🌸IUI 2021🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Grace1990 wrote:Po ilu inseminacjach podeszłaś do in vitro? Wyczytałam, ze tez masz niskie amh i, ze Cię szybko skierowali do in vitro. Ja mam amh1,1. Tzn miałam w październiku. Teraz jestem po 2 IUI. Mój mąż na razie jest przerażony myślą o in vitro i jak coś to chcemy 3 raz do inseminacji podejść, ale po stymulacji. Na razie powinnam w środę iść na betę, ale jakoś nie mam nadziei w tym miesiącu. Albo nie chce się nastawiać…
A w jakim jesteś wieku i jak z innymi hormonami u Ciebie przede wszystkim FSH? Myślę że jak nie masz takiej diagnozy jak ja to warto spróbować najpierw IUI. Ja też nie brałam pod uwagę invitro ale jak usłyszałam diagnozę to jakoś zmieniłam myślenie. Bo albo to albo nie będę miała dzieci. Myślenie zależy dużo od sytuacjipoza tym to kobieta bardziej cierpi i się poświęca przy IVF więc nie ma być czym przerażony
👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Tweety_ wrote:U mnie z cierpliwością tez słabo 😂 Rano robię test, bo inaczej będę wariować cały dzień nim wyniki bety przyjdą. Jak nic nie wyjdzie to zacznę się godzić z kolejną porażką. Najwyżej będzie po becie miłe zaskoczenie.
Objawów tez mam sporo, ale to wina duphastonu. Dziś zaczął mnie bolec brzuch jak na okres. W ostatnich mc było podobnie… podświadomie przeczuwam, że nic z tego nie będzie i chyba tym bardziej się stresuje.Trzeba się z tym zmierzyć i iść do przodu.Tweety_ lubi tę wiadomość
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:Ja się nie odważyłam zrobić testu ale już zrobiłam betę i ma być po południu wynik. Zrobiłaś już test? Obyś się miło zaskoczyła ✊️💚
Byłam na becie i na rejestracji mnie dobili. Awaria laboratorium wyniki jutro po południu ☹️
Podświadomie czuje, że nic z tego nie będzie😔
Mam nadzieje, że u Ciebie będzie pozytywnie w każdym tego słowa znaczeniu 🍀✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 12:59
-
Tweety_ wrote:Zrobiłam rano sikańca, ani kreski, ani cienia, ani nawet cienia cienia.
Byłam na becie i na rejestracji mnie dobili. Awaria laboratorium wyniki jutro po południu ☹️
Podświadomie czuje, że nic z tego nie będzie😔
Mam nadzieje, że u Ciebie będzie pozytywnie w każdym tego słowa znaczeniu 🍀✊
Ojej jak człowiek potrzebuje to akurat wtedy nie działa. Testem się nie przejmuj wiele dziewczyn tu pisało na forum że długo po potwierdzeniu bety testy wychodziły białe.Tweety_ lubi tę wiadomość
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:Ojej jak człowiek potrzebuje to akurat wtedy nie działa. Testem się nie przejmuj wiele dziewczyn tu pisało na forum że długo po potwierdzeniu bety testy wychodziły białe.
Kochana jesteś ❤️
Jak to mówią nadzieja umiera ostatnia 😉 -
Tweety_ wrote:Kochana jesteś ❤️
Jak to mówią nadzieja umiera ostatnia 😉
Musimy się wspierać, ktoś kto nie jest w naszej sytuacji nigdy nie zrozumie tego cierpienia.
U mnie niestety nie udało siębrak też mrozaczkow także nie wiem co dalej. Bardzo się boję że nigdy się nie uda 😞 🥺
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Trzymam kciuki z całego serca za Wasze bety Kochane.🍀✊✊
Ja jutro mam histeroskopię, proszę również o pół kciuka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 14:49
Gosia05, Tweety_, PannaNikt86 lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Esperanza05 wrote:Musimy się wspierać, ktoś kto nie jest w naszej sytuacji nigdy nie zrozumie tego cierpienia.
U mnie niestety nie udało siębrak też mrozaczkow także nie wiem co dalej. Bardzo się boję że nigdy się nie uda 😞 🥺
😔 naprawdę mi przykro.
Kurczę, musi się w końcu udać. Dziś uświadomiłam sobie, że tez tracę nadzieje i zaczynam zastanawiać się, czy to możliwe. Masz racje nikt tego nie zrozumie, kto tego nie doświadczył. Co miesiąc boli tak samo.
Nie poddawaj się proszę. Zawsze jak będziesz miała doła to pamiętaj, że nie jesteś sama i zawsze możesz liczyć na wsparcie. Ściskam!
-
Tweety_ wrote:😔 naprawdę mi przykro.
Kurczę, musi się w końcu udać. Dziś uświadomiłam sobie, że tez tracę nadzieje i zaczynam zastanawiać się, czy to możliwe. Masz racje nikt tego nie zrozumie, kto tego nie doświadczył. Co miesiąc boli tak samo.
Nie poddawaj się proszę. Zawsze jak będziesz miała doła to pamiętaj, że nie jesteś sama i zawsze możesz liczyć na wsparcie. Ściskam!Tweety_ lubi tę wiadomość
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Hej,
Jako, że zawsze jesteście skarbnica wiedzy może i tym razem pomożecie.
Przygotowuje się do IUI, w zeszłym tyg miałam robione wymazy biocenoze itd. Dzis dostałam wyniki:
Nablonki-liczne
Leukocyty-liczne
Pałeczki g- liczne
Ziarniaki- brak
Drożdżaki, strzępki grzybni- nie znaleziono
Lactobacillus - liczne
Ocena czystości wg Nugenta 4- stan pośredni.
Czy któraś z was miała podobnie? Potrzebna będzie antybiotyko terapia?
Przy prawidłowym wyniku biocenoze miałam zgłosić się na drożność i jeśli wszytsko by było ok w styczniu pierwsze podejście do IUI. Teraz się martwię że miesiąc będzie stracony 😔
Ze względu na święta kontakt z lekarzem jest utrudniony wiev niewiem co zrobić.13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Esperanza05 wrote:Dziękuję bardzo doceniam to 💚 na pewno jeszcze raz spróbuję IVF ale zrobię sobie 2-3 mies przerwy, spróbuję jakoś wzmocnić te komórki. Przy pierwszym podejściu ma się dużo nadziei boję się że przy 2 to już będzie za duży stres i strach ale muszę spróbować.
Jak teraz nie wyjdzie to w styczniu tez robię przerwę i od lutego będę chciała podejść do IVF.
Nie odpuszczamy 💪Esperanza05 lubi tę wiadomość
-
Immunity wrote:Hej,
Jako, że zawsze jesteście skarbnica wiedzy może i tym razem pomożecie.
Przygotowuje się do IUI, w zeszłym tyg miałam robione wymazy biocenoze itd. Dzis dostałam wyniki:
Nablonki-liczne
Leukocyty-liczne
Pałeczki g- liczne
Ziarniaki- brak
Drożdżaki, strzępki grzybni- nie znaleziono
Lactobacillus - liczne
Ocena czystości wg Nugenta 4- stan pośredni.
Czy któraś z was miała podobnie? Potrzebna będzie antybiotyko terapia?
Przy prawidłowym wyniku biocenoze miałam zgłosić się na drożność i jeśli wszytsko by było ok w styczniu pierwsze podejście do IUI. Teraz się martwię że miesiąc będzie stracony 😔
Ze względu na święta kontakt z lekarzem jest utrudniony wiev niewiem co zrobić.
Wydaje mi się ze to będzie do przeleczenia a raczej na pewno. Nie łam się straconym miesiącem mialam podobnie najpierw wyszla mi ureaplasma przez co o miesiąc przesunęła mi się drożność jajowodów a potem wyszła mi cytomegalia i znowu miesiąc stracony. Lepiej podleczyć i być zdrowym 😊 -
Tweety_ wrote:Ja byłam przekonana, ze jedno IUI wystarczy…
Jak teraz nie wyjdzie to w styczniu tez robię przerwę i od lutego będę chciała podejść do IVF.
Nie odpuszczamy 💪Tweety_ lubi tę wiadomość
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
@Monikapr. Długo trwało twoje leczenie? Po skończonym jak się domyślam powtórzone badania na sprawdzenie czy już wszytsko ok? I dopiero po tym drożność i badania z krwi?13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Dziewczyny lepiej wszystko wyleczyć, bo to też może przeszkadzać, a rozniesienie tego po organiźmie będzie skutkować dużo dłuższą przerwą niż miesiąc. Także nie ma co się martwić i żałować straconego czasu, bo normalnie byście o tym nie wiedziały, a nie leczone mogą bardzo zaszkodzić. Także uszy do góry, wyślij wyniki do lekarza prowadzącego bo raczej jeszcze w tym tygodniu przez te kilka dni pracują. Poproś o konsultację, bo nie wiesz czy będziesz musiała się leczyć,a masz skierowanie na dalsze badania czy tam IUI. I musisz wiedzieć co dalej. Bo może wystarczy krótki antybiotyk i będzie ok.
Immunity lubi tę wiadomość
-
Esperanza05 wrote:Dziękuję bardzo doceniam to 💚 na pewno jeszcze raz spróbuję IVF ale zrobię sobie 2-3 mies przerwy, spróbuję jakoś wzmocnić te komórki. Przy pierwszym podejściu ma się dużo nadziei boję się że przy 2 to już będzie za duży stres i strach ale muszę spróbować.
Jeśli chodzi o wzmocnienie komórek to jakaś dziewczyna pisała ze koenzym q10 firmy solar jej pomogl i in vitro się udało. Chyba 2 miesiące przed punkcja to brała.Esperanza05 lubi tę wiadomość
-
Wszystkie dziewczyny, które testują i czekają na wyniki-trzymam kciuki za was i pozytywne bety🙂
A wszystkie, którym się nie udało przytulam mocno ❤️ Wszystkie jedziemy razem tą krętą, wyboistą drogą i tym koszmarnie niewygodnym autobusem z napisem „niepłodność”, ale liczę na to, że każda z nas prędzej czy później (ale oby jednak prędzej 😉) wysiądzie szczęśliwie na przystanku „macierzyństwo” ☺️. Chociaż mam wrażenie, że ta moja droga koszmarnie się dłuży…🤷♀️Tweety_, Bianka lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, zespół Sjogrena, mutacja MTHFR (heterozygotyczna), KIR AA
starania od 2018
1 IUI-luty 2021 👍🏻kwiecień 2021-poronienie zatrzymane-Zuzanka 13 tc👼🏻
2 IUI-sierpień 2021👎🏻
3 IUI-październik 2021👎🏻
4 IUI-listopad 2021-cb😞
lipiec 2022-start IVF
pobrane 12🥚5 zarodków-0❄️
Transfer świeżaczka w 3 dobie-puste jajo
IVF nr 2-październik 2022
pobrane 8🥚❄️❄️ 4AB i 6BB
Transfer swieżaczka w 3 dobie-cb
23.01.2023 transfer❄️4AB (wlew z accofilu, embryoglue, accofil, encorton, acard)
5 dpt- ⏸️11 dpt-beta 140 14 dpt-463 17 dpt-1396 22 dpt-5329 28 dpt-21347
23.02-mamy❤️i 0,87cm👶🏻
03.04 (13+1)-prenatalne+pappa-wszystko ok😊
29.05 (21+1)-połówkowe-404g zdrowej 👧🏻
08.08 (31+2)-prenatalne-1602g Bąbelinki🩷
14.09.2023(36+4)-cc-2660g i 55cm Szczęścia