Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 798 627

    Wysłany: 15 stycznia, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataX wrote:
    Ja chodzę do Żurawskiego. Dzisiejsza wizyta u niego załamała mi ręce :/ Zastanawiam się czy nie zmienić go ale podobno w invimedzie nie zmienia się lekarza prowadzącego...

    Ja pierwsza wizytę miałam u dr.Trzeciaka, ale mi nie podpasowal.
    Następnym razem poszłam do dr Żurawskiego i całkiem dobrze się u niego czułam.
    Jeśli coś ci nie pasuje to zmień lekarza, zawsze możesz powiedzieć, że chcesz poznać perspektywę innych lekarzy.

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Mayu85 Autorytet
    Postów: 486 504

    Wysłany: 15 stycznia, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum super🍀🤞
    Ja juz po @mialam dziwna kilka dni plamienia i nie wiedzialam czy to okres czy co a potem dwa dni z przytupem w tym jeden ze skrzepami (niestandardowy @)...a to juz drugi cykl po transferze 🤷‍♀️zlecialo a 25.01 wizyta i zobaczymy co dr L wymyśli, jakie leki mi włączy tym razem.

    ❌AMH 0,51
    ❌Torbiele endometrialne
    ❌Czynnik męski
    Wskazanie do IVF 2017/18
    1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
    2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
    3. Kolejne podejscie do AZ
    mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
    🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
    🌺III transfer 08.03.2021 🍀✊
  • Olympionica Autorytet
    Postów: 305 370

    Wysłany: 15 stycznia, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam ze Invimed ma bezplatna konsultacje embriologiczna dla swoich pacjentow. Wiem ze o wyniku zarodkow poinformuje nas lekarz jak do niego napiszemy ale skoro jest taka opcja to może warto?

    Może któraś korzystała i co tam było? :) oni omawiaja to w teorii czy na przykładzie danego pacjenta?

    ONA: 35 l. AMH 2,55
    ON: 37 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

    I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 16 stycznia, 00:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olympionica wrote:
    Dziewczyny tak czytam ze Invimed ma bezplatna konsultacje embriologiczna dla swoich pacjentow. Wiem ze o wyniku zarodkow poinformuje nas lekarz jak do niego napiszemy ale skoro jest taka opcja to może warto?

    Może któraś korzystała i co tam było? :) oni omawiaja to w teorii czy na przykładzie danego pacjenta?
    @Olympionica, ja korzystałam z tej konsultacji, w formie teleporady, trwała pol godziny. Zawsze warto;) ale - zależy jakiego poziomu szczegółowości oczekujesz. Rozmawialam o moim przypadku. Embiolog omówił/ zinterpretował dane z karty po punkcji (tam były tylko dane ilościowe, bez jakościowych, ale mieli te karty modyfikowac/ ulepszać - wiec może dostaniesz juz pelniejsza wersje) i odpowiedział na całkiem sporo z moich pytan, np. o metodologie oceny zarodkow, pożywki, sprzęt lab. Natomiast niestety nie dostalam odp na konkretniejsze pyt, np. jak przebiegal rozwój każdego z zarodkow oraz czy u mnie endometrioza byla jakos uwidoczniona w oocytach, poprzez np. gruba osłonke albo pofragmentowane ciałko kierunkowe (zeby potwierdzić/ wykluczyc przyczyne niepowodzenia procedury).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 00:20

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • Mum2b Autorytet
    Postów: 1689 1318

    Wysłany: 16 stycznia, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    @Olympionica, ja korzystałam z tej konsultacji, w formie teleporady, trwała pol godziny. Zawsze warto;) ale - zależy jakiego poziomu szczegółowości oczekujesz. Rozmawialam o moim przypadku. Embiolog omówił/ zinterpretował dane z karty po punkcji (tam były tylko dane ilościowe, bez jakościowych, ale mieli te karty modyfikowac/ ulepszać - wiec może dostaniesz juz pelniejsza wersje) i odpowiedział na całkiem sporo z moich pytan, np. o metodologie oceny zarodkow, pożywki, sprzęt lab. Natomiast niestety nie dostalam odp na konkretniejsze pyt, np. jak przebiegal rozwój każdego z zarodkow oraz czy u mnie endometrioza byla jakos uwidoczniona w oocytach, poprzez np. gruba osłonke albo pofragmentowane ciałko kierunkowe (zeby potwierdzić/ wykluczyc przyczyne niepowodzenia procedury).
    Zielonaherbata widze w stopce, ze masz przerwana stymulacje czemu?

    ckaiflw193gfy1g3.png

    l22ngu1rfxnodepc.png
  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 16 stycznia, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Zielonaherbata widze w stopce, ze masz przerwana stymulacje czemu?
    @Mum2b - ze względu na nadciśnienie tętnicze, prawdopodobnie wtórne, po lekach hormonalnych do ivf. To raczej rzadkie powikłanie, ale polecam skontrolować raz na jakiś czas 😉

    Mum2b lubi tę wiadomość

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • Mum2b Autorytet
    Postów: 1689 1318

    Wysłany: 16 stycznia, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    @Mum2b - ze względu na nadciśnienie tętnicze, prawdopodobnie wtórne, po lekach hormonalnych do ivf. To raczej rzadkie powikłanie, ale polecam skontrolować raz na jakiś czas 😉
    Ojej, widzisz mi nic nikt nie mowil jak sie stymulowalam. I jaki masz plan?

    ckaiflw193gfy1g3.png

    l22ngu1rfxnodepc.png
  • zielonaherbata Autorytet
    Postów: 491 333

    Wysłany: 16 stycznia, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ojej, widzisz mi nic nikt nie mowil jak sie stymulowalam. I jaki masz plan?
    Jestem na tabletkach teraz, jak wszystko się ustabilizuje to ruszymy ze stymulacja:) @Mum2b - trzymam za Ciebie kciuki i mocno kibicuję!

    Mum2b lubi tę wiadomość

    InviMed Wrocław
    wrzesień 2020 IUI - nieudane
    październik 2020 start IVF (krótki protokół) - nieudane

    Oviklinika Warszawa
    grudzień 2020 start IVF (długi protokół) - stymulacja przerwana (nadciśnienie wtórne?)
    luty 2021 start IVF (krótki protokół)

    AMH 06/2020: 3,3; 01/2021: 3,77; endometrioza 3-4 stopień, adenomioza
  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 16 stycznia, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglądał Wasz kolejny cykl po nieudanym transferze? Pod koniec listopada miałam transfer, który niestety się nie powiódł i po odstawieniu leków dostałam okres po niecałym tygodniu. Teraz spóźnia mi się 10dni.CZy to normalne?

    35latka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 stycznia, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Dziewczyny jak wyglądał Wasz kolejny cykl po nieudanym transferze? Pod koniec listopada miałam transfer, który niestety się nie powiódł i po odstawieniu leków dostałam okres po niecałym tygodniu. Teraz spóźnia mi się 10dni.CZy to normalne?

    Przepraszam, niechcący polubiłam. Mi raz okres też się spóźnił prawie 10 dni, czasami tak się zdarzyć może, może miałaś cykl bezowulacyjny?! Parę lat temu spóźnił mi się 2 tyg. Takie rzeczy się zdarzają.

  • Mum2b Autorytet
    Postów: 1689 1318

    Wysłany: 16 stycznia, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Dziewczyny jak wyglądał Wasz kolejny cykl po nieudanym transferze? Pod koniec listopada miałam transfer, który niestety się nie powiódł i po odstawieniu leków dostałam okres po niecałym tygodniu. Teraz spóźnia mi się 10dni.CZy to normalne?
    Ciezko powiedzieć czy normalne. Ja w cyklu po nieudanym transferze kiedy pochodzilam do kolejnego dostalam okres w 21 dc (livzac niewiekkie krwawienie) a 23 dc liczac duze. Troche to sie rozwala wszystko. Idz do gina. Rozumiem, ze test ciazowy negatywny?

    ckaiflw193gfy1g3.png

    l22ngu1rfxnodepc.png
  • Mania12 Autorytet
    Postów: 1254 1126

    Wysłany: 16 stycznia, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Tak tylko ze ja dzis beta 447, tsh mam 2.32 takze nawet nie wywalilo mi go. Umowie sie i tak do endo
    Mumb piękny przyrost, kciuki za dalsze🤞🍀😊

    Mum2b lubi tę wiadomość

    Dzieli nas tylko czas...
    38 l.
    09.2012 - córcia ❤️
    01.2018 - początek starań o rodzeństwo
    09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
    10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI :-(
    02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
    1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
    2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- 9dpt - pozytywny sikacz, beta:10dpt -70,36, 12dpt -173,66, 14dpt - 448,46, 20dpt - 3.772,60, 28dpt -6w3d -crl 3,66 mm jest❤️, 34dpt - 7w1d -crl 1,12 cm, 48dpt - 9w1d-crl 2,47, 12w0d - crl 6,42 dziewczynka, 19w1d - 298 g, 21w1d - 438g, 23w1d - 595 g, 27w0d -1131 g,28w0d-1293g, 31w1d- 1700g, 34w1d-2389g🥰...Cudzie mój nie opuszczaj mnie🙏
    p19ucsqvz2x5gf1m.png
  • Alutka Ekspertka
    Postów: 186 169

    Wysłany: 16 stycznia, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ciezko powiedzieć czy normalne. Ja w cyklu po nieudanym transferze kiedy pochodzilam do kolejnego dostalam okres w 21 dc (livzac niewiekkie krwawienie) a 23 dc liczac duze. Troche to sie rozwala wszystko. Idz do gina. Rozumiem, ze test ciazowy negatywny?

    Testu jeszcze nie robilam 🙉Dziś jest 38dc.Chyba zrobię test w poniedziałek dla spokoju, chociaż boję się rozczarowania.

  • Mum2b Autorytet
    Postów: 1689 1318

    Wysłany: 17 stycznia, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Testu jeszcze nie robilam 🙉Dziś jest 38dc.Chyba zrobię test w poniedziałek dla spokoju, chociaż boję się rozczarowania.
    Ale jak to tak 8 dni bez okresu i bez testu??😱

    ckaiflw193gfy1g3.png

    l22ngu1rfxnodepc.png
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 798 627

    Wysłany: 17 stycznia, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wrote:
    Testu jeszcze nie robilam 🙉Dziś jest 38dc.Chyba zrobię test w poniedziałek dla spokoju, chociaż boję się rozczarowania.

    Wszystko jest możliwe 😊
    Daj znać jaki wynik

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • AGAaa Ekspertka
    Postów: 123 56

    Wysłany: 17 stycznia, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataX wrote:
    Ja chodzę do Żurawskiego. Dzisiejsza wizyta u niego załamała mi ręce :/ Zastanawiam się czy nie zmienić go ale podobno w invimedzie nie zmienia się lekarza prowadzącego...

    Ja zmienilam. Właśnie z Ż na G. Póki co jestem bardzo zadwolona,chociaż G jeszcze mniej mówi,niż Ż. Takie ich uroki widać :)

  • Olympionica Autorytet
    Postów: 305 370

    Wysłany: 17 stycznia, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Ja zmienilam. Właśnie z Ż na G. Póki co jestem bardzo zadwolona,chociaż G jeszcze mniej mówi,niż Ż. Takie ich uroki widać :)

    A przy zmianie lekarza też trzeba było tyle czekać na wizytę u niego? I jeśli to nie tajemnica co głównie przesadzili o tym że teraz próbujesz u G?

    ONA: 35 l. AMH 2,55
    ON: 37 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

    I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
  • Alicja1105 Autorytet
    Postów: 433 637

    Wysłany: 17 stycznia, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olympionica wrote:
    A przy zmianie lekarza też trzeba było tyle czekać na wizytę u niego? I jeśli to nie tajemnica co głównie przesadzili o tym że teraz próbujesz u G?

    Hej.
    Nie pisalas do lekarza ile bylo dojrzalych i zaplodnionych?
    Ja pisalam zaraz na drugi dzien,poniewaz nie moglam sie na niczym innym skoncentrowac.

  • Olympionica Autorytet
    Postów: 305 370

    Wysłany: 17 stycznia, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja1105 wrote:
    Hej.
    Nie pisalas do lekarza ile bylo dojrzalych i zaplodnionych?
    Ja pisalam zaraz na drugi dzien,poniewaz nie moglam sie na niczym innym skoncentrowac.

    Alus stwierdziłam że napiszę dopiero jutro czyli w 5 dniu. My i tak potrzebujemy do badania PGS blastocyst i tylko to jest dla nas szansą. Lekarz też chyba tak mówił że będzie wiadomo w pon/A nawet wt gdyby któreś były leniwe i zdecydowali się je np wtedy hodować do 6 dnia. Lekarz twierdził że przy PGS czasami też ich nie wyciągają codziennie tylko rzadziej. Nie chciałam tez żeby się okazało że np mamy sporo 3dniowych, narobie sobie nadziei A potem mało co przetrwa albo i nic. (Podobno tak bywa przy słabym nasuebiu A też nie wiem czy ilość moich komórek przełożyła się na jakość) Ale wierzę że nie mogłaś wytrzymać :) myślimy i gadamy o naszych "dzieciach" codziennie.

    ONA: 35 l. AMH 2,55
    ON: 37 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

    I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
  • Alicja1105 Autorytet
    Postów: 433 637

    Wysłany: 17 stycznia, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olympionica wrote:
    Alus stwierdziłam że napiszę dopiero jutro czyli w 5 dniu. My i tak potrzebujemy do badania PGS blastocyst i tylko to jest dla nas szansą. Lekarz też chyba tak mówił że będzie wiadomo w pon/A nawet wt gdyby któreś były leniwe i zdecydowali się je np wtedy hodować do 6 dnia. Lekarz twierdził że przy PGS czasami też ich nie wyciągają codziennie tylko rzadziej. Nie chciałam tez żeby się okazało że np mamy sporo 3dniowych, narobie sobie nadziei A potem mało co przetrwa albo i nic. (Podobno tak bywa przy słabym nasuebiu A też nie wiem czy ilość moich komórek przełożyła się na jakość) Ale wierzę że nie mogłaś wytrzymać :) myślimy i gadamy o naszych "dzieciach" codziennie.
    Wierze ;) Bedzie dobrze i daj koniecznie znac🥰

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego