InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejtusia wrote:Z obawy, że gdyby z jednym się nie udało to zawsze jest szansa jeszcze że ten drugi. Ale to tylko takie gdybania i myśli, raczej zostanę przy transferze z 1 zarodkiem
Ja w udanym transferze miałam podane 2 zarodki, a przyjął się jeden, który za miesiąc kończy 3 latka 🙂🙂Życzę powodzenia 🙂Trzymam mocno kciuki 🤞 😘Kejtusia, Umka, Karlita7 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Trochę mnie nie było, po chwili nie bycia na forum ciężko nadrobić.
Czy któraś z Was robiła w naszej klinice badanie typowanie KIR?
Zastanawiam się czy to jest to samo co KIR które robią np na Weigla albo w APC. Macie jakieś doświadczenia z tym ? -
Byłam wczoraj na wizycie, jajniki powoli dochodzą już do siebie. Mamy 3 zarodki tej najlepszej klasy, to jest chyba AA I 3 zarodki klasy AB. czekam teraz na @ i od 3 dc zaczynamy estrofem i acard
później wizyta między 13 a 14 dc i będę znała już termin na transfer ❤ nie mogę się doczekać...
Jestem po I dawce szczepionki, II dawkę miałam mieć na 20.06 ale doktor powiedziała że jeśli wtedy będę już po transferze to mam się nie szczepic.Jaszczureczka lubi tę wiadomość
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Ja mam właśnie info od lekarza mamy 4 bardzo ładne blastki
ps. po zastrzykach z heparyny wszystkie objawy przestymulowania przeszły
Czekam na wizytę, w między czasie szczepie się, robię test era i przygotowuje do transferu 🍀
Kejtusia, AGAaa, atka666, Jaszczureczka, Blondie81 lubią tę wiadomość
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Kejtusia wrote:Byłam wczoraj na wizycie, jajniki powoli dochodzą już do siebie. Mamy 3 zarodki tej najlepszej klasy, to jest chyba AA I 3 zarodki klasy AB. czekam teraz na @ i od 3 dc zaczynamy estrofem i acard
później wizyta między 13 a 14 dc i będę znała już termin na transfer ❤ nie mogę się doczekać...
Jestem po I dawce szczepionki, II dawkę miałam mieć na 20.06 ale doktor powiedziała że jeśli wtedy będę już po transferze to mam się nie szczepic.
Kejtusia super wieści 🙂 a nie wolisz poczekać żeby mieć szczepienie z głowy ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Kejtusia super wieści 🙂 a nie wolisz poczekać żeby mieć szczepienie z głowy ?
chyba idziemy mniej więcej podobnym tepem.
Wiesz co.. właśnie najpierw moja doktor kazała mi się szczepic, jak jej powiedziałam że jestem już po I dawce to mi powiedziała tylko że będę sie mogła zaszczepić II dawka jeśli się okaże że nie jestem w ciąży. Jeśli się okaże że jestem to II dawkę będę mogła przyjąć po 12 tygodniu ciąży. I dawka też daje jakaś ochrone, w prawdzie mniejsza, ale jednak już coś jest. Hmm.. ufam swojej doktor i wierzę, że wie co robi. Mi to też trochę na rękę że to się dzieje w takim tempie właśnie.
A Ty wiesz już mniej więcej na kiedy masz planowany transfer?2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
No ja bym chciała podjeść w lipcu, w poniedziałek mam 1 dawkę szczepionki druga po 30 dniach wiec pod koniec czerwca. W tym czasie zrobię jeszcze test na receptywnosc endometrium bo ja mam problem na cyklu sztucznym (z estrofemem) i chce być pewna czy moje endo na sztucznym jest w ogóle receptywne.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Dziewczyny, potrzebuje porady.
Brałam do niedzieli tab anty na wyciszenie
jajników, okres miał się pojawić w tym tyg.
Wczoraj lekkie różowawe plamienie, myślałam ze dzisiaj będzie okres i od jutra zacznę stymulację do ivf. Jednak dzisiaj plamienie ciemnobrązowe..
jestem zamalana, nie ma żywej krwi i już nie będzie bo kiedyś miałam już taki cykl, zamiast okresu miałam bardzo ciemnobrązowe brudzenie a nie okres.
Powinnam startować z zastrzykami i nie wiem co robić, traktować to jako okres? Napisałam do lekarza z samego rana, ale nie wiem czy odpisze.
Miałyście taka sytuacje? Jestem załamana. Jak zrobię jeden krok naprzód to 3 wstecz. ;(
Macie może nr tel do dr Ż?
Bo jak nie odpisze na maila to nie wiem co mam robić -
Inkaa85 wrote:Czy jest w invimed lekarz który poprowadzi ciążę nawet z innego miejsca w sensie moze być prywatny gabinet? Robi prenatalne,pappa itp. I pracuje w szpitalu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2021, 16:12
Wczensiej 35latka
Ona 37
On 39
Morfologia 0%
Amh 1
Imsi ❄️❄️
Drugi transfer udany ❤️
🤰🍭
-
Inkaa85 wrote:Odebrałam wynik bety
Blastka 4AA
11 dpt 171
Martwię się czy nie za małoWczensiej 35latka
Ona 37
On 39
Morfologia 0%
Amh 1
Imsi ❄️❄️
Drugi transfer udany ❤️
🤰🍭
-
Nasza historia wrote:Dziewczyny, potrzebuje porady.
Brałam do niedzieli tab anty na wyciszenie
jajników, okres miał się pojawić w tym tyg.
Wczoraj lekkie różowawe plamienie, myślałam ze dzisiaj będzie okres i od jutra zacznę stymulację do ivf. Jednak dzisiaj plamienie ciemnobrązowe..
jestem zamalana, nie ma żywej krwi i już nie będzie bo kiedyś miałam już taki cykl, zamiast okresu miałam bardzo ciemnobrązowe brudzenie a nie okres.
Powinnam startować z zastrzykami i nie wiem co robić, traktować to jako okres? Napisałam do lekarza z samego rana, ale nie wiem czy odpisze.
Miałyście taka sytuacje? Jestem załamana. Jak zrobię jeden krok naprzód to 3 wstecz. ;(
Macie może nr tel do dr Ż?
Bo jak nie odpisze na maila to nie wiem co mam robićJa:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
Nasza historia wrote:Z tego co pamietam, któraś koleżanka napisała, ze od 24.06-10.07- jak się nie mylę.
Inkaa85 lubi tę wiadomość
Ja 39 lat
09.2006 Julia
jajowody drożne, czynnik męskiIO
IUI 07.2017
08.2017 rozpoczęcie procedury IVF
15.09.2017 pick up mamy ❄❄❄❄❄
13.11.2017 crio ❄❄
19.07.2019 crio ❄ +embryoglue cb 😔
23.10.2019 crio ❄+embryoglue 6tc*😢
8 dpt beta 65,6
10 dpt beta 117,4 ( po 43h ) prog 17,60