Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 486 504

    Wysłany: 24 listopada 2020, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa trzymam kciuki 🤞🍀🍍🥚
    Zielonaherbata rowniez kciuki i powodzenia 🤞🍀🍍🥚

    zielonaherbata, Morwa lubią tę wiadomość

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer 08.03.2021 🍀✊
  • JagnaaJankowska Autorytet
    Postów: 431 815

    Wysłany: 24 listopada 2020, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mocne kciuki za Was!!!
    Dajcie znać jak będzie po wszystkim!! 🍀🍀

    U mnie się zaczęło... 🤢. W nocy... Więcej przytulalam się z ceramika w łazience nuż z mężem. Z synkiem też zaczęłam wymiotować o tej porze... Trwało to pół roku 🤦🏻‍♀️

    Mayu85, Morwa, UlaFalka, Jaszczureczka, Umka, Blondie81 lubią tę wiadomość

    1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

    09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

    27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 24 listopada 2020, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagnaaJankowska wrote:
    Dziewczyny, mocne kciuki za Was!!!
    Dajcie znać jak będzie po wszystkim!! 🍀🍀

    U mnie się zaczęło... 🤢. W nocy... Więcej przytulalam się z ceramika w łazience nuż z mężem. Z synkiem też zaczęłam wymiotować o tej porze... Trwało to pół roku 🤦🏻‍♀️
    Dziekuje @Jagnaa 🌷🌷 ojeju... ponoć każda ciąża inna, wiec oby to była jednorazowa akcja :) :) Odpoczywaj!

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • atka666 Autorytet
    Postów: 681 467

    Wysłany: 24 listopada 2020, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciuki mocne ! 🍀

    zielonaherbata lubi tę wiadomość

    - starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 40 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK
    - mąż - ok
    - 3 x IUI - :(
    - 4 IUI - ciąża biochemiczna
    - 08.01.2018 r. - początek stymulacji - ICSI - krótki protokół,
    - 21.01. 2018 r. - punkcja - 3 śnieżynki (blastki)
    - 05.12.2018 r. - crio 5 - dniowej blastki - ciąża biochemiczna,
    - 08.01.2020 r. - crio dwóch 5 - dniowych blastek :(
    -luty 2020 r. - zmiana kliniki Invimed
    - immunologia doc. Paśnik
    - 20.05.2020 r. - start - krótki protokół z antagonistą
    - 01.06.2020 r. - punkcja - pobrano 22 oocyty - hiperstymulacja - transfer odroczony
    - 04.08.2020r. - crio 1 blastki - 8dpt beta 24,37, 10dpt - beta 63,04, 13dpt beta 65,19 :( 15dpt beta 35,74...
    - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
  • listopad 2020 Debiutantka
    Postów: 14 11

    Wysłany: 24 listopada 2020, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, jestem tutaj nowa.
    za nami pierwsza wizyta u doktor O. jesteśmy po dwóch poronieniach samoistnych i 2 ciążach pozamacicznych. Staramy się od 2018 r. na tym etapie problem leży z mojej strony. Wyniki nasienia wyszły ok- tak nam powiedziano bo ja z nich nic nie rozumiem (kiedyś obiło mi się o uszy, że morfologia jest ważna, u nas 7%) zlecono spr. drożności jajowodów ale chcemy od razu przejść do in vitro. Nie chcemy tracić czasu i ominąć nieprzyjemności w czasie badania. ciąże zatrzymywały się w prawym jajowodzie, w lewym były zrosty więc prawdopodobne, że oba nie działają. Dlatego też rezygnujemy z tego badania. Zaznaczę, że moje owulacje są okropne-dwa dni wyrwane z życiorysu-umieram z bólu...dostaliśmy rozpiskę badań jakie musimy wykonać ale dopóki tu nie zajrzałam myślałam, ze to tylko kolejna formalność... jak długo trwa cały proces z pierwszym powodzeniem? myślicie teraz, że optymistka za mnie?? boję się, że to wierzchołek góry lodowej... zamrażanie jajeczek? myślałam, że to bez sensu, że uda się za pierwszym razem i wszystko będzie ok. ale z tego co tu czytam to chyba warto się zabezpieczyć. czytam tu też o różnych lekach, badaniach itp. mdleje i po nocach nie śpię przed pobraniem krwi-boję się co tu mnie czeka.... co w tym całym procesie jest najgorsze? zastrzyki w brzuch? bo z rozmowy z lekarzem na razie tylko to mnie przeraziło... boję się i nie wiem czy dam radę przejść to wszystko fizycznie i psychicznie.

  • atka666 Autorytet
    Postów: 681 467

    Wysłany: 24 listopada 2020, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Jakie badania to immunologia?
    Jest sporo tych badan, ale widzę, że Umka już Ci napisała :)

    - starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 40 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK
    - mąż - ok
    - 3 x IUI - :(
    - 4 IUI - ciąża biochemiczna
    - 08.01.2018 r. - początek stymulacji - ICSI - krótki protokół,
    - 21.01. 2018 r. - punkcja - 3 śnieżynki (blastki)
    - 05.12.2018 r. - crio 5 - dniowej blastki - ciąża biochemiczna,
    - 08.01.2020 r. - crio dwóch 5 - dniowych blastek :(
    -luty 2020 r. - zmiana kliniki Invimed
    - immunologia doc. Paśnik
    - 20.05.2020 r. - start - krótki protokół z antagonistą
    - 01.06.2020 r. - punkcja - pobrano 22 oocyty - hiperstymulacja - transfer odroczony
    - 04.08.2020r. - crio 1 blastki - 8dpt beta 24,37, 10dpt - beta 63,04, 13dpt beta 65,19 :( 15dpt beta 35,74...
    - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
  • Mum2b Autorytet
    Postów: 1689 1318

    Wysłany: 24 listopada 2020, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Chodzi ci o transfer na cyklu naturalnym ?jeśli tak, to masz wizytę ok.11 dc i jak jest komórka to dostajesz na pęknięcie, żadnego już podglądu nie ma tylko transfer w wyznaczonym terminie.
    Ok, tak mialam, ale myslalam, ze moze cos inni lekarze inaczej robia:)

    ckaiflw193gfy1g3.png

    l22ngu1rfxnodepc.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 24 listopada 2020, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    No dobra, ja powoli szykuję się na odbiór kropkow. 💪 Ananas w pogotowiu:) I chyba juz w miarę spokój dziś (2 os dni stres i czarnowidztwo). Trzymajcie pls za nas kciuki! 🙏🙏 @Morwa, jak samopoczucie, gotowa?;)
    powodzenia.gif

    zielonaherbata lubi tę wiadomość

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 798 627

    Wysłany: 24 listopada 2020, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    listopad 2020 wrote:
    cześć, jestem tutaj nowa.
    za nami pierwsza wizyta u doktor O. jesteśmy po dwóch poronieniach samoistnych i 2 ciążach pozamacicznych. Staramy się od 2018 r. na tym etapie problem leży z mojej strony. Wyniki nasienia wyszły ok- tak nam powiedziano bo ja z nich nic nie rozumiem (kiedyś obiło mi się o uszy, że morfologia jest ważna, u nas 7%) zlecono spr. drożności jajowodów ale chcemy od razu przejść do in vitro. Nie chcemy tracić czasu i ominąć nieprzyjemności w czasie badania. ciąże zatrzymywały się w prawym jajowodzie, w lewym były zrosty więc prawdopodobne, że oba nie działają. Dlatego też rezygnujemy z tego badania. Zaznaczę, że moje owulacje są okropne-dwa dni wyrwane z życiorysu-umieram z bólu...dostaliśmy rozpiskę badań jakie musimy wykonać ale dopóki tu nie zajrzałam myślałam, ze to tylko kolejna formalność... jak długo trwa cały proces z pierwszym powodzeniem? myślicie teraz, że optymistka za mnie?? boję się, że to wierzchołek góry lodowej... zamrażanie jajeczek? myślałam, że to bez sensu, że uda się za pierwszym razem i wszystko będzie ok. ale z tego co tu czytam to chyba warto się zabezpieczyć. czytam tu też o różnych lekach, badaniach itp. mdleje i po nocach nie śpię przed pobraniem krwi-boję się co tu mnie czeka.... co w tym całym procesie jest najgorsze? zastrzyki w brzuch? bo z rozmowy z lekarzem na razie tylko to mnie przeraziło... boję się i nie wiem czy dam radę przejść to wszystko fizycznie i psychicznie.

    Zaangażuj swojego partnera w robienie zastrzyków, zwłaszcza jesli cię mdli na samą myśl.
    Mój się tak wczuł, że jak mu powiedziałam kiedyś, że to ostatni zastrzyk, to był trochę rozczarowany :D
    Wszystko zależy od twojego przypadku i protokołu, ale u mnie niekiedy było po 4 zastrzyki dziennie.
    Jednak kiedy myślisz sobie, że robisz to po to, żeby spełnić swoje największe marzenie, to jesteś w stanie przyjąć wszystko na klatę.
    Podejdź do tego zadaniowo i powodzenia.

    zielonaherbata, Olympionica, Umka, mila82 lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 798 627

    Wysłany: 24 listopada 2020, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    No dobra, ja powoli szykuję się na odbiór kropkow. 💪 Ananas w pogotowiu:) I chyba juz w miarę spokój dziś (2 os dni stres i czarnowidztwo). Trzymajcie pls za nas kciuki! 🙏🙏 @Morwa, jak samopoczucie, gotowa?;)

    Nie zapomnij o frytkach z Maca :D
    Oczywiście trzymam kciuki za twoje kropki. Podają ci 2 na raz?

    zielonaherbata lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 24 listopada 2020, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wysłałam Ci wiadomosc na priv, zobaczysz ?

  • mila82 Autorytet
    Postów: 986 476

    Wysłany: 24 listopada 2020, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane kciuki za transfery :)

    Morwa, zielonaherbata, Blondie81 lubią tę wiadomość

    2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet
    Postów: 986 476

    Wysłany: 24 listopada 2020, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    listopad 2020 wrote:
    cześć, jestem tutaj nowa.
    za nami pierwsza wizyta u doktor O. jesteśmy po dwóch poronieniach samoistnych i 2 ciążach pozamacicznych. Staramy się od 2018 r. na tym etapie problem leży z mojej strony. Wyniki nasienia wyszły ok- tak nam powiedziano bo ja z nich nic nie rozumiem (kiedyś obiło mi się o uszy, że morfologia jest ważna, u nas 7%) zlecono spr. drożności jajowodów ale chcemy od razu przejść do in vitro. Nie chcemy tracić czasu i ominąć nieprzyjemności w czasie badania. ciąże zatrzymywały się w prawym jajowodzie, w lewym były zrosty więc prawdopodobne, że oba nie działają. Dlatego też rezygnujemy z tego badania. Zaznaczę, że moje owulacje są okropne-dwa dni wyrwane z życiorysu-umieram z bólu...dostaliśmy rozpiskę badań jakie musimy wykonać ale dopóki tu nie zajrzałam myślałam, ze to tylko kolejna formalność... jak długo trwa cały proces z pierwszym powodzeniem? myślicie teraz, że optymistka za mnie?? boję się, że to wierzchołek góry lodowej... zamrażanie jajeczek? myślałam, że to bez sensu, że uda się za pierwszym razem i wszystko będzie ok. ale z tego co tu czytam to chyba warto się zabezpieczyć. czytam tu też o różnych lekach, badaniach itp. mdleje i po nocach nie śpię przed pobraniem krwi-boję się co tu mnie czeka.... co w tym całym procesie jest najgorsze? zastrzyki w brzuch? bo z rozmowy z lekarzem na razie tylko to mnie przeraziło... boję się i nie wiem czy dam radę przejść to wszystko fizycznie i psychicznie.
    Witaj :) ciężko powiedzieć ile to trwa bo każdy przypadek jest inny , nie wiadomo jaki będziesz miała protokół czy krótki czy długi.Musisz porobić badania zlecone przez lekarza.Miałaś zlecone AMH?jeśli tak to ono powie jaką masz rezerwę i jaki będzie protokół ale na pewno lekarka zrobiła Ci Usg i policzyła pęcherzyki antralne które też naświetlają obraz twojej rezerwy.Generalnie jak będziesz miała wszystkie wyniki idzie się do lekarza po owulacji , lekarz sprawdza czy doszło do pęknięcia pęcherzyka i sprawdza grubość endometrium , jeśli jest wszystko ok to ustala jaki protokół i przepisuje zastrzyki do stymulacji które zaczyna się brać od 2dc.Z tym mrożeniem jajeczek to jest różnie, ogólnie komórka nie lubi mrożenia ale znowu nasuwa się pytanie ile będziesz mieć komórek po stymulacji.Do robienia zastrzyków zaangażuj swojego M , jak będzie Ci robił zastrzyki to nie patrz się, możesz zamknąć oczy.Trzymam kciuki :)

    Umka lubi tę wiadomość

    2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 24 listopada 2020, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayu85 wrote:
    Morwa trzymam kciuki 🤞🍀🍍🥚
    Zielonaherbata rowniez kciuki i powodzenia 🤞🍀🍍🥚

    Powodzenia również ode mnie 🙂🤞🍍

    Morwa, zielonaherbata lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2020, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze transfery. 🍀

    Morwa, zielonaherbata lubią tę wiadomość

  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 24 listopada 2020, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Nie zapomnij o frytkach z Maca :D
    Oczywiście trzymam kciuki za twoje kropki. Podają ci 2 na raz?
    @UlaFalka, tak wzielam dwa, żeby zwiekszyc szanse. Czytalam, ze skumulowana skuteczność 2 transferow 1 zarodka odpowiada skutecznosci jednego transferu 2 dzieciakow. A ze zarodki 3-dniowe to 40-50% szans, ze dotrwaja do blastki. Sumarycznie, uznalam ze ma to wiekszy sens + potencjalnie oszczędność czasu i $. A jak wyjda blizniaki to bede skakac z radości, a później nawet moge lezec te 9 miesiecy 😁😂 Jakkolwiek - wciaz licze na prezent urodzinowy i ze zarodki sa rownie waleczne i zawziete jak rodzice :p :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 14:00

    Morwa, Alutka, Jaszczureczka, Umka, mila82 lubią tę wiadomość

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2020, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od mojej Pani dr receptę o nazwie merdol, ze względu na dodatni poziom(P-ciała p/beta2 glikoproteinie 1 IgM )... Ktoś się orientuję w temacie?

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 24 listopada 2020, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata spełnienia marzeń :* Życzę Ci aby następne urodziny były już z dziećmi :)

    tenor.gif

    zielonaherbata lubi tę wiadomość

  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 24 listopada 2020, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Morwa, Wy pewnie już na A4 - szerokiej drogi i żeby wszystko poszło pięknie i gładko! :* Pozdrowienia z leżakowania :D

    Morwa lubi tę wiadomość

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14925 20108

    Wysłany: 24 listopada 2020, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Dziękuje Morwa, Wy pewnie już na A4 - szerokiej drogi i żeby wszystko poszło pięknie i gładko! :* Pozdrowienia z leżakowania :D
    Tak my właśnie w korku stoimy na a4 🤣 , ale według nawigacji na 15 powinnam dojechać.

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego