąć nieprzyjemności w czasie badania. ciąże zatrzymywały się w prawym jajowodzie, w lewym były zrosty więc prawdopodobne, że oba nie działają. Dlatego też rezygnujemy z tego badania. Zaznaczę, że moje owulacje są okropne-dwa dni wyrwane z życiorysu-umieram z bólu...dostaliśmy rozpiskę badań jakie musimy wykonać ale dopóki tu nie zajrzałam myślałam, ze to tylko kolejna formalność... jak długo trwa cały proces z pierwszym powodzeniem? myślicie teraz, że optymistka za mnie?? boję się, że to wierzchołek góry lodowej... zamrażanie jajeczek? myślałam, że to bez sensu, że uda się za pierwszym razem i wszystko będzie ok. ale z tego co tu czytam to chyba warto się zabezpieczyć. czytam tu też o różnych lekach, badaniach itp. mdleje i po nocach nie śpię przed pobraniem krwi-boję się co tu mnie czeka.... co w tym całym procesie jest najgorsze? zastrzyki w brzuch? bo z rozmowy z lekarzem na razie tylko to mnie przeraziło... boję się i nie wiem czy dam radę przejść to wszystko fizycznie i psychicznie.ciężko powiedzieć ile to trwa bo każdy przypadek jest inny , nie wiadomo jaki będziesz miała protokół czy krótki czy długi.Musisz porobić badania zlecone przez lekarza.Miałaś zlecone AMH?jeśli tak to ono powie jaką masz rezerwę i jaki będzie protokół ale na pewno lekarka zrobiła Ci Usg i policzyła pęcherzyki antralne które też naświetlają obraz twojej rezerwy.Generalnie jak będziesz miała wszystkie wyniki idzie się do lekarza po owulacji , lekarz sprawdza czy doszło do pęknięcia pęcherzyka i sprawdza grubość endometrium , jeśli jest wszystko ok to ustala jaki protokół i przepisuje zastrzyki do stymulacji które zaczyna się brać od 2dc.Z tym mrożeniem jajeczek to jest różnie, ogólnie komórka nie lubi mrożenia ale znowu nasuwa się pytanie ile będziesz mieć komórek po stymulacji.Do robienia zastrzyków zaangażuj swojego M , jak będzie Ci robił zastrzyki to nie patrz się, możesz zamknąć oczy.Trzymam kciuki
Umka lubi tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA-poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca, 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Nie zapomnij o frytkach z Maca
Oczywiście trzymam kciuki za twoje kropki. Podają ci 2 na raz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 14:00
Morwa, Alutka, Jaszczureczka, Umka, mila82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje Morwa, Wy pewnie już na A4 - szerokiej drogi i żeby wszystko poszło pięknie i gładko! :* Pozdrowienia z leżakowania
Morwa lubi tę wiadomość